(9) 

Almanya yüksek lisans

dissendium #1575288 
Merhaba. Almanya'da bir üniversiteye yüksek lisans için başvursam kabul alma şansım nedir? Makine mühendisiyim. Ne kadar harcama yaparım tahmin olarak? Bir de yüksek lisans süresince çalışma şansım olur mu?
(2) 

Varis tedavisi/ameliyatı

dissendium #1575126 
Merhaba. Askerlik yaparken nöbet tutmaktan sol dizime yakın bir yerde varis oluştu. Bunu uzun süredir ihmal ediyorum. Askerliğimi 2019 yılında yapmıştım. Şimdi bunun için doktora gitmek istiyorum ama öncesinde bilgi almak istedim. Varisin ameliyatla tedavisi sonrası iyileşme, işe dönme süresi ne kadar oluyor? Çevremde hiç yok. Ondan soramadım. Teşekkür ederim.
(7) 

Ağız kokusu önleme

dissendium #1575116 
Merhaba. Dişlerimi düzenli fırçalıyorum. Sigara kullanmıyorum. Ama ağzımda bir tatsızlık oluyor. Ağız bakım suyu denedim ilk defa ama hiç beğenmedim. Ağız dokusunu nasıl yüzde yüz önleyebilirim?
(3) 

Şarjlı diş fırçası önerisi

dissendium #1575047 
Selamlar. Şarjlı diş fırçası almak istiyorum. Hangisini önerirsiniz? Siz hangisini kullanıyorsunuz? Sağ olun.
(2) 

İmza nereye atılır

dissendium #1574985 
Selamlar. Özelde çalışıyorum. Memur değilim. İmza atmam gerektiğinde nedense adımın alt kısmına atıyorum. Askerde yazıcıydım. Adın üst kısmına atılıyordu. Özelde bunun bir temeli var mı? Kaynak paylaşabilir misiniz? Sağ olun.o
(1) 

Nereden dolap alabilirim

dissendium #1574934 
Merhaba. Trendyol'dan masa almıştım. Memnun kaldım. Şimdi de dolap almak istiyorum. 3 4 bin olanlar suntalam. Mağazadan almak daha ucuz mu olur? Sağ olun.
(3) 

İş ilanları durgun mu

dissendium #1574874 
Merhaba. Az iş bakayım dedim. Ne var ne yok. Başvurdum 3 5 yere. CV'me bakmadı bir yer. Kısa sürede görüntülenme alıyordum. Çalışıyor olmak dezavantaj mı yeni yerler için?
(3) 

Yatırım yaptığınız yabancı borsalar neler

dissendium #1574694 
Merhaba. Yatırım yaptığınız yabancı borsalar neler? TL'nin dolar ve euro karşısındaki durumu dikkate alındığında hangi borsa yatırım yapmak için ucuzdur? Brezilya borsası olabilir mi? Sağ olun.
(12) 

Hangi bankaları kullanıyorsunuz

dissendium #1574602 
Selamlar. Hangi bankaları ne için kullanıyorsunuz?

Akbank maaş kartı. Otobüs için, alışveriş için kullanıyorum. Aylık ve günlük faiz için kullanıyorum.

İş Bankası sadece borsa ve günlük faiz.

Enpara yedek alışveriş kartı.

Ekstra soru

Şimdi ben borsa için de Akbank kullanmak istiyorum. Yatırım hesap komisyonu için şikâyetler var. Fazla çekiyormuş. Bu doğru mu?

Teşekkür ederim.
(4) 

Gözlük önerisi

dissendium #1574474 
Merhaba. Kaliteli bir gözlük almak istiyorum. Çerçevesiz kullandım. Kırıldı. Çerçevesiz almak istiyorum ama çerçeveli de olabilir. 30 yaşında erkeğim. Para çok önemli değil. Yakışması önemli. Hangi markaları, modelleri önerirsiniz? Sağ olun.
(5) 

İş fikrimi değerlendirir misiniz

dissendium #1574349 
Merhaba. Bir iş fikrim var. Ben mühendisim. Basit tasarımlar yapıp bu tasarımları fason olarak ürettirip bir marka oluşturup internette satmak istiyorum. Tasarımlar basit. Meyve soyacağı gibi. Ama kaliteli bir ürün olmasını istiyorum. Bu işin başarılı olma ihtimali nedir? Sağ olun.
(5) 

Bahçeşehir Üniversitesi prestijli mi

dissendium #1574346 
Merhaba. Ücretli bir eğitim almayı düşunüyorum bu üniversiteden. Prestij durumu nedir? İşverenler tarafından adı duyulmamış bir üniversite mi? Sağ olun.
(9) 

Göbek eritme sorusu

dissendium #1573997 
Merhaba arkadaşlar. Az göbek var. Bunu yok etmek istiyorum. Neler önerirsiniz?

Spor salonuna gitmeyi sevmiyorum. Sadece haftada bir gün bir saat yüzebilirim. Yüzmeyi seviyorum. Bunun faydası olur mu?

Diyetisyene gitsem faydası olur mu? Diyetisyene ne sıklıkta gitmek gerekiyor? Ücretler ne durumda? Sağ olun.
(7) 

Erkek giyim sorusu

dissendium #1573961 
Merhaba. Tişörtün alt kısmı kotun ön kısmını kapatmalı mı kapatmamalı mı? Hangisi daha iyi bir görüntü sağlıyor? Tişört bedeni seçerken kararsız kalıyorum. M olunca ön kısım yüzde 50 kapanıyor. S olunca ön kısım kapanmıyor. L olunca ön kısım tam kapanıyor. İnşallah anlatabilmişimdir. Sağ olun.
(9) 

Yetişkin hobileri

dissendium #1573889 
Merhabalar. 30+ olup bir hobisi olan var mı? 3d yazıcı ve Lego ilgimi çekiyor bu ara. Az da olsa uğraşmalı neler önerirsiniz? 30 yaşında makine mühendisiyim. Programlama, elektronik olan şeyler olabilir. Sağ olun.
(5) 

Faiz gelirinin kaynağı nedir

dissendium #1573808 
Merhaba. Faiz gelirinin kaynağı nedir? Basitçe anlatabilecek biri var mı? Aylık faizden 1000 TL geldiğini düşünelim. Banka bu parayı nereden veriyor? Banka ana parayı nasıl değerlendiriyor? Sağ olun.
(9) 

Borsada nasıl sabırlı oluyorsunuz

dissendium #1573787 
Merhaba. Borsada şunu fark ettim. Zarardayken günlerce bekliyorum. Kârdayken sabırsız olup hisseleri satıyorum. Hedefim 90 olsun. 90'a geleceğini biliyorum. Geliyor da. Ama ülke durumu belli olmaz deyip 89'da satıyorum. Bu durumu nasıl aşabilirim? Siz kârdayken satmamayı nasıl başarıyorsunuz? Sağ olun.
(5) 

Kokuların adlarıyla uyuşmaması

dissendium #1573750 
Merhaba. Geçen bir oda kokusu aldım. Okyanus yazıyor adında ama vişne gibi kokuyor. Bir de Adidas deodorant aldım. Onda da buz yazıyor ama vişne gibi kokuyor. Hiç beğenmedim. Başta farklı kokuyordu. Bu size de oluyor mu? Bizi mi yiyorlar?
(6) 

Sandviç önerisi

dissendium #1573712 
Merhaba. Poğaça yemekten bıktım. İşte yiyebileceğim sandviç önerir misiniz?

Pastırma mantıklı geliyor et olduğu için. Her gün/iki günde bir pastırma yemek zaratlı mı? Ton balığı aklıma geliyor ama gece hazırlayınca sabaha kadar bozulur mu? Siz nasıl sandviç hazırlıyorsunuz? İşe başka ne götürüyorsunuz?

Çikolata, fındık fıstık alerji yaptı. Artık yemiyorum. Bunlar önerilmeden not olarak söyleyeyim. Sağ olun.
(5) 

Pringles satan yer var mı

dissendium #1573409 
Merhaba. Pringles çok seviyordum. Marketlerde yok. Satılan bir market, site var mı? Teşekkür ederim.
(1) 

Almanya iş arama

dissendium #1573387 
Günaydınlar. Türkiye'deki iş tecrübem bir yılı geçti. Mühendisim. Olumlu olmayacağını biliyorum ama Almanya için iş başvurusu yapmak istiyorum. En azından süreci keşfetmiş olurum. Bunun için hangi siteleri kullanabilirim? Şansımı nasıl artırabilirim? Teşekkür ederim.
(8) 

Yakın zamanda uyuz olan var mı

dissendium #1573219 
Merhaba. Kızarıklık, kaşınma şikâyetiyle acile gittim. Pratisyen doktor uyuz dedi. Sonra iyi bir özel hastaneye dermatoloji bölümüne gittim. Uzman doktor alerji dedi. Uzman doktoru dikkate alacağım tabii ki ama içime şüphe düştü. Başka doktora gitmeme gerek var mı? Sizde hangi belirtiler vardı? Sağ olun.
(4) 

Cuma günleri çikolata dağıtılması

dissendium #1573030 
Merhaba. Cuma günleri çikolata dağıtılmasını hiç yaşadınız mı? Ben iki fabrikada bunu gördüm. 30 yaşındayım. Daha önce bilmiyordum bunu. Gelenek mi bu? Siz biliyor muydunuz?
(7) 

Günlük faiz kullanıyor musunuz

dissendium #1572997 
Merhaba. Günlük faiz kullanıyor musunuz? Kullandığım banka %22 veriyor. Daha fazla olan var mı? Teşekkür ederim.
(5) 

Maaşınızdan memnun musunuz

dissendium #1572922 
Merhaba. İşinizde kaç yıl tecrübeniz var ve maaşınızdan memnun musunuz? Sağ olun.
(8) 

Yeni yıl planınız nedir

dissendium #1572843 
Merhaba. Yeni yılda bir yere gitmek istiyorum. Fikir olması açısından planınızı öğrenmek istedim. Teşekkür ederim. Siz ne yapacaksınız?
(5) 

Tişört seçimi

dissendium #1572552 
Merhaba.

Şu tişörte o parayı verir miydiniz?

www.nike.com

Siyah tişört. Kararsız kaldım. Çok önemli bir soru olmadığı için bu kategoride açtım.
(2) 

Finans bölümü ne yapar

dissendium #1572511 
Merhaba. Finans bölümünde çalışan bir kişi günlük, haftalık, aylık olarak hangi işleri yapar? Muhasebe ile nasıl bir bağlantısı vardır? Sağ olun.
(17) 

Maaşınızın yüzde kaçını yatırım için ayırıyorsunuz

dissendium #1572454 
Merhaba. Maaşınızın yüzde kaçını yatırım için ayırıyorsunuz? Sorum para biriktirmek değil. Maaşımın şu kadarıyla her ay borsa yatırımı yapıyorum, şu kadarını faize yatırıyorum sorusu. Teşekkür ederim.
(7) 

İstanbul'un sonu ne olacak

dissendium #1572298 
Merhaba. Bu konuyu ciddi şekilde merak ediyorum. Kalabalığa, ulaşım sorununa çözüm olarak neler düşünülüyor?

Metro bile yetmiyor. İnsanların otobüse binebilmek için metrelerce sıra oluşturması bana uçuk geliyor. Suriyelilere Ruslar eklendi.

İstanbul'da yaşayanlar zevk alıyor mu bundan?

Tıklım tıklım dolu kafelerde, avm'lerde keyif alıyor musunuz gerçekten?

İstanbul'dan giden, gitmeyi planlayan var mı?

Teşekkür ederim.
(3) 

Okula kitap/dergi bağışı yapabiliyor muyuz

dissendium #1572155 
Merhaba. İlkokulda okulun kütüphanesinden Bilim ve Teknik dergileri almıştım. Sonra okula veremedim. Bende kaldı. 1999 yılından kalan bile var. Bunları versem okunmaz. Ben de ben de en son 2 yılın tüm dergilerini alıp okula vermeyi düşündüm. Bu kabul edilir mi? Okula gidip okul müdürüne mi vermem gerekiyor? Alıp eve götürür mü 20 30 tane dergiyi? Sağ olun.
(4) 

Diş macunu önerisi

dissendium #1572098 
Merhaba. Colgate kullanıyordum ama sıktı. Opalescence aldım ama beğenmedim. Markette bulabileceğim ürünlerden kokusu iyi olan hangi diş macunlarını önerirsiniz? Siz hangi diş macunu kullanıyorsunuz? Sağ olun.
(5) 

Borsa sorusu

dissendium #1571954 
Merhaba. En son sattığım hissenin alış fiyatını hatırlamıyorum. İşCep uygulamasında görme şansım var mı? Sağ olun.
(5) 

Lens kullanımı sorusu

dissendium #1571820 
Merhaba. Lensi solüsyonla yıkadıktan sonra takınca gözüm yanıyor uzun süre. Az suya tutmam sağlık açısından uygun olur mu yanmayı azaltmak için. Hazır su da kullanabilirim. Sizde durum nasıl? Yanma oluyor mu? Sağ olun.
(4) 

Şirket iflas edince borsadaki durumu ne oluyor

dissendium #1571706 
Merhaba. Yaşım yetmediği için ve denk gelmediğim için borsadan çıkan şirketlerin zamanlarını bilmiyorum. Şirket iflas edince hisseler 1 2 TL falan mı oluyor? Şu an hissesi 100 TL olan bir şirket battım deyip borsadan çıkabilir mi? Bu durumda hisselere ne oluyor? Sağ olun.
(2) 

Borsada işlem yasağı neye göre belirleniyor

dissendium #1571530 
Merhaba. Borsada işlem yasağı neye göre belirleniyor? Yasak alan kişiler ne yapıyor?

Bir de günlük al sat yapmak sorun olur mu? Sağ olun.
(7) 

Tek başına Sırbistan gezisi nasıl olur

dissendium #1571381 
Merhaba. Bu ilkbahar yaz nasip olursa Sırbistan'a gitmek istiyorum. Aslında turla gitmeyi düşünüyordum ama odada tek olmak isterim. Başka kişiyle kalmak istemem. Bu şekilde bir seçenek oluyor mu? Tek gidersem pasaport kontrolünde sorun yaşar mıyım? Türklere karşı ön yargı var mı? Erkeğim bir de. Sağ olun.
(3) 

Hangi üniversitenin açık öğretimi iyi

dissendium #1571260 
Merhaba. Anadolu Üniversitesi'ni tecrübe ettim. Sınav soruları çok kolaydı. İstanbul Üniversitesi ve Ankara Üniversitesi de var. Bunlardan hangileri daha iyidir? Sağ olun.
(7) 

Kışın yazlık kıyafet alıyor musunuz

dissendium #1571142 
Merhaba. Kışın yazlık kıyafet alıyor musunuz? Ya da aklınıza bile gelmiyor mu?
(2) 

CV sorusu

dissendium #1571136 
Merhaba. CV'ye çalışılan yerdeki önemli/büyük müşteriler yazılır mı? Bir şirket fason üretim yaptırıyor. Ama o şirket alanında lider. EAE kablo gibi. Sorun olur mu yasal açıdan? Sağ olun.
(2) 

İki şarkı sorusu (biri Kürtçe olabilir)

dissendium #1571108 
1. www.instagram.com

2. www.instagram.com

Bu şarkıları bulamadım. Bilen var mı?
(5) 

Muhasebe ve İK karşılaştırması

dissendium #1570997 
Merhaba. Muhasebe ve İK işlerini avantaj, dezavantaj açısından karşılaştırır mısınız? Siz kariyer için hangisini seçerdiniz? Sağ olun.
(1) 

Ankara Üni. uzaktan eğitim kalitesi nasıl

dissendium #1570914 
Merhaba. Ankara Üniversitesi uzaktan eğitim bölümlerinin kalitesi nasıl? Öğrenci olanlar varsa bilgi verebilir mi? Sağ olun.
(2) 

Akıllı saat önerisi

dissendium #1570874 
Merhaba. 2000 TL'ye kadar akıllı saat önerir misiniz? Kullanıp memnun olduklarınız varsa da paylaşabilirsiniz. Sağ olun.
(2) 

Fotoğraf paylaşımı ve şikâyet konusu

dissendium #1570856 
Merhaba. Çektiğim fotoğrafları bir Instagram hesabında paylaşmak istiyorum. Kişisel bir hesap olmayacak. Boğaz'da bir sürü yalı çekmiştim. Büyükada'da bir sürü ev. Ben bunları paylaşırsam sorun yaşar mıyım hukuk açısından? Sağ olun.
(10) 

Dolap montajı zor mu

dissendium #1570831 
Merhaba. İnternetten dolap almak istiyorum. Montajında çok sorun yaşar mıyım? Daha önce masa almıştım. 1 2 saatte montajını yapmıştım. Dolap bir seviye daha zor geliyor. Küçük bir dolap değil. Dolap montajı yapmış olan var mı?
(2) 

Aldığınız eğitimler neler

dissendium #1570775 
Merhaba arkadaşlar. Mesleki ya da ilgilendiğiniz konularda aldığınız eğitimler neler? Kaç TL ödemiştiniz? Memnun kaldınız mı? Yüz yüze miydi, uzaktan mıydı? Sağ olun.
(3) 

İnsan kaynakları eğitimi değerlendirme

dissendium #1570677 
Merhaba arkadaşlar. Şu eğitim sizce iyi mi?

bausem.bau.edu.tr

Fiyatına değer mi? Bahçeşehir Üniversitesi'ni beğeniyorum. CV'mde iyi durabilir. Sağ olun.

Sürekli eğitim merkezi kurs verimi

dissendium #1570633 
Merhaba. Bir iki üniversitede istediğim eğitimleri buldum. Uzaktan eğitim şeklinde. Amacım hem gerçekten bilgi kazanmak hem sertifika almak. Ancak kurs fiyatı 1500 2000 TL. Bu ücrete değer mi gerçekten? Bu şekilde kurs bitiren var mı? Verimli oluyor mu? Sertifikanın CV'mde olmasını önemli buluyorum. Söz konusu alanlarda bir eğitim aldığımı göstermem önemli olabilir. Sağ olun.
(3) 

İş sorusu

dissendium #1570466 
Merhaba. Bir işe başladıktan sonra kısa sürede başka yere geçtiğiniz oldu mu? Kaç gün sürdü? Ne açıklama yaptınız ayrıldığınız yere? Sağ olun.

mobil görünümden çık