(9) 

Aç durmak

dissendium #1570457 
Merhaba. Aç durmanın bir faydası var mı? Kilo vermek için olabilir. Bu saate kadar yemek yemedim. Bazen bu şekilde yemek yemediğiniz zamanlar oluyor mu?
(4) 

Memurluk şehirleri

dissendium #1570396 
Merhaba. Memurluk için en iyi şehirler hangileri olabilir?

Kira düşüklüğü, gelişmişlik, büyük şehirlere yakınlık gibi etkenler dikkate alındığında nerede memur olarak çalışırdım, yaşardım dersiniz?
(5) 

Fotoğraf paylaşımı

dissendium #1570351 
Selam. Çektiginiz fotoğrafları nerede paylaşıyorsunuz? Instagram'da paylaşmak istiyorum ama hesabım dışarı kapalı. Genelde İstanbul fotoğrafları paylaşmak istiyorum. Gökyüzü olur, kedi olur. Ayrı bir hesap açsam nasıl olur? Hesap adı önerebilir misiniz? Reddit düşündüm ama etkileşim az.
(3) 

Katlanan telefon

dissendium #1570206 
Merhaba. Katlanan telefon kullanan var mı? Kullanmak zor olmuyor mu? İlginç bir şekilde bu tip telefonlar yıllardır var ama çevremde hiç görmedim. Daha ilginci otobüste falan da görmüyorum. Sizin çevrenizde var mı? Ne avantajı var?
(3) 

Almanya'ya göç

dissendium #1570184 
Merhaba. Mühendisim ama mühendis olarak Almanya'ya gitmem zor. Kaynak operatörü gibi teknik bir işte sertifika alıp gitme şansım olabilir mi? İngilizce biliyorum. Almanca öğreniyorum. LinkedIn bu tip teknik işler bulmayı sağlayabilir mi?
(11) 

Borsa sorusu

dissendium #1570028 
Merhaba. Hiç zarar durumundayken hisse sattınız mı? Yüzde kaç zarar varsa çıkıyorsunuz? Kâra geçene kadar (1 ay sürse bile) satmam diyen var mı? Sağ olun.
(3) 

Oda yerleşiminiz ve küf sorunu

dissendium #1569876 
Merhaba. Odam güneş alan bir oda. Yatağımın ucu kapıya bakıyor. Yatağımın başında kalorifer var. Yatağımın arka tarafındaki duvar küf oluyor. Kalorifer kaynaklı olabilir mi? Islak mendille duvar siliyorum. Güzel bir çözüm var mı? İnternette sprey gördüm. Kullanan var mı? Yatağın konumunu değiştirsem faydası olur mu? Sağ olun.
(5) 

29 Ekim planınız

dissendium #1569801 
Merhaba. 29 Ekim için bir sürü etkinlik var. Siz neler yapacaksınız? Çok kalabalık olur deyip dışarı çıkmayacak olan var mı?
(5) 

Spor yapıyor musunuz

dissendium #1569747 
Merhaba. Spor yapıyor musunuz? Neler yapıyorsunuz? Üniversitede okurken karate yapıyordum. Şaka maka o zaman beri spor yapmıyorum. Yüzmeye gitmek istiyorum her hafta. Sizce faydası olur mu düzenli yüzmenin? Siz yüzüyor musunuz?

İstanbul'da Tortellini

dissendium #1569730 
Merhaba. İstanbul'da iyi Tortellini yapan nereler var? Sağ olun.
(8) 

Bir kıyafete en çok para verirsiniz/verdiniz?

dissendium #1569621 
Merhaba. Soru başlıkta. Bir sweat için 1500 2000 TL verir misiniz? İyi bir marka.
(4) 

Rusya'nın güçlenmesi

dissendium #1569449 
Merhaba. Tarih çalışırken mantıksızlık olduğunu düşündüğüm bir durum var. Batı Osmanlı'nın Avrupa'da olmasını istemiyor. Ama Rusya'nın inanılmaz büyümesi söz konusu. Akdeniz'e gelmesine engel olunduğu söyleniyor ama Çeşme Deniz Savaşı'nda Akdeniz'de at koşturmuş. Yunan İsyanı'nın çıkışında parmağı var. Bugün Rusya İsveç, Finlandiya için de bir tehdit. O zamanlarda Rusya'nın ilerlemesi neden durdurulmadı Avrupa tarafından?

Açıkçası ben olsaydım güçlü, büyük bir alana yayılmış bir Osmanlı istemiyorsam güçlü, büyük bir alana yayılmış bir Rusya da istemezdim. Rusya'nın bugün büyük bir güç olması bir skandal bence.
(6) 

Araç kiralama

dissendium #1569436 
Güvenilir araç kiralama şirketi tavsiye eder misiniz?

Bir de tek olarak ilk uzun yol tecrübeniz nasıldı? Nereden nereye, kaç saatte gitmiştiniz? Sağ olun.
(6) 

Mesleğinizin hakkını veriyor musunuz

dissendium #1569196 
Merhaba. Youtube'da bir Lego kanalı var. Kanal sahibi mühendis tahminime göre. Ama sahte mühendis değil. Gerçek mühendis. Fizik hesabı yapıyor. Elektrik, elektronik biliyor. Yazılım biliyor. Yabancı bu arada.

Kendime bakıyorum. Makine mühendisiyim. Kendi alanımda bilgim var ama elektronik bilmem, yazılım bilmem. Zıpkın gibi değilim yani. Ben o kişinin yanında mühendis parçası falanım. :D

Sizde durum nasıl? Kendinizi geliştiriyor musunuz?
(5) 

Powerbank soruları

dissendium #1569140 
Merhabalar.

1. Telefonum 4500 mAh. 10000 mAh powerbank aldığımda en az iki kez tam şarj edebiliyor muyum?

2. Powerbank şarj olma süresi nedir?

3. Telefonun powerbank ile tam şarj olma süresi nedir?

4. Telefonum 25 W. Powerbank 25 W mi olmalı? 22.5 W olan powerbank uygun değil mi?

5. Telefonum Samsung. Xiaomi tavsiye eder misiniz? Hangi markaları tavsiye edersiniz?

6. Uçakta kabine alınabiliyor mu? Bagaj için yasak mı?

7. Siz hangi ürünü kullanıyorsunuz? Memnun musunuz? Güvenlik sorunu yaşadınız mı?

Teşekkür ederim cevaplar için.
(5) 

Hisse alımı

dissendium #1569095 
Merhaba. Hisse aldıktan sonra vadesiz, yatırım hesaplarından para düşmedi. Bu nasıl oluyor? İş Bankası.
(5) 

Borsa

dissendium #1568904 
Merhaba. Halka arz ile ilgili bir sorum var.

Halka arz edilecek bir şirket düşünelim. Bu şirketin 2. gün hissesinin artacağı kesin değil midir? Sonuçta herkes alacak. Bu durumda artış kesinken 100 bin TL, 1 milyon TL gibi büyük miktarda hisse alıp 2. gün satan oluyor mudur? Bu şekilde çok kısa sürede 20 30 bin kazananılabilir gibi duruyor. Atladığım bir şey var mı? Sağ olun.
(10) 

Yatırımlarınız

dissendium #1568803 
Merhaba. Kendim için fikir olması acısından soracağım.

Yatırımlarınızın dağılımı nasıl?

x bin TL altın, y bin TL borsa şeklinde paylaşabilir misiniz? Özelden de paylaşabilirsiniz. Sağ olun.
(3) 

Lens temizliği

dissendium #1568701 
Merhaba. Lens solüsyonunu sadece saklama kabına mı döküyorsunuz? Lensi solüsyonla yıkıyor musunuz? Yıkayınca çabuk biter gibi geliyor.

Bir de uzaktan yakına odaklanınca bulanıklık oluyor. Bu düzelir mi alışınca?

Aylık lensi bugün açtım. Tam bir ay sonra mı çöpe atayım lensi?

Sağ olun.
(7) 

Nazar konusu

dissendium #1568661 
Nazar var mı yok mu tartışmasına girmeden merak ettiğim bir şeyi sormak istiyorum.

Instagram'da sevgilinizle fotoğraf paylaştıktan sonra aranızın bozulduğu oldu mu?

Sevgilisi olmayanlar, Instagram'da mutlu sevgili fotoğrafı görünce öff diyor musunuz ya da benim neden sevgilim yok deyip kıskançlık yapıyor musunuz?

Thx.
(5) 

Sonbaharda güneş gözlüğü

dissendium #1568488 
Merhaba. Sonbaharda güneş gözlüğü takmak absürt mü olur? Siyah uzun kollu üst varken siyah gözlük takmak kötü mü olur? Amaç tarz aslında. Güneşin konuyla bir bağlantısı yok. Sağ olun.
(4) 

Bilgisayar seçimi

dissendium #1568350 
Oyun için masaüstü almak mı mantıklı laptop mı? Çok pahalı olmayan laptop önerir misiniz? Sağ olun.
(2) 

Lens sorusu

dissendium #1568225 
Merhaba. Bugün lens aldım. Doktor sadece sağ gözüm için yazdı. Sol gözüm 0'mış. Bu şekilde kullanan var mı? Dışarıdan belli olur mu?

Bir de bir aylık lens aldım. Dışarıda çıkarmanız gerektiğinde ne yapıyorsunuz? Nasıl saklıyorsunuz?

Günlük lens alacaktım. İnternetten bakarım dedim. Kız satış yasak dedi. Beni mi kandırdı? Trendyol'da vardı.

Alışmam ne kadar sürer? Dikkat etmem gereken şeyler var mı? Sağ olun.
(4) 

Sigorta devamı

dissendium #1568134 
Merhaba. İşten ayrılınca sigorta hemen kesilmiyor gibi bir şey duymuştum. Bu doğru mu? Hemen kesiliyor mu? Devam ediyorsa ne kadar süre devam ediyor? Sağ olun.
(4) 

İş sorusu

dissendium #1566537 
Merhaba. Bir fabrikada üretim müdür yardımcısı olarak çalışıyorum. Mühendisim. Bu işte 4. aya doğru gidiyorum. Bir sürü şey öğrendim. İş yapabiliyorum. İhracat bölümünde açık var. İngilizceme güvendiğim için o bölüme geçmek istiyorum. Bunu müdürüme bahsettim çok. Ama bir şey demedi. Şimdi direkt genel müdür yardımcısına durumumu açıklamak istiyorum. Bunu müdürüme bunu söylemeden yapmam doğru olur mu?

Aynı şekilde planlamada açık var. Bu bölüm için bir kişi işe aldılar ama o kişinin şu an bir faydası yok işlere. İşleri öğreniyor. Ben iyi kötü öğrendim. Beni planlama için düşünmüyorlar. Teklif etmediler. Bana mantıksız geliyor. Ne yapayım?
(6) 

Plajda eşya

dissendium #1566495 
Merhaba. Plajda telefonunuzu cüzdanınızı nasıl saklıyorsunuz? Çanta dışında güzel bir yönteminiz var mı? Sağ olun.
(3) 

Euro almak

dissendium #1566469 
Merhaba. Bir yurt dışı gezisi yapmak istiyorum. Zamanı belli değil ama Avrupa istediğim için Euro almak istiyorum. Şu an almak mantıklı mı? Zaman yakınlaşınca almak mı mantıklı? Bir de Sırbistan'da 3 4 gün için kaç Euro harcarım?
(4) 

Kitap fiyatlarının uçması

dissendium #1566379 
Merhaba. Bir malzeme bilimi kitabı alayım dedim. 500 TL olmuş. Bu nedir? Üniversite okuyanlar nasıl kitap alıyor? Ben mühendisim. Kitap almak istiyorum ama bir tarafım İngilizce pdf bul geç diyor. Siz kitaba para veriyor musunuz?

Üniversite okuyan gençler derslere nasıl çalışıyorsunuz? Kitapsız mı?
(2) 

İstanbul kebapçı

dissendium #1566303 
Merhaba. Anadolu Yakası'nda mümkünse M4 hattında kebapçı önerir misiniz? Sadece kebap olmak zorunda değil. Tavuk şiş falan da olursa daha iyi olur. Restoran tarzı bir yer arıyorum. Sağ olun.
(15) 

İş öğretme

dissendium #1566239 
Merhaba. Çalıştığınız yerde işe yeni başlayan bir kişiye iş öğretir misiniz? Ben bir sürü zorlukla öğrendiğim bilgileri anlattığımı fark ettim. O bilgileri için gözlem yaptım, araştırma yaptım, bir sürü soru sordum, hatta bazı soruları birden fazla kez sorduğum için bana kızıldığı bile oldu. Bir tarafım bu yanlış diyor, bir tarafım kötü düşünme diyor. Arada kaldım. Yüzde kaçı anlatılmalı? Sağ olun.
(5) 

Opalescence diş macunu

dissendium #1566133 
Opalescence diş macunu kullanan var mı? Colgate kullanıyorum uzun süredir. Bunu almak istiyorum ama 250 TL. Çok fark yoksa gereksiz olur. Diğerlerinden farkı var mı? Bir de kömürlü olanlar var sanırım. Onlar nasıl? Sağ olun.
(3) 

Restoran ve başlangıç tarihi

dissendium #1566098 
Merhaba. Bazı restoranlarda başlangıç tarihi 1925 falan yazıyor. Bunu kim denetliyor? Cumhuriyet 2 yaşındayken biri gerçekten köfte mi satıyordu? Bu bana çok mantıksız geliyor. 1970, 1960 anlarım ama 1925 nedir... Sallıyorlar mı? Ben bir yer açıp dedem profiterol asdsf yapıyordu deyip 1920 yazsam ne olacak?
(3) 

Diş beyazlatma

dissendium #1566089 
Merhaba. Diş beyazlatma yaptıracağım. 4 bin TL dendi. Bu fiyat ortalama mı? Yakın zamanda yaptıran var mı? Bir de zamanla beyazlığın azalması durumu olur mu? Tecrübenizi baştan sona anlatabilirseniz merakım gitmiş olur. Sağ olun.
(13) 

Zengin olma mantığı

dissendium #1566022 
Merhaba. Kafayı zengin olmakla bozmuş durumdayım. Simitçi bir suyu 5 TL'ye satıyor. Bu su 50 metre uzaklıkta 12 tanesi 16 TL olarak satılıyor. Kabaca bir suyun maliyeti 1 TL. Bir sudan 4 TL kâr ediyor.

Benim 10 bin TL'ye su alıp 40 bin TL kâr etmemin önündeki pratik engeller neler?

O kadar suyu 1 yılda bile satsam paramı artırmış olmuyor muyum? Basit gibi duruyor ama ticaret gerçekte böyle mi işliyor?

Bir de yemek işine girmek istiyorum. Yaşadığım yerde merkezde 5 bin TL kirası olan bir yer buldum. Tost, tavuklu pilav satıp başarılı olma şansım var mı? Maaşlı çalışmaktan sıkıldım.
(5) 

Memur olmak

dissendium #1565995 
Merhaba arkadaşlar. Bir kariyer sorum var. 30 yaşında makine mühendisiyim. Bir fabrikada çalışıyorum. Cumartesi de işe gidiyorum ve dinlenemiyorum istediğim şekilde. Memurluk çalışma saati ve günü olarak istediğim gibi. Ama özelde tecrübe kazandıkça sorumluluğum, maaşım artıyor. Bir haftaya yakın üretim müdürlüğü tecrübem bile oldu. Bölümümde genelde Doğu'da yer oluyor. Kocaeli'de yaşıyorum. İzmir, Antalya falan olabilir ama kalkıp Kars'a gitnek bana mantıksız geliyor. Kısaca hem memur olmak istiyorum hem memur olmak istemiyorum. Bu da Kpss motivasyonumu düşürüyor. Ne yapmam mantıklı sizce? Kişisel bir soru olduğu için gönül işlerinde açtım. Sağ olun. Son olarak DHMİ gibi yerler için kafam yetmez. 98 falan alamam. :D
(7) 

Kullanmadığınız şeyler

dissendium #1565785 
Kullanmadığınız şeyleri ne yapıyorsunuz? Bir parfüm almıştım adına kanıp. Hiç beğenmedim. Direkt çöpe mi atayım? Siz nasıl yapıyorsunuz?
(4) 

Lense giriş

dissendium #1565781 
Merhaba. Bir gözüm iyice bozuldu. Uzağı iyi göremiyorum. Lens kullanmak istiyorum.

Göz doktoruna lens istiyorum mu demem gerekiyor?

Lens fiyatları ne durumda? Bir lens kaç gün kullanılıyor? Enfeksiyon sık olan bir şey mi? Alışmak ne kadar sürüyor? Hep reçete yazdırmak gerekiyor mu? Tavsiye eder misiniz? Sağ olun.
(2) 

Kot markası tavsiyesi

dissendium #1565706 
Merhaba. LCW'den kot alınca paçalarını kısalttırmak zorunda kalıyorum. Kot çirkinleşiyor. Paçaları kısalttırmak zorunda kalmayacağım kot markası önerir misiniz? Demek istediğim şu aslında. Boy seçenekleri daha fazla olsun. Mavi bu konuda iyi mi? Fiyat çok önemli değil. Sağ olun. Siz nereden kot alıyorsunuz? Memnun musunuz?
(6) 

Çok terlemek

dissendium #1565690 
Çok terliyorum. Bugün dışarıda yemek yerken yüzümü silmem gerekti. Banyodan sonra da bir süre terliyorum. Kollarım bile terliyor bazen. Bir sağlık sorunu olabilir mi? Siz terliyor musunuz?
(6) 

Gıcık olduğunuz kişiler

dissendium #1565474 
Özellikle işte gıcık olduğunuz kişiler var mı? 30 yaşındayım, çocuk gibi gıcık oluyorum. :D Yalnız olmadığımı söyleyin.
(1) 

Ailenizden kalan iş

dissendium #1565375 
Önemli bir soru olmadığı için gönül işleri kategorisinde açtım.

Bir fabrika var. Sahibi çok emek vermiş. Sadece yeri 500 milyon TL vardır. Makineleri, verileri saymıyorum.

Çocukları ilgilenmemiş. Sahibi fabrikayı satmış. Çocuklarından biri ABD'deymiş, biri Türkiye'de öğretim görevlisiymiş.

Size bu şekilde şirket ve çok para verilse yine yapmak istediğiniz şeyi mi yaparsınız?
(5) 

İş konusu

dissendium #1565286 
Merhaba. İşte bir sürü şeyle uğraşıyorum. Mesleğim makine mühendisi. Bir fabrikada çalışıyorum. Üretim mühendisiyim aslında ama ham madde için irsaliye oluşturuyorum. Satış sipariş girişi yapıyorum. Tır yüklemesi için depoya gidiyorum. İşçilerin servisini, yemeğini planlıyorum. Bu arada üretimle ilgili teknik şeylerle ilgileniyorum. İzin almak isteyen bana gelip söylüyor. Güvenlik her şeyi haber veriyor. Kafam şişiyor kısaca. Bir taraftan bunlar hoşuma gidiyor, bir sürü şey öğreniyorum ama bir taraftan da köle gibi uğraştığımı hissediyorum. Bu nereye kadar devam edecek? Hangi noktada bu kadar maaşa bu kadar iş olmaz dediniz?
(1) 

Tişört önerisi, havacılık

dissendium #1565236 
Merhabalar. Havacılığa ilgim var. Böyle kartallı, pilot karizması bulunduran tişört önerir misiniz? Hangi mağazalarda satılır? Uzayla ilgili de olabilir. Nasa falan. Bir de çift başlı kartal olabilir. Böyle savaş tasarımlı Roma tişörtleri olabilir. Savolun.
(9) 

Doymamam skandalı

dissendium #1565164 
Bu ara hiç doymuyorum. Bugün yediklerimi sayayım.

Bir Cornetto.

Tam ekmek tavuk döner ve ayran.

Mc Donald's buzlu bir içecek. Hatta buna 2 diyebiliriz.

3 top dondurma.

Sonra bir Liptop ve küçük bir cips.

Sonra yine 3 top dondurma.

Sayamadığım kadar şişe su.

Bunlar az mı çok mu? Niye doymuyorum?
(3) 

Vize belgeleri

dissendium #1565084 
Vize belgelerinizi kaç günde tamamlamıştınız? Bir sürü belge isteniyor. Çalışan bir insan bu kadar şeyle nasıl uğraşıyor? Bir de bir hafta gibi komik vize süreleri söz konusu.

Instagram, gönderi kaydetme sorunu

dissendium #1564894 
Instagram'da gönderileri kaydetme seçeneği çıkmıyor. Neden olabilir?
(2) 

Bilgisayar programcısı

dissendium #1564804 
Bilgisayar programcısı olan birinin yazılımcıdan ne farkı var? Bilgisayar programcılığı için iyi bir kurs önerir misiniz?
(5) 

İş kazası, sorumluluk

dissendium #1564774 
Merhaba. Merak ettiğim bir konu var. Patronun satın aldığı bir fabrikada 4 gün çalışacağım. İşçilerden, üretimden, lojistikten sorumlu olacağım. Fabrika müdürlüğü desem yanlış olmaz. Oradaki sorumlu kişi izin aldığı için tüm sorumluluk bende olacak. İş kazası olursa sorun yaşar mıyım? Resmî olarak orada çalışmıyorum.
(8) 

Restoran fiyatları

dissendium #1564767 
Merhaba. Bir restorana gittiğinizde bir kolaya 40 50 TL verdiğinizde ne hissediyorsunuz? Zamlardan sonra artık saldınız mı? Size bu normal mi geliyor? Ya da bir tarafınız hâlâ "çok" mu diyor? Hayata bir kere geldik deyip hiç düşünmeyen var mı?
(2) 

Kopyalama yapılamayan Pdf

dissendium #1564656 
Bir makaleyi çevirmem gerekiyor. Orijinal makalede kopyalama engeli var. Nasıl çözebilirim bu sorunu?

mobil görünümden çık