(1) 

Telefon için kalem

dissendium #1564399 
Merhaba. Not amaçlı şu kalemi almayı düşünüyorum.

www.amazon.com.tr

Bu kalem telefonda yazı yazmak için uygun mu? Kullanan var mı? Telefonun ekranına zarar verir mi? Sağ olun.
(6) 

Avrupa'da işe ulaşım

dissendium #1564393 
Özellikle Almanya için soruyorum. Bütün işçiler işe arabasıyla mı gidiyor? Türkiye'deki gibi servis yok mu?
(18) 

Dövmesiz olan var mı

dissendium #1564300 
Önemli bir soru olmadığı için gönül işleri olarak açtım.

Dövmesiz sanki sadece ben kalmışım gibi hissediyorum. İnsanların küçük de olsa mutlaka bir dövmesi var gibi geliyor. Lisede kulağımı deldirmiştim ama dövme fikrine hiç ısınamadım. Onun çıkmaması kötü bir durum bence. Sizin dövmeniz var mı? Kaç tane, nerelerde? Çevreniz durum nasıl? Dövmeye bakış açınız nasıl?
(1) 

Parfüm önerisi

dissendium #1564217 
İstediğim tarzdaki parfümü hâlâ bulamadım. Denemeden almak istemiyorum. Nereden deneyerek parfüm alabilirim?

İstediğim tarz şöyle. Öncelikli kalıcı olsun. Ferah olsun. Errrrrkek dedirtsin. Tatlı bir koku olmasın. Kaliteli bir imaj calandırsın. Evet. Bu şekilde. Sağ olun.

Almanca sorusu

dissendium #1564210 
Merhaba. Ohne Strom yani without electricity ifadesindeki ohne edat mı bağlaç mı? Bence bağlaç değil ama tam hâkim olmadığım için edat da diyemiyorum. Bunu ayırt etmenin bir yöntemi var mı? Şu oluyorsa edattır gibi? Sağ olun.
(4) 

Psikolog sorularım

dissendium #1564106 
Merhaba. İlk defa psikoloğa gitmek istiyorum. Öfke ve kıskançlık problemim var.

1. Psikoloğa gittiğimde konuşma nasıl ilerliyor? Sürekli gidecek zamanım yok. Karmaşık konular olduğunu biliyorum ama açıkçası görüşmede bir iki kilit şey duymak istiyorum. Bu mümkün mü? Kaç dakika sürer?

2. Psiklog seçerken neye dikkat etmem gerekiyor? Okul, iş tecrübesi önemli mi?

3. İzmit için tavsiye edeceğiniz psikolog var mı?

4. Psikolog konusunda çekiniyorum. Bilgilerim sağlık sistemine işlenir mi? Bir devlet araştırmasında karşıma çıkar mı? Memur olma düşüncem var.

5. Online görüşme faydalı olur mu?

Sağ olun.
(5) 

Bankanın sürekli kredi vermek istemesi

dissendium #1564023 
Akbank sürekli 37 bin TL'lik kredi vermek istiyor. Kredi çekip faize koysam mantıklı olur mu? Kredi çekmeli miyiz? Niye sürekli kredi vermeye çalışıyorlar?
(5) 

Hep gezen var mı

dissendium #1564000 
Merhaba. Hayatını gezmek için harcayan var mı? Ne bileyim her ay maaşını bir geziye ayıran, birikim yapmayan, yurt dışına gidip gezen günlük yaşayan? Evlenmediğiniz için mutlu musunuz? Sizce iyi mi yapıyorsunuz?
(4) 

Makat yakınında iltihap

dissendium #1563946 
Makat yakınında küçük bir kabarma var. Hemoroid demeyin. O kısımda değil. İltihap olabileceğini düşünüyorum. Buna hangi bölüm bakar? Yürürken sorun olmaya başladı. Acilde bakarlar mı?
(3) 

Ot gibi yaşamam skandalı

dissendium #1563878 
Cumartesi de çalıştığım için bir şey yapamıyorum. Ev iş hep. Benim durumumda olan var mı? Hayatı sorguluyor musunuz?
(4) 

Sırpça, Balkan dilleri

dissendium #1563812 
Sırpça bilmek işe yarar mı Türkiye için? Ben Sırbistan'ın bir gün AB'ye gireceğine inanıyorum. Yatırımlık dil olarak görüyorum. Boş iş mi denemeye değer mi? Bir de hangi diller kolay sayılabilir? Ne bileyim Arnavutça?
(8) 

Aynı tişörtü bir daha satın almak

dissendium #1563786 
Merhaba. Bir tişört almıştım. Beğendim. Aynı tişörtü bir daha satın almak mantıksız mı olur? Siz bunu yapıyor musunuz?
(1) 

Almanca ve Kpss

dissendium #1563769 
Merhaba. Şu an özelde çalışan bir mühendisim. Kpss çalışıp atanmak istiyorum. Bir de Almanca öğreniyorum. Almanca öğrenirsem yükselmemi sağlayabilir. Ama zaman olmadığı için bu yıl ikisinden birini seçmem gerekiyor. Siz olsanız hangisini seçerdiniz?
(1) 

Kompozit dolgu sonrası dondurma

dissendium #1563711 
Kompozit dolgu sonrası dondurma hassasiyet yapar mı? Sağ olun.
(2) 

Mısır seyahat sorusu

dissendium #1563489 
Dışişleri Bakanlığı sitesinde Mısır için vize olmadığı ancak en 2 bin dolar bulunması gerektiği yazıyor.

www.mfa.gov.tr

Bu bilgi güncel mi? Yakın zamanda gitmiş olan var mı? Şarm El Şeyh için soruyorum gerekliyse. Sağ olun.
(4) 

Diş soruları

dissendium #1563449 
Bir dişimde bir dolgu var. Metal gibi olanlardan. Ben bunu kaldırtıp beyaz dolgu yaptırmak istiyorum. Bu mümkün mü? Beyaz dolgunun bir adı var mı? Yakın zamanda yaptıran varsa fiyat ne seviyede? Bir de diş taşı temizliğini kaç TL'ye yaptırdınız yakın zamanda? Sağ olun.
(6) 

Gögüs kılları

dissendium #1563409 
Erkekler göğüs kıllarınızı makineyle kısaltıyor musunuz? Tişörtün boyun kısmından çıkıyor. Kısaltmayı düşünüyorum. Artış olur mu?
(6) 

Vize başvurusu

dissendium #1563335 
Merhaba. Vize için başvurduğunuz ilk ülke hangisiydi? Hiç vize başvurunuz reddedildi mi? Reddedilen başvurunuzun daha sonra onaylandığı oldu mu? Schengen vizesini en kolay hangi ülkeden alabiliriz? Sağ olun.
(2) 

Instagram sayfası açmak

dissendium #1563286 
Merhaba. Hobi amaçlı Instagram hesabınız var mı? Yemek yiyecek sayfası açmayı düşünüyorum. Markette satılan yiyecekleri denemeyi seviyorum. Gittiğim bir restoranda denediğim yemeklerin fotoğrafını paylaşıp kişisel yorum yapmak da olabilir. Bir de Almanca öğreniyorum. Hem kendim için hem öğrenenler için kelime paylaşmak istiyorum. İngilizce de olabilir. Denemeye değer mi sizce? Boş iş mi? Sağ olun. Hatta takipçi sayısı artarsa para kazandırabilir mi?
(12) 

Çalışırken müzik dinliyor musunuz

dissendium #1563197 
Çalışırken müzik dinliyor musunuz?
(3) 

Pasaport süresi

dissendium #1563120 
Almışken 10 yıllık almak mı mantıklı? Bu yıl sadece bir kez yurt dışına gitmeyi düşünüyorum. Siz kaç yıllık almıştınız? Kaç kez kullandınız? Sağ olun.
(1) 

İngiliz dili, öğretmenlik

dissendium #1562940 
Merhaba. Ankara Üniversitesi'nde uzaktan İngiliz dili okumayı düşünüyorum. Formasyon kaldırıldı bildiğim kadarıyla. Dil bölümü okuyanlar nasıl öğretmen oluyor? Sağ olun.
(8) 

Şu durumda ne yapardınız

dissendium #1562878 
İşten erken çıkıyorsunuz. Müdürünüz size şirketin şoförünün sizi durağa bırakabileceğini söylüyor. Ama siz insanların işini bölmemek için, keyfi şekilde davranmamak için çekiniyorsunuz. Bu sefer otobüs beklemek gerekiyor. Otobüs beklemek yarım saat. Yolculuk yarım saat. Hava çok sıcak. Ne yapardınız?
(3) 

Sıcak soğuk farkı

dissendium #1562836 
Merhaba. Sıcak soğuk farkından nasıl korunuyorsunuz? Fabrikada çalışıyorum. Üretim bolümü sıcak. Ofiste klima var. Bazen bir şirketin deposuna gidiyorum. Bazen dışarıda duruyorum. Arabada klima var. Günde onlarca kez sıcaklık farkı oluyor. Ne yapacağım ben?
(6) 

Para harcama

dissendium #1562751 
Maaşınızdan kaç TL keyfi harcama yapıyorsunuz? Kendime bir ayda 2 3 bin TL keyfi harcama zorunluluğu koydum. Yemek için harcıyorum hep. Fast food. Her gün marketten bir şey alıyorum. Kendimi ödüllendirmek için yapıyorum. Acaba kötü mü yapıyorum?
(4) 

Enstrüman seçimi

dissendium #1562462 
Merhaba. Bir enstrüman öğrenmek istiyorum. Klasik gitar kursuna gittim ama yeteneğim yok. Aklıma elektro gitar ve dijital piyano geliyor. Ucuz olarak şunları buldum.

www.yonkamuzikmarket.com

Elektro gitar 4500 TL.

www.yonkamuzikmarket.com

Dijital piyano 4000 TL.

Bunların çok kaliteli olmadığının farkındayım ama başlangıç için uygun olur mu?

Hangisini seçmem daha mantıklı? Kendim çalışmak istiyorum. Sürekli kursa para veremem. Dijital piyano daha mantıklı geliyor. Ayda bir iki ders alsam bile o derslerde öğrendiklerimi uygulayabilirim. Amacım keyif alacağım bir şeyle uğraşmak. Teorisine çok kafa yormayacağım bir süre. Sağ olun.
(2) 

Yurt dışı iş arama

dissendium #1562283 
Merhaba. Çok tecrübem olmasa da yurt dışındaki bir şirketin Türkiye ofisiyle bağlantım oldu. Şirket Belçika'da kurulmuş. Türkiye ofisinde çalışmaya başlayıp yurt dışına gitme şansım olabilir mi? Bu zor bir şey mi?
(4) 

İngilizce sorusu

dissendium #1562078 
Almanca öğrenirken yolum yine İngilizceye düştü. Change lanes ifadesinde lane neden çoğul? Türkçede şerit değiştirmek diyoruz. Bunun mantığı ne? Change lane yanlış mı oluyor? Sağ olun.
(2) 

Fotoğraf makinesi

dissendium #1561809 
Merhabalar. Fotoğraf çekmeyi seviyorum. Telefonum güzel çekiyor ama fotoğraf makinesinin yeri ayrı. Fotoğraf makinesi almalı mıyım? Sıkılıp bırakır mıyım? Üniversitede basit bir makineyle güzel fotoğraflar çekiyordum. Şimdi çalışıyorum. Daha iyi bir makine alabilirim? Hangi makineleri tavsiye edersiniz? 10 bin TL'ye bulabilir miyim? Sağ olun.
(7) 

Sahip olduğunuz en lüks şey

dissendium #1561745 
Sahip olduğunuz en lüks şey nedir?
(5) 

Komşu ülkelerin dilleri

dissendium #1561696 
Merhabalar. İşimde lojistikle ilgileniyorum bazen. Bulgar bir tırcıyla konuştum. Türkçe konuşabiliyordu az da olsa. Komşu diyor. Sayıları biliyor. Siz komşu ülkelerin dillerini az da olsa biliyor musunuz? Yunanca falan biliyor musunuz? Arapçayı merak ediyorum ben.
(4) 

Havuza gidenler

dissendium #1561394 
Aylık ne kadar ödüyorsunuz? Tüm hakkınızı kullanabiliyor musunuz? Düzenli yüzüyor musunuz? Sağ olun cevaplar için.
(9) 

Dondurma önerisi

dissendium #1561194 
Marketlerde satılan hangi dondurmalar güzel? Carte D'or olanlardan hangileri iyi? Sağ olun.
(6) 

İstanbul'da sevdiğiniz yerler

dissendium #1560742 
Selam. İstanbul'da en çok nereleri seviyorsunuz? Neden? Bir de hafta sonu nerelerde takılıyorsunuz?
(6) 

Trafik korkusu

dissendium #1560546 
Trafik korkusunu nasıl aştınız? İşte araba kullanabileceğim durumlar oluyor. Kendime güvenmediğim için kullanmıyorum. OSB'de çalışıyorum. Hep tır var. Özel ders almayı düşünüyorum. Kaç ders işe yarar?
(3) 

İngilizce konuşma

dissendium #1560154 
Merhabalar. Çalıştığım fabrikanın sahibiyle konuştum yakın bir zamanda. Yurt dışindaki müşterilerin olduğu toplantılara dâhil edilmemi istedi. Anlıyorum, konuşabiliyorum ama toplantıya katılmadım daha önce. Ne tavsiye edersiniz? Cambly duydum ama hiç kullanmadım. Haftada bir gün bile olsa faydası olur mu? Yüz yüze daha mı iyi olur? Sağ olun.
(5) 

Deniz taşımacılığı

dissendium #1559308 
Deniz taşımacılığı maliyetini şirketler nasıl karşılayabiliyor? Gemi inanılmaz yakıt harcıyor. Kaptanın ücreti bir sefer için ne kadar? Rusya'nın Karadeniz'deki bir limanından İstanbul'a geldiğini düşünebilirsiniz. Bir de sanırım hemen limana giremiyorlar. Beklemeleri gerekiyor. Direkt zaman kaybı. Taşınan ürünlerin satış fiyatı çok yüksek olmaz mı?
(4) 

Ayakkabı numarası

dissendium #1559297 
Bir Nike ayakkabı aldım. 43 giyiyorum. 45 oldu. 45'ten büyüğü yokmuş. Bir büyüğünü almak istesem ne yapacağım?
(6) 

Hangi ayakkabı

dissendium #1559047 
1. i.hizliresim.com

2. i.hizliresim.com

3. i.hizliresim.com

4. i.hizliresim.com

5. i.hizliresim.com

6. i.hizliresim.com

Dışı bez gibi olanlar yıpranır mı? Hangisi güzel? Erkeğim. Resmî olmasını istiyorum spor da olsa. Sağ olun.
(4) 

Erkek ayakkabı önerisi

dissendium #1558759 
Adidas, Nike 1000 2000 TL arası güzel ayakkabı önerir misiniz? Güzel olacaksa farklı markalar da olabilir. Sağ olun.
(6) 

Almanca öğrenmeye devam etmeli miyim

dissendium #1558610 
Merhabalar. Her gün Almanca haber okuyup kelime öğreniyorum. Bundan keyif alıyorum. Ama 3 4 yıl sonra "belki" işime yarayacak bir şey için her gün zaman ayırmak bazen motivasyonumu düşürüyor. Buna zaman ayırmasam gidip Instagram, Youtube için harcayacağım zamanımı. Bunun iş için işe yarama ihtimali de var. Makine mühendisiyim. Belki 10 yıl sonra güzel bir kapı açabilir. Bunlar hep uzun süreli şeyler. Siz ne yapardınız? Sağ olun.
(7) 

Matematik, problemler

dissendium #1558115 
Merhabalar. KPSS matematiğindeki problemleri hiç yapamıyorum. Neden bilmiyorum. Problemlerde kafam çalışmıyor. Mühendisim bir de. Benim 90 hedefim var. 2024 için çalışmak istiyorum. Problemleri çözebilirsem puanım artacak. Nasıl bir yol izlemeliyim? Soru çözümlü kitap önerir misiniz? Her gün 1 2 tane de olsa çözüp kafa yormak istiyorum. Sağ olun.
(8) 

Yabancı dizi önerisi

dissendium #1557962 
Türk dizilerinden Gibi izliyorum bazen. Televizyonda Yalı Çapkını izliyorum.

Bir de yabancı bir dizi izlemek istiyorum. Tür olarak gerilim olabilir. Bitirdiğim tek dizi Breaking Bad ama uyuşturucu konusundan sıkıldım. Narcos izleyemedim. Better Call Saul izleyemedim. Neden bilmiyorum. Akıcı gelmedi.

Eğlenceli de olabilir. Kısaca güzel olsun. Kısa olsun. Sıkılıp bırakmayayım. Hangi dizileri önerirsiniz?

Teşekkür ederim.
(1) 

Almanca dinleme

dissendium #1557752 
Almanca telaffuz konusunda sorun yaşıyorum. Kelimeleri nasıl okuyacağımı bilmiyorum. Aslında önemli bir kısmını doğru tahmin ediyorum ama bazılarında İngilizce kafamı karıştırıyor. Youtube'da dinleyebileceğim kanallar önerir misiniz? Amaç kulağımın alışması. Sağ olun. Canlı haber yayını linki de olabilir.
(3) 

Futbol, basketbol formanız var mı

dissendium #1557581 
Merhabalar. Futbol, basketbol formanız var mı? Spor dışında giyiyor musunuz? Messi futbolu bırakmadan bir Messi forması almak geliyor içimden.
(3) 

Diş beyazlatma

dissendium #1557289 
Merhabalar. Diş beyazlatmak istiyorum. Yakın zamanda yaptıranlar nerede yaptırdınız ve ne kadar ödediniz? Memnun kaldınız mı? Eski hâline dönmesi gibi bir durum oluyor mu? Sorun yaşadınız mı? Son olarak zararlı mı? Sağ olun.
(6) 

İş görüşmesi

dissendium #1557250 
Merhabalar. İş görüşmesinde değerlendireceğiz deniliyor bazen. Bu değerlendirme gerçekten yapılıyor mu? Değerlendireceğiz denildikten sonra ikinci görüşme yapan ya da direkt işe alınan var mı? Mutlaka vardır ama birinci görüşme ile ikinci görüşme ya da olumlu dönüş arasında geçen süreyi merak ediyorum. Sağ olun.
(11) 

En sevdiğiniz Gibi bölümü

dissendium #1557202 
En sevdiğiniz Gibi bölümü hangisi? 2. sezondayım. Spoiler vermeyin please. Teşekkür ederim. Sebebini kısaca yazarsanız iyi olur.
(4) 

Özlük ve bordrolama işlemleri

dissendium #1557105 
Merhabalar. Özlük ve bordrolama işlemleri kursuna başlayacağım. Bu işlemleri bir ayda öğrenebilir miyim? İnsan kaynakları için kullanılan programlar neler? Teşekkür ederim.
(3) 

İstanbul, karşıya geçme

dissendium #1557075 
Merhabalar. Anadolu Yakası'nda oturup iş için karşıya geçen var mı? Durumunuzdan memnun musunuz? Kaç saatiniz gidiyor? İlçeleri yazarsanız güzel olur. Sağ olun.

mobil görünümden çık