(5) 

yurtdisinda calisanlarin bedelli askerlik durumu?

icim urperiyor #1295288 
selam. yurtdisinda calisiyorum. dovizle askerlikten haberdarim fakat 3 seneyi tamamlar miyim bilmiyorum. zaten 2000 euro ile 15.000 tl arasinda pek fark yok. simdi ben bedelli askerlik yapmak istesem nasil olacak 28 gun mevzusu falan? onceden nasil olmustu?
(6) 

amele vücudu sorusu / kas kaybetmemek

icim urperiyor #1293057 
selam.

beden gucu gerektiren bir iste calismaya basladim. ozellikle kollarim ve ayaklarim gun icinde surekli aktif 8 saat. ama abanmiyorum, surekli yavas yavas calisiyorum. en son vucut olculerim 189cm boy, 80 kilo. kilomun artmadigina eminim ama 1-2 kg azalmis olabilir. yagli bie vucudum yok, skinny denilen tipteyim. gobek de yok, ama kas da yok pek.

simdi bu sartlarda benim kas kaybetmemek icin nasil beslenmem lazim? 5000 metre kosucularina benzetiyorum tempomu, oyle olmak istemiyorum acikcasi.

ikinci mevzu, kas kazanmak icin kaslarin ust limite zorlanmasi gerektigini biliyorum. fakat calisma tempom zaman ve enerji olarak ikisine birden musait degil. simdi ben 8 saat calistiktan sonra, aksam yemeginden once vucut agirligiyla bu 8 dakikalik videolardaki gibi gogus ve karin kaslarina yuklensem epey, faydasi olur mu? o durumda protein agirlikli aksam yemegi mi gommek lazim?

son olarak, kas antrenmani sonrasi fast food dalgasi hakkinda ne dusunuyorsunuz? olabilir mi oyle bisey lutfen olsun cunku. cok kolaylastirir isimi her anlamda.

tesekkurler
(1) 

deri ayakkabi su lekesi nasil gecer? (yarma deri)

icim urperiyor #1289299 
selamlar. resimdeki ayakkabidan almistim, severek uzun suredir kullaniyorum. normalde kirlenince bezle veya islak mendille silince geciyordu fakat 2 gun once yogun yagmurda bir sure yurudum ve ayakkabi sirilsiklam oldu. 2 gundur kuruttum acik havada fakat kenarlarinda hafif renk dalgalanmasi oldu su izleri yuzunden. yani yuzeysel degil bu sefer lekeler. napayim?

split leather dedikleri, yarma deri olarak gecen, parlak olmayan deri turu/ internette hep yuzeysel lekeler icin temizleme yontemleri var. ustten silerek gecmiyor bu seferki lekeler.

www.decathlon.com.tr
(6) 

kodculara ve klavyeyle haşır neşir olanlara 10 parmak yazma sorusu

icim urperiyor #1289139 
selam.

uzun yıllardır bilgisayarla ilişiğim var. iş gereği de sürekli kullanırım. o yüzden hatrı sayılır bir yazma hızım var ve klavyeye bakmadan da yazabiliyorum fakat 10 parmak şeklinde değil, 4-5 parmak kullanıyorum. son dönemde kodlamaya merak saldım ve sürekli yazıyor olmam gerekecek. şimdi bu durumda bir yandan da 10 parmak yazma dersleri yapayım mı kendi kendime? 10 parmak yazmaya kastırarak şu anki yazma hızıma ne kadar sürede ulaşırım, uzun vadede ne kadar çıkar sağlarım?

kodcular, siz 10 parmak yazıyor musunuz?

10 parmak yazanlar, nasıl adapte oldunuz? 1-2 deneme yaptım ve kas hafızasını egale etmek çok zor olacak gibi görünüyor.
(4) 

duyuru chat fasilitesi hk.

icim urperiyor #1284965 
çalışıyor mu sizde? sabahtan beri giremiyorum, bende mi sıkıntı var?

bilmeyenler için, butonu aşağıda.
(6) 

yurtdisinda yasayanlara para gonderme/alma sorusu

icim urperiyor #1281687 
selamlar. yurtdisindayken, bulundugunuz ulkede bir banka hesabiniz ve turkiye'deki garanti ve is bankasi hesaplarinizin banka kartlari elinizde var diyelim (visa ve mastercard logolu). bu sartlarda turkiye'den 1.000 lira gibi bir para almanin ve turkiye'ye 1.000 lira gibi bir para gondermenin en uygun yolu nedir?

acelemiz yok, bitcoin gibi yontemlere de gerek yok cunku benim senaryomda 60 yasinda biri parayi gonderecek veya alacak, bitcoin karisik gelir. nasil olur?
(1) 

uçak bileti - kredi kartı - ödeme beklemede gözüküyor?

icim urperiyor #1280854 
selamlar. haftaya uçak bileti aldım. 'status:confirmed' olarak e mail geldi havayolu firmasından. fakat kartımda hala bakiye gözüküyor ve ödeme işlemi 'bekleyen işlemler' kısmında. perşembe akşamı aldım bileti, cuma düzelir sandım hala düzelmedi. firma mı çekmedi parayı? banka mı vermedi? neden böyle oldu?
(3) 

kyk kredi ödeme sorunsalları

icim urperiyor #1279846 
selamlar. 9. ayda kredi ödemem başlıyor. borcuma baktım, aylık ödemeler bölünmüş halde, 2023'e kadar ödeme planı var. sanırım bu şartlarda borç yapılandırılmış oluyor?

ikincisi, o tarihlerde yurtdışında olma ihtimalim var. uzun süre de kalabilirim. o durumda türkiye'deki biri ziraat bankasına gidip benim adıma benim borcumu ödeyebiliyor mu?

son olarak, kredi kartıyla da ödeniyor sanırım bu borç? yurtdışından kendim de ödeyebilirim herhalde değil mi?
(1) 

uçak bileti alma sorulari - dış hatlar

icim urperiyor #1278613 
selam.

google flights kullanarak 2350 liraya buldugum bilete 2 farkli acenta 2550 ve 2450 lira dedi. tarih degisse de fiyat sabit. simdi ben bu bileti google flights fiyatina en yakin nasil alirim kendim? skyscanner mi? qatar airways bu arada. sirketin kendi sitesinden mi alayim?

bu firmalar çerezlerden veri çekip fiyati arttirdigi icin cok kurcalamiyorum bilgisayardan. arama gecmisine dusmesin diye. en ucuz ve guvenilir bi yontem varsa girip alip cikcam.
(9) 

porselen kaplama diş düştü, neyle yapistirilir?

icim urperiyor #1277636 
daha dogrusu disci yapistirdi ama tam olmamis simdi fark ettim, fazlalik var. ben bu kaplamayi kendim tekrar söküp icine biraz sundan koyup yapistirsam olur mu?;

encrypted-tbn1.gstatic.com

dondugunda taşlaşan çok kuvvetli bi malzeme bu. epoksi falan da var elimde.
(3) 

2 sütunlu CV hazırlama şeysi

icim urperiyor #1277093 
selam. epeydir europass kullanıyorum. 2 sayfa olan CV'yi tek sayfaya indirmek istiyorum. 2 sütunlu bir tema bulamadım. internete yazınca hep hazırlama yönergeleri çıkıyor. europass gibi kendim doldurabileceğim göze hoş gelen 2 sütun CV örneği nereden hazırlayabilirim? tikler gelecek.

old.toptalent.co
(5) 

navigasyon ücretli yollar göstermesi ve fsm köprüsü

icim urperiyor #1275257 
merhabalar. istanbullu degiliz, istanbul uzerinden trakya'ya gitmek icin google haritalar kullandigimizda istisnasiz butun ucretli yollari gosterdi ve israrla fsm koprusune yonlendirdi. yani diger yollar ve bogazici koprusu secenek dahilinde bile degildi. ucretli oldugu da yazmiyordu. her seferinde otobana cevirdikce diger yola gitmeye calistik, 2-3 defa yolu karistirdik bunun yuzunden, cok sikinti yasadik. neden boyle oldu?
(4) 

facebook fotograf ekleyeyim ama hiç öne çikmasin

icim urperiyor #1273590 
boyle sessiz sedasiz profilimi guncellemek istiyorum, yeni foto ekleyince herkesin profilinde cikiyor ya o olmadan olmuyo mu? arkadas ve akraba akinina ugruyorum fotograf ekleyince ama profilimi de guncellemem lazim.
(2) 

LOL hesabım banlanmış :(

icim urperiyor #1272220 
en son 2 ay önce oynadım. bu gün oynayayım dedim kötü niyetli programlardan ötürü banlandı diyor. elimdeki iş bilgisayarı, oynattığı tek oyun lol zaten. hile hurdayla işim olmaz da neden banlanmış olabilir hesap? geri alabilir miyim ki?
(3) 

tek göz çapaklanmasi ve kizarmasi?

icim urperiyor #1271656 
boyle bi durum var. halbuki birinin baktigina oteki de bakti, birinin yaptigini oteki de yapti. sag gozum sabah uyandigimda kizarmis ve capaklanmis oluyor. gun icinde kizariklik azalsa da soldan nispeten daha kirmizi oluyor. nedendir ki bu?
(3) 

bogazda agri, gereksiz oksuruk

icim urperiyor #1270168 
selam. sabah bogazim agriyor, bi de bazen oksuruk tutuyor durup dururken. hafif balgam da var. ama nezle/grip belirtileri yok hic. ne olmustur bana, kendiliginden gecer mi?
(3) 

eskisehir 1 aylik kalacak yer ihtiyaci

icim urperiyor #1269938 
selamlar. 30 yasinda evli ve cocuklu cnc operatoru erkek birey icin, eskisehirde is bulup deneme suresinde evini hemen tasimak istememesi sebebiyle kalacak yer ihtiyaci dogmustur, 1-2 aylik. sabah calisip aksam ev falan arar, hafta sonu memleketine doner muhtemelen. kimseye zarari olmaz. yatak dosek kafi, boyle bir yeriniz varsa lutfen ulasiniz, detaylar konusulur halledilir.

duyuru disi iletisim; icimurperiyor2015@gmail.com
(4) 

avustralya'da yaşayan/çalışan var mı?

icim urperiyor #1265996 
selamlar.

avustralya'dan çalışma vizesi aldım. 1 ay sonra mevcut işimden istifa edip gidiyorum. kendi birikimimle gideceğim için orada beni 1 ay idare edecek kadar param var sadece. bu yüzden temel önceliğim en kısa sürede 'herhangi' bir iş bulabilmek olacak.

mühendisim, fakat avustralya'da mühendislik yapabilecek düzeyde ingilizcem yok henüz. ielts'den 6 aldım ama bu yeterli değil. bu yüzden ilk bi kaç ay sıradan bir işte çalışıp ingilizcemi geliştirmek istiyorum. zaten mühendislikten de sıkıldım biraz (:

SORU;

vize ülke genelinde sınırsız çalışma izni veriyor, fakat ben nereye gideceğimi ve nereden başlayacağımı hiç bilmiyorum. sydney, melbourne, perth, brisbane... nasıl bir yol izlemeliyim? nereye gitmeliyim? nasıl bir iş bakmalıyım?

görüş ve tecrübelerinizi bekliyorum.
(7) 

istifa ihbarı mevzuları

icim urperiyor #1265928 
selamlar.
6 ayımı yeni bitirmiş bir çalışanım. bu ay sonu istifa edeceğim, müdürle görüştüm fakat şu an işler yoğun olduğu için çıkmama sıcak bakmayabilirler. normalde hiç sorun yapmıyorlar, bizim departmanda sirkülasyon yüksek zaten. gidiyorum diyeni aynı gün çıkarıyorlar genelde. ama ben kendimi garantiye almak için ihbar mektubu göndermek istiyorum.

sıkıntı şu ki, ben sahada sürekli farklı şehirlerde geziyorum, şirket istanbul'da. ben mektubu yazıp postalasam, ulaştığından nasıl emin olurum? yani yapmazlar ama, olur da işler çirkinleşirse çıkmak istediğim tarihte 'bize ihbar mektubu ulaşmadı' deyip beni 1 ay daha oyalayabilirler mi? nasıl garantiye alırım bu durumu?

mektubu elden teslim etmem mevcut şartlarda biraz zor.
(4) 

ucuz deri kemer almak

icim urperiyor #1255050 
selam. 3-4 yıl önce kayseri'de yeraltı çarşısından pazarlıkla 13 liraya mı ne kemer almıştım. hala kullanıyorum, hafif yıpranma dışında sapasağlam. baya da zorlandı kendisi ve tek kemer olarak kullandım.

soru; ben ilk başta hakiki olduğuna inanmadığım ama çakmakla bile yanmayan bu kemeri nasıl bu kadar ucuza aldım?

soru2; şimdi farklı renkte 2 deri kemer alayım diyorum, hatta uygun bulursam abime falan da alırım. nereden bulurum bu şekilde istanbul'da?

teşekkürler.
(6) 

HTML öğrenmece

icim urperiyor #1253790 
selam. html öğrenmeye başladım hobi olarak. ben şu an w3schools ile başlayıp, oradaki her adımı uygulayarak notepad üzerinden bir website hazırlayarak çalışmaya başladım. ama sizin deneyimlediğiniz yöntemler var mı? deftere not tutsam mı, ki pek sevmem? veya nasıl yapsam?
(3) 

kronik bel tutulmasi

icim urperiyor #1251397 
selamlar. is geregi her gun ayri otelde/yatakta yatiyorum. surekli yolculuk yapiyorum. bazi geceler yolda oluyorum ve otobus koltugunda uyuyorum. son 10 gunde 3 kere belim tutuldu. tam iyilesmeden tekrar tutuldu. sanki sirta bicak saplanir gibi oluyor ya, o mevzu.

simdi bu daha ciddiye gider mi? fitik falan olmayayim genc yasimda? ne yapmak lazim duzelmesi icin? agir da kaldirmiyorum, az once burnumu hizlica cekerken saplandi agri.

tesekkurler.
(6) 

250 watt PSU (power supply) hk.

icim urperiyor #1248786 
selam. 12 volt led aydinlatma icin besleme ihtiyaci var. evde atil vaziyette duran psu geldi aklima. bunun tek 12v cikisina baglasam butun gucu buradan cekebilir miyim? 20a vermesi lazim teoride ama yuksek bi deger gibi geldi.

kisaca psu'larin tekil cikislarinda amper sinirlandirmasi var mi?
(6) 

istanbul'da hakiki outlet?

icim urperiyor #1248468 
boyle avm'nin ortasinda, once ikiye katlanmis sonra %50 indirim yapilan gostermelik outlet degil de, ciddi anlamda depo mantiginda outlet ariyorum. istanbul'a yabanciyim, istanbul'un her yerinde olabilir bir sekilde giderim.

tesekkurler
(6) 

hakiki deri erkek cüzdan önerisi

icim urperiyor #1247702 
cirt cirtli cuzdanima elveda demenin zamani geldi de gecti. var mi marka öneriniz? fiyat/performans önemli. kanguru derisi olmasina gerek yok.
(5) 

erkek için yüzük vol.1

icim urperiyor #1247316 
selamlar. ilk olarak, sizce yüzük nasil bi aksesuar erkek icin?

fark ettim ki genelde saat dahil hic aksesuar takmiyorum. kolye-bileklik zaten takamiyorum rahatsiz ediyor. ama dusundum de, yuzuk takabilirim aslinda. nisan yuzugu gibi degil, tasli, aksesuar amacli yuzuk.

simdi bunun raconu nedir? ne tarz bir sey bakmak lazim? hangi parmaga takmak lazim? tavsiye edeceginiz bir tarz var mi?

tesekkurler.
(3) 

kirilan plastik kasnak tamiri

icim urperiyor #1247305 
bu kadar zor olmamali di mi? elimizde annemin cok sevdigi bir blender var. su parcasasi ortadan ikiye kirik;

encrypted-tbn0.gstatic.com

eski bir blender oldugu icin internette bulamadik. bunu nasil guzelce yapistiririz yav?

japon yapistiricisi olmuyor, cok sert. en ufak esneklikte yapisan yerden tekrar kiriliyor. 2 plastigi yapistirmak icin ne kullanmak lazim?
(19) 

60 yasinda baba ne izlesin?

icim urperiyor #1245368 
ama internetten, youtube'dan? tipik anadolu insani, altyazi olmaz dublajli olmasi lazim. televizyondaki youtube uygulamasini kesfetti cok heyecanli lakin izleyecek bir sey bulamiyor. bana bir seyler ac diyor ama benimkileri begenmiyor. soyle bi dizi-seri biseyler bulup sarsa herhangi bir turde, cok rahatlayacak. sizinkiler ne izliyor?
(3) 

sürmene'de sürmene çakisi

icim urperiyor #1234389 
selam. 2 defa sürmene çakisi aldim daha önce. ikisi de cok dandik, isciligi ve celigi kötü vs. muhtemelen ikisi de cakma. yarin bizzat sürmene'nin icinden gecicem. yol uzerinde bildiginiz hakiki sürmene çakisi satan ve fahis fiyat vermeyen bir yer var mi?
(4) 

spotify telefona indirdiklerimin silinmesi

icim urperiyor #1230544 
neden oluyor? 2-3 tane 10 sarkilik ve arkadasimin 250 sarkilik listeleri indirdim. gecen baktim 250 sarki olandaki yesil simgeler gitmis, offline calmiyor. digerleri duruyordu. bu gun tekrar 250 olani indirdim, bu sefer 10 sarkilik olanlar gitmis. ayari mi var bunun? son indirdigimin silinmemesini istiyorum hic.
(3) 

yagmur icin ideal ayakkabi?

icim urperiyor #1230456 
selam. halihazirda botum var kislik. ama hantal, kaba ve agir geliyor. kar icin ideal oyle diyeyim. bana daha rahat, sporvari ama yagmurda falan sikinti yapmayacak ayakkabi lazim. nasil modellere bakayim? alisveris özürlüyüm, magazaya gitsem en yakindakini alir cikarim o yuzden gitmeden kafamda bi kac model olsun istedim. cinsiyet erkek, tesekkurler.
(3) 

sakallarimdaki cift baslilik

icim urperiyor #1227261 
selam. sakallarimla cok oynuyorum. oynarken kopanlar oluyor. ozellikle cene bolgesindekilerin ucu ikiye ayrilmis oluyor bazen. kirilma mi diyorlar kadinlarin sacinda olan mevzu. caresi nedir? blendaxla bas donduren dolgun sakallar mi?
(2) 

diyarbakir hareketli yerler?

icim urperiyor #1226921 
selam. diyarbakir'dayim. merkezde hareketli cadde, meydan neresi var? 2 tur atip bi kahve iceyim, bi mado varsa tatli yiyeyim istiyorum.
(2) 

2 ay calisma suresini is tecrubesinden sayabilir miyim?

icim urperiyor #1226501 
muhendislik alaninda 2 ay calisip onu CV'ye 6 ay diye yazsam, sonraki is gorusmelerinde nasil olur?

isle ilgili sorulabilecek her seyi biliyorum bu arada. ogrenciyken de altyapimin oldugu basit bi alan, sadece resmi is tecrubem yoktu. 5-6 ay calismayi planliyodum en bastam.
(4) 

ideal bulut paylasim uygulamasi

icim urperiyor #1225316 
selam. en son onedrive mi ne vardi bende, kullanmadigimdan hesabimi kapatmislar. istiyorum ki telefonumdaki veya bilgisayarimdaki herhangi bir dosyayi yukleyeyim, oraya yukledigim herhangi bir dosyaya baska bilgisayarlardan da ulasabileyim, ayni zamanda izin verdigim dosyalari ucuncu kisiler direkt indirsin, izin vermediklerimi de ben link gondererek kolayca ucuncu kisiyle paylasabileyim.

hangi bulut uygulamasi?
(1) 

tirnak dibinde soyulma ve dudak cevresinde catlama

icim urperiyor #1224434 
susuzluktan olur diye biliyorum, dunden beri bolca su iciyorum ama halen gecmedi. baska ne sebep olur bunlara?
(5) 

dogu'da (diyarbakir vs.) satilan telefon ve turevleri

icim urperiyor #1223938 
bu cihazlar ne ayak? hadi sigara çay neyse de, adam iphone 7s + nerden getiriyor oraya? kaçak mi bunlar, yoksa calinti mi?
(5) 

cepten en iyi f/p oranli internet paketi?

icim urperiyor #1223049 
hangisi? hat ve tarife, faturali faturasiz fark etmez. cepten max interneti mumkunse 30 lira altina almak istiyorum. vodafone'da 6gb 27 liraya buldum. daha uygunu veya daha cok internetlisi var mi bildiginiz kullandiginiz?

30 lirayi gecmezse iyi olur. bunu demezsem biri gelip 'kardes 250 liraya 200gb var' falan diyecek cunku. o yuzden sinir 30 lira.
(2) 

msi laptop adaptörü sorusu

icim urperiyor #1222997 
selam. arkadaşın msi bilgisayarının adaptörü bozulmuş. 19.5 volt. dedim piyasadan buluruz, ama baktım adaptör 180 watt. 9.2 amper max çıkışı var yani. bence bir laptopun 9.2 amper çekmesi mümkün değil yükte bile.

msi bilgisayar kullanan var mı? belki diyorum msi bütün bilgisayarlarını kapsayacak 1 adaptör üretmiştir, ondan böyledir. 9.2 amper çok uçuk bir rakam. ben bu bilgisayarın çekeceği maksimum amperi nasıl bulurum?

ikincisi, amperini bulamasam bile şu adaptörü alsak olur mu?; yaklaşık 5 amper veriyor 19.5 voltta.

www.bimeks.com.tr
(5) 

spotify soruları

icim urperiyor #1221124 
merhaba.

spotify üyeliği 1 çeşit mi? premium, aile falan da diyor arkadaşlar. farkları var mı?

bir aile üyeliğine katılsam, sonradan beni atabilirler mi?

üye olunca şarkıları indirme şansımız varmış sanırım, bunları offline dinlemek sadece uygulama aracılığı ile mi mümkün? yoksa mp3 gibi bir formatta mı iniyor, yani ipod'a veya bilgisayara atıp da dinleyebiliyor muyuz?

ailesinde boş yer olan var mı?
(3) 

kablosuz kulaklik tavsiyesi

icim urperiyor #1219882 
selamlar.

istenenler: kablosuz olsun, kafaustu veya kulakici olabilir, sarji iyi gitsin, hem telefonla hem bilgisayarla kullanabileyim (ayni anda degil), telefonun sarjini cok yemesin

verilenler: 20-30 dolar maks.

bluedio, avei gibi aliexpress'ten alinabilecek markalar daha makbul. kullanicilardan gelen yorumlar cok daha makbul. tesekkurler.
(2) 

derin dondurucu tavsiyesi - ugur marka nasil?

icim urperiyor #1216886 
selam. derin dondurucu ihtiyaci olmus, bana sordular ama ben anlamam. gönül alman malindan yana ama mesela ayni fiyat bandinda ugur marka profilo marka olandan 30 lt fazla. fiyat bandimiz 1000-1500, beklentimiz 200lt uzeri. marka olarak ugur nasil, 7 yil garanti diyor, servisi nasil? baska oneriniz var mi?
(9) 

game of thrones sorusu !spoiler!

icim urperiyor #1216670 
spolier!

gece gece uykumdan etti beni ya. simdi bu night king'in avladigi dragon donustu ya sonradan, o velet ates mi ufleyecek buz mu ufleyecek?
(2) 

iş başvurusu askerlik durumu

icim urperiyor #1214928 
merhabalar. iş arıyorum, askerlik yapmadım tecilliyim. yeni mezun mühendisim. ancak bütün ilanlarda askerlikle ilişiği olmayan kişi arıyorlar. 'yeni mezun' ilanlarında bile.

benden önce mezun olup sektöre giren arkadaşlar bunun bir eleme kriteri olduğunu, işverenin kafasına yatarsa askerliği çok dert etmediğini söylediler. ancak ilanlarda bu şekilde belirtilince ben başvurmuyorum. yine de başvurayım mı?
(7) 

5400rpm vs 7200rpm hard disk

icim urperiyor #1214460 
merhaba. netbook uzerindeki hdd ariza yapti, 5400rpm, bunun yerine 7200 alsam calisir mi ya direkt? voltaji falan ayni mi oluyor bunlarin?
(3) 

bisiklet tamir malzemesi

icim urperiyor #1207689 
merhabalar. eski bisikletimiz icin arka teker mili, gobek ve direksiyon bilyeleri gibi muhtelif mekanik 1-2 malzeme lazim. bildiginiz uygun ve duzgun is yapan site var mi? yoksa n11 falan mi kovalayayim?
(13) 

insanların iradeyi yok sayma durumu

icim urperiyor #1204993 
nasıl anlatacağım bilemiyorum. bir şey yapmak istediğimde, bir şey sorduğumda, bir şey teklif edildiğinde söylediklerimin isteklerimin hiç önemsenmemesi durumu.

yani mesela birine 'şu bardağın içindeki suyu döküp bana uzatır mısın?' diyorum, 'ama içinde içme suyu var' diyo. dallama, biliyorum. bardak içindeki sudan daha önemli bir iş için lazım ki istemişim senden. veya diyorum ki misal, ankaraya mı urfaya mı gideyim, düzce'ye gitsene diyor. abi 2 tane seçenek var, ya ankara dersin ya urfa dersin ya bilmiyorum dersin. hadi bu neyse, bazen alanım olan konularda 'şunu şöyle yapsam olur mu' diyorlar, 'olmaz' diyorum 'ama bizim amcaoğlu yapmış olmuş'. lan madem cevabımı siklemicen, niye soruyon. en çok olanlardan biri de ısrar durumu. 'şundan yemek ister misin/şuraya gitmek ister misin' diyorlar, 'hayır' diyorum. 'ama çok güzel?'... abi hayır işte. 'ama bi daha bulamazsın?'.. hayır ulan hayır.

8 yaşında olsam veya düpedüz gerizekalı olsam neyse, iyi kötü saygın bir insanım. ama bazı insanlar neden beni böyle hiçe sayıyor. aklımı çıldıracağım. size de oluyor mu? yoksa benim mi beklentilerim yüksek?
(3) 

ielts sınavı

icim urperiyor #1201506 
sınava gireceğim. kağıt kalem hiçbir şey getirmeyin demişler mailde. kesin verecekler di mi kağıt kalem? hiçbir elektronik aletle de sınava giremezsiniz demişler. çok kastırıyorlar mı cidden? telefonu evde bıraksam da otobüs kartımı falan almam lazım, onlar da sıkıntı olur mu?

su bile vereceğiz demişler, su bile getirmeyin demek istiyorlar. kpss bu kadar kasmıyor yav.
(5) 

el yapimi çini tabak neyle yapistirilir?

icim urperiyor #1197581 
%30-%70 olarak iki parcaya bolunmus, kirik tarafi yerine oturtunca hic belli olmuyor. yani araya katman olusturmayacak ince bi yapistirici lazim. neyle yapistirilir en saglam sekilde?
(4) 

better call saul 8. bölüm - spoiler yok-

icim urperiyor #1196451 
ingilizce altyazılısını bile hiçbir yerde bulamadım. bi tane buldum o da ispanyolca altyazılı sanırım izlenmiyor. nerede bu? çıkalı 3-4 gün oldu.

mobil görünümden çık