(1) 

vize için uçak bilet rezervasyonu

icim urperiyor #1147166 
merhabalar. vize başvurusunda göstermelik bilet rezervasyonu yapacağım. daha önce bi uygulama üzerinden bilet aldım ve kart bilgilerimi girdim. oradan yapmak istemiyorum para falan keserler diye. bu işi daha önce yapmış olan vardır, kart bilgisi falan girmeden en kolay rezervasyon ve iptal işlemi nasıl yapılır?
(3) 

etiyopya transit uçuşta vize?

icim urperiyor #1145884 
etiyopya uzerinden aktarmalı ucusum var. az önce vize mize muhabbetine denk geldim. salak gibi hiç aklıma gelmedi aldım da bileti. gittiğim ülke vize istemiyor, pasaportum var. etiyopyadan vize almam gerekiyor mu?
(3) 

saatkac.com gibi bi site ne kadar kazanir?

icim urperiyor #1144749 
siteyle uzaktan yakindan alakam yok. zaten saat ayarlamalari yapildigi zamanlarda cokca paylasildigi icin reklama girecegini dusunmuyorum. merak ettigim boyle bi siteye cok farkli profillerden insanlar giriyor, google reklamlari disinda belli bi kitleye hitap eden reklam alinmasi zor. bu sartlarda tahmini olarak aylik ne kadar kazandirir boyle bi site?
(6) 

kirpik kısaltma (erkek)

icim urperiyor #1143968 
merhaba. rahatsız edici uzunlukta kirpiklerim var. kaşlarıma değiyor. bunlar sürekli karışıp gözüme batıyor rahatsız ediyor. yamuk duranları koparmaya çalışıyorum ama o da çok acı verici. bi erkek olarak kirpiklerimin uzun ya da kısa olması benim için fark etmez, bunları kısaltmanın bir yolu var mı?

berberime söyledim kesilir mi diye olmaz dedi. kendim kesersem de çok anormal gözükür diye düşünüyorum.
(2) 

vize muafiyet sorusu

icim urperiyor #1141812 
www.mfa.gov.tr

şimdi ben pasaportumu alıp ülkeye gittiğimde beni sorgusuz sualsiz alıyorlar mı? başka sitelerde 2 adet fotoğraf, gidiş dönüş bileti, otel rezervasyonu gibi şeyler gerektiği yazıyor. bu vize muafiyeti nedir yani tam olarak?

bu vize işini türkiye'de yapıp onaylatıp gitsem olmuyor mu? ülkeye girişte belgelerde bi sıkıntı çıkar da almazlarsa o kadar yolu boşa tepmiş mi olacağım?
(3) 

en ucuz uçak bileti nasıl bulunur?

icim urperiyor #1137896 
takriben 1 ay sonraya alacagim. internete yazdigimda 1 aktarmalı 1300 lira civarinda buluyorum tek yön. bunu ne kadar düşürebilirim? nasıl düşürebilirim daha önce hiç uçak bileti almadım, tekniği nedir? mil/kupon falan bulmak mı mesela?
(3) 

airbnb ve couchsurfing sorulari

icim urperiyor #1136387 
selam. airbnb ile baslarsak;

ben 1 misafir olarak seciyorum, ama cikan sonuclarda mesela '3 misafir 4 yatak' gibi seyler yaziyor. anlami ne? o sonucun fiyati toplam misafir sayisi icin mi, yoksa 1 kisi mi? misafir ve yatagin farkli olmasinin sebebi ne?

couchsurfing, uzun vade (3 ay) kullanmak icin uygun mu? tek bi yerde 3 ay kalmak mi yoksa yeni bi yer buldukca degistirmek mi daha iyi olur?
(6) 

eski model 13" laptop var mi?

icim urperiyor #1135534 
merhabalar. kisitli internetimle detayli arastirma yapamadigim icin duyuruya sorayim dedim. bana ucuz yollu kucuk bilgisayar lazim. macbook olmaz. bu windows os'lu ultrabooklar cikmadan once hdd'li falan kucuk ekranli laptoplar var miydi? tabi cok da eski olmamali, bi kac upgrade(ssd,ram) ile gunluk kullanimi yapabilecek durumda olmalo.
(7) 

en ucuz fiyata en az kötü tablet

icim urperiyor #1135094 
merhabalar. bi sure tablet bilgisayar kullanmam gerekiyor. yapilacak islemler; internette gezinmek bir seyler izlemek, belki bi kac fotograf cekmek, skype-viber ile internet uzerinden gorusme yapmak. ancak bu is icin cok cok minimal bir butcem var. bu zamana kadar kullandiginiz bu isleri yapabilen en ucuz tablet hangisi idi?

ek olarak, asus'un 7" boyutundaki tableti ikinci elde uygun fiyata bulunabiliyor, onu kullanan varsa onun hakkinda 1-2 yorum da sukela olur.
(3) 

iş bankası kredi kartı

icim urperiyor #1134888 
merhaba.

benim 500 lira limitli kredi kartım var. yarisi falan dolu oluyor genelde ve hep asgari odemesini yaparim. gecen ay sadece 4 gun gecikti son odeme tarihinden. ama odedim yani yazan miktardan fazlasini. ama akabinde bi alisveriste lazim oldu, hata verdi. simdi internetten alisveris yapmam lazim yine yapilmiyor. işcep uygulamasindan baktim herhangi bir uyari, engel vs. gozukmuyor.

bu isler hakkinda bilgisi olan varsa, 4 gun borcu geciken kredi karti alisverise kapatilir mi? niye alisveris yapamiyor olabilirim? bankaya gitmeden kendim uygulama uzerinden vs. halledemez miyim? tesekkurler.
(1) 

numara sorgulama şeysi

icim urperiyor #1132934 
eskiden cia programı vardı, indirip denedim hata veriyor.

internet sitesi vardı, 5-6 site denedim 'aranıyor' yazısında kalıyor hepsi.

numara sorgulamak için napıyoruz?
(2) 

sopcast, acestream bitti mi?

icim urperiyor #1132573 
eto mu oldu hepsi? (link istemiyorum zaten bilgisayarda degilim) eskiden yaygindi sanki bi ara denedim ikisi icin de link bulamamistim. bu platformlar kullanim omrunu tamamladi mi? komple mi bitti yoksa baska bir platformda devam ediyor mu?
(3) 

SSD upgrade sonrası HDD'yi görmeme

icim urperiyor #1131387 
selamlar. bilgisayarımın hdd slotuna ssd taktım, windowsu yükledim. hdd'yi de harici yuva ile dvd slotuna taktım. ancak bilgisayar hdd'yi görmüyor. bilgisayarım-sağ tık-yönet-disk yönetimi bölümünde de yok. ama hdd yuvasının ışığı yanıyor ve hdd disketi dönüyor. sorun ne olabilir, ne yapmam lazım?
(5) 

dosya paylaşımı sorusu

icim urperiyor #1129837 
selamlar. google drive 15gb depolama alanım var. paylaşmak istediğim 1 gb'lık .rar uzantılı dosya var. ben bunu istiyorum bi bir link şeklinde birine göndereyim, o tıklayınca indirsin. nasıl yapmam lazım?

ek olarak, drive kullanımı kapatılmıştı bi kaç gün önce, son durum nedir? dns ayarı falan bilmeyen biri kullanabilir mi şu an?
(6) 

avrupa ülkelerinde ingilizce konuşan insan sayısı

icim urperiyor #1128796 
nasıl?

tabi ingiltere gibi anadili ingilizce olan ülkelerden bahsetmiyorum. mesela belarus, makedonya gibi ülkelere orta düzey ingilizce ile gitsek derdimizi anlatabilir miyiz? veya ingilizce konuşan çoksa, ingilizcemizi geliştirebilir miyiz?

gidip yaşayarak görenler varsa yorumları çok makbule geçer.
(2) 

ingilizce eğitimi/dil okulu

icim urperiyor #1128246 
merhaba.

şu anda ingilizce seviyemi belgeleyecek bir sınava falan girmedim. ancak tam olarak orta seviyede (çevreme göre) olduğumu düşünüyorum. yabancı dizileri ingilizce altyazılı izliyorum (günlük konuşma içerenleri; oz, seinfeld, friends gibi). ve anlıyorum. bi çok konuda ingilizce kaynakları okuyorum ve çok boğucu değilse büyük oranda anlıyorum. yine diziler sağolsun televizyonda falan ingilizce konuşmaları büyük oranda anlıyorum altyazı olmasa da. ve biraz daha kelime ezberlersem bu konulardaki kapasitemi biraz daha artırırım.

ancak ingilizce biliyorum demek için yetersizim. özellikle konuşma konusunda. bu işi de türkiye'de kursla falan çözebileceğimi sanmıyorum, o yüzden gözümü yurtdışına diktim.

yüksek bir bütçe ayıramam. work and travel benim için harika bir seçenekti ancak yaz dönemini de bekleyemem. malta dil okulunu da öven de var, yere çarpan da.

benim aradığım şey wat gibi hem çalışıp para kazanabileceğim hem de ingilizce gibi ingilizce konuşulan yerler. bazen anadili ingilizce olan küçük ülkelere gideyim diyorum, ama geçmişte sömürge olan yerlerden tanıdığım kişiler genelde bozuk ingilizce konuşuyor. bu ara singapur'dan bir arkadaşım çağırıyor direkt uçağa bin gel diye, ama gidince orada naparım nerede yaşarım ve kullandıkları ingilizce işime yarar mı kestiremiyorum ve uçak bileti şansa bırakamayacağım kadar pahalı.

velhasıl, bana ne önerebilirsiniz bu şartlarda?
(8) 

18650 pil vs. lead acid battery (ışıldak sorusu)

icim urperiyor #1127228 
selamlar. evdeki prize takilip sarj edilen ledli isildagin bataryasi sorun cikariyor dedi babam. elimde fazladan bi takim lityum iyon piller var, uyarsa takarim diye soktum ama icinden lead-acid battery yazan eski tip kucuk akulerden cikti. yine de bunun yerine 18650 taksam olur mu, sarj edilme karakteristikleri tutar mi? (gerekli voltaj-akim uyarlamalarini yaptim, sadece 18650'lerin icinde kendi devresi oluyor bu bizi korur mu yoksa yangin cikma riski var mi bunu ogrenmeye calisiyorum)
(2) 

uzak ulkelerde calismak

icim urperiyor #1123017 
merhaba. elektrik elektronik muhendisligi diplomami cok yakinda alacagim. bi kac ay oncesine kadar bir takim engellerim oldugu icin hic arastirmamistim, ama artik engelim yok ve dünyaya acilmak istiyorum. inanin hic fark etmez, afrika ülkeleri, asya, ortadogu her yer olabilir. hatta gemide aylarca denizde bile olabilirim. ama meslegimi icra etmek istiyorum. simdilik ilk etapta ortadogudaki turk insaat sirketlerini arastiracagim ama bu tip calisma alani olarak onerebileceginiz bir secenek var mi?

uzaya bile giderim hic sorun degil.
(5) 

yavru kedi göz iltihabi ve cortimycine

icim urperiyor #1120828 
merhaba. yavru kedinin tek gozu kapaliydi, dogal goz damlasi ile yumusatip bu kremden surdum. akabinde acildi ancak simdi yine kapanmis bir gun sonra. antialerjik diye suruyoruz ama thiocilline de var antibiyotik goz pomadi. bundan mu sureyim veya ne sureyim de tamamen iyilessin? fotografi bi onceki hayvanli duyurumda var ama su an goz hafiften sismis durumda ve komple kapali.
(1) 

laptop batarya ve sarj sorular

icim urperiyor #1120616 
laptop packard bell ts11hr.

ilk problem su, batarya %60 civarlarindayken aniden kapaniyor. 'shut down' seklinde yani bataryasiz fiste calisirken fis cekilmis gibi. bi sure sonra actigimda %10 civari daha gidiyor 10-15 dakika. sonra yine shut down. batarya orijinal degil sanirim anlik voltaj dusmelerinden kaynaklaniyor.

sorunlari bataryaya baglarken sunu da fark ettim, bazen sarj esnasinda sarj kesiliyor ve power isigi yanip sonuyor. bu esnada sarj olmuyor bilgisayar. adaptoru cekip tekrar takinca tekrar sarj oluyor. adaptor de orijinal degil, trust marka ayarli adaptor ve 19volta ayarli. bataryayi cikarip sadece adaptorle calistirdigimda da kapandi. sanirim adaptorde de sorun var.

ama iki problem birlesince bilgisayardan da suphelenmeye basladim. sizce ne olabilir sorunun kaynagina inmek icin ne yapmam lazim? internet sadece cep telefonumda oldugu icin kendim detayli arastiramiyorum da.

tesekkurler iyi bayramlar.
(8) 

tek gozu kapali yavru kedi

icim urperiyor #1119649 
1 haftalik falan diye tahmin ediyorum. gozunde sislik falan yok gibi, capaklanmis ve kurumus sanki. annesi yalayarak temizler acar falan diye tahmin ettim ama dün de böyleydi bu gün de böyle. yavruya pek dokunmamak lazim diye ellemedik hic ama mudahale gerekiyor gibi. ne yapmak lazim bu yavruya?
(2) 

led tv sorusu

icim urperiyor #1119339 
kucuk sehirde bulundugumuz icin, elden almamiz gerektigi icin ve butcemiz dusuk oldugu icin su iki tv arasinda kaldik. 80 yasinda annenanne kullanacak, dahili uydu alicisi olmasi yani tek kumandayla kullanabilmesi disinda bi talebi yok kendisinin. bi 5 sene idare edebilse ve sesi biraz yuksek olsa iyi olur.

www.hepsiburada.com

www.hepsiburada.com

az daha ekleme sansimiz yok maalesef, secenekler bunlar.
(4) 

cok yavru kedi

icim urperiyor #1119310 
yavru sayisi 4, kediler cok kucuk. annesi baya ac gibiydi tavuk cigeri ve su verdik. yavrular surekli emiyor anneyi. koruma kutusu falan yaptik da süt de almis gelmis babam. anne veya yavrular icin sut verelim mi? ciger-su ikilisi idare eder mi? veya vermemiz gereken baska ne var?
(4) 

yarim numara buyuk ayakkabi

icim urperiyor #1119138 
kendi numarami bulamadim, begendigim icin yarim numara buyugunu aldim. genel olarak iyi de ayagim icinde boslukta gibi hafiften. ucuna pamuk mu tikamak lazim yoksa baska cozum alternatifi var mi?

cinsiyet erkek, ayakkabi sneakers/yuruyus ayakkabisi
(8) 

elektrik süpürgesi tavsiyesi

icim urperiyor #1118964 
bütçe 250-300-350. ananne kullansin diye, kucuk hafif ama cekim kuvveti az olmayan bir supurge bulmami istediler. torbasiz olursa daha iyi olur dediler. electrolux'un bi modelini buldum toz torbasiz diyor, o sistem nasil oluyor? su da yok cunku icinde. butceye gore siraladigimda king, arzum gibi markalar var is gorur mu acep? bu aralikta torbali-torbasiz supure tavsiye edebilir misiniz?

tesekkurler.
(1) 

Modem sorusu

icim urperiyor #1117839 
evde bundan var;

www.teknosa.com

anteni dipten kırılmış ama çalışıyor. sadece dikine 2 duvar sonra çekim gücü biraz zayıf. hızı da düşük gibi. gerçi ttnet ne kadar hızlı olabilir. neyse, bulunduğum bölgede şunu 2. el olarak buldum 25 liraya;

www.teknosa.com

bunu ilki yerine taksam direkt çalışır mı? 20 liraya biter gibi alışveriş, değer mi? kullanımda fark eder mi? özelliklerindeki sayısal değerler ne ifade ediyor tam kestiremiyorum.

tikler sabaha, teşekkürler.
(5) 

bebek arabası ve koltuğu

icim urperiyor #1116245 
merhaba. bi yakınımızın çocuğu olacak. annem de bebek arabası ile otomobilin koltuğuna koymak için bebek koltuğu araştırması yap dedi internetten. ama bunlar nasıl olur alınır hiçbir bilgim yok. yani internetten alınır mı nasıl olur? gidip dükkandan mı almak lazım? hangi markalar iyidir? her türden bilgiye muhtacım. yardımcı olursanız sevinirim.
(4) 

amazon'dan alışveriş hakkında

icim urperiyor #1115976 
merhabalar. az önce amazon'a üye oldum ve şu an alışveriş aşamasındayım. ama mail adresime üyeliğe dair herhangi bir bilgi gelmedi, bu normal mi?

ikincisi, 5 dolar karşılığında '2 year protection' alıyorum, ama bu ne işe yarıyor?

üçüncüsü, siparişi verirken 'This order contains a gift' seçeneğini işaretlemeli miyim? 70 dolarlık bir ürün alıyorum kendime. +5 dolar da protection.

teşekkürler.
(5) 

ssd sorusu

icim urperiyor #1115755 
merhaba. ssd'lerde üretim yılı önemli mi işlemci gibi? yani 2 sene önceki samsung evo 840 ile bu seneki arasında fark var mı? kıyaslayacak olursak, aşağıdakilerden hangisi öne çıkar normal kullanıcı için?

intel ssd pro 1500 series

samsung evo 840

kingston 240gb ssdnow uv300 (bunun sadece v olanı da var, farkını bilmiyorum)

sandisk ultra ii

teşekkürler. tikler gelecek.
(1) 

göz ağrısı acil

icim urperiyor #1113343 
sag gozumu kasikla cikarmaya calisiyolar sanki. ust-arka tarafi enseye kadar felaket agriyor. aniden dun aksam bsladi. niye olur nasi gecer?

gorunur bi sikinti yok bu arada. ama cildirmak uzereyim.
(3) 

4gb ddr3 ram lazım

icim urperiyor #1109788 
istanbul'da ucuza bu tip çıkma parçalar satan yer var mıdır? yoksa ikinci el sitesinden elden almaya mı bakayım?
(2) 

bombalanan yerlerin görüntüleri nerede

icim urperiyor #1100565 
meclis binası, türksat kampüsü, marmaristeki otel, aksaray vs..

bombalanan yerlerin bombalanmış haldeki görüntüleri nerede? varsa atabilir misiniz bombalanmış binaları?
(4) 

entryler siliniyor mu?

icim urperiyor #1100458 
yonetimi ele gecirme basliginda 640 entry gozukuyor. 2500 civariydi en son. siliniyor mu yav? gerekce nedir?
(4) 

harici hdd sorunu

icim urperiyor #1096999 
ciyuv ciyuv diye ses cikariyor ritmik olarak. saniyede 1 falan. 10 saniye boyunca. 340gb bilgisayardan cikm hdd, harici kutusuna koyduk oyle kullaniliyordu. 100gb veri atayim dedim ilk baslar sikintisizdi, sonra aktarim hizi cok yavasladi, sonra bu sesi yapmaya basladi. kafa vurma dedikleri sey sanirim.

velhasil, basina gelen oldu mu? noldu? bu hdd mevta mi? isininca yapmis olabilir mi? cunku bu sesi cikarip sonra normal dusuk hizda devam ediyordu isleme. napmak lazim?

program indirmeli cozum onerilerini uygulayamayabilirim, evde internet yok. tikler gelecek.
(1) 

windows 10 format sorusu

icim urperiyor #1096107 
bi laptop vardi, uzerinde orijinal win10 vardi. kullanacak kisi ben alisamam dalan diyince ben de eski yontemle formatlayip win7 kurdum. ama simdi hem yavas acilmasindan hem surucu uyumsuzlugundan hem de win7 lisans bildirisinden sikayetci. yani win10 kursam sorunlar cozulecek gibi ama bunu eski yontemle cd takarak kuramiyoruz sanirim.

simdi sorular sunlar; ben bilgisayarda eskiden bulunan lisansi kullanarak win10 kurabilir miyim?

hayir ise, win10 kurmanin en temiz yolu nedir?
(2) 

anakartın sata 3 desteği olup olmadığını öğrenme

icim urperiyor #1094823 
nasıl oluyor? cpuz ile baktım göremedim.

bilgisayar packard bell ts11hr, i7 2630qm ve gt540m modeli.
(7) 

powerbank şarj esnasında ısınma sorunu

icim urperiyor #1093940 
merhaba.

yüksek kapasiteli 18650 pil ve kutusundan alıp powerbank yaptım ama bu aleti şarj ederken de, telefonu bu aletle şarj ederken de tam bağlantı noktası çok ısınıyor. nedir niyedir acep?

kutu şundan;

www.penguin.cz
(2) 

aliexpress siparişlerinde ödeyen bilgisi var mı?

icim urperiyor #1090516 
hep kendi adıma alıp kendim ödediğim için bilmiyorum, ödeyen kişi bilgileri farklı olursa paket üzerinde yazıyor mu?

başka bir adrese bir şey göndereceğim, ben ödeyeceğim, benim bilgilerim pakette gözükecek mi yani kısaca?
(1) 

youtube altyazı ekleme

icim urperiyor #1089018 
1 videoya altyazı ekledim. 1 gün oldu ama hala izlerken çıkmıyor. altyazı durumu 'gönderilenler' olarak gözüküyor. niye çıkmadı ki bu?
(3) 

far güneş yanığı?

icim urperiyor #1088405 
bundan kurtulmanın kesin yolu nedir farı değiştirmekten başka? diş macunuyla silmek cart curt işe yaramadı.

img.photobucket.com
(1) 

ssd sorusu

icim urperiyor #1078806 
şimdi hdd'yi söktük, yerine boş ssd taktık. bilgisayarın biosundan en son dvd'yi 1. sıraya almıştık format atmak için. orayı ellemedik. ssd'yi takıp, dvd yuvasına da windows 8.1 koyup bilgisayarı başlattık, bu andan itibaren normal format prosedürü işleyecek değil mi? ssd'ye win8.1 kuracağız normal bilgisayara format atar gibi?

evetse, 8.1 kurduktan sonra bilgisayarı kapattık, dvd yuvasını söküp aparatla birlikte eski hdd'yi taktık. içinde windows 7 var, ssd'de win8.1 var. nasıl olacak? hdd'yi nasıl sıfırlarız?
(2) 

intel xeon e5450 ile bilgisayar toplanır mı?

icim urperiyor #1075919 
bu saatten sonra? internette gezmelik, okey tavla falan oynamalık. emekli insan bilgisayarı yani. yine çin'den ssd ve ram ile destekleyerek iş görür mü? 30 dolara rahat bulunuyor refurbish;

www.aliexpress.com
(2) 

Elektrikten anlayana termik termostat sorusu

icim urperiyor #1074818 
tost makinesini fişe taktığımda derecesini ayarlamaya yarayan şu parçadan duman çıkıyor. zaten kararmış. bunun 2 bağlantısı var, parçayı aradan çıkarıp bağlantıları birleştirsem sanki maksimuma ayarlanmış gibi mi ısıtır makine? zaten hep maksimumda kullanıyorduk az ısıttığı için.

direnci düşürdüğüm için voltaj sabitken akım yükselir gibi geldi, o yüzden deneme yanılma yöntemine cesaret edemedim. bilgisi olan var mıdır?

elektrosin.com
(11) 

yeni nesil küçük çocuklarda minecraft videosu izleme hastalığı

icim urperiyor #1074564 
var mı dikkatinizi çeken? küçük kuzenlerden birinde fark ettim ilk, daha konuşamıyor pek ama maynkaft diye diye açtırıyor videoları sürekli izliyor. sonra 1-2 bebede daha görünce aklıma takıldı, böyle bir şey mi türedi? sizin çevrenizde var mı?

oynamıyorlar, oynayanları izliyorlar hipnotize olmuş gibi.
(4) 

askerlik / uzun dönem mi kısa dönem mi?

icim urperiyor #1073907 
merhaba. mühendislik mezunu birey için, sizce uzun dönem askerlik mi kısa dönem askerlik mi? artıları eksileri neler özet olarak? (uzunda maaş alıyorsun gibi genel bilgiler dışında)

bir de bilgisi olan var mı, uzun dönem isteyerek başvurunca uzun çıkma ihtimali yüzde kaç acep?
(2) 

laptop ram sorusu

icim urperiyor #1069545 
4+2 ram olan bilgisayarı 4+4 yapıcaz. ikinci el ram alarak. üzerindeki 1333mhz ama piyasadakiler hep 1600. tamam 1333 olarak çalışacak ama uyumsuzluk vs olur mu? ideali 1333 almak mıdır yoksa 1600 olsa da fark etmez mi?
(5) 

direksiyon seti soruları

icim urperiyor #1068541 
selam. bu aletler sürüş zevkini yaşatabiliyor mu? mesela gaza az bastığımda algılayacak mı? yoksa klavyeden basıyormuş gibi ya var ya yok mu? hemen hepsinde 2 pedal var, debriyajlı olanları pahalı mı? şöyle drift yapmak için falan. hani hiç bilgisayar oynamamış bi şoför başına oturup dirt veya euro truck simulator gibi bir şey oynayınca kendini kaptıracak hissi verir mi? fiyat/performansı en iyi olanlar hangileri?

son soruyu araştırıp bulabilirim ama diğerleri kullanıcı yorumu daha çok. kullanan varsa yardımcı olursa sevinirim.
(17) 

fazla kibarlık iyi mi kötü mü?

icim urperiyor #1067427 
tanıyayım tanımayayım, giyimi kuşamı sosyal konumu ne olursa olsun insanlara siz diyerek hitap ediyorum. hatta duyuruda falan da, ilk yazışmada olsun duyurulara cevap verirken olsun tekil şahıs kullandığım çok nadirdir. tanıdık ortamlar harici küfür etmeyi de sevmem. eskiden bulunduğum ortamlar sayesinde çok geniş küfür dağarcığım olmasına rağmen ve zamanında çokça küfür etmeme rağmen bu yolu seçtim. karşı taraftaki nasıl bir intiba bırakıyor olabilirim?

geçen gece 2 gibi yolda 'hacı otobüs kaçta kalkıyo yeeaa' diyen elemana sizli hitap edince yüz ifadesi falan değişti, o yüzden soruyorum. bi de bazen karşı taraf tekil şahıs kullandıkça 'siz' dediğimde bi garipsiyorlar sanki.
(1) 

thanksgiving.epicm.org/turkish citizenship database

icim urperiyor #1065438 
biri site haline getirmiş verileri ama neden whois'den sorgulanınca sahibi çıkmıyor?

thanksgiving.epicm.org
(1) 

ford taunus 1978 için yedek parça nasıl buluyoruz

icim urperiyor #1064311 
selam. bi tanıdığım sordu aliexpress'te olur mu falan diye, ama araba parçası yok oralarda. araba sw taunus. cortina olarak falan arattım da internette de pek yok. bu tip parçalar nasıl nereden bulunur. ebay'de bile yok doğru dürüst. kapı falan değil stop lambası gibi ufak tefek şeyler.

mobil görünümden çık