(2) 

laptopta oyun oynarken fps düşmesi

icim urperiyor #1063678 
ne derece normal? laptop 2. nesil i7 işlemcili, 8gb ramli, 2 gb nvidia gt540m ekran kartlı bi laptop. oyun dediğim de lol yani. karışıklık (tf) esnasında 15'e kadar düşüyor fps. kimin nereye gittiğini göremiyorum tabi. karışıklık yokken gayet güzel. n'apmak lazım?
(7) 

20 dolarlık ürünü aliexpressten mi alsam?

icim urperiyor #1063442 
yoksa kargo dahil 85 liraya satan yerel satıcıdan mı? çok kararsızım duyuru lütfen yardım et. acil lazım değil ama son zamanlarda 1-2 kargoda çaprazlık çıktı. hemen elime geçse de güzel olur.

20 dolar = 57 lira.
(9) 

sözlükte yeni bir durum mu var? son entry'den başlama

icim urperiyor #1061304 
başlığa tıklayınca en aşağıya gidiyor cevap yazma ve son entrynin olduğu yere. tarayıcıda mı sıkıntı var, sizde de öyle mi? 10-15 entryli başlıklarda denerseniz anlaşılır.
(9) 

askerlik mevzusu

icim urperiyor #1058813 
selamlar. fikirlerinize çok ihtiyacım var.

1- askerliği tecil ihtiyacı yoksa hemen mi yaptınız/yapacaksınız? (mesela üniversite bittikten sonra)

2- geciktirmeyi düşünüyorsanız nereye kadar? bedelli mi? ya çıkmazsa?

3- neden?

teşekkürler. cevap duruma göre akşam tekrar açabilirim duyuruyu, ikinciye yazmasanız da olur cevapları not alacağım.
(6) 

kısmi altyazı var mı? ilk benim mi aklıma geldi?

icim urperiyor #1057785 
selam. özellikle diziler için basit cümlelerin çevrilmediği ama orta zorluktakilerin ingilizce, zor cümlelerin ise türkçe olarak çevrildiği altyazı bulabilir miyim ingilizcemi geliştirmek için?
(3) 

dakikada 2 entry silmenin hukuki altyapisi

icim urperiyor #1055735 
var mi? eksi seylerde falan hukukcular olayi aciklayinca kanzuk geri vites yapmisti, bu olayin da belli haklara hukuklara aykiri bir tarafi yok mu? vardir diye tahmin ediyorum, entrymi silemiyom yav! su an pek bakinamadim ama bu konuda yazilmis bir seyler varsa ihtarname cektirmeyi falan dusunuyorum cok taktim ben bu konuya.
(2) 

sözlükte entry silme hakkının gasp edilmesi

icim urperiyor #1055520 
ne diyonuz bu mevzuya?

eksisozluk.com

ben niye kendi entrymi silemiyorum abi? bütün tartışmalar bir yana, tema değişimi sözleşme değişimi dayatma cart curt falan umurumda değil pek kalender adamım ben. entryleri temizleyip hesabı da 'anan zaaa'cı bir ergene satıp gitmeyi düşünüyordum böyle devam ederse ama bu olaya cidden taktım ben.

niye silemiyoz abi? ayıp değil mi? ayıbı geçtim, bi hukuksuzluk yok mu burada?
(23) 

sözlük arayüzü?!?!

icim urperiyor #1052712 
noldu acayip bir şey oldu beyazlı yeşilli. herkese mi bana mı? yeni mi eski mi bu olay?
(4) 

betta balığımda anormallik var

icim urperiyor #1045597 
selam. betta balık besliyorum. fanusta değil akvaryumda. kaliteli yem kullanıyorum, suyunu da değiştiriyorum ama son 1-2 gündür anormal davranıyor. çok tepkisiz, hareketleri genelde sarhoş gibi. sanki önünü görmüyor derinliği algılamıyor gibi yere sürtüyor. çoğunlukla yüzeyde hareketsiz duruyor. bazen çok ani ve hızlı harekete geçip cama çarpıyor. az önce yem verdim o bile dikkatini çekmedi, artık bi anormallik var gibi. sıkıntısı ne olabilir?
(1) 

yabancı dizi toplu altyazı paketi

icim urperiyor #1045008 
selam. six feet under dizisini bir şekilde edindim. ilk 3 sezon. bunların türkçe altyazılarını nasıl topluca şeyapabilirim? tek tek indirmek zor geldi. uyumlu şekilde bulabilir miyim?
(5) 

six feet under sorusu (spoiler yok!)

icim urperiyor #1044948 
merhaba. halihazırda seinfeld dizisini ingilizce altyazıyla izliyorum. çok az diyalog kaçırıyorum çünkü basit ingilizce kullanıyorlar. aynısını six feet under'da yapsam çok diyalog kaçırır mıyım? kullandıkları ingilizce nasıl? yoksa türkçe altyazı ile mi izleyim?
(2) 

online ilaç satışı

icim urperiyor #1042340 
var mı? reçetesiz satılan ilaçları alabildiğimiz bir site varsa önerebilir misiniz?
(1) 

wireless adaptör sorusu

icim urperiyor #1042295 
laptopun wireless'i bozuldu. ben de 150mbps'lik usb adaptör aldım tırnak kadar olanlardan. %70 civarı sinyal kalitesi var ama internet hızım baya düştü. speedtest'de 3 megabit çıkıyordu eskiden, bu aletle 500 kb falan çıkıyor şimdi. velhasıl, bunun sıkıntısı az çekmesi mi? 300mbps olanlardan alsam daha hızlı bağlanabilir miyim laptopun orijinal hızında? yoksa antenli mantenli olanlardan mı almam lazım?
(3) 

sözlükte favori sayılarının gözükmemesi

icim urperiyor #1041966 
yeni mi oldu, ben mi yeni fark ettim?

güzel olmuş orası ayrı.
(4) 

2006 model makyajli kasa ford fiestanin teybi

icim urperiyor #1041156 
mp3 calmiyor onu biliyorum. track caliyor. peki bunun aux girisi var mi? aux to aux kabloyla telefondaki sarkilari caldirtabilir miyiz bu teybe bilgisi olan var mi?
(1) 

cekilislerle alakali soru

icim urperiyor #1040298 
simdi cekilislerde mesela dondurmanin cubugunu ve faturasini saklamamiz gerekiyor ya, ilk aldigim bi tanesinin faturasini saklasam digerlerinin cubugunu saklasam, olur da cikarsa 'bunun faturasi bu' diye tek sakladigim faturayi versem anlamazlar di mi? hayatimda ilk defa bi cekilise katilayim dedim, cikar da boyle bi sebepten alamazsam yakarim bu gezegeni.
(5) 

RAM sıkıntısı/değiştirme

icim urperiyor #1039808 
merhabalar. laptop bilgisayarın termal macun değişimi işlemini yaptıktan sonra fark ettim ki RAM'lerden birini görmüyor. 4+4 8gb var normalde, 4 gözüküyor. yerlerini değiştirdim fark etmedi. şimdi ben sıkıntının ram'de mi yoksa slotta mı olduğunu anlamak için sök tak yapıcam, ama bunu bilgisayar açıkken yapmamam lazım di mi? bi de diyelim ki ram'lerden biri bozuldu, sadece onu taktığımda nolacak bilgisayar ram'siz açılacak mı?'

edit: bu sıkıntı format sonrası olmuş da olabilir. zira wifi de sıkıntı yaptı, o yüzden formatladım sistem üzerinden. windows 10. wifi düzelmedi, aygıt yöneticisine girerken fark ettim ram'i görmediğini.
(2) 

zenmate alternatifi?

icim urperiyor #1039400 
la bi defa lazım oldu, onda da üyelik müyelik canımı sıktı. var mı şunun alternatifi, kolay kullanımlı bir şey? eklenti gibi olursa daha iyi olur. ücretsiz bir de.
(2) 

literatür taraması

icim urperiyor #1038318 
selam. literatür taramasını kolaylaştırmak için google'da kullanılan bir şey vardı. hani sadece pdf istediğimizde 'filetype:pdf' yazıyoruz ya, onun gibi. hem türkçe hem yabancı kaynakları, tezleri, çalışmaları araştırmak için. neydi o?

teşekkürler.
(18) 

öldüğümde ortaya çıkacak vasiyet

icim urperiyor #1037178 
ben ciddi ciddi takıldım buna. zaten motosiklet kullanıyorum, trafiğimiz sağolsun kelle koltukta gidiyorum okula. üstüme kırmalar sıkıştırmalar vs. bi de böyle olaylar falan, iyiden iyiye bi vasiyet yazma ihtiyacı hissediyorum ama bunu ben öldüğümde ortaya çıkacak halde nasıl yapabilirim? malım mülküm yok zaten kişisel eşyalarımdan başka. ama aileme sevgilime son sözlerimi söyleyebilmek isterim. bunu nasıl yaparız elektronik olarak falan bir yolu var mı? veya uygun fiyata böyle bir hizmet alabilir miyim? öldüğüm gün olmasına gerek yok, nüfustan düşürülünce falan ortaya çıksa da olur. ama içeriğinin gizliliği ve ortaya çıkmasının kesinliği güvence altında olmalı.
(3) 

IMEI diye bir servisten gelen mesaj

icim urperiyor #1037031 
samsung galaxy s6 kazanmışım. numaram yazıyor, numaradaki cihazın imei'sine tanımlanmış s6'yı almak için şuraya ulaşın vs. dolandırıcı olduklarını biliyorum, s6 diye s2 verecekler elime, maksat başkaları görsün ve bilinçlensin. çünkü ben de ilk başta IMEI başlığını görünce 'aha kopyalamışlar imei'yi' diye düşündüm ciddiye aldım. içeriği görünce anladım.

soru: başka başına gelen var mı?
(1) 

sebepsiz agri?

icim urperiyor #1033862 
2 tane var. biri omzumda, tam kemikte sanki. 4-5 yildir var. ara sira yarim saat falan agrir aglatacak duzeyde. cogunlukla gecer agrimaz. biri de dizimdeki kaslarda, 4-5 aydir var. bu surekli agriyor ama ince bi sizlama seklinde. hani bi seyle ugrasirken hissetmiyorum ama yatinca falan hissediyorum hep. film vs cekildi bisey cikmadi. artmadi azalmadi. bunlar ne ola ki? basina gelen var mi?
(2) 

2 adet araba sorusu

icim urperiyor #1032992 
selam.

1- 2003-2004 civarı seat ve skoda'lar neden bu kadar pahalı? o yıllarda premium üretim mi yapıyorlardı napıyorlardı?

2- ford fiesta'ların (yumurta kasa) tek ve çift kapılı olanlar arasında neden bu kadar fiyat farkı var? 10.000 fark edecek neredeyse aynı model aynı km olanlar.
(1) 

masaüstü sistem watt hesaplama

icim urperiyor #1032698 
2 siteden yaptım çok farklı sonuçlar çıktı. 100 watt fark var. en güvenilir watt hesaplama sitesi hangisi bilgisi olan var mı?
(2) 

cahilin borsa sorusu

icim urperiyor #1031794 
selam. cahilim.

şimdi borsadan forexten hiç anlamam. ama sektörde gözlemlediğim gelişime ve büyümeye açık bir kaç marka var. kimisi çin'de, kimisi başka yerde. bunların halka açık olup olmadığını, açıksa 1 hissesinin ne kadar olduğunu nereden öğrenebilirim?

bi de şunu sormak istiyorum, bim ilk defa halka açıldığında hissesi 10 lira idi sanırım. şimdi baktım 53 lira gözüküyor. yani o zamanlar bim'e 1000 lira yatırsaydım şimdi 5300 lira alabilecektim değil mi?
(2) 

aliexpress feedback

icim urperiyor #1031405 
selam. dallamanın birinden 2-3 parça şey aldım. 4 renk seçeneği var, biri pembe. 'pembe gönderme' dedim. 'ok' dedi. parçalardan birini pembe göndermiş. feedback'e yazdım ben de 1 yıldız verdim veya 2. ama bu adamın feedback'lerinde çıkmıyor. hatta hiç 1 veya 2 yıldız almamış gibi görünüyor hepsi 4-5 gibi. en azından insanların farklı renk gelmesi riskini göze alarak alışveriş yapmasını istiyorum. niye yansımadı feedback'lere yorumum?
(5) 

termal macun şeysi

icim urperiyor #1031379 
selam. 2 ay önce şırınga şeklinde olan termal macunlardan aldım aliexpress'ten, gelmedi. şimdi de şundan aldım;

g01.a.alicdn.com

ama sonradan düşündüm ki, bu macunun katılaşması gerekmiyor mu? kapağını açınca 1-2 gün sonra komple katılaşacak mı bu kavanozdaki? uygulaması nasıl olacak?
(3) 

röntgen sonucumu ben de görebilir miyim?

icim urperiyor #1029683 
doktora gösterdim üzerine konuştuk ama tekrar bakmak istiyorum. e-nabız sisteminde yok. neden sisteme düşmemiş olabilir? nasıl görebilirim bilgisi olan var mı?
(3) 

aliexpress doğrulama kodu sürekli sorması

icim urperiyor #1028746 
aliexpress'e girerken hep doğrulama kodu soruyor 4 haneli. şifre tarayıcıda kayıtlı, basıp giriyordum eskiden artık her seferinde doğrulama kodu sormaya başladı. sizde de böyle mi? bilgisayarı hiç kapatmıyorum, bekleme moduna alıyorum. art arda girmek olarak algıladığı için mi soruyor acep?
(5) 

ağırlık kaldırma sorusu

icim urperiyor #1027973 
çok ağırlık az tekrar ilkesini benimsedim. 1 gün çalışıp 1 gün dinlenicem. çalıştığım gün kıçımı yırtana kadar zorlayayım mı ertesi gün nasıl olsa dinlencem diye? yoksa tadında bıraksam yeterli mi?
(3) 

word dosyası kağıt boyutu

icim urperiyor #1025856 
merhaba. biraz garip oldu başlık. şimdi hassas bir çıktı alacağım, detaya girmeye gerek yok. word dosyasındaki yazım-çizim yaptığım beyaz kısım a4 kağıttan yarım santimetre küçük. yani normal boyuttayken a4 kağıdı ekrana koyduğumda yarım cm fark var arada. bu benim için çok önemli bir fark. bu fark orantılı bir fark mı? yani çıktı almaya gittiğimde dosyayı da yarım santimetreye oranlı olarak büyütüp mü basacak? yoksa a4 kağıdı gerçekten yarım cm küçük olarak mı kabul ediyor word?
(3) 

Word'de yazıyı aynalamak?

icim urperiyor #1024208 
nasıl yapılıyor? internette hep ters çevirme var. bana ayna görüntüsü lazım. yani kağıdın arkasından baktığım zaman düz çıkacak şekilde aynalama yapmam lazım. nasıl oluyor?
(3) 

aliexpress'ten şarj aleti tavsiyesi

icim urperiyor #1022514 
buradan şarj aleti alan var mı? 1 dolarlık gudiklerden değil de, 3 dolarlık falan nispeten güvenilir bir şarj aleti bakıyorum bulamadım. ya 1 dolarlıklar var ya 15 dolarlık. ortası yok mu? alıp kullanıp memnun kaldığınız var mı?
(2) 

ikinci el laptop alırken

icim urperiyor #1021133 
dikkat edilecek hususlar değil de, bildiğiniz donanım testi yapan güzel program var mı? kurup çalıştırayım donanımları test etsin. tek tek hoparlörüne mikrofonuna kamerasına bilmem nesine bakmak zor, ayrıca arada unuttuğum da olabilir.
(7) 

saldırganlar nasıl ölmedi?

icim urperiyor #1020762 
tahir elçi'nin öldüğü saldırıdaki 2 kişiden bahsediyorum. ilk düşen videolarda gözüken. silahı fırlatan eleman 2 polise doğru koşuyor. namlular da gözüküyor videoda, adama doğrultulmuş şekilde. silahlar ateşleniyor da. arkadaki ve yandaki polis de cabası. toplamda 15-20 el ateş ediliyor. 5-6 tanesinin yere isabet ettiği kalkan tozlardan anlaşılıyor. yani kemiksiz 10 ateş var. mermiler bu adamların içinden mi geçiyor yav? hadi vuruldu ama olay anındaki adrenalin ile koşmaya devam etti diyelim. o mesafeden giren mermi muhtemelen diğer taraftan çıkar, tahir elçi'ye isabet eden mermi misal. çıkmasa da epey hasar verir iç organlara. 10 metre koşu düşmesi lazım adamların.

ölümsüz mü abi bu adamlar? 1 isabet alsa bile kan izinden nereye gittiği vs anlaşılır, hızlı ve uzağa kaçamaz, görgü tanıkları 'şuraya gitti' falan der herhalde polise.

tek mantıklı açıklaması polislerin hep göğüs bölgesine hedef alması ve adamların sağlam birer çelik yeleği olması. ama bilemiyorum. nedir sizce aslı astarı?
(4) 

i7 islemcili laptop performans sorunu

icim urperiyor #1020524 
4 yillik falan. hic memnun degilim. oyunlarda falan gevseklik var. ekran karti nvidia gt 540m. ekran kartindan mi kaynaklaniyor? islemci 2630qm i7. 8 tane cekirdegi var ama 2 gram akli yok sanki bilgisayarin. 8gb da ram var. nasil costurabilirim bunu ben? ekran karti degismiyor sanirim, ssd taksam hissedilir fark olur mu?
(20) 

mit TIR'ları nereye gidiyormuş?

icim urperiyor #1020470 
suriyeye insani yardımdı, türkmenlere insani yardım oldu. en son türkmenlere silah oldu silah olduğu ortaya çıkınca. peki tam olarak nereye gittiği kanıtlandı mı? somut kanıt arıyorum.
(2) 

laptop işlemci performans sıralaması

icim urperiyor #1020276 
ikinci el laptop bakıyoruz da, bunların işlemcilerini en güzel nasıl kıyaslarım. birinde amd var, ötekinde intel celeron bilmemkaç serisi. aratıyorum i3'le kafa tutuyor falan. ama başka bi serisi word açar mı açmaz mı belli değil.
(3) 

hava savunma sistemimiz

icim urperiyor #1020052 
neden yok? 18 tane f-16 devriye geziyor sınırda hava savunma sistemi olmadığı için. hisar vardı orta menzilli, onun uzun menzillisini yapamıyorsak neden satın almıyoruz? s-300 s-400'ler gibi sınıra koysak daha etkili olmaz mı? israilin demir kubbesi gibi mesela. varsa niye uçaklarla koruyoruz sınırı?
(7) 

suriye'deki türkmenler?

icim urperiyor #1019342 
suriye'deki türkmenler muhabbeti ne? olaylara uzak biri olarak şöyle hatırlıyorum, suriye halkı esad'a karşı ayaklandı. öso vardı o ara suriye yönetimiyle çatışan. sonra ışid türedi, radikal sebeplerle ülke gözetmeden mezhebe göre insan öldürmeye başladı. öso azalarak bitti niyeyse. suriye rejimine muhalifler denilen grup öso'yu da mı içeriyor? türkmenler hep orada mıydı? yeni duymaya başlıyorum isimlerini. şu an orada ışid, türkmenler, muhalifler ve suriye askerleri mi var yerel olarak?
(6) 

zil tesisati

icim urperiyor #1018624 
zil apartmanin disindaki toplu butonlara basinca calismiyor, ev giris kapisinin ordaki butondan calisiyor. 60 daireli apartmanin komple tesisatini bozma riski olmasa sokerim ama guvenemedim. diger daireler normal calisiyor. nereye bakmak lazim boyle bir problemde?
(4) 

eski 2 litre benzinli araçlar çok aşırı mı yakıyor?

icim urperiyor #1013829 
hep d sınıfı arabaya binme hayalim var. modelli clio olacağına 2004 volvo s60'a bineyim diyorum mesela. bazen açıp bakıyorum, çok temizleri düşük fiyatlara satılıyor. bunun sebebi çok aşırı yakması mı? 2 litre otomatik benzinli mesela. incir ağacı dikecek kadar mı? (kimse satarken aşırı yakıyor demiyor tabi)
(1) 

ebay ikinci el alışveriş

icim urperiyor #1012631 
aliexpress'teki satıcıların ebay profilinden değil de, direkt amerika veya almanya'daki insanların 2. el olarak sattıkları malzemeleri nasıl alıyoruz? ibelo m23 çakmak lazım, ebay'de uygun fiyatlara satılıyor. kargosu falan nasıl oluyor adam nasıl verecek kargoya?
(4) 

HDD'den anlayanlar dönüştürücü sorusu

icim urperiyor #1012562 
linkteki hdd ve yeşil şey var elimde. bunu usb'li bilgisayara bağlanan versiyona çevirmem için nasıl dönüştürücü almam lazım? zip ide mide muhabbeti ben tam hakim değilim.

imgur.com

adios!

not: 'ben hdd'den çok iyi anlayacak kadar bilgisayarlarla haşır neşirim ama imgur'a giremiyorum diyenlere teşekkür edip 3 evetle uğurluyoruz.
(3) 

ormanda gecen 'survival' film

icim urperiyor #1011532 
robert de niro olarak hatirladigim kir sacli bi adam vardi. bu adam usta dovuscu ve ormanda falan hayatta kalabilecek savascilari egitiyordu. esmer bi ogrenciside biseylere bas kaldiriyordu sanirim diger egitilenlerle savasiyordu en son usta ve ikisi kaldi. usta daha once kimseyi öldürmemis sadece egitim vermis ama bu baskaldiran ogrencisi en iyiydi baya lesi var falan en son bu ikisi kaliyordu ormanda birbirlerini kovaliyorlardi falan. bi bicak semasi vardi bu adamin ogrettigi. usta tas parcasindan bicak yapiyordu ogrenci de bi demiri kullaniyordu ayni bicagi yapmak icin. hangi filmdi o?
(2) 

darbe ile mors alfabesi

icim urperiyor #1011479 
u-571 filminde böyle bir sahne vardı. adam demir boruya metal bir şey vurarak mors alfabesiyle mesaj gönderiyordu. bu tip mesajda bekleme süreleri esas alınmıyor mu? vurmayla uzun çizgiyi yapamayacağı için. peki harflerin ayrımı nasıl yapılıyor, uzun çizgiden 2 kat fazla bekleyerek falan mı?
(1) 

ucuz araba ve cep telefonu piyasası

icim urperiyor #1009884 
kuş serisi ne oldu da bu kadar yükseldi? 9bin falan istenen şahinler görüyorum. o fiyata kitap gibi broadway falan var. forman veya. taunus vs. satılabiliyor mu kuşlar?

samsung galaxy s3 ve s4 niye aynı fiyatlara satılıyor?

iphone 4s neden bu kadar pahalı? ucuzlaması gerekmiyor muydu artık 6s çıktı.
(11) 

kargo firması şikayet hatta burnundan getirmece

icim urperiyor #1009733 
bi kargomu 2 günlük mesafeye 1 haftada götüremediler. götüremedikleri için alıcı almaktan vazgeçti. parasını peşin verip göndermiştim. böyle olunca paramı iade edin kargoyu da bana getirin dedim. 2 haftadır da bunu beceremediler. yani yaklaşık 3 haftadır kargo yok, hal böyle olunca satamadım başkasına da, paramı da iade etmiyorlar bi de üstüne üstlük kargo geri gelince tekrar para ödeyecekmişim. şimdi bunları kendi içlerindeki yerlere mail atarak falan halletmeye çalıştım ama olmadı, artık diğer yollara başvuruyorum. bunları kim adam eder tüketici heyeti mi? ortada mal yok, sadece hizmet var o yüzden nereye ne şekilde başvurmam lazım? şeytan diyor dava aç, ama onların başı çok benim başım az ağrısın istiyorum. teşekkürler.
(6) 

aras kargo şikayet

icim urperiyor #1006525 
şimdi bunların mesul olduğu sıkıntılı bir durum var. çağrı merkezini arıyorum 'evet haklısınız kaydınızı alalım şöyle böyle' diyorlar, ama çözülmedi 4 gündür. sitelerinden ulaşmaya çalıştım 'bize ulaşın' sekmesi çalışmıyor. şikayet için mail adresleri vs. yok. öyle bir kanal kullanayım ki yetkili kişilere sesimi duyurayım istiyorum. bimer etkisi gibi bi etki yapsın. çünkü %100 onlar suçlu, yetkili biri duysa anında çözecek problemi. zaten basit de bir şey. ama duyuramadım sesimi. yol gösteren olur mu?
(3) 

sivilden askeri mühendislik

icim urperiyor #1005687 
nasil oluyor bu? muhendislik fakultesi mezunu bir kadin askeriyeye nasil giriyor rutbesi ne oluyor? netteki bilgiler hep erkekler icin mobilden de detayli arastiramadim. bilgisi olan var mi?
not: ben erkegim, bi arkadasim soyledi ordan merak ettim.

mobil görünümden çık