(1) 

şakalop makalop şiklililop

icim urperiyor #948398 
Boyle bi sarki vardi. Zenci bi abi soyluyodu. Himilimililbilili diye anlamsiz seylerden olusuyodu. Neydi adi?
(2) 

PTT kargo cumartesi günleri dağıtım yapıyor mu?

icim urperiyor #945890 
mu?
(13) 

takim elbise ceketin on cebine koyulan beyaz sey

icim urperiyor #945475 
Mendil degil di mi? Cok keskin duruyor cunku. Ekseriyetle beyaz oluyor. A4 kagidindan kesip yapsam olur mu? Veya ozel bi adi var mi bu zimbirtinin?
(1) 

esyalarin elektrik tuketim seysi

icim urperiyor #943325 
Saatlik ne kadar tukettigi yaziyor ya. Mesela bizim su isiticida bi tus var, basinca suyu kaynar vaziyette bekletiyor. Bunun icinde atiyorum 15 saniyede 3 saniye elektrik tuketiyor. Hah bu durum komple tuketim rakami mi, yoksa 3 saniye boyunca cektigi elektrik mi tuketim rakami oluyor? Ayni sey utu icin de gecerli. 1 saat boyunca prizde kalan utu o arkasinda yazan kadar mi elektrik tuketir? Yoksa suyu isittiktan sonra o sicakligi muhafaza etmesi icin elektrik cekmeye basladigi sureler toplami 1 saat olunca mi?
(4) 

zippo severler! iç aksam

icim urperiyor #940501 
bunun iç aksamını ayrıca satın alamıyor muyuz? sadece içi lazım. veya tamire göndersem içini takarlar mı? içi hiç yok, kayıp.
(1) 

wordpress ücretsiz tema telif sorunsalı

icim urperiyor #937060 
ücretsiz temadaki 'wordpress' ve temayı yapan kişinin adını silsem, başka şeyler yazsam sıkıntı olur mu? adam en alta kendi adını yazmış ama ben onu orda istemiyorum. temada başka değişikler de yapıyorum görüntüsünde falan ama %85 aynı kalıyor.
(2) 

wordpress tema sorunsalı

icim urperiyor #936754 
wordpress kurdum, çok basit bi websitesi yapıcam deneme amaçlı. tema seçip fazlalıkları kırpıp geri kalanları özelleştiricem yazıları falan. ama bu temalar hep blog şeklinde? sağda son yazılar vs çıkıyor delleniyorum. websitesi gibi olması lazım. blog şeklinde değil de websitesi şeklinde temaları nasıl ayıklarım?

bilale anlatır gibi anlatın lütfen, 4 saat uğraştım bu iş üzerine.
(5) 

ucretsi hosting servisi

icim urperiyor #933999 
Wordpress Denemesi yapiyorum. Kuponla domain aldim ucuza, isi kivirana kadar para yatirmak istemiyorum. Hostinger dan host kullaniyodum ucretsiz ama ftp sunucuya baglanamiyor. Host hesabi acarken orada bana bi dosyayi silmemi soyledi hostinger, o asamadan beri baglaniyorum. Baska hostla deniycem ama para vermek istemiyorum bu asamada. hulasa, bana saglikli calisan ucretsiz hosting servisi lazim. Deneme surumlu olanlar da olur. 1 hafta yeterli.
(2) 

sürekli ağrıyan sol bacak

icim urperiyor #930446 
Niye boyle olur ki? Ikisi de ayni muameleyi gorse de sol bacagimda dizimde surekli bi agrima durumu var. Sebepsiz yere. Uykudan uyandigimda bile agriyor bazen. bazen geciyor. Yasayan var mi?
(3) 

hesap işletim ücretlerindeki son durum nedir?

icim urperiyor #927164 
ziraat banka kartımdan 20 lira kesmiş. yeni fark ettim. napıyorduk bu durumda öğrenci belgesiyle şubeye mi gidiyorduk? başka bir şey var mıydı? bi de 2-3 hafta olmuş sanırım, zamanaşımı var mı?
(3) 

çok pahalı olmayan ama güvenilir güneş gözlüğü markası

icim urperiyor #926392 
tavsiye edebilir misiniz? sevgilime güneş gözlüğü alacağız. kaliteli, göz sağlığı için sorun teşkil etmeyen güvenilir bi marka olsun istiyorum ancak safi markaya para vermek de istemiyorum. bütçe 100-150 lira dolayları. bu konularda aşırı bilgisizim bildiğim tek marka rayban. onun dışında kaliteli ve uçuk fiyatlı olmayan gözlük markası tavsiyeniz var mı acaba?

ha bi de cam olursa çogzel olur. çizilmesin zırt pırt. plastik olunca çiziliyor.
(2) 

kafa derisi nakli mümkün mi?

icim urperiyor #923054 
biliyoruz ki yüz nakli yapıldı ve yapılıyor. peki başka bir insanın saçlı kafa derisi kel birine nakledilemez mi? dikişler lazerle en az izle yapılsa, dikiş olan bölgeye de yoğun saç ekimi yapılsa falan? kurtaramaz mıyız?

1-2 sene içinde kelliğe çare bulmamız lazım durum çok kötü.
(2) 

doktorun verdiği ilacı kullanmamak

icim urperiyor #921235 
bu konuda kendimi rahatlatmam lazım. sağ kulağımda bi sorun var. bazı sesler bass ayarı bozukmuşçasına patlama yapıyor. aynı zamanda dokununca da aynı durum sözkonusu. duyma problemi yok (hiç yok). sadece sağ kulak olunca doktora gittim. muayene ve testlerde bi şey çıkmadı, tomografi çektirelim dedi. tomografiden önce 4 tane ilaç yazmış. sonra tomografi sonuçlarına da baktık, hiçbir şey yok dedi. tamamen normalsin dedi. e bu 4 ilacı neden yazdı? almadım ben de ilaçları. teşhis yok ki tedavi olsun. ama bi yandan adam doktor vardır bi bildiği diyorum, bi yandan da ne gerek var diyorum. bu durumda doktorun verdiği ilaçları kullanmalı mıyım sizce?
(1) 

canon yazıcı - bitmeyen kartuş

icim urperiyor #920163 
www.a101.com.tr

a101'e gelecek olan yazıcı nasıldır? esas merak ettiğim ben bun bitmeyen kartuş sistemi kurmasam, kartuşu bitince bi yere gidip doldurtabilir miyim? sadece siyah kartuş alıp renksiz çıktı almak için kullanabilir miyim? ev için kullanıcam, beklenti düşük yani.
(3) 

ziraat bankası bireysel - numara değişikliği

icim urperiyor #917791 
eskiden telefona şifre geliyordu, o şifreyle bireysel hesaba girebiliyorduk. ben telefon numaramı değiştirdim, haliyle şifre eski hatta gidiyor. telefon numaramı nasıl güncellerim ki? bu gün para göndermem lazım bi yere.
(1) 

insanların katıldığı deneysel ve klinik araştırmalar?

icim urperiyor #917231 
okullarda deneysel araştırmalar uygulama merkezleri var. bizimkinde insanların katıldığı biyoeşleniklik testi yapılıyormuş. piyasada bulunan bi ilacın muadili üretildiğinde bunların aynı etkiyi yaptığını göstermek için iki ilacı içip kan veriyorlarmış para karşılığında. bu konuda bilgi sahibi olan var mı? nedir ne değildir? internette bilgi bulamadım.
(4) 

pekmezin kalorisi yuksek mi?

icim urperiyor #916746 
halsizim. spor yapıyodum normalde ama yorgunluk kırgınlık var üzerimde. günde 1 kaşık pekmez içsem, şekeri tuzu kesmemin, hamuru azaltmamın bi anlamı kalmaz mı?
(10) 

facebook işini yapacak bi platform?

icim urperiyor #915661 
millete link falan göndermelik, bişeyler paylaşmayı kolaylaştıran bi platform var mı mail haricinde? facebook'un en aradığım özelliği bu oldu. imgur'dan kedili komikli bişeyler göndereyim sevdiceğe diyorum kolum kanadım kırık.
(4) 

pahali olmayan parfum tavsiyesi

icim urperiyor #914185 
Ama guzel de koksun. Erkek icin. Fiyat da 30 40tl yi gecmesin mumkunse
(2) 

a101'deki 46'' samsung tv nasıl?

icim urperiyor #912191 
www.a101.com.tr

f/p olarak nasıldır?
(7) 

küçük ve derin kesilen parmak

icim urperiyor #907493 
Tam da oynak yerinden. Kucuk ama epey derin kesildi. Kivrilan yerden. Aci yok ama surekli kaniyor ya. Hareket ettirmeden uzun sure tuttum peceteyle bastirip ama artik karnimi doyurmam lazim bi kac isim daha var. Nasi yapicaz bunu? Kivirdigim an kesilen deri acilip kanamaya basliyor.
(4) 

taahhütsüz ve limitsiz internet lazim

icim urperiyor #907356 
Akk cok da onemli degil. Bulundugumuz yerde fiber altyapi da var. Bu sartlarda en.uygun paket hangisi olur?

Google it demeyin, telefondan olmuyor. Bilgisi olan yardimci olursa sevinirim. Tesekkurler
(6) 

kisa sureli internet nasi olacak

icim urperiyor #904082 
Yilda 2 defa 1er ay memlekete gittigimde internet ihtiyacim oluyor. Abonelik almadan, vinn gibi aparatlarla 2gb internet satin alsam, 1 ay kullansam, olmuyo mu oyle?
(5) 

yeni nesil bilgisayar oyunlarinin dinamigi hk.

icim urperiyor #901331 
Yillarca counter strike oynadim. Iyi de oynarim. Ama bu crysis, asassins creed, sniper elite tarzi son model oyunlari oynayamiyorum. Zira nisan alma dinamikleri cok farkli. Sanirim gercekci olmasi icin, fare cok cok az gec harekete gecip gec duruyor. Mesela hizli hizli sag sol yapinca yarim periyot gecikiyor. Fareyi saga cektigimde ekran sola donuyor yani. Bunu kapatamiyo muyuz? Ayari yok mu?
(18) 

şirket kurma, yürütme ve ortaklık

icim urperiyor #899184 
Gibi konularda bilgi lazim. Ozellikle sirket kurmus kisilere ulasabilirsem cok guzel olur. Biraz detaya kacan sorularim var. Bu kisilere nereden ulasabilirim? Buralarda var midir ortakli sirket kuran vs.?
(11) 

bim klavye-mouse seti

icim urperiyor #896915 
alınır mı yau? farem tırtladı. klavye de olsa güzel olur ama bu iş için 30 civarı bütçe ayırmıştım. fazlalığı egale edebilirim ama değer mi değmez mi bilemedim? var mı kullanan, tavsiye verebilecek olan?

www.bim.com.tr
(3) 

internetten saat almak için tavsiyeniz var mı?

icim urperiyor #892489 
casio gibi çok da pahalı olmayan markaları güvenilir şekilde nereden alabilirim? alışveriş yapıp da memnun kaldığınız kanalları önerebilirseniz sevinirim.
(12) 

üniversiteleri denetleyen bir kurum var mı?

icim urperiyor #890500 
yahu 10 dersin 6-7 tanesinde sınıf ortalaması 25-30 civarı. çan eğrisi falan da yok, geçme notu 50. geçenler epey az. ya öğrencilerde bi sıkıntı var ya hocalarda, ama bi sıkıntı var. bunu iletebileceğimiz bi kurum kuruluş yok mu yahu?
(1) 

internetteki görsellerin telif hakkı konusu

icim urperiyor #888800 
şimdi ben linkteki gibi görselleri alsam, üstündeki yazıları türkçeye çevirsem. veya yazıların üstünde değil kenarında yazdığını düşünelim. sonra bunları bloğumda veya farklı bi sitede yayınlasam sıkıntıya girer miyim? girmemek için napmam lazım?

imgur.com
(5) 

'sa timua, sa donvua' era/enigma tarzı bi şeydi

icim urperiyor #886302 
evet tırnak içindekiler şarkıda geçen 2 söz. başka söz yok. trans tarzı bi şeydi. era enigma gibi bi şey olarak aklımda kalmış, ama youtube'da her eşleşmeyi dinlesem de şarkıyı bulamadım. sözlerin böyle yazıldığından emin değilim ama okunuşu böyleydi. bi kadın fısıldar gibi söylüyodu ara sıra, sonra yine müzik giriyordu.
bi buldurun be
(4) 

hesap isletim ucretleri noldu?

icim urperiyor #885578 
Ziraat banka hesabimdan 20 lira cekilmis isletim ucreti adi altinda. Bitmemis miydi bu sistem? Hatta geriye donuk paralar aliniyordu falan. Noldu o is?
(2) 

yılbaşı çekiliş sonuçları

icim urperiyor #884968 
şöyle numarayı yazdığım, onun da bana çıktıysa ne kadar çıktığını gösterdiği bi site yok mu?
(3) 

hakiki deri cüzdan nereden alınır (online olarak)

icim urperiyor #884582 
internetten hakiki deri cüzdan almanın yolu yordamı nedir a dostlar? daha önce alışveriş yapıp memnun kaldığınız yerleri söylerseniz çogzel olur
(5) 

internetten kalem almaca

icim urperiyor #882283 
faber castell tk 9500 lazım. kırtasiyelerde bulamadım. internetten satanlar genelde hediyelik parker scrickss falan satıyor. bu kalemi internetten nereden alabilirim güvenilir olarak?

www.faber-castell.com.tr
(14) 

45 yerine 54 yazmak?

icim urperiyor #882134 
neyin göstergesi? fark etmeden 45 yerine 54 yazıyorum. el yazısında. 45 yazdığımı zannediyorum ama 54 oluyor o. bazı kelimelerde de oluyor sonraki harfi önce yazıyorum fark etmeden. sonradan görsel olarak hata olduğunu anlayıp düzeltiyorum. lisedeki geometri derslerinde 45 derecelik açıları yazarken fark ederdim en çok. şimdilerde unutmuştum ama yine 45 yazmam gerekti yine 54 yazdım. normal bişey mi bu?
(12) 

isimlerde rakam olabiliyor mu?

icim urperiyor #879513 
ats2 mesela? çok marjinal çok hoş bi isim bence. sürekli abidik gubidik isim koyma çabasındakilere de tavsiye ederim. sorum ciddili bu arada.
(1) 

su tesisatından anlayanlar bakabilir mi?

icim urperiyor #877267 
evde eski tip basmalı sifon var. şundan;

img405.imageshack.us

bu sifon su sızdırıyor. eskiden normal şekilde kapatınca sızdırıyordu, üstten basınca düzeliyordu. artık normal şekilde kapatınca eskiye nazaran daha çok sızdırıyor, üstten basınca sadece azalıyor. alet edevat var, bunun neresini sıkmam gerekiyor?
(15) 

allahını seven üzerime özet atsın

icim urperiyor #874957 
noldunuz abi? bi ekşınlar olmuş. çizim yapıyodum bim'de bu hafta aktüel ürünlerde ne var bakarken uğrayayım dedim, bi tripler laflar falanlar filanlar. hepsini okuyacak vaktim yok, olaya hakim biri özet geçebilir mi merak ettim?
(5) 

46 inch 120 hz televizyon

icim urperiyor #870917 
Bu sorunun biraz tekerrur ettiginin farkindayim ancan imkanlarim kisitli. Detayli arastirma yapamiyorum pek. 120 mhz kesmez mi standart ev kullanicisini? Hangi nokktada sikinti yaratir?
(2) 

android konusunda en yetkin sosyal platform neresi?

icim urperiyor #859834 
forumlar gibi mesela. 1-2 foruma üye olup soru sordum cevap yok. biraz detay sorucam javaya nerden başlayayım gibisinden değil. internette araştırdım bulamadım. buralarda biri varsa o da güzel olur. yoksa bildiğiniz aktif insanların olduğu forum vs var mı?
(5) 

diyelim ki bir şehir için çokgzel bir uygulama fikrimiz var

icim urperiyor #858034 
ve bunu yapabilecek kapasitemiz de var. kime gidip anlatmak lazım? şöyle bi uygulama yaparız, insanlar bundan böyle faydalanır, biz de reklam gelirlerinden para kazanırız dememiz lazım. direkt gidip belediye başkanına söyleyemeyiz sanırım?
(1) 

kredi kartının ödeme süresinde kullanımı

icim urperiyor #820844 
kredi kartımın ödeme günü 15-25 arası. bu arada kullanınca faiz mi biniyormuş? öyle dedi arkadaşım. bu zaman aralığında yaptığım harcamaya mı toplam borca mı?
(3) 

155i aramak

icim urperiyor #819267 
ama düğün için. ağzımızda düğün var da. pencereyi kapatsam bile tv'den ses geliyormuş gibi ses var. kıssınlar en azından 50 kişi falan zaten. şimdi ben 155i arayıp durumu anlatırken hakkaten zor durumda olan birinin ulaşamama durumu olur mu? boşa mı meşgul etmiş olurum hattı?
(11) 

tıpalı kulaklıktan nefret eden bir ben miyim?

icim urperiyor #750465 
arkadaşımız şu;

www.pclabs.com.tr

yahu oturmuyor, düşüyor, rahatsız ediyor, kaşındırıyor. niye ısrarla üretirler bunu? kablosunu kulağıma dolayarak kullanıcam artık düşmemesi için. soru da başlıktaydı.
(3) 

bina yüksekliği

icim urperiyor #746956 
Yahu nette hic duzgun bilgi bulamadim, mesela 10 katli binanin yuksekligi nedir? Ya da 3? Ya da 15? Binadan binaya gore degisir mi, kat basina dusen yukseklik nedir ortalama?
(6) 

sizce montaj mı? veya en azından sahte mi?

icim urperiyor #738804 
malum kayıt?

üretilmiş ses olmayabilir, teknolojinin gelişmemesinden mütevellit, peki ya sahte olabilir mi? sesi benzeyenler konuşturulmuş olabilir mi?

eğer öyleyse 1 günde patlar zaten bu balon. değilse de 1 ay çalkalanır. hatta 2 ay falan.
(1) 

cep telefonu - elektronik eşya fiyatları

icim urperiyor #733571 
Artar mı azalır mı?

Kurdan dolayı artar gibi, taksit yasasından mütevellit azalır gibi. Yoksa ikisi birbirini sönümler de sabit mi kalır?
(3) 

20lik diş - eti yarmasi

icim urperiyor #731757 
20lik dislerim sanirim duzgun cikacak. Ama cikma asamasinda olduklari icin bazen agri ve aci yapiyorlar. O donemlerden birindeyim ve bu sefer epey zorladi beni. Dis kendi uzerindeki eti yarma asamasinda ve orasi fena aciyor. Doktorun buna yapabilecegi bi sey var mi? Veya kendi yapabilecegim bi sey? Dislerimi cektirmeyi dusunmuyorum, sadece eti acitmasin sakin sakin ciksin istiyorum.
(1) 

soyut sanatçı abiler, ablalar bi bakabilir misiniz

icim urperiyor #728754 
alkislarlayasiyorum.com

yaptığınızı beğendiniz mi?

teşekkürler.
(2) 

ukraynada neler oluyor?

icim urperiyor #724048 
halk ne istiyor, hükumet ne yapmıyor?

mobil görünümden çık