(1) 

IELTS hk. / idp mi british council mi?

icim urperiyor #1196291 
sözlükteki başlığı okudum iyice kafam karıştı. hangisinde gireyim?

sonuçlar kaç günde açıklandı sizde?

şehir fark eder mi?

teşekkürler.
(5) 

biyik gürlestirmece

icim urperiyor #1192500 
merhaba ):

biyigim ince cikiyor. sakal birakinca cemaatci gibi oluyorum. acilen kadir inanir biyigi lazim. biyik gurlestirmede bildiginiz etkili yollar neler? ek olarak, sarimsak sur diyolar ise yariyo mu sureyim mi?

her gun jilet vur demenize gerek yok.
(5) 

yırtılan ayakkabının garantiden kabul edilmemesi

icim urperiyor #1191985 
merhabalar. deichmann'dan aldığım bir çift ayakkabının sol tekinde, topuk kısmında yırtılma oldu. darbe veya kesik sonucu değil, kendiliğinden açılma diyeyim. benim ayakkabım farklı ama şu resimde kırmızı ile çizdiğim yer;

i.hizliresim.com

incelemeye gitmesi için verdim, alakasız bir yer olduğu için ve sadece 1 tekinde olduğu için tamir ederler veya iade alırlar, hediye çeki verirler diye düşünmüştüm. ama kabul edilmemiş. kafama yatmadı açıkçası. napayım?
(5) 

kafayı kazıma bahanesi

icim urperiyor #1191334 
selamlar. son zamanlarda bir takım sebeplerden tarz değişikliğine giderek kafamı komple kazıyorum. ancak fotoğraflarım falan saçlı halde. o fotoğraflarla da resmi bir kuruma staj başvurusunda bulundum. kabul edildim ancak staja hemen başlamam lazım. yani dazlak olarak gidicem saçımı uzatmaya vaktim yok. gönderdiğim fotoğraflar saçlı idi. kurum resmi olduğu için problem olur mu olmaz mı bilmiyorum. zaten staj olduğu için çok sıkıntı olmaz sanırım ama yine de sebebini sorarlarsa 'keyfi' demektense geçerli bi sebep söyleyeyim diye düşündüm.

bit/pire olmaz. ama saçları kazımak için geçerli ne söyleyebilirim? cilt problemi desem görünürde de problem yok.
(3) 

şarjlı matkap/akülü vidalama kullananlara soru

icim urperiyor #1191069 
merhabalar. ikinci el 14.4 volt akülü vidalama almak için satıcı ile irtibata geçtim. darbe modu var mı dedim var dedi. ama fotoğraflarından gördüğüm kadarıyla görseldeki ortadaki şekil var, çekiç yok;

www.toolcobber.com.au

bu ne anlama geliyor?

modeli biraz eski olduğu için internette bulamadım detaylı özelliklerini. bulduğum belgelerde darbeli/darbesiz olduğu yazmıyor ama üzerinde görselin ortasındaki şekil var. 5 tane de hız ayarı var.

ek olarak, 12.5 nm torklu aletle darbesiz de olsa evdeki duvarları delmek mümkün mü?
(4) 

kombinin ara sıra kendi kendine çalışması ama çok sık yapması

icim urperiyor #1189205 
evet böyle bir problem var. evdeki herkes mutfakta otururken, musluklara vs. müdahale yokken, kalorifer kapalıyken, yani sadece musluk suyunu ısıtması gerekirken kombinin, sıcak su açılmamasına rağmen 5-10 dakikada bir 10-15 saniye çalışıp durması nedendir?

markası ECA, gerekirse modeline de bakıp söylerim ama yenice bir kombi, 2-3 senelik en fazla. eskilerden değil.
(3) 

plastik yapıştırma amaçlı epoksi veya muadil

icim urperiyor #1188223 
merhabalar. titreşimli çalışan bir elektronik aletin plastik aksamından bir kısmını yapıştırmak için epoksi kullansam olur mu? veya muadil olarak ne kullanabilirim?

urun.gittigidiyor.com

şu tip epoksi işimi görür mü?

bir de, kırılmış sert plastik düşünün, bunu ek yerlerine epoksi sürüp yapıştırdıktan sonra üst yüzeyine de bir katman uygulasam dayanıklılığını artırır mı, yoksa ziyan mı etmiş olurum?
(2) 

sgk sigorta mevzusu

icim urperiyor #1185972 
merhaba. normalde öğrenciyim. ancak bu dönem ders kaydı yapmadığım için öğrencilik hakkım düşürülmüş. zaten diplomamı alıcam da şu an sigortasızım. 24 yaşındayım. şu an sigortalı olmam için ne yapmam lazım? 50 küsur lira prim deniyor, onu mu yatırmam lazım her ay?
(2) 

spor yaparken yorulmadığım halde titreme

icim urperiyor #1185575 
merhabalar. spor yaparken bazı değişik hareketlerde, yeni yapmaya başlamış olsam bile titremeler oluyor o kas grubunda. kolla alakalı daha önce pek yapmadığım bi hareket yaparken mesela. normal kas yorulunca titremeye başladıysa zorlamamak gerektiğini okumuştum, ama bu hiç yorulmadan oluyor.

hareket ters geldiği için mi? o hareket için gereken kaslar daha önce hiç çalışmadığından çok güçsüz olduğu için mi?

sakıncası var mı bu titremenin?

bi de bazen ayağımda da oluyor topuğu yerden kaldırınca. inceden titriyor. kendimi kasarsam tutabiliyorum titremeyi ama saldığımda titriyor pozisyon değiştirmezsem veya topuğumu yere koymazsam.
(4) 

pasaport kayit hakki nasil satiliyor?

icim urperiyor #1185244 
merhabalar. 3 ay yurtdisinda kaldim, geleli de 1 aydan biraz fazla oluyor. bu pasaport kayit hakki satiliyor, nasil oluyor tam olarak? bu ara biraz para lazim piyasasinin altina satayim diyorum ama bana herhangi bir zarari olabilecekse kimlik/pasaport bilgileri acisindan falan hic bulasmayayim. tesekkurler.
(1) 

ielts - toefl - yds

icim urperiyor #1185220 
merhabalar. ingilizce yeterliliğimi belgeleme sürecindeyim. yurtdışı programlara başvurmak amacıyla daha çok. bildiğim kadarıyla yurtdışında ielts, yurtiçinde toefl daha geçerli uluslararası sınavlardan. bi de ielts görece biraz daha kolay diye duydum sınava girenlerden. ben de yurtdışı başvuruları için ielts, yurtiçinde ielts geçerli olmayan yerler için de yds'ye gireyim diyorum.

yanlış mı düşünüyorum?
(8) 

chat fasilitesi moderasyon zihniyeti

icim urperiyor #1183960 
soruyorum duyuru halkı, compumaster tarafından atanan chat sayfasını modere etmesi gereken kişinin, tanımadığı kullanıcıları kafasına göre uyarması/banlaması normal midir?

i.hizliresim.com

bu uygulamalar neticesinde rahatsız olan kullanıcılara tek kelime bile açıklama yapılmaması normal midir?

ek olarak: sizi modere etmesi gereken kişinin 'biliyorsun','yanlış anlatıyorsun' gibi ithamlarla, bilmemenize ve yanlış anlatmamanıza rağmen sizi töhmet altında bırakması, 'yalancı' pozisyonuna sokması hakaret değil midir?

siz duyuru ve chat'in genel yönetim anlayışından memnun musunuz?
(9) 

evden eve nakliyatçı bulmaca

icim urperiyor #1183925 
merhabalar. şehirlerarası evden eve eşya taşımamız gerek. ancak aldığımız fiyatlar biraz yüksek. biz de diyoruz ki eşyaların taşınacağı yerden eşyaların bulunduğu yere taşıma yapan nakliyeci varsa, hem onlar boş dönmesin hem biz nispeten uygun fiyat alalım. nasıl yaparız bunu?

internete facebook gruplarına biraz baktım, genelde açık kasalı tırlar sözkonusu. ev eşyası taşımalık değil yani.
(3) 

IELTS evde hazırlık

icim urperiyor #1182375 
merhabalar. ielts sınavına girmeyi düşünüyorum. hedefim 6 ortalama. mevcut seviyem upper intermediate (b2.2.). 1-2 ay sürem var. hiç ingilizce sınavına girmedim bu zamana kadar.

ielts'e nasıl hazırlandınız? cambridge dökümanları varmış faydasını gören oldu mu? nereden edindiniz onları? genel olarak söyleyebileceğiniz püf noktalar var mı?

teşekkürler.
(2) 

türkçe dublajlı yabancı dizi ve türevleri

icim urperiyor #1182032 
merhabalar. babam televizyonda sürekli geziniyor. zaten pek faydalı bir şey de yok. yabancı dizi izle diyorum, altyazıyı takip edemiyorum diyor. haklı da, yaşlı biraz.

türk televizyonlarında yayınlanmamış yabancı dizilerin dublajlı halini bulabileceğim bir yer var mı internet aleminde? dizi şart değil, bu macera programları falan da olur. teşekkürler.
(1) 

araç sigortası basamak muhabbeti

icim urperiyor #1181950 
merhabalar. b sınıfı ehliyetimi 2011'de, a2 sınıfını 2014'de aldım. ancak bu süreçte hiç otomobil sahibi olmadım, 2 yıl kadar motosiklet sahibi oldum. hiç kaza yapmadım.

şimdi araba alsam 4. basamaktan mı başlıyorum? yani 'kaza yapmayınca basamak atlama' muhabbeti araç sahibi iken mi geçerli? bi de her sınıf için ayrı ayrı mı? a2 sınıfı araçlar için ayrı, b sınıfı araçlar için ayrı sınıfta mıyım?

ek olarak; başkası gelip bana çarpsa, veya park halindeki aracıma çarpsalar yine de basamak düşüyor muyum?
(4) 

okuldan belge almak icin vekaletname

icim urperiyor #1181759 
merhabalar. okulumuz benim ogrenci belgemi bi arkadasimin almasi icin noter onayli vekaletname istiyor. internete baktim hep tapu ve arac alim-satim uzerine vekaletnameler cikiyor. bunlarin heps ayni sinifta mi?

arkadasimin benim yerime okuldan 1 a4 kagidi almasi icin hangi vekaletnameyi vermem gerekiyor?
(4) 

2. hdd'nin harici olarak gozukmesi (ssd upgrade sonrasi)

icim urperiyor #1180917 
merhabalar. ssd upgrade yapip mevcut hdd'yi dvd slotuna taktim. sistemi ssd'ye kurdum. ancak bilgisayar hdd'yi usb bellek gibi goruyor, donanimi guvenle kaldir kisminda gozukuyor. kaldir dersem baglantiyi kesiyor ve hdd carry'i cikarip takana kadar algilamiyor.
(3) 

ikinci elde 100-150 liraya alinabilecek ekran karti onerisi

icim urperiyor #1180488 
merhabalar. cs go'yu orta/dusuk ayarlarda 50-60 fps ile oynatabilecek ikinci el hangi ekran karti vardir bu fiyat araliginda?

diger bilesenlerde yani islemci gucunde falan sikinti yok. ekran karti tavsiyesi istiyorum sadece.
(6) 

turk.net internet kablosu

icim urperiyor #1179687 
selamlar. internet+telefon hatti olan pakete katildik. servis gelip bina girisine biri turuncu biri beyaz olmak uzere 2 kablonun baglantisi yapti. onu eve kadar cikaricaz da ben bunu sadece telefon baglantisi saniyordum, megersem internetin kablosu da buymus. e nasil olacak? internet kablosunun icinde cok sayida kablo olmasi gerekmiyor mu? 2 tane ince bakir kabloyla hem telefon hem internet mi olacak? nasil modeme bagliycaz bu 2 kabloyu?
(15) 

ayetlerin anlam olarak inme ihtimali?

icim urperiyor #1179381 
bu irdelendi mi islam tarihinde? yani inanis sekli ayetlerin hz. muhammed'e aktarildigi, ancak bu tam olarak nasil oldu? kelime/cumle seklinde mi, anlam seklinde mi? mesela ilk ayet olan 'oku', emir kipiyle mi algilandi hz. muhammed tarafindan, yoksa ayetin inis sekli hz.muhammed'in icindeki okumanmasini gerektigi hissiyati miydi?

tam anlatamadim ama ayetlerin kelime olarak mi bilgi/anlam olarak mi indigini soruyorum.

konuyu allah var/yok tartismasindan uzak tutalim lutfen.
(5) 

ayakkabi garanti mevzusu (deichmann-puma)

icim urperiyor #1178020 
merhabalar. deichmann'dan puma marka ayakkabi aldim. ayakkabi bi cok yerinden pert oldu. bez olmasinin da etkisi var sanirim cunku marka olarak puma'dan memnunum. ayakkabida garanti suresi ne kadar oluyor? elektronik gibi 2 yil mi? alali 6 ay 10 gun falan olmus.

bi de deichmann veya puma garanti sistemi nasil isliyor bilen var mi?
(2) 

dvd yuvasindaki hdd'nin baglantisi

icim urperiyor #1177718 
merhabalar. bilgisayarima ssd taktim, hdd'yi de carry araciligiyla dvd yuvasina taktim. ancak ilk basta ssd'yi taktigimda fark ettim ki fan sesi sandigim sey aslinda hdd sesiymis. hdd olmayinca muhtesem sessiz calisiyormus bilgisayar.

su anda bilgisayar hdd'yi harici bellek olarak goruyor. donanimi guvenle kaldir dedigim zaman baglantiyi kesip hdd'yi durduruyor ve ses kesiliyor. ancak hdd tekrar lazim oldugunda yuvayi cikarip takmadan tekrar aktif edebilmek istiyorum ben.

yani ozetle, dvd yuvasindaki hdd lazim olunca calissin, isim bitince komple dursun.

sistem ssd'de yuklu bu arada.
(6) 

thinkpad veya sim kartli bilgisayar kullanan/kullanmis olan?

icim urperiyor #1177147 
merhaba. thinkpad t430 kullaniyorum. bilgisayarin simkart girisi var ama hic lazim olmamisti. simdi cep telefonunun internetini kullanmam gerekiyor, internet yok evde. ben sim karti direkt bilgisayara takip interneti kullanabilir miyim? baglanti hizim ne olur? veya vinn gibi bi usb aparatla mi kullanabilirim sim karta tanimli interneti?

internetim cok kisitli oldugu icin arastirmadan once buraya sorayim dedim. tesekkurler.
(1) 

kisa sureli uygun internet

icim urperiyor #1177111 
ailemin evinde internet yok. bazen 1 haftalik bazen 2 aylik geliyorum. yilda 2-3 ay icin 12 ay internet almak mantiksiz, annem babam kullanmaz zira. bu duruma nasil bi cozum getirebilirim? en azindan 10gb falan olsun aylik, ancak fiyati uygun olsun. modem var. nasi yapsam tavsiyeniz var mi?
(4) 

bilgisayar isletim sistemini aktarma

icim urperiyor #1177064 
bunu bi sure once arastirmistim, kolay bi yontemi yoktu. simdi internetim cok kisitli arastirma yapamiyorum.

mevzu su, windows 7 isletim sistemini butun sistem dosyalari ve driver'lar ile usb bellege recovery olarak atip, sonra laptopa ssd takip o usb'den tum driverlar ile birlikte sistemi ssd'ye kuramiyor muyuz hala? sifirdan temiz kurulum yapip tek tek driverlar ile ugrasmak istemiyorum.
(8) 

ssd cortlamasi

icim urperiyor #1176773 
merhabalar. laptop bilgisayarimda dahili olarak takili olan ssd'yi laptopu satarken sokup kenara koydum. simdi icindeki bilgileri almak icin harici 2.5" kutuya takip bilgisayara bagladim ancak ssd'ye bir haller oldu, klasor acilmamaya falan basladi. ben de veri kurtarma programiyla icindeki her seyi kurtardim. simdi ssd'yi formatlayip sistemi sifirdan kurucam ama hicbir sekilde formatlayamiyorum. bicimlendirme, formatlama, chkdsk, dskmgmt falan hicbiri ise yaramiyor. alt tarafi icindeki her seyi silecegim. nasil yaparim?

storage management'de raw olarak gozukuyordu en son, ntfs'ye ceviremiyorum. dskmgmt'den komutu verdim %0'dan ileri gitmiyor.
(8) 

Amerika'da kaçak çalismak

icim urperiyor #1176382 
merhabalar. su an dil okulu icin amerika birlesik devletlerinde olan bir arkadasimla gorustum gecenlerde. onun da orada uzun suredir yasayan kuzeni var onun yaninda. hatta tam konusurken bir onceki isini begenmeyip birakmisti ve yeni bir yerle gorusmeye gidiyordu. mevzu bu tarafa kayinca is bulmanin kolay oldugunu (bahsettigim isler vasif gerektirmeyen bulasikcilik gibi isler tabi) kacak olarak calismanin sikinti olmadigini soyledi. zaten kimsenin yolda cevirip kimlik falan sorgulamadigini, aldigi maasla da biraz dusuk standartlarda olsa da kuzeniyle birlikte gecinebildigini soyledi.

guvendigim bir insan ama bana yine de birazcik abartiyor olabilir gibi geldi. dogru mu soyledikleri? ingilizce bilen/konusabilen biri olarak amerika'ya gitsek, kacak olarak is bulup calismak sikinti olur mu? dedikleri kadar rahat bir ulke mi?
(4) 

windows 10 sorusu

icim urperiyor #1175922 
ikinci el kurumsal çıkışlı laptop aldım. win7 var üzerinde. ancak öncesinde win10 yüklü müydü bilmiyorum, yüklüdür diye tahmin ediyorum. eğer yüklüyse yine ücretsiz win10 yükleyebileceğim. ancak, internetim kısıtlı olduğu için win10'u indirmeden önce ücretsiz yükseltip yükseltemeyeceğimi sorgulayabileceğim bir yer var mı?

önceden yüklü değilse, bu saatten sonra windows10 yüklemenin ücretsiz bir yolu var mı?
(6) 

40 dolari herhangi bir bankadan bozdurabilir miyim?

icim urperiyor #1174874 
yoksa doviz burosu mu bulmam lazim?
(3) 

havaalani interneti / acil

icim urperiyor #1174443 
merhabalar. havaalani internetine bagliyim. sozlugu falan gayet iyi aciyor ama facebook'a girmiyor. whatsapp'i da kullanamiyorum. sanirim uygulama bazli engelleme var. chrome'dan da facebook a girmiyor. hidemyass sitesini denedim kullanamadim ucretli olmus sanirim. facebook'a girmem lazim, nasil yaparim?
(8) 

Amerika turist vizesi öğrencilik durumu

icim urperiyor #1174130 
merhabalar. abd turist vizesine başvuracağım. şu an son stajımı yapmadığım için öğrenci olarak gözüküyorum. okulu 1 sene okurken uzatmıştım, şimdi bilerek diplomayı almıyorum ingilizceyi halledene kadar. şu an 6. senemdeyim yani.

şimdi bu durumda okulu 6 senedir bitirememiş biri olarak mı vizeye başvursam, yoksa hemen stajımı yapıp diplomayı alıp yeni mezun olarak mı başvursam vizeyi alma şansım daha yüksek olur?
(14) 

akp'yi neden engellemeye calisiyorlar?

icim urperiyor #1173102 
oncelikle hayatinizda goreceginiz en apolitik insanim. birincisi siyasetten zerre hazzetmem, ikincisi yemin ederim kafam basmiyor. kimi dinlesem hakli gibi geliyor. ama bu son almanya ve hollanda olaylarindan sonra 'olm ellemesenize adamlari konussunlar' diyesim geliyor. niye engelliyorlar ki? ozellikle cavusoglu'nu. hani ben hollanda'da yasiyor olsam, evime cok yakin yerde cavusoglu konusma yapacak bedava topkek dagitilacak deseler yine de gitmem. ne zarari var bu adamin konusmasinin? keza almanya da 4-5 kere farkli salonlari engellemis. evet/hayir referandumuyla alakali degil mi bu? avrupayi fethedicez demicekler yani konusmada. hani haklar ve ozgurlukler? biraz ayip olmuyor mu bu avrupanin yaptigi cidden?

buyuk resmi goren biri bilal'e anlatir gibi anlatabilir mi, sozlukteki baslik komple 'oh olsun' minvalinde.
(1) 

facebook son görülmenin çıkmaması

icim urperiyor #1172928 
merhaba. hani offline insanların yanında en son ne kadar süre önce girdiği çıkıyor ya? bende herkesinki çıkıyor, 1 kişinin çıkmıyor. niye öyle oldu ki?
(1) 

abd turist vizesi

icim urperiyor #1172694 
merhabalar. sozlukteki baslikta cok az entry var ve internetteki bilgiler de genel olarak eski, o yuzden duyuru acarak sormayi uygun gordum musadenizle.

su an dil okulu icin abd'de olan arkadasim turist vizesi almanin cok kolay oldugunu, nba macina bilet alip mac izlemeye gidiyorum dersem 10 yillik alabilecegimi (turist olarak gelenlerin cogunun oyle yaptigini) soyledi. ben bu trump yasaklarindan sonra sikinti olabilir diye dusunmustum.

universite ogrencisiyim ama okul bitmek uzere, banka hesabinda para gosterme islerini falan ayarlariz. ingilizcem upper intermediate, ne dersiniz alabilir miyim nba maci izleme ayagina turist vizesi?
(1) 

istanbul'da cikma/ucuz bilgisayar parcasi satan yer?

icim urperiyor #1172490 
merhabalar. evdeki masaustu bilgisayari adam etmeye calisacagim. lga775 fan, ekstra 12cm fan, biraz termal macun ve 3.5" 80-120gb hdd lazim. hatta uygun olursa ikinci el olarak lol ve csgo oynamalik bir ekran karti da alabilirim. bunlari almak icin nereye gideyim?
(3) 

work and travel, kisisel imkanlarla gidilebiliyor mu?

icim urperiyor #1167870 
merhaba. belki daha once sorulmustur ama mobilden arama yapilamadigi icin bakamadim. internette de acenta reklami kaynadigi icin bi sonuc bulamadim.

work&travel programina hicbir acentayla bag kurmadan bireysel olarak basvurup gitmek mumkun mu? giden veya giden birini bilen var mi? tesekkurler.
(3) 

kredi kartı düşük borç ve yurt dışı

icim urperiyor #1164464 
evet duyuru sakinleri, bu üçgene sıkıştım. yurtdışına çıkmadan önce kredi kartımın borcunu sıfırlamıştım. zaten 500 lira limitli, sırf internetten alışveriş için kullandığım bir karttı. yurtdışı alışverişine falan da kapalı. ben buraya geldikten sonra godaddy sağolsun geçen sene 1 dolara aldığım domain için bu sene 60 lira yenileme ücreti kesmiş. bunu şu an burada ödeyemem. müşteri hizmetlerini arayamam yurtdışından. kartı da kullanamam. bu borç 2 ay kalsa kartta nolur?

daha önce de 1-2 defa böyle küçük miktarları unutup 1-2 gün geç ödemiştim borcu. sonra limiti 750 lira yapmak isteyince kabul etmediler. yarın bi gün iş güç sahibi olunca kredi çekmek istersem mesela bana bu 50 liranın hesabını yaparlar mı? sen zamanında borcunu ödememişsin kredi vermeyiz derler mi?

not: iş bankası
(2) 

yurtdisina gitme rehberi - akademik prosedur

icim urperiyor #1162754 
selamlar. sozlukta yurtdisina gitmeyle alakali pek cok faydali entry var. peki isin akademik kismini irdeleyen oldu mu? mesela turkiyede orta halli bir universiteden alinan diploma hangi ulkelerde kullabilabilir? MUDEK sertifikali bi bolumden mezun olmak neyi degistirir? veya kendi diplomamiza atiyorum amerika'da denklik almak mumkun mu?

gibi soru ve cevaplarini topluca bulabilecegim bir yer var mi? tesekkurler.
(8) 

kapinin dili takili kaldi

icim urperiyor #1158211 
beyin firtinasina ihtiyacim var. kapinin dilini ceken mekanizma bozulmus, dil hep disarida kaliyor. kapi da kapali. acilmiyor haliyle. kolu komple soktum, mili kendim cevirdim olmadi. mekanizma arizali dili geri cekmiyor. anahtar da sadece kilitlemeye yariyor, dile etkisi yok. araya kart vb. sokup dili iceri itemiyorum cunku odanin disindayim ve kapinin bu tarafinda ekstra bi tahta parcasi var, dogrudan dile erismek mumkun degil.

velhasil, kapali bir kapinin disindayim, anahtar, kapi kolu ve mil elimde ancak dil hicbir sekilde iceri girmiyor. kapi acilmadigi icin sokecek baska parca da kalmadi. kalici zarar vermeden ben bu kapiyi nasil acarim?
(8) 

zamunda ve kickass

icim urperiyor #1155359 
biliyorsunuz bu siteler çok kötü amaçlar için kullanılıyor. siz sakın kullanmayın çok ayıp. ama bi bakabilir misiniz açılıyor mu?

ben başka bir ülkedeyim, vpn ile de açamadım. ülkeden mi kaynaklanıyor sitelerden mi anlamadım.
(1) 

facebook arkadaslik sorusu

icim urperiyor #1154597 
selamlar. facebookta arkadas grubumdan biri var. cok daha fazla olmasi gerekirken sadece 5 ortak arkadas gozukuyor. ama mesela ortak oldugunu bildigim 6. bi insana baktigimda ucumuz de arkadasiz. yani ortak arkadaslarda gozukmesi lazim ama gozukmuyor. ayni zamanda bu kisinin profil fotografini falan da goremiyorum. bunlar beni arkadasliktan cikarmadigina ama bir takim seyleri gormemi engelledigine mi isarettir?

facebooktan anlamiyorum pek.
(2) 

belirli bir ülkede faaliyet gösteren Türkiye kaynaklı şirketler

icim urperiyor #1154067 
bunları topluca bulabileceğimiz bir yöntem var mı? mesela demokratik kongo cumhuriyetindeki türk şirketlerini nasıl bulabilirim?
(2) 

spor ve esneme hk.

icim urperiyor #1152126 
merhabalar.

ben 12-13 yaşlarımdayken kick-box kursuna gidiyordum ve bacaklarımı 180 derece açabiliyordum aynen şu şekilde;

static.independent.co.uk

hatta bunu hiç ısınmadan yapabiliyordum, ısınınca salondaki abilerin yardımıyla 200 dereceye kadar açtığım oluyordu bacaklarımı. velhasıl, büyüdük ettik, kalaslaştık. şimdi o kadar olmasa da spor rutinime esneme hareketleri de katmak istiyorum. neler yapabilirim bu konuda?

ikincisi, her gün sabah ve akşam çalışamayacağımı fark ettim ve sabahları esneme + 7 dakikalık egzersizle yetinmeye karar verdim. video bu;

www.youtube.com

akşamları da 4 farklı kas grubunu 2'şer 2'şer yaparak 1'er gün arayla çalıştırıcam. fakat bu 7 dakikalık videoda akşam çalışacağım kasları çalıştıran hareketler var. bu hareketler 'kasları 1 gün çalıştır 1 gün gelişmesi için dinlendir' mottosuna aykırı mı? aslında çok hafif hareketler olduğu için engel olacağını sanmıyorum ama yine de sorayım dedim.

teşekkürler.
(5) 

genel hatlariyla beslenme ve spor sorusu

icim urperiyor #1151407 
merhabalar. 190cm boyunda yaklasik 80kg erkek bireyim. onumde 3 aylik nispeten serbest bi donem var, bu donemde kendimi fazla zorlamadan duzenli yasayip beslenerek gecirmek istiyorum. yani amacim kas yapmak hacim kazanmak degil, biraz sıkılaşmak ve fiziksel direnc kazanmak. etin de cok pahali olmadigi bi yerde yasiyorum. o yuzden bol proteinle beslenip vucut agirligimla spor yaparak ne kadar mumkunse o kadar gelismek istiyorum. her gun hatiri sayilir miktarda yurumek zorunda oldugum icin kardiyo-kosu yapmayi dusunmuyorum, zaten cok yagli da degilim boy-kilo itibariyle.

oncelikle beslenme konusunda, kirmizi ve beyaz et, yumurta bol tuketebilirim. kahvaltida 3-4 yumurta ve kahverengi bugdayli ekmekten doyana kadar yesem olur mu? en pratigi o cunku benim icin. baska ne eklemeliyim kahvaltiya? yumurtanin kaynamis-haslanmis olmasi cok fark eder mi?

oglenleri evde olmadigim icin ve etrafi henuz bilmedigim icin mcdonaldsa gidip ufak bi menu yiyorum. eger zarari cok buyukse degistirebilirim. oglenleri nasil yapmam lazim genel olarak?

aksamlari da kirmizi-beyaz etle sote tarzi bi sey yapip yanina pilav-makarna gibi seyler ekleyebilirim. karbonhidrat icin daha iyi baska ne yapabilirim?

spor icin de sunu sormak istiyorum, passion4profession'un youtube sayfasindan kol-karin-gogus-bacak icin 8-10 dakikalik antrenmanlardan kendime uygun olanlari secip yapmayi planliyorum. bi gun kol-karin ertesi gun gogus-bacak seklinde mi boleyim? hepsini her gun yapayim mi? gunde 1 kere yorulana kadar mi yapayim, sabah aksam 2 kere mi?

ilgilenen olursa cok tesekkurler.
(2) 

tinder, okcupid benzeri 'aktif' uygulamalar

icim urperiyor #1149476 
selam. özellikle yabancı ülkelerde en çok kullanılan sosyalleşme uygulamaları nelerdir? sadece yazılı sohbet etmek de dahil olmak üzere tüm sosyalleşme seçeneklerini kapsayan uygulamalar, mümkünse lokal eşleştirmeler yapanlar?

internete yazınca mevzu mirc'e kadar gidiyor, o yüzden bu ara popüler olanlari sormak icin duyuru actim.
(3) 

etiyopya aktarmali ucus

icim urperiyor #1148427 
selamlar. etiyopyadan aktarmam var. ilk defa yurtdisina cikiyorum o yuzden soru sacma gelebilir ama yardimci olursaniz sevinirim.

ucaktan indim, kapilarin oldugu yerdeyim. burada mi beklemem gerekiyor sonraki ucusu? evrak isi falan yok mu? sandigim gibi degilmis burasi kimse bisey demiyor yuruyorum kendi halimde saga sola.

bi de valizi onlar aktaracakmis anladigim kadariyla ucaga, dogru mu?
(5) 

yurtdışında kartla alışveriş yapılıyor mu?

icim urperiyor #1148161 
merhabalar. benim ziraat bankasında banka hesabım, işbankasında kredi kartı hesabım var. banka hesabımda bir miktar para var. kredi kartım da boş, yani alışverişe müsait. ben yabancı bi ülkede banka kartımın içindeki parayı alabilir miyim? veya atıyorum kahve içtikten sonra kredi kartımla ödeme yapabilir miyim?

ilk yurtdışı deneyimim, banka işlerinden de hiç mi hiç anlamıyorum.
(2) 

cep telefonu ile uçağa binmek yasak mı?

icim urperiyor #1147878 
öncelikle bkz; www.turkishairlines.com

2. madde diyor ki lityum pil iceren her sey yasak kabin ve kayitli bagaj dahil. ben tablet bilgisayar ve powerbank icin bakayim dedim, telefonu da mi sokamiycam ucaga? lityum pil icermeyen elektronik alet neredeyse yok ki mp3 playerda fotograf makinesinde dahi var lityum pil. nedir bu isin asli astari?

özetle, telefonu sokabilecegimi varsayarak, uçağa xiaomi 10.000 powerbank ve tablet bilgisayar sokabilir miyim sokamaz miyim?
(3) 

sözleşmesi yenilenmeyen kiracının oturduğu evin satılması

icim urperiyor #1147426 
merhabalar. bi konuyu arastirmam istendi ama hem teknik terimlere hakim olmadigim icin hem de arastirma imkanlarim cok kisitli oldugu icin buradan da sorayim dedim. bilgisi olan cevap verebilirse cok sevinirim.

sozlesme yapilarak 1 sene oturulmus ev var. 1 senenin sonunda sozlesme yenilenmeden oturmaya devam ediliyor.

soru 1 - sozlesme bitiminden once de ihtarname cekilmemis ev sahibi tarafindan, bu durumda sozlesme aynen yenilenmis oluyor yani devam ediyor degil mi?

kiralar duzenli odeniyor, eve zarar verilmiyor. ancak kiraci bi gun eve gelirken binanin uzerinde satilik yazisi goruyor. ev sahibine soruldugunda (bina komple evsahibine ait) daireleri satacagini soyluyor. kiracinin cocuk sahibi olmasina yaklasik 1 ay var, onumuz de malum kis mevsimi. maddi olarak da sikintidalar cocuk olacagi icin.

soru 2 - bu durumda kiracinin yasal haklari kabaca nelerdir? ne kadar sure evden cikmayabilir?

tesekkurler.

mobil görünümden çık