(7) 

Ruzgardan uçan çati parcasinin arabaya zarar vermesi

icim urperiyor #1397583 
Durumunda araç sigortasi masrafi karsilar mi?

Siddetli ruzgar sonrasi apartman catisindan parca ucuyor. En ust katta oturan kisinin ev sigortasi yok. Baskasinin arabasina dusuyor. Aracin sigortasi var kaskosu yok. Çati da aktigi icin sonradan baskasina yeniden yaptirilmis, fakat bu kisi muhtemelen sahis olarak calisiyor, firma falan degil. Bu durumda zarari kim karsilar?
(2) 

Bursa cocugu olan var mi tatil onerisi icin?

icim urperiyor #1397441 
selam. ben hayatimda hic kayak yapmadim. kucukken mahallede laylon posetle kayardik bayir assa. bursa'ya da 10 yil once gittim 1 kere. hatirladigim tek sey cekirge diye bi mahalle oldugu.

simdi kiz arkadasim ile yilbasindan 1 hafta sonra falan 3-5 gunlugune tatil dusunuyorum. aklima duse kalka kayak yapariz guler oynariz diye geldi. bakiyorum fakat kayak otel falan diye aratinca gecelik 1000 lira civari oteller cikiyor karsima.

benim babamin sarayi olmadigi icin bu beni asar. ben bu tatili nasil denk getiririm arkadaslar? butun gun gezip tozacagimiz icin otel dandik olsa da olur. yatmaya gideriz. 5 gece kalsak, 2 kere uludaga cikariz, 2 gun gezer iskender yeriz. napalim nerede kalalim? rastgele bi otel ayarlasam turlarla uludaga gidebilir miyiz? kayak malzememiz de yok, kiralayabilir miyiz? internette bunlari bulmak zor, daha once gidip yapmis birisi lazim acikcasi.

yoksa uludag bizden buyuk ve biz bu tatilden vaz mi gecelim? laylon poset de olmasi lazim evde ama kar tutmadi memlekette...
(2) 

Ogrenim kredisi hepsini ödeme durumu

icim urperiyor #1397148 
Selam. Biraz birikmis param var. hayattaki tek borcum da ogrenim kredisi. Iki durum var;

Son haberlerden ne cikar? Ben kesinlikle silinecegini vs dusunmuyorum. Ama bir takim kolayliklar olacak gibi. Sizin beklentiniz ne?

Ikincisi zaten yapilandirildi ve aylik odeniyor 1 senedir. Bu noktada hepsini kapatmak istesem ne avantaji var? Aylik odemeden fazla odememe musade etmiyor sistem. Bu konuda pek bilgi bulamadim.
(8) 

elektrosoklu el feneri (kisisel savunma icin)

icim urperiyor #1396910 
selam. el fenerini cok severim. yeni guzel bi tane almayi dusunurken haberlerde gordugumuz son olaylardan sonra kisisel savunma icin bu elektrosoklu olanlar aklima geldi. malum hak hukuk adalet pek kalmadigi icin kendimizi savunmamiz icap ediyor bu ulkede, fakat ben (ve ailem) bicak sopa falan kullanabilecek kisiler degiliz. bu el fenerleri de 50 liraya falan satiliyor. bu konuda onceden kullanmis olanlara su soru isaretlerim var;

bunu alirsam ilk islevi aydinlatma olacak. bu el fenerlerinin kalitesi, isigi ve sarji nasil?

cikardiklari cizirtiyi biliyorum, yuksek ve korkutucu. fakat olur da manyagin biri sopayla falan saldirirsa, kiyafet uzerinden etkili olur mu? yani sesten fazlasi var mi?

son olarak tavsiye ettiginiz marka model var mi? dedigim gibi asil amaci kapinin yaninda, arabada durmasi, muhtemelen aydinlatma amacli kullanilmasi, olur da hayvanin biri gelirse de savunma isine yarayabilmesi.

tesekkurler.
(2) 

Ntv’nin de reklama bogmasi sonrasi haber sitesi?

icim urperiyor #1396327 
Genelde yabanci sitelere bakiyorum bbc, sputnik, aljazeera(kapandi gerci) cunku turkiyede yayin yapan siteler gercekten berbat. Yani tarafsizligi zaten bir tarafa biraktim, en az tarafli olanlari secmeye calisiyorum ama bu ‘clickbait’ haberciligi ve suratimiza carpilan, zorla tiklatilan, haberi okumayi zorlastiran reklami olan sitelere hic girmiyorum. Ntv bu konuda biraz iyiydi ama onlar da reklamin bokunu cikarmis. Velhasil, nereden haber okuyalim?
(6) 

Istanbul anadolu yakasi airbnb-otel olmamasi?

icim urperiyor #1395775 
Uygulamalarda anadolu yakasinda hicbirsey cikmiyor. Bunun sebebi nedir bilen var mi?
(7) 

Eski fotograflari dijitale cevirme

icim urperiyor #1394432 
Niyetim var. bi tarayici alip hepsini tarayayim diyorum. Taradikca da hepsini adlandirayim diyorum bulmasi kolay olur. Simdi bu fotograflar arasinda vesikalik falan da var. boyutlari farkli. Hepsini yuksek cozunurlukte ve gercek boyutlu olarak tarayip dijitale cevirmek icin ne tur bi tarayici almak lazim? Tarayicinin neyine dikkat etmek lazim? Duzenleme icin de bi program falan tavsiyeniz var mi?

Tesekkurler.
(4) 

Espresso kahve makinesi

icim urperiyor #1393361 
Selam. Bildigimiz duz latte veya flat white nasil tarif ediliyor? Yani kahve cekirdeklerinin taze olarak ogutulup espresso makinesiyle yapilan kahve. Simit sarayi gibi mekanlarda yok, baska mekanlara da tarif edince anlamiyolar pek. Duz makineden granul kahveyle kahve yapip veren var, filtre kahve getiren, french press vs. bi de ucuncu nesil diye bisey cikmis hic bilmiyorum nedir.

Kisaca bi mekana en kisa ve anlasilabilir sekilde nasil sorabilirim bu kahveyi?
(2) 

Sabiha gokcen - mecidiyekoy ulasim

icim urperiyor #1392047 
Selam. Sabiha gokcene aksam iniyoruz. Ertesi gun oglen mecidiyekoy profilo avm’de randevu var. bu ikisi arasinda aksam ucaktan indikten sonra yol yorgunu cok ugrasmadan arabasiz kolay ulasabilecegimiz, sabah da arabasiz gidebilecegimiz ideal kalinacak lokasyon neresidir?

Google mapsten bakiyorum da anlamiyorum tabi istanbulun fitratindan.
(5) 

iphone at kafasi emojisi kaldirma

icim urperiyor #1392016 
bu klavyede cikan at kafasi emojisinden ciddi anlamda nefret ediyorum. muhtemelen dayatildigi icin. internetten bakip kaldirdim, haftasina yine geldi. bu at seyini kalici olarak kaldirmanin yolu var mi? yoksa iphone iphone dedigimiz telefon da artik herkes gibi mi?
(3) 

iyi bir implantin ortalama fiyati?

icim urperiyor #1391428 
selam. implant yaptirmam gerekiyor. arastirma asamasindayim ama fiyatlar cok degisken. ucuza kacmak istemiyorum. iyi bir doktorun kaliteli malzeme ile yapacagi implant istanbul piyasasinda kaca malolur ortalama? malum gunumuzde her alanda sahtekarlar kol geziyor, ithal diyerek beton dubeli falan da koyabilirler. tavsiyeniz var mi?
(4) 

istanbul anadolu yakasi sevgili ile kalinacak otel

icim urperiyor #1390748 
temiz uygun olmasi kafi. var mi tecrube ettiginiz?
(2) 

Guvenilir uzun sureli arac kiralama (3hafta)

icim urperiyor #1389477 
Tavsiyeniz var mi? Istanbuldan alinip istanbula birakilacak arac, 3-4 farkli sehire gidilecek. Nereye bakmak lazim? Deneyip memnun kaldiginiz firma var mi?
(1) 

Iphone ve windows sorusu

icim urperiyor #1389372 
Ayri ayri.

Iphone icin, basili tuttugumuz linki yeni sekmede actigimizda, hali hazirda bulundugumuz sayfada kalma secenegi var mi? Yani yeni sekmede acsin ama ben oldugum yerde devam edeyim. Androidde oyleydi baya guzeldi

Laptop icin, isimi gorup kapagini indirip uykuya aldigim zaman, fareye dokununca kapagi kapali haldeyken uyaniyor bilgisayar. Ekran acilmiyor, islemci isigindan anliyorum. Bunu onlemenin bi yolu var mi?

Tesekkurler.
(4) 

Yurtdisi telefonun gecici sure kullanimi

icim urperiyor #1382301 
Selamlar. Yurtdisinda yasarken orada kullandigim telefonla turkiyeye geldim. 10 gun kalirken mesaj geldi bu imei kayitsizdir ve 120 gun sonra kapatilacaktir diye. Simdi tekrar yurtdisina gidiyorum 10 gun sonra. 4 ay sonra tekrar gelecegimi varsayarsak, geldigimde 110 gun kullanim hakkim mi olacak? Geldigimde tekrar 120 gun mu taninacak? Yoksa geldigimde bu imei ulkeye giris yaptigindan itibaren 120 gun gecmis oldugu icin kapatilmis mi olacak?

Tesekkurler.
(2) 

Istanbul besiktas kalacak guzel otel

icim urperiyor #1382012 
3 kere sordum biliyorum fakat misafir onemli ben de bilgisiz olunca karar veremedim. Iskeleye yakin guzel bir otel tavsiyeniz var mi? Yabanci kiz arkadasla kalinacak, turist diye yuksek fiyat vermesin, evlilik cuzdani sormasin, huzursuzluk cikmasin yeter. Tesekkurler.
(9) 

Bildiginiz en iyi kurumsal is bilgisayari?

icim urperiyor #1381526 
Selam. Yillarca thinkpad kullandim. 6. Nesillerin touchpad ve butonlarini sevmedigim icin zbook aldim. Onu da begenmedim.

Onceliklerim rahat ve guzel klavye ile trackpoint ve parmak izi okuyucusu olmasi. T460 gibi dokunmatik yuzey ayni zamanda tus gorevi gormesin, goruyorsa da kalibrasyonu iyi yapilsin. Tikladikca fare zipliyor ekranda. Oyle olmasin. Duzgun olsun. Surucu destegi falan da olsun. Baska hicbirsey onemli degil.

Kisaca duzgun ve dayanikli bi bilgisayar istiyorum. Bu kadar zor olmamali.
(3) 

Istanbulda mutlaka gorulmesi gereken favori yer?

icim urperiyor #1381126 
Daha once sormustum ama soru seklini degistirmeye karar verdim.

Daha once istanbula hic gelmemis yabanci birisi icin konusursak, mutlaka gorulmeli dediginiz ilk ve tek yer neresi?

Turistik-tarihi bir yer, ustune yemek de eklersek tam olur. Tesekkurler.
(4) 

Istanbul 2 gece napilir?

icim urperiyor #1381070 
Selam. 2 gece istanbulda kalacagiz. Ucakla gelip gidilecek. Ulasimi kolay nerede kalabiliriz? 2 gunde nereyi gorsek iyi olur?

Ben istanbula yabanciyim, kiz arkadasim turkiyeye yabanci. Tesekkurler.
(6) 

buyuk dis operasyonu icin tavsiye (3 implant ve 4 yirmilik)

icim urperiyor #1379269 
selam.

en az 3 kesin implanta ihtiyacim var. kanal tedavili disler kirildi, zaten birinde iltihap var. ayni zamanda yirmilikler de tam cikamadi, curuk de var demisti bi doktor. ara sira agri yapiyor 2-3 ayda bir, onlardan da kurtulsam iyi olur sanirim. 1-2 tane de curuk baslangici var gozlemledigim kadariyla.

nasil altindan kalkarim bu operasyonun? hepsi tek seferde narkozla falan olur mu? turkiye genelinde onerdiginiz bir yer var mi? (yakinda yurtdisindan geldigim icin donus guzergahimi bu operasyona gore belirliycem, ama bana isini hakkiyla yapan bi yer lazim, simdiden rezervasyon yapayim)

tesekkurler.
(2) 

6000 (alti bin) fotograf nasil duzenlenir?

icim urperiyor #1378910 
fotograflarimi bi araya topladim. 6000 foto var. bunlardan bi kismi ayni sahnenin 3-5 arka arkaya fotografi. cogu gereksiz whatsapp fotografi.

simdi bu ayni sahneleri bulup en net olani sececek, digerlerini de arka arkaya bakarken klavye kisayoluyla falan istedigim klasore gondercek, yeniden adlandirmanin kolay oldugu bi program var mi? nasil cozeriz bu dugumu?
(4) 

zbook kullanan var mi?

icim urperiyor #1378449 
thinkpad t460 kullanicisiyim. allah belasini versin touchpadden nefret ediyorum. zbook'a gecmeyi dusunuyorum. thinkpadle artisi eksisi nedir? var mi kullanan?
(6) 

ingiltere'ye kargo nasil gonderilir?

icim urperiyor #1377899 
google yazinca hep reklam cikiyor. ingiltereye en ucuz kargo nasil gonderilir? kucuk bi paket. acelesi de yok.
(5) 

internetten gumus kolye yuzuk vs. almak

icim urperiyor #1377356 
kiz arkadasima hediye alicam. internetten almam gerekiyo. guvenilir gumuscu olmasi gerekiyo. bi de turk imgeleri yildiz bayrak kurt vs. olursa cok guzel olur. nereden bulurum? google'da arayinca guvenemedim.

hepsiburada, n11'den gumus alinir mi ayrica?
(10) 

ikinci el ayakkabi riskleri?

icim urperiyor #1376423 
selam. yurtdisinda ikinci el esya olaylari baya yaygin. gecen neredeyse hic kullanilmamis superdry ceket aldim deri. baya her yerde dukkanlarda satiliyor ikinci el urunler. bazen cok guzel az kullanilmis ayakkabilar goruyorum ama benim icin ayakkabi kisisel urundur, baskasinin ayagiyla temas etmekten bile hoslanmam. fakat yabancilarda oyle degil, ayakkabi paylasimi, ikinci el ayakkabi alimi falan cok yaygin. nedir bunun riskleri vs.? saglik riski olusturur mu?
(1) 

MacBook ssd takmak

icim urperiyor #1376088 
Neden bu kadar zor? MacBook pro 2012 mojave son surum var. Bootable USB kurulmuyor, ssd backupi gormuyor, indirip denedim olmadi. Uzerindeki hddyi cikarip ssd takicam ama napmam lazim?
(11) 

iphone'a geceyim mi?

icim urperiyor #1375054 
kararsizim. bu zamana kadar hic apple urunu kullanmadim. telefon olarak 4-5 senedir xiaomi kullaniyorum. mi note 3 aldim kamerasi iyi diye. ozellikle ic mekanda cektigim butun fotograflar bulanik. telefona guncelleme geldi bilgisayarla internet paylasimi bozuldu. internetten aramalarda ses kesiliyor. kiz arkadasimin 6s'i internet aramalarinda cok daha basarili, ic mekan fotograflari cok daha net, konusurken gelen ses daha temiz vs. benim telefonda indirdigim dosyayi maille gonderirken canim cikiyo, 85 klasorun icinden secmem lazim.

bi de eskiden reklamlari kapatmistim, bi guncelleme daha geldi yine cikmaya basladilar. ayarlara girdim hatirlayamadim nasil kapattigimi.

iphone 7 plus alsam is gorur mu 1-2 sene? 8 mi almak lazim?
(5) 

Psikolog/psikaytrist tavsiyesi (bagimlilik ve depresyon)

icim urperiyor #1364908 
Selam.

Bi tanidigim 30 yasinda evli ve 1 cocugu var. Alkol ve uyusturucu(esrar) kullaniyor. Bildigim kadariyla alkol 18 yaslarindan beri, esrar da o civarlardadir diye dusunuyorum. Son zamanlarda biraz kontrolden cikti ama konusmaya calistigimda onu bunlara iten sebeplerin hayattan keyif almama, her seyi erkenden yasayip bitirme (hizli bi gencligi oldu), sadece uyustugu zaman mutlu olma, zaten cok fazla yasamak istememe gibi seyler oldugunu soyluyor. Daha once 1-2 psikologla gorustu fakat dinlemediklerini, antidepresan yazip gonderdiklerini soyluyor. O konuya inanci dusuk yani.

Simdi tedavi almak istiyoruz fakat nereden baslamak gerektigini bilmiyoruz. Direkt bagimlilik tedavisine mi yonelmek lazim? Once psikologla mi gorusmek lazim? Genc yaslardan beri ictigi icin ben yoksunluk sendromu sonrasi psikolojik bunalima girebilecegini dusundum fakat konusunca hep bunalim halinde oldugunu soyluyor

Bana once psikolog gibi geliyor fakat bu konuda isini en iyi yapan kisi-kurum kimdir? Su an biraz kirilma noktasindayiz, tedaviden umit kesilirse hepten elimizden kayacak gidecek gibi geliyor. O yuzden su anda turkiyede 1 numara plan kisiyi-kurumu ariyoruz diyebilirim. Var mi tavsiyeniz?
(3) 

yurtdisi santiyelerde iscilik? limak/enka/kolin vs.

icim urperiyor #1359801 
selamlar. bu buyuk insaat firmalari yurtdisi santiyeleri icin vasifsiz isci veya kalfa vs. teminatini nasil sagliyor? websitelerinde ilan falan bulamadim. neresi olursa olsun gidip bi sure calismak isteyen bi tanidigim var, bana sordu ama pek bilgi bulamadim, var midir bilgisi olan birileri?
(5) 

anneler gunu icin nereden hangi telefonu almak?

icim urperiyor #1347216 
selam. anneler gunu icin kadin anama bi telefon alayim diyorum. fakat ben yurtdisindayim. o yuzden en onemli kriter telefonu kutudan cikarip sorunsuz sekilde kullanabilecek olmasi. yok hafizaydi, romdu, cartti curttu hata verirse annem panik yapar. ben de yaninda degilim. butce 1500 gibi dusundum ama esnetiriz gerekirse. super hizli olmasina gerek yok, bi de elleri islakken falan da kullandigi icin cok pahali bisey olmasin istiyorum, cortlarsa uzulmesin. whatsapp facebook kullanacak. 5 incten buyuk olmasa da iyi olur.

ilk soru, hepsiburada'dan hic alisveris yapmadim. guvenip alabilir miyim? sahte romlu telefon falan gonderdiklerini okudum, oyle bi sikinti cikarsa uzulurum.

ikincisi nasi bisey alayim? hizlica baktim huawei p9 lite gozume carpti. bi de nokia 5. cok uzak kaldim piyasadan ben. is gorur mu boyle bisey?

tesekkurler.
(5) 

CV'ye stajlari eklemek?

icim urperiyor #1336317 
selam. 1 sayfalik cv hazirladim. muhendislik isi bakiyorum yurtdisinda. kenarda duran 'liderlik, yaraticilik cart curt' yazan yeri degistirip stajlarimi yazdim kucuk bi yere. 1 aylik stajlar, staj yeri ve staj konusunu yazdim. en azindan 1 ay da olsa bi konunun teknik altyapisini gorme imkanim oldu, isveren acisindan onemli olabilir diye dusunuyorum. sileyim mi ya kararsizim? ne lan bu derler mi?
(1) 

Xiaomi Mi note 3 - mi 6 kamera

icim urperiyor #1331302 
Yav sanki bu kamera ilk zamanlar iyiydi ama simdilerde hem renkler biraz dandik cikiyor, hem azicik hareket Eden birini ceksem baya bulanik cikiyor uzun metrajli gibi. Guncellemeyle alakali sanirim, napmak lazim?
(6) 

Dell latitude 7000 vs. Lenovo Thinkpad t/x

icim urperiyor #1320996 
Selam. Ikisini de yeterli sure kullanmis olan var mi? Kagit uzerindeki veriler disinda ne gibi farkliliklar var kullanici deneyimi olarak?

T430 kullaniyorum 2 senedir. Biraz hantal kaliyor, bataryasi da eskisi gibi degil. Yukseltmeyi planliyorum yine Thinkpad alarak ama butcem 3. Nesil x1 carbon'a yetiyor. Muhtemelen t460 da o civarlardadir cok bakmadim. 2. El alicam. Arastirdigim kadariyla latitude serisi de kayda deger duruyor. Hic kullanmadim. 7480 falan alabiliyorum ayni butceyle. Onerir misiniz? Veya diger markalarin is serisi laptoplarindan tavsiyeniz var mi?

Thinkpadin genel olarak dayanikliligini, ust duzey malzeme kalitesini, klavyesini falan seviyorum.
(4) 

Yazilim alaninda 'muteahhitlik' yapmak?

icim urperiyor #1320442 
Boyle bi konsept var mi? Yani santiyelerde bakiyorsunuz proje mudurleri veya muteahhitler her isi detayli bilmez, ne bileyim temeli birine kazdirir, kalibi baskasina caktirir, inceyi birine yaptirir ortaya Bina cikar. Yazilimda da front endi birine yaptiran, back endi bilmem neyi baskasina yaptiran ve bu parcalari birlestiren kisiler var mi?

Buyuk projeler zaten boyledir de ben biraz daha kucuk projelerden bahsediyorum.
(3) 

Discilerin kaplama dis yapistirmak icin kullandiklari malzeme?

icim urperiyor #1319508 
Nedir bilen var mi? Sanki 2 seyi karistirip suruyor, bi muddet macun seklinde kalip sonra sertlesiyor gibi. Nedir o malzeme bilen var mi?
(2) 

kuresel populer kulture yakin Türk filmleri

icim urperiyor #1314186 
selamlar. yabanci arkadaslarim zaman zaman film tavsiye etmemi istiyorlar. ben cok anlamam oyle. mesela bence organize isler guzel film, bi hikayesi var ama cok derin degil. hareketli falan. herkese uyar yani bence. cok derin ve yoresel anlamlari olan filmleri, veya tam turk mizahiyla/kafasiyla yapilan filmleri cok anlayacaklarini sanmiyorum. soyle uluslararasi arenada basarili olmus, her turden, ama entellikten kulak yakmayan, ortalama bi film izleyicisini eglendirecek hangi filmleri onereyim?

aklima gelenler;

organize isler
vizontele
her sey cok guzel olacak
babam ve oglum
kabadayi
pardon

gibi gibi.


simdilik bunlar. hababam sinifi, tabutta rovasata, selvi boylum al yazmalim falan tavsiye etmek istemiyorum, cunku ingilizceye cevirince hem anlamini yitirecek biraz, hem cok bizle alakali, hem de biraz eski.
(4) 

thinkpad L serisi kullanan?

icim urperiyor #1310455 
var mi? nasil?

1.5 senedir t serisi kullaniyorum. malum, vidasi bile kaliteli aletin. alistim ister istemez, normal bilgisayarlar yogurt kabi gibi geliyor. lakin model yukseltmek de istiyorum. simdi bu l serisine baktim, e ve t arasinda demisler ama atiyorum islemcisi, ram frekansi, hdd'si falan t serisindeki gibi ust kalite mi? en temel farki kasasinin plastik olmasi sanirim.

en onemlisi, t veya x serisi kullandiktan sonra l serisi kullananlar icin soruyorum, thinkpad hissiyati veriyor mu l serisi?
(5) 

ILS aletli iniş sistemi sorusu

icim urperiyor #1309186 
bildiğim kadarıyla 4 temel alet ve 4 temel parametre var.

vor, havaalanının yönünü

dme, havaalanına olan mesafeyi

localizer, iniş doğrultusunu

glide path, 3 derecelik açıyı gösteriyor.

peki uçağın yerden (iniş yüzeyinden) ne kadar yüksekte olduğunu nasıl ölçüyorlar? sisli havada nasıl iniyor pilotlar?
(5) 

yurtdışı iş için 'police certificate'?

icim urperiyor #1307586 
selam. iş başvurusu için bunu istediler. türkiye'den alınması lazım yani. edevletten aldığım arşivli ve normal sicil kaydından başka bir şey bu. ne olduğunu bulamamıştım ama tekrar istediler. ne olduğunu nasıl alındığını bilen var mı?

teşekkürler.
(3) 

türk tarihi ve araplasma süreci hakkinda kaynak tavsiyesi

icim urperiyor #1307274 
cumhuriyet oncesi turk tarihini sormus birisi, onlari not aldim fakat ben türk tarihinin en baslarini ve araplasma sürecini merak ediyorum daha cok. ta göktürklerden öncesinden itibaren cok detaya bogulmadan nereden geldigimizi bilecek kaynak tavsiyeniz var mi?

bilge kagan kadar türk hissediyorum kendimi.
(3) 

uzaktayım ama evlenen arkadaşıma altın göndermek istiyorum

icim urperiyor #1302529 
nasıl yapıcaz? banka hesap numaralarını istesem olmaz. ben yurtdışındayım. adreslerini de tam bilmiyorum. var mı yolu yordamı?
(9) 

multinet veya benzeri bireysel harcama kartı şeysi

icim urperiyor #1301963 
selam. çalıştığım yerde multinet kullanıyorduk. içinde para vardı, işten ayrıldıktan sonra yurtdışına giderken kartı aileme bıraktım 'bunu harcayın' diye. normalde dışarda bi şey yiyip içmez annemle babam. 1-2 defa gitmişler, içinde 300 lira bakiye varken 1 ay sonra falan kartı iptal etmiş bizim şirket işten ayrıldığım için. tekrar aktif edemeyiz falan dediler.

iyi dedim zaten yurtdışındayım uğraşamıyorum da bizimkiler için iyi oluyordu, arada dışarı çıkmaya bahane oluyordu. nakit olarak versem gidip bi kahveye 10 lira hayatta harcamaz babam, ki babaya 'bunu harcayın' diye nakit para vermek çok şey değil. şimdi bana öyle bir kart lazım ki multinet gibi avm'lerin üst katında yeme içme yerlerinde geçsin, olabildiğince çok yerle anlaşması olsun ve mümkünse içindeki para bitene kadar kart iptal olmasın. multinetin sitesine baktım bireysel müşteri kısmından bişey anlamadım, bakiye de yükleyemiyorum çünkü eski kartım iptal oldu.
(10) 

kaliteli Türkçe parçalar?

icim urperiyor #1301409 
selam. şahsen müzikten anlamam. o an ne hoşuma giderse, tür fark etmeksizin dinlerim. isimleri de çok ezberlemem. zaten çok müzik de dinlemem.

fakat yurtdışında yaşıyorum ve sürekli 'sizin müziklerden açsana' talebi geliyor. o yüzden yine tür fark etmeden, uluslararası standartlarda kaliteli sınıfına giren parçalar/sanatçılar arıyorum. tanınmış olmasına gerek yok, dinleyene 'haa güzelmiş' dedirtsin yeter.

tekrar altını çiziyorum TSM'den tutun rap, metal dahil her türde tavsiyelerinizi bekliyorum. teşekkürler.
(2) 

yurtdışında çalışanların bedelli askerliği?

icim urperiyor #1299272 
allahını seven defansa gelsin. arkadaşlar 3 aydır yurtdışında çalışıyorum. ne kadar daha çalışacağımı bilmiyorum. bedelli yapmak istiyorum. bana sadece şunu söyleyin, benim işverenimden 21 gün izni kim alacak?

dövizle askerlik zaten hep olan bir şeydi, bu ikisini neden bu kadar karıştırdılar? ben de uzaktan eğitim alamaz mıyım yav parasını verip? yav bi 15 daha vereyim beni salsınlar be.

www.resmigazete.gov.tr
(12) 

dizi tavsiyesi (evet sıra bana geldi)

icim urperiyor #1299238 
selam. izleyip beğendiğim dizilerden aklıma gelenler;

breaking bad
game of thrones
true detective
mad men
house m.d.
dexter
boss
newsroom
fringe
black mirror
westworld
the walking dead
fear the walking dead
masters of sex
friends
how i met your mother
the big bang theory
sherlock
hannibal
suits
better call saul
rick and morty
mentalist
oz
spartacus
lost
fargo
house of cards
seinfeld
six feet under
the night manager
mr. robot
the knick


bunların hepsine hasta olmadım tabi. ama nebleyim izletti bi şekilde kendini. şimdi bu dizilerin ortalamasının üzerinde bir şey arıyorum. ama prison break, vikings, supernatural falan çok klişe gibi geliyor. onları izleyeyim mi? yoksa yenilerden güzel çok şişirilmemiş bi dizi tavsiyeniz var mı?

1-2 sezon bitmiş olursa daha iyi olur. bi de çok bilimkurgu olmasın. arrow, flash falan sarmıyo pek.

teşekkürler <3
(6) 

tavuk sote ayarında yemek yapmak

icim urperiyor #1298872 
selam.

biraz kısıtlı imkanlarda yemek yapıyorum, düdüklü tencere gerektirmeyen, temel malzemelerle yapılabilecek ve tavuk sote kadar uğraştıran yemek tavsiyeleriniz ne var? mantar sote geliyor aklıma, kıymalı bir şeyler de olabilir. kırmızı etle pek uğraşmadım. düdüklü tencere gerektirmesin bi de, o yok elimde.

yani soğan biber domates ile tavada veya tencerede yapılabilecek yemekeler arıyorum.
(1) 

online ingilizce seviye belirleme sınavı?

icim urperiyor #1297412 
selam. online olarak gerçek seviyeye 3 aşağı 5 yukarı yakın sonuç veren ingilizce sınavı var mı? kurumların kendi sınavları oluyor ama biraz dandik. kapsamlı bi test olsun istiyorum bi tanıdık için. teşekkürler.
(2) 

yurtdisindakilerin bedelli durumu?

icim urperiyor #1296708 
arkadaslar ilgili haberlerin ilk metinlerinde diyor ki 'yurtdisinda yasayip bedelli askerlikten faydalanmak isteyenler 2bin euro...'

tr.sputniknews.com

www.ntv.com.tr

hemen arkasindan '3 yildir yurtdisinda calisan...' e kardesim bu bedelli degil ki, dövizle askerlik. hep vardi zaten. koskoca siteler bu farki bilmiyor mu hayret bisey.

ben yurtdisinda calismaya baslayali 2 ay oldu. 3 yili tamamlar miyim bilmiyorum. e napicam simdi? benim isyerimden kim izin alacak 21 gun icin?
(4) 

hazir dövmeciler toplanmisken bi soru da benden

icim urperiyor #1296599 
arkadaslar, benim kurt, kartal ve yilan hayvanlariyla bir takim baglarim var. ben bu 3 hayvani, hatta sadece kafalari muhtemelen, olabilecek en minimal sekilde en az cizgiyle simgeleyecek bi dövme yaptirmak istiyorum. bi üçgenin 3 kösesinde bu hayvanlarin kafalari olabilir simgesel olarak. gogus bolgeme (erkegim). nasil olur?

ek olarak, bu hayvanlarin begendiginiz minimalist cizimleri var mi?
(3) 

HTML pratigi yapmalik website?

icim urperiyor #1295709 
selam. online html kursunu bitirdim, bi yandan kodlarin bi kismini yerel dosyada calistim. fakat bi noktada insan tikaniyor. simdi ortaya somut bir sey koymak istiyorum. haybeye kod yazmak hic cekici degil. oyle bir site olsun ki, icerigi ve nasil gozuktugu onemli degil, html ile ilgili tum temel ogeleri barindirsin ve ben o siteyi kendi kafama gore bir icerikle bastan yazayim. 'herhangi bi siteyi yapsana' demeyin, hem cok vaktim olmadigi icin ayni seyleri tekrarlayarak gereksiz kod yiginina gomulmek istemiyorum hem de siradan bi site cokca css ve script ogesi de barindiriyor. eminim bunun bi yolu vardir ama internete yazdikca karsima hep 'nasil kod yazilir' gibi seyler cikti. nabayim ben?

mobil görünümden çık