(5) 

(ş)secere/soy ağacı çıkarma

icim urperiyor #1004427 
nasıl oluyor bu işler? ne kadar geriye gidebiliriz? nasıl ulaşabiliriz bu bilgilere?
(8) 

internet ölümüne mi yavaş sizde de?

icim urperiyor #1003301 
akk bitmesine falan bağlıyordum da aşırı yavaş yahu. gece daha da yavaş. süperonline fiber. sizde durum nasıl? tikler sabaha.
(2) 

sol bacak ağrısı

icim urperiyor #1001912 
alttaki duyurudan esinlendim. şimdi benim sol bacak mütemadiyen ağrıyor. kas ağrısı ama. 3-4 aydır var bu. ince ince sızlıyor sürekli. diz kapağımın üst ve altına yayılmış vaziyette bir ağrı. bazen de adım atarken, tam sağ ayak önde sol ayağı arkadan öne atmak için yerden kaldırırken ağrıyor.

şimdi bu ağrılar için hangi bölüme gitmem lazım? ortopedi mi?
(2) 

bilgisayarda klasör şifreleme programı

icim urperiyor #1001481 
ama 'brutal' bir şey arıyorum. öncelerden bi tane kullanmıştım, 1-2 sene hiç ellemedim klasörü. sonra şifreyi doğru girmeme rağmen açılmamıştı. kaliteli bi dosya şifreleme programı önerebilir misiniz?
(5) 

değeri bilinmeyen hatchback araba?

icim urperiyor #1000015 
laguna gibi, mondeo gibi sağlam donanımlı ve 'güvenli' olup bu araçlar gibi tutulmamış kıymeti bilinmemiş hatchback bir model var mı bildiğiniz?

polo'nun zıttını arıyorum özetle.
(1) 

fransızcası olan var mı? 15sn. çeviri ricası

icim urperiyor #999806 
şurada 15 saniye boyunca ne diyor? alkol kullanmış ama bir şeyler sayıyor, neymiş ki onlar çevirebilecek var mı?

www.youtube.com
(7) 

illa ki bi yerimizi kanatmamız gerekirse

icim urperiyor #999145 
neremizi kesmek lazım? en az can yakacak, en çabuk iyileşecek ve iz bırakmayacak şekilde. elimizde sadece kesici - delici aletler var ve bir miktar kan lazım. hatta diyelim ki şu sahnedeyiz;

(karayip korsanları 1 spoiler)

www.youtube.com

en az zarar görecek şekilde böyle mi kan akıtmamız lazım?
(2) 

4G - 4.5G muhabbeti

icim urperiyor #997634 
Ne zaman aktif ve efektif kullanmaya baslariz? yeni bi telefon alacagim ama 4gsi yok. 3g var. 2 sene idare etmez mi 3g? Ben hala 3g yi tam olarak kullanamiyorum ki ara sira telefon cekmiyor edge ile baglaniyorum.
(14) 

maaş beklentiniz ne kadar? sorusu

icim urperiyor #993868 
alttaki duyurulardan esinlendim. bu soruya 'siz ne kadarlık iş yapmamı bekliyorsunuz?' desem nolur? hani hak ettiğimin altında verirseniz daha az iş yaparım babında?

tecrübesizken yapıcam bu hareketi bi de. yeni mezunken.
(1) 

ingilizce altyazıyı toplu olarak bulmaca

icim urperiyor #990834 
geçenlerde dizi tavsiyesi istemiştim. ben bu diziyi sezon olarak komple indirip yine sezon olarak komple uyumlu altyazısını tek seferde indirebilir miyim?

bs player uyumluyu tak diye buluyor ama her bölümü tek tek açmak gerekiyor, yorucu.
(2) 

agar.io'ya takımı engelleyen özellik mi geldi?

icim urperiyor #989388 
ibnenin birini gıcık etmek için gördüğüm yerde bölündüm. o esnada paslaştığım biriyle takım kurdum. ama bi kaç bölünmeden sonra olduğum yerde eridim adeta. listede 1 ve 2. iken çürüdüm kaldım. takım arkadaşım da küçük. ikimiz de ufacık kaldık. olayı ne bunun?
(6) 

sprey boya - telefon kabı boyamak

icim urperiyor #989017 
telefonun arka kapağı tamamen patates oldu. bunu ince zımparayla geçip sprey boyayla boyasam nolur? vernik atmazsam bulaşır mı? vernik atınca plastik kap esnediği için çatlama yapar mı yüzeydeki vernik? napmak lazım?
(11) 

basit ingilizceli ve olabildiğine güzel dizi

icim urperiyor #988402 
hangisi?

ingilizce altyazılı izleyip bişeyler kapmak için.
(1) 

açıköğretim 'ders kayıt' tarihleri? biraz acil :/

icim urperiyor #987873 
internette hep yeni kayıt tarihleri var. elimizde bir adet 'pasif' durumda gözüken öğrenci var. ders seçip para ödeyip eğitime devam etmek istiyor. ders kayıt tarihlerini bulamadım. yeniden kayıt mı yaptırmamız lazım?
(1) 

android rehber yedeklemece

icim urperiyor #987569 
Yav telefon degistirdim hepsi patates oldu yine. eskisinde gmail e falan yedekledim, senkronize ettim, ice aktardim disa firlattim falan. yeni telefonda bazi numaralar hic yok bazilarinin ismi var numarasi yok. Yok mu garanti bi yontem? gmail yoluyla veya ekstra bir program yoluyla? veya bilgisayara atayim eski telefondan. bilgisayardan yeni telefona atinca hepsi insan gibi gelsin. yardim et duyuru.
(7) 

kredi kartı limitinden yüksek alışveriş

icim urperiyor #985889 
soruldu biliyorum ama, garantiye almam lazım. tekrar sorayım.

aliexpress'ten kartımın limitini aşan bir şey almayı düşünüyorum. kartın limiti 500 lira. alacağım şey 600 lira. ben kartın tüm borcunu kapatıp bi de üstüne 100 lira yatırsam bu malzemeyi alabiliyor muyum?

kart işte üniversiteli (işbankası)
(6) 

'Aracın motoru %85'dir.' muhabbeti

icim urperiyor #985630 
Ne ola ki? Kimi %95 diyor falan. Olcuyolar mi onu? Nasi olcuyolar? Bahsedilen yuzde neyi ifade ediyor tam olarak?
(5) 

hem kovup hem tazminat vermemek

icim urperiyor #985032 
soru bir yakınım için geliyor. 6 ay kadar vasıfsız olarak çalıştığı bir yer var. işveren kendi çıkarları için 'çıkış-giriş' yapıyor çalışanlarına. yani önce kovuyor kağıt üzerinde, çıkış veriyor sonra tekrar işe alıyor. daha önce çalıştığı yerde bu işlem 5 aylıkken olmuş ve bu işlem dolayısıyla eline bir miktar para geçmiş. 1 maaş bile değil sanırım, ama vermişler tazminat olarak. şimdiki 6 ay çalıştığı yer ise 'öyle bir ücret yok' demiş. nasıl oluyor bu işler? yardımcı olursanız sevinirim.
(11) 

araba ile ucuz avrupa ülkeleri

icim urperiyor #984233 
yapan var mı? aşağıda bi duyurudan esinlendim. mesela ben manitayı alsam, arabamın da olduğunu varsayalım, ucuz ve birbirine komşu avrupa ülkelerini gezsek 1er hafta? 'nasıl yapılır'dan ziyade yapan var mı, değer mi, nasıl olur bunu merak ettim.
(1) 

çin malı araç içi kamera kullanan var mı?

icim urperiyor #982967 
sistem nasıl işliyor? 1 saat kayıt yapıp sonra önceki kaydı silerek devam mı ediyor, yoksa hafızası doldukça manuel mi silmek gerekiyor?
(1) 

bilgisayar isinmasi

icim urperiyor #982264 
Simdi bu meret isiniyor. Gecenlerde fanini temizlemistim etki etmedi. Kisa sure sonra termal macununu yenilicem ama merak ettigim sey su, islemci ve diger isinan elemanlar kullandikca daha fazla isinir mi? Yani islemcinin ilk gunku isinmasiyla 5 sene kullanildiktan sonra isinmasi ayni mi? Diger tum sartlari, kullanilan programlar fan ve macun sihhati gibi, ayni kabul edersek? Yani bilgisayari ilk gunku haline getirmek icin fan temizligi ve macun yenilenmesi disinda ne yapmak lazim?
(1) 

bi muadil ilaç sorusu daha - terramycin

icim urperiyor #980936 
bunun muadili hangisi acep? aynısının çok benzeri lazım ama.
(1) 

Akvarum konusunda bilgisi olanlar icin birkac soru

icim urperiyor #980526 
Bende 15 litrelik kucuk bi akvaryum var. Icinde 1 japon vardi, dayanikli cikti yanina kardes aldim tek olmasin diye. Kucuk baliklar hepsi. Bu baliklarin oksijen ohtiyacini gidermek icin bitki alsam yeterli olur mu? Filtre dusunmuyorum cunku ayda 3 4 defa sularini degistiriyorum. Filtre istememe sebebim ses yapiyor olmasi. Kisaca soru su, bu suyu nasil oksijenli hale getirebilirim? Suya katabilecegim oksijen icerikli biseyler var mi? Suyu degistirdikten 3 4 gun sonra baliklar yuzeye cikmaya basliyor havasizliktan cunku. Kiyamiyorum veletlere.
(7) 

Ingilizce ile ayni gramer yapisina sahip dil?

icim urperiyor #980241 
Var mi? Sarkilardan anladigim kadariyla almanca cok benziyor gibi. Birebir ayni olan veya en cok benzeyen dil hangisi?
(4) 

sözlük ve duyurudaki tüm yazılar siyah oldu

icim urperiyor #978099 
mavi olması gerekenler. sayfayı yenileyince mavi oluyor 2sn sonra tekrar siyah. yazılımsal bişeyler yaptım onunla mı alakalı yoksa sizde de oluyor mu? sedat yine bir yerleri mi kurcalıyor?
(14) 

öldüğümde mail atacak bir hizmet var mı?

icim urperiyor #977816 
şimdi söylemek istediklerimi yazayım, ben öldüğümde a kişisine a maili, b kişisine b maili gitsin. ama kesin ölmüş olayım yani. ölmeden gitmesin. ama ölürsem de mutlaka gitsin. böyle bi şey var mı? lütfen olsun çünkü.
(5) 

facebook hesap varisi

icim urperiyor #977800 
facebook ayarlarına bakarken hesap varisi diye bir şey gördüm. ben ölürsem hesabıma kısıtlı erişim sağlayacak kişi. e benim öldüğümü nereden bilecek facebook? ölüm ilanlarını mı tarıyor sürekli, ilan verilmeden ölürsem falan ne olacak?
(1) 

microsoft live mail adresi zart zurt

icim urperiyor #977291 
başlıkta şeyapamadım. ben zamanında adım@soyadım.com şeklinde bir adres almıştım bu live zımbırtısından. şimdi bu hesaba girmeye çalışınca 'adım@soyadım.com'a mail attın, oradan doğrulayın' diyor. e zaten oraya girmeye çalışıyorum ben. kapı kilitli, anahtar içerde diyo yani. bu hotmail kapandıktan sonra olayı çok karıştırdılar. bi şey mi kaçırıyorum ben? nasıl giricem bu hesaba?
(2) 

X ama benena

icim urperiyor #976173 
Bu neyin kalibi? Son gunlerde cokca gormeye basladim. Cikis noktasi neresi.
(1) 

3 numara saç kaç mm?

icim urperiyor #975866 
sb. ty.
(3) 

imgur son durum nedir?

icim urperiyor #975348 
bende google dns var girebiliyorum. arkadaşa dedim kapanmış diye, okulun ağından okulun bilgisayarından girdi açıldı. kimler giremiyor tam olarak?
(3) 

bulaşık makinesi tuzu koyular yer

icim urperiyor #974201 
selamlar. emektar bi şey var bizde. senelerdir tık demeden çalışıyor. vicdanım sızladı bundan sonra iyi davranmaya karar verdim. filtrelerini temizlerken şurayı da açtım;

youtu.be

içi tamamen su dolu bizimkinin. niye öyle ki? bi de buradan hemen sonra bi yer daha açıyor ya, ora ne işe yarıyor?
(5) 

canlı bomba/bomba yüklü araç uyarısı?

icim urperiyor #972960 
böyle bir muhabbet dönüyor. kalabalık yerlerde durmayın falan. belirli illerin adı geçiyor. devlet kanalından yapılmış resmi bir uyarı mı? insanların son olaylardan yaptığı çıkarım mı? yoksa pkk tarafından yapılmış bir tehdit mi?
(11) 

sıcak havada koşmak/soğuk havada koşmak

icim urperiyor #972578 
farkı var mı kalori yakma açısından?
(5) 

debriyaja basiliyken birinci viteste gelen ses

icim urperiyor #970273 
Debriyaja sonuna kadar basiliyken 1e taktigimda disli sesine benzer ince bir ses geliyor. 2de 3de yok. Arabada kimse yokken, camlar ve teyp kapaliyken duyulacak kadar ince ama bi ses var. Bir seyin belirtisi olabilir mi? Arabanin bakimlari tam.
(2) 

uzak akrabadan kalan borc/mal(tereke) nasil ogrenilir

icim urperiyor #969136 
Merhaba. Amcamin uzaktan bi akrabasinin terekesk hakkinda bi tebligat gelmis. Icerigi yazmiyor. Uzak bi sehire gitmesi gerekiyormus kabul edip etmedigini beyan etmek icin. Amcam da yasli. Ufak bi borcsa hic gitmesin diyoruz. Ama yuksek bi borcsa itiraz edecek 20 yildir gormedigi uzak akraba oldugu icin. Bu terekenin ne lldugunu nasil ogreniriz? Dosya no falan da yaziyor.
(3) 

kira sözleşmesi - noter onayli

icim urperiyor #967398 
Merhabalar. Noterde onaylatmak uzere sozlesmeyi disarida mi Hazirliyoruz? Elle mi yaziyoruz yoksa belirli maddeleri olan taslak halinde satiliyor mu, nerede satiliykr? Yoksa arac satisinda oldugu gibi her seyi noterden mi hallediyoruz? Bi de ne kadara maloluyor bu is? Mobildeyim nette seyapamadim bilenler yazarsa sevinirim.
(3) 

ekrani calismayan android telefonu bilgisayardan yonetmek

icim urperiyor #966705 
Mumkun mu? Bilgisayardaki bir arayuz uzerinde dokunayim ekrana. boyle bisey var mi? Tabi telefona yuklenecek bir programla olmamasi lazim, ekran calismiyor zira. Bilgisayar uzerinde nasil yapilir?
(2) 

cinsel hastaliklarim kadindan erkege bulasma mekanizmasi

icim urperiyor #966134 
Nasil oluyor? Erkekten kadina kolay, en ufak vucut sivisi zaten iceri gidiyor. Ama kadindan erkege nasil bulasiyor? Organin icinden 15cm yol kat etmesi mi gerekiyor? Cilt uzerinden tahris olan yerlerden kilcal damarlara mi bulasiyor? Yoksa vucut sivisi deri uzerinden emiliyor mu?
(1) 

agar.io facebook çıkış

icim urperiyor #965861 
yav bi hata yaptım neymiş diye facebookla girdim. çıkamıyorum. kaldırdım facebooktan falan ama agara girince çıkıyor yine. nası yapıcaz bunu?
(4) 

araç muayene ne kadar gecikebilir?

icim urperiyor #963196 
muayene son tarihten sonra belirli bir müsaade süresi var mı? 2 hafta diye hatırlıyorum ama internette bilgi bulamadım buna dair. yoksa muayene bitiş süresinin ertesi günü gecikmiş mi oluyoruz?
(2) 

açıköğretim maliye mezunu ve üst sınır yaşlarda biri ne yapar?

icim urperiyor #962685 
biri var, erkek, 30 yaşına yaklaşmış, açıköğretim maliye okuyor ama 'diplomayı alsam ne olacak bu yaştan sonra' kafasında. halihazırda fiziksel güce dayalı ve düşük ücretli bir işi var. bu kişi diplomayı alsa ne yapar? nası gaza getirelim?
(5) 

evden çıkarken daima üzerinizde bulunan saldırı-savunma ekipmanı

icim urperiyor #962594 
strawpoll.me

anketi işaretlerseniz sevinirim. seçenekler;

bıçak
silah
biber gazı, taser

bi de bunu ben çok merak ediyorum. sözlükte formata uygun nasıl başlığını açarız? mümkün olduğu kadar çok kişi işaretlesin istiyorum.
(1) 

refah düzeyi yüksek ve kapak atması kolay ülkeler?

icim urperiyor #961328 
bi de anavatana yakın olursa güzel olur. bu ülkeden gitmek istiyoruz. mühendis olduğumuzda, refah düzeyi yüksek ve kalınması kolay nereye yerleşebiliriz ki? avrupa olur, türki cumhuriyetler olur, afrikadaki küçük ama güzel ülkeler olur.. insana değer verilen bi yer arıyoruz. toplumda sınıf farklılıkları minimum olsun. insan gibi yaşayalım yav. bi yer söyleyin allah aşkına. şimdiden hazırlıklara başlıycaz zira.
(2) 

Hannibal dizisini takip eden var mı? spolier yok

icim urperiyor #960022 
merhaba. bi süre hannibal dizisini izledim. sonra ara verdim. şimdi öylesine güncel bölümü izledim. kaldığım yer ve güncel bölüm arasında olanları yüzeysel olarak anlatabilecek birini arıyorum. var mıdır aramızda?
(2) 

yeni ve güzel yabancı dizilerden

icim urperiyor #959175 
önerilerinizi alabilir miyim? dili ağır olmazsa çok şeker olur, ingilizce altyazılı denemeyi düşünüyorum zira. teşekkürler.
(5) 

et bulyonu doğrudan yemek

icim urperiyor #958363 
zararlı mıdır? et bulyon katılan bir şey yapıyodum, dayanamadım ufak bi parçayı toz haline getirip aldım yanıma yine. ara sıra serçe parmağımı bandırıp yalıyorum. ölür müyüm?
(4) 

bilgisayar soğutmasına termal macun etkisi

icim urperiyor #957453 
ne kadar? benim 4 yıllık packard bell ısınmaya başladı. format atmışken bi de temizleyeyim diye giriştim. fan iyi durumdaydı temizledim yine de. termal macunlara bakayım dedim ama bilgisayar üzerindeki 'son' vida, evet son vida yalama oldu. allah belasını versin. neyse, ısınma devam ediyor gibi oyun oynarken. termal macun değişimi ne kadar etkili olur ki ısınma üzerinde? yani ısınma sorununu çözecek kadar mı? fan temiz ve güzel çalışıyor bunu hesaba katarsak.
(2) 

stresten dil altında çıkan kabarcık

icim urperiyor #954696 
evet, stresli günün hemen arkasından aynı noktada aynı şekilde bi kabarcık çıkıyor. şeffaf gibi. dilimin altında sol tarafta. aynı boyutta her seferinde. acı veriyor bi de meret. belki stresten de değildir ama etkili olabilecek bi onu fark ettim. kısa sürüyor gerçi ama daha hızlı geçirebilsem daha güzel olacak. randevu alıp doktora gidene kadar geçer, o yüzden sizlere sorayım dedim. var mı tavsiyeniz nasıl geçer bu zımbırtı?
(4) 

takım elbise ile...

icim urperiyor #952778 
jiletle kesilmiş sakal mı, makineyle kesilmiş hafif kirli sakal mı, yoksa uzun at hırsızı gibi sakal mı?

mobil görünümden çık