alttaki duyurulardan esinlendim. bu soruya 'siz ne kadarlık iş yapmamı bekliyorsunuz?' desem nolur? hani hak ettiğimin altında verirseniz daha az iş yaparım babında?

tecrübesizken yapıcam bu hareketi bi de. yeni mezunken.


 

hiç iyi olmaz, böyle birisini ukela görürüm,

direk net rakam söyleyin bence

psyence fiction

iyi olmaz. 0 tl lik deyip kapıyı gösteririm ben olsam :D

ekaterina

İlla yanıt vermemek niyetindeysen "kurumsal bir firma olduğunuzdan bu pozisyon için maaş seviyeniz bellidir. sizin bu pozisyon için öngördüğünüz ücret benim için de uygundur" diye kıvırabilirsin.

cakabo

söyle istersen anın olur, anlatırsın ileride. ik'cıya şöyle çakmıştım lafı falan dersin. işe alınma ihtimalin %0.

sir gawain

eğer böyle söylersen karşındaki İK'cının karakterine göre yerin dibine ile itin götüne sokulmak arası bir tecrübe yaşayabilirsin. o iş görüşmesine gidiyorsan, o pozisyon için yeterince tecrüben olduğu düşünülerek İK'cı tarafından çağırıldığın içindir. tecrübesizliğinin arkasına saklanarak da işin içinden çıkamazsın. anı da sana olmaz İK'cıya olur, arkadaşları arasında bol bol konuşulursun :)

loveinaflipbook

gereksiz bi çıkış olur bence. aklında bir şey vardır illaki. sen ne kadarın altında çalışmazsan o fiyatı söyle. zaten kurumsal bir yerse çok ise düşürüp öyle teklif edeceklerdir, çok düşük söylediysen de bi taban maaşları vardır başvurduğun pozisyon için onu önereceklerdir.

mesene

piyasa araştırması yap, o rakamın ya da kendi istediğin (bu iş bu kadar yapılır hacı dediğin) rakamın ya da bir önceki iş yerinde aldığın rakamın 500 ila 1000 tl fazlasını talep et. işverenin kafasındaki rakam sonrasında da ortak bi noktada buluşursunuz.

reso aga

öyle soruya kapıyı gösterir çıkarken de kıçına tekmeyi basarım.

bu kadar derim.

[silinmiş]

ik'cının sorduğu soru, böyle cevap vermeni gerektiren bir soru değilki. maaş beklentini sormuş, gayet normal. sen de beklentin neyse onu söyle.

battal gemalmaz

İşletme mezunuyum. Çok sevilen bir hocamız "değerinizi biliyor musunuz?" derdi.

Sen öyle ya da böyle günün en az 8 saatini geçireceğin bir yere "benden ne kadar faydalanacaksın" diye soramazsın. Kendince "ben 8 saatlik bir çalışma için ne kadar hak ediyorum?" diye sorup beklentini söylemen lazım.

Tecrübesiz olmak ayrı cehalet ayrı. Senin cümlen cahil cesareti olur biraz :)

lcha

İşi begenmediysen diyebilirsin. Yok işi almaya niyetin varsa deneme derim.

mizikaci cocuk

(bkz: iş mülakatlarında sorulan sinir sorulara cevaplar) basligina yazacak entryin olur iste

jedilance

"senin benimle yatabilmene sebep olacak kadar cok" de.

fleshbloodmore

gömdünüz ha. neyse iyi oldu yoksa derdim ben bunu valla.

icim urperiyor
1

mobil görünümden çık