(4) 

Antalya 5 yildizli otel bahsis verme adabi nedir

icim urperiyor #1581708 
Selam. Hayatimda ilk defa 5 yildizli otelde her sey dahil tatil yapacagim. Bu durumlarda bahsis vermenin adabi nedir? Aklimda bize ozel is/hizmet yapan kisilere, mesela cantalari tasiyan, gorursem temizlik yapan veya ozel olarak ilgilenen kisilere 50tl vermek var. Ama mesela resepsiyondakilere, veya kafe/bardaki kisilere gerek yok diye dusunuyorum. Uygun mudur usul ve miktar olarak? Baska kime vermek lazim? Bi de ayni kisiye ayni is icin tekrar tekrar bahsis vermeye gerek yok diye dusunuyorum dogru mu? Teşekkürler.
(2) 

Antalya isitmali havuzlu otel tavsiyesi

icim urperiyor #1578367 
Selam. Mayis basinda antalyaya tatile gitmeyi dusunuyoruz. 5 aylik bebekle beraber. Deniz soguk olacagi icin isitmali havuzlu otel veya isitmali havuza erisimi olan ev/villa tarzi bi yer dusunuyoruz. Havaalanına cok uzak olmazsa iyi olur. Var mi tavsiyeniz?
(2) 

6 yas cocuk icin pratik ingilizce ogrenimi

icim urperiyor #1560590 
Selam. Bi kac ay sonra bi tanidigim ingiltere’ye gidiyor calismak icin. 6 yasinda cocuklari var. buyuklerin ingilizcesi zayif, cocugun hic yok. Gidince okula falan yazilacak, hemen alisir diyorlar ama ilk 3-5 ay cok zorlanmamasi icin nasil bi hazirik yapabiliriz? Internetten online kurs gibi bi sey dusundum, hem bu surecte sehir/ulke degistirirken devamliligi etkilenmesin. Udemy’de bazi kurslar var, anne babayla o kurslari yapsa etkili olur mu? 6 yasa ingilizce ogretebilecek tecrubeli hoca nereden buluruz? Tesekkurler.
(3) 

Sigara biraktirma destegi (champix piyasadan kaldirildi mi?)

icim urperiyor #1557059 
Selam.

Champix icin gittigimiz eczaci piyasadan kaldirildigini ve muadili olmadigini soyledi. Internetten almak da istemiyorum sahtesi falan cikar diye. Champix veya muadilini bulabilir miyiz halen? Eger yoksa buna benzer baska sigara biraktirma destegi var mi su an piyasada? Tesekkurler.
(1) 

Fiyat/performansi iyi motosiklet kaski?

icim urperiyor #1550357 
Selam. Bi tanidigim scooter aldi. Kask hediye etmek istiyorum ama Shoei falan olmasina gerek yok. Koruyuculugu iyi olan en ucuz marka yeterli. Eskiden LS2 vardi 10 sene once ben motora binerken, simdilerde piyasadaki en ucuz ve guvenli kask markasi hangisi? LS2 bu konuda hala iyi mi? Tesekkurler.

Antalya Side'de yasayan var mi? Aktar (Sultan Dr. Tee) ariyoruz

icim urperiyor #1547032 
selam. bi tanidigim side'yi ziyaretinde kapisinda "Sultan Dr. Tee" yazan bi aktardan yesil cay almis toz seklinde. "Natural Energie Tee" yaziyor standda sanirim ruslara yonelik bi pazarlama hamlesi, acik yesil bi rengi var. Kapali pakette degil, acikta satilan bi urun. Bu urunun ariyoruz veya muadilini, ama bana verdikleri bilgilerle bir yere varamadim. Bilgisi olan var midir acaba?
(2) 

Araba ruhsati ve adres degisikligi

icim urperiyor #1543829 
Ev adresi degisince, halihazirda uzerimize olan arabanin ruhsatini da degistirmek veya yenilemek gerekiyor mu?
(2) 

yakin zamanda green card basvurusu yapan var mi?

icim urperiyor #1540594 
Ben bi turlu ilk sayfayi gecemedim hata veriyor surekli. 8'ine kadar sure var daha basvuru suresi dolmadi ama site duzgun calismiyor. 2 gun once denedigimde de boyleydi. Yakin zamanda basvuru yapabilen var mi?

"Applicant Entry System is currently experiencing technical difficulties. We apologize for any inconvenience."
(1) 

Güncel ingilizce kurs fiyatlari (küçük sehir icin)?

icim urperiyor #1538156 
Kirklareli gibi bi yerde ingilizce kurs fiyatlari nasil son zamanlarda? Hic ingilizce bilmeyen birini, haftada 2-3 gun gibi 1 ay falan kursa yazdirmak istesek? Internette fiyatlari hic yazmiyor, yurtdisinda oldugum icin direkt arayamiyorum da. Eski bilgiler de gecerliligini kaybetmis durumda enflasyondan dolayi.
(1) 

Alkol bagimliligi ve kurtulma yontemleri hakkinda bilgi kaynagi

icim urperiyor #1537103 
daha once Abraham J. Twerski'nin Bağımlılık Psikolojisi kitabi onerilmisti, cok begenildi okuyan kisi tarafindan. Simdi internetten bakiyorum benzer kitaplar var ama icerigini tahmin etmek cok zor. Benzer bilgi kaynagi tavsiyesi olan var mi? tesekkurler.
(2) 

Antalya merkez mekan onerisi baklava/türk yemegi/nargile

icim urperiyor #1535898 
Selam. Yabanci tanidiklar antalya merkeze tatile geliyor bi haftaligina. Guzel kebap/sulu yemek yapan restoran oneriniz var mi? Turkce hic bilmiyorlar, ingiliz turiste uygun olursa iyi olur. Baklava ve nargile de denemek istiyorlar. Var mi tavsiyeniz?
(1) 

antalya masaj salonu ve aktivite tavsiyesi

icim urperiyor #1522171 
selam. 1 haftaligina esimle antalya'ya geliyoruz. cift olarak gidebilecegimiz guvenilir temiz masaj salonu tavsiyeniz var mi? bizim niyetimiz belli ama yan odada baska isler donmesin diye emin olmak istiyorum ehehe.

bi de macera parki, akvaryum, oyuncak ve tarih muzesini gordum. bunlarin disinda gidilip gorulmesini tavsiye ettiginiz nereler var? (sahiller ve selaleler disinda)

Tesekkurler.
(1) 

kisa komik video yapimi icin ucretsiz app/program onerisi

icim urperiyor #1510189 
selam. kedimiz icin internette gordugumuz komik kedi videolarina benzer videolar yapmak istiyoruz. aslinda ihtiyacimiz olan tek sey videolari kesip birlestirmek ve arkaya muzik koymak. bunun icin ios veya windows uzerinden hangi ucretsiz programi kullanabilirim? tesekkurler.
(4) 

normal arabalarin oyuncak versiyonlarini nasil bulabilirim?

icim urperiyor #1510147 
selam. onceden ve su an sahip oldugum arabalarin oyuncaklarinin koleksiyonunu yapmaya karar verdim (yapabilirsem). 2004 fabia, 2005 c4, 2010 astra gibi arabalarin oyuncak versiyonlarini belli renklerde nasil bulabilirim acaba var mi bunun bi yolu? buyuk veya uzaktan kumandali falan degil, kucuk plastik veya metal oyuncak ariyorum rafta sergilemelik.
(1) 

Alkolizm hakkinda verimli bilgi kaynagi

icim urperiyor #1504699 
Selam. Alkolizm 101 niteliginde, tanimi, teshisi, dogrudan etkileri, psikolojik be fiziksel yan etkileri, mumkunse eski alkoliklerin hikayeleri gibi cok akademik olmasa da bilimsel bilgilerin oldugu bir kaynak ariyorum. Yesilay sitesinde buldum bi kac tane ama makaleler hem cok cok kisa, hem yeterince bilgilendirici degil. Bu konuda kaynak tavsiye edebilecek var mi? Tesekkurler.
(3) 

Glutensiz gida alisverisi (online)

icim urperiyor #1504636 
Selamlar.

Glutensiz ve kaliteli urun ve hizli servis icin hangi websitesini tavsiye edersiniz? Baktim ama hem markalara hakim degilim, hem bazilari sanirim isletmelere yonelik. Tesekkurler
(2) 

ingiltereden turkiyeye 2 ekran karti + laptop + tablet getirmek?

icim urperiyor #1503608 
Sorun olur mu? 1 ekran karti ve laptop buyuk valizde asagiya verilecek, 1 ekran karti ve tablet sirt cantasinda kabine alinacak. Ekran kartlari kutulu ama ikinci el. Birinin faturasi var.
(6) 

Masaustu hard diskine laptopta sistem kurmak?

icim urperiyor #1502211 
Selam. Isyerindeki bi masaustu bilgisayarin hard diski cortladi. Gecici sureligine 2.5” laptop hard diskine sistem (win7 32bit olmasi gerekiyor) kurup kalici cozum bulana kadar kullanmayi dusunuyorum. Simdi ben bu hdd’yi kendi laptopuma taksam, sistemi kursam (indirdim hazir), sonra sistem kurulu hard diski laptoptan cikarip sirketteki kasaya taksam sorunsuz calisir mi?

Sahada bazi imkanlar biraz kisitli oldugu icin denemeden once sorayim dedim.

leyla ile mecnun ingilizce altyazi

icim urperiyor #1501233 
arkadaslar selam. Evet leyla ile mecnun'un ilk sezonlarinin ingilizce altyazili olanlarini ariyorum. Netflix'te vardi, kaldirmislar. Exxen aldi diyorlar ama orada ingilizce altyazi var mi bilmiyorum. Youtube'da bazi bolumler turkce altyazili, otomatik cevirebiliyoruz ama hepsi yok.

ben nasil bulurum ingilizce altyazi, gerekirse ucret odemeye hazirim, bilen var mi?
(2) 

imei atilmasi kolay guncel android telefonlar?

icim urperiyor #1500712 
Hangileri? Eskiden kendim root yapip rom atardim imei degistirirdim ama iphone’a geceli cok uzun zaman oldu. Su an yurtdisindayim, gelirken anne ve babama telefon getireyim diyorum ama bunlardan hangilerini telefoncuya verip kolaylikla imei attirabiliriz? Samsung baya zor oluyordu eskiden. Oppo falan meshur buralarfa oppo alsam telefoncular imei atar mi? Tesekkurler.
(7) 

Askerlik tecil sikintisi (acil - yemek ismarlamali)

icim urperiyor #1499804 
Selam.

2018’den beri yurtdisinda yasayip calisiyorum. Ilk gittigimde konsolosluga gidip bu sebeple tecil ettirdim askerligi, 2020 aralik sonuna kadar tecil ettiler. Sonra ara sira kontrol ettim, tarih guncellenmisti otomatik ve “xxx tarihine kadar askerikle ilisigi yoktur” yaziyor edevlette.

3-4 ay once tekrar tecil ettireyim diye konsolosluga gittim, benden ise alinma belgemin islak imzalisini istediler. Dijital taranmis dosyanin ciktisi olmuyormus. O belge olmadan tecil ettirmek imkansiz dediler, istedikleri tum evraklar olmasina ragmen. Tekrar randevu alayim dedim ama imkansiz, ingiltere konsoloslugu randevu vermiyor hep ileri tarih. Su anda da subat ayinda var ilk randevular. Zaten hep sikintiliydi randevu isi. Randevulu gidince bile saatlerce bekletip bazen iceri almiyorlar.

Mevcut askerlik durumun ekte, simdi sorguladim. 25 ekimden önce konsolosluga gidemiyorum randevu vermedikleri icin, o yuzden babami turkiyedeki askerlik subesine yolladim.

Simdi bana turkiyedeki subeden dediler ki “ekimde senin hangi subeye askere gidecegin belli olacak, hemen askere gitmezsen kacak durumuna duseceksin”.

E bunu bilsem bi sekilde konsolosluga giderdim, cok ters bi surpriz oldu bu. Aralik ayinda turkiyeyi ziyaret etmek istiyordum, butun planlarim alt ust oldu. Yani edevlet bana deseydi giderdim, askerlikle ilisigi yoktur yazinca otomatik tecilli sandim. Simdi basim derde girmeden tekrar tecil ettirmek istiyorum ama turkiyedeki askerlik subesi yardimci olmadi, konsolosluga gitmen sart dedi. Orasi fa randevu vermiyor.

velhasil ben bu isi nasil cozerim? Mevcut vizem 2023 ortasina kadar, oturma ve calisma iznim var ve halihazirda tam zamanli sozlesmeli calisiyorum.

Vakit ayirip cozmeme yardimci olana cay kahve bira pizza ne isterse ismarlarim.

Tesekkurler.
(2) 

ipad mini 2 ile ekitap okunur mu?

icim urperiyor #1498949 
bu isi gormeye yarar mi 32gb ipad mini 2?

Leyla ile mecnun - ingilizce altyazi

icim urperiyor #1496889 
Nereden bulabilirim? Netflix’ten izliyorduk ne guzel, kaldirmislar :/

Ses normal turkce, altyazilar ingilizce olacak.
(3) 

Astra J 2010 (1 unit set) ve (58 reset) mesaji

icim urperiyor #1496442 
Selam. Dün sorunsuz 2.5 saat kullandik arabayi. Bu sabah bakim isigi yaniyor. Resimleri ekledim. Normal ariza kodu degil cunku onun mesaji farkli, bu baska bi seye isaret ediyor sanki ama internette bulamadim. Arabam bana ne anlatmaya calisiyor?
(8) 

Aux girisli arabaya bluetooth cozum onerisi (astra j)

icim urperiyor #1484970 
Selam. Astra j aldim exlusiv paket. Direksiyonda ve radyoda Bluetooth ve telefon gorusmesi icin butun butonlar var ama benim pakette Bluetooth yok. Simdi benim onceligim Bluetooth ile muzik dinleyebilmek, mumkunse bu muzigi direksiyondan degistirebilmek. Ideal olarak da telefon gorusmesi yapabilmek ama o zor olacak sanirim mikrofon falan. Ben bu arabada Bluetooth ozellikli seyler nasil kullanabilirim? Aux girisine takilan kucuk Bluetooth aparatlari ucuz, ama verimli mi denemeye deger mi?
(4) 

Hangi ikinci el iPad?

icim urperiyor #1482574 
selam. sadece tarayici-youtube-mail okumak icin kullanmalik ipad bakiyoruz. tamamen tablet amacli kullanilacak yani. ekran boyutu da cok onemli degil acikcasi. Fakat 2-3 sene daha sorunsuz kullanilsin istiyoruz. beklenti yuksek olmadigi icin ikinci el bakalim diyoruz ama ipad modelleri cok karisik, hangilerine odaklanmak lazim ikinci el ipad ararken? sifir almaya da gerek yok, en eskilerinden de olmasin dersek? tesekkurler.
(3) 

Kapora hirsizligi basimiza geldi

icim urperiyor #1481664 
yapilabilecek bir sey var mi?

Olay basit ve klasik. Adam kendi adina kayitli numaradan kendi adina kayitli iban hesabini atiyor. Kapora gonderiliyor. Kisa sure sonra engelliyor. Calistigi yeri biliyoruz.

Banka ve polisle temas halindeyiz ama giden gitmis midir? Son zamanlarda yayginlastigi icin bi arka kapi var mi parayi geri alabilmemiz icin?
(2) 

lazer epilasyon sonrasi iz kalmasi ve davalik olmak

icim urperiyor #1473965 
selam. bir yakinimin basina gelen olay hakkinda fikir sormaya geldim.

kendisi (kadin) cene bolgesindeki killar icin lazer epilasyon merkezine gidiyor. isinin ehli olmayan kisiye veriyorlar makineyi, ve yuksek lazer sonucu derisinde ciddi yanik olusuyor. bi kac sene once oluyor bu olay.

tedaviyi durdurup parasini geri istiyor, ilk basta mirin kirin etseler de araya avukat girice parayi iade ediyorlar. sonra ozel kremlerle falan su anda yanik izi buyuk oranda gecmis durumda ama hala cenesinin ucunda kahverengilik var. serce parmak ucu buyuklugunde, resmen sigara sondurulmus gibi. zamanla daha iyiye gider demisler ama bilmiyoruz, su an kesin olarak kalmis bi yanik izi var suratinda.

epilasyona baska bi firmayla devam ediyor, 2500-3000 civari maliyeti oluyor (sadece epilasyon).

su anda dava islemi devam ediyor, arabulucu ile teklif gondermisler. 5000 lira tazminat + yapilmasi gereken islemleri biz yapalim (epilasyon vs.) davadan vazgec diye.

simdi 2 sorumuz var, arabulucu ile kolayca cok da zorlamadan olayi kapatmak istesek ne kadar istememiz lazim?

ikincisi davayi acip sonuna kadar gitsek en fazla ne kadar tazminat alabiliriz suratinda omur boyu kalan iz icin?

iki soru icin de ilk yasandigi zaman uzun sure insan icine cikamama, psikolojik etkisi, cilt yanigi ve acisi, harcanan para-zaman gibi faktorleri de hesaba katarak, ne dersiniz?

avukat daha once boyle bi davaya bakmadigini, bisey diyemeyecegini, tamamen hakimle alakali oldugunu soylemis. tesekkurler.
(2) 

Evlilik terapisinde dikkat edilmesi gereken hususlar

icim urperiyor #1465900 
Selam. Gecenlerde bi duyuruda bahsedilmisti, terapistin xxx sertifikali olmasina dikkat edin diye. O gonderiyi bulamadim ama evlilik terapisi icin arastirma yaparken dikkat edilmesi gereken en onemli seyler neler? Sertifika, egitim vs.?

Bi de ciftimiz kucuk bi sehirde oldugu icin imkanlar biraz kisitli. Internet veya telefon uzerinden gorusme yapan, aksam saatlerinde veya hafta sonlarinda (ciftler gunde 10 saat calisiyor) randevu verebilecek birini bulma sansimiz var midir? Tavsiyesi olan var mi?
Tesekkurler.
(5) 

borsada 'shortlanan' hisseyi kim odunc veriyor?

icim urperiyor #1465295 
selam. shortlamanin mantigini anladim aslinda, ama bu odunc verilen hissenin kaynagi nereden geliyor onu anlayamiyorum. sonucta fiziksel olarak belirli miktarda hisse var. kimden odunc alinip kime satiliyor bu hisseler? ozellikle gelecegi parlak olmayan bir sirket sozkonusu ise?
(2) 

Skoda Fabia 2005 fren tutmama/geri tepme problemi

icim urperiyor #1464318 
Selamlar.

Fabia'da nadiren boyle bir sorun yasiyorum. Disk fren var, abs yok bildigim kadariyla (ikinci el aldim arabayi). Nadiren yapiyor, frene bastigimda sanki diskin arasinda tas girmis de arada yuvarlaniyormus gibi hissettiriyor. frenlemenin ilk %20'si normal bu arada, yani pedala dokundugum gibi degil %20 kuvvetle assagi bastigimda yasaniyor bu durum. ve hic tutmuyor fren o esnada. sonra duzeliyor.

abs erken devreye giriyor desem cok nadiren yapiyor. abs oldugundan emin de degilim zaten. bi de hic frenleme etkisi kalmiyor o anda. sonrasinda sorunsuz sekilde frenleme yapiyor arac.

nedir bu arabnin sikintisi?

iphone arama tonunu turk marsi yapmak?

icim urperiyor #1462737 
arama tonumu turk marsi yapmak istiyorum. degistirmeye girince parali uyelik istiyor telif falan. turk marsini bulamadim. bi de bulsam bile mozart'a mi oduyoruz bunu sanki. neyse alternatif yol onerebilecek biri var mi? iphone arama tonunu nasil turk marsi yapabilirim? jailbreak falan yok bu arada.
(3) 

Avrupa (schengen) ulkelerinde calisma vizesi?

icim urperiyor #1459266 
selamlar. Avrupa'ya cokca is yapan bi firmaya basvurdum. Daha once Turk vatandasi biriyle calismadiklari icin benden avrupa ulkelerinde calisma ve seyehat durumumu sordular. simdi schengen vizesi ile seyehat edilebildigini biliyorum. ama schengen vizesi ile calisma izminim olmadigini da biliyorum. fakat sirket ingiltere merkezli oldugu surece (ingiltere'de yasiyorum) gecici olarak calisma imkanim var mi schengen ile? eger yoksa benim bu ulkelerden tek tek calisma vizesi mi almam gerekiyor surekli seyehat etme durumunda?
(9) 

araba icin silecek almak

icim urperiyor #1459245 
nelere dikkat etmek gerekiyor? internette sanki hepsi birbirine uyumluymus gibi gozukuyor. arac skoda fabia 2005 (mk1).

ikinci soru da, en kaliteli silecek hangisi? silikon falan diyolar onun uyumlusunu bulabilir miyiz acaba?
(2) 

word dosyasi sayfa numaralari karisti yardim lazim :/

icim urperiyor #1458609 
onemli bi dokumani yazarken bazi sayfalari yan cevirdim, sayfa boslugu koydum falan. ama simdi fark ettim ki numaralari karismis. 37,38,1,2,3 diye devam ediyor. 38'den sonra 39 yapinca ya hepsi 39 oluyor, ya da iyice karisiyor. ben bu sayfalari nasil duzenlerim yardim edebilecek var mi? gerekirse ucretini odemeye de hazirim.
(4) 

Garantiden teb’e pound (sterlin) gonderme?

icim urperiyor #1453708 
Banka islerinden cok anlamiyorum, birine sterlin gondermem gerekti, hesaptaki diger cinsteki para ve altinlari satarak pound yaptim. Al-sat yaparken zarar ediyorum zaten biraz. Simdi gonderirken “tl olarak gonderilmelidir” yaziyor. Bu bi zorunluluk mu? Garantideki pound hesabimdan teb’deki baskasinin pound hesabina gonderemiyor muyum? Tekrar tl alip bi daha mi zarar etmem gerekiyor?
(9) 

Pilavin son asamasinda batiriyorum, yardim!

icim urperiyor #1452706 
Her sey guzel gidiyor, delik delik olup guzelce pisiyor, fakat son asamaya gelince 2 potansiyel senaryo ile karsilasiyorum;

Ya ust tarafi kuruyunca hemen karistiriyorum, dibi islak oluyor, sulu pilav oluyor.

Ya cok bekleyip dibini tutturuyorum.

Bunun tam ortasini nasil bulurum? Altini kisip mi beklemek lazim?
(3) 

2005 skoda fabia fren lambasi (epc) problemi

icim urperiyor #1450698 
Selam. Epc isigi yanmaya basladi, servis makineye bagladi stop lambasindan dedi. Stop lambalarinin hicbiri yanmiyor. Soktum baktim 2 taneden biri patlak, bi de arka cama monteli olan var o da yanmiyor onu sokmedim. Tek patlak lamba hepsinin calismamasina sebep olur mu? Yoksa baska bi problem mi vardir? Sigorta saglam bu arada.
(2) 

Havaalani (duty free) sahte icki satar mi?

icim urperiyor #1449955 
Selam. 1 ay once yurtdisina cikarken istanbul sabiha gokcenden 2 sise jack daniels ve bi sise jameson marka viski aldim. Dukkanin adini hatirlamiyorum. Hediye olarak verecegim. Dogumgunleri bu hafta oldugu icin dolaptan cikarttim ama aklima sahte icki ölümleri geldi. Bu duty free shoplar denetleniyordur degil mi? Rusvetle falan veya bi sekilde sahte icki satiyor olabilirler mi?

Hayir bisey olsa ben degil, hediye verdigim kisilere olacak o kötü
(7) 

bizim irkimiz nedir? (is ilanlarinda soruluyor)

icim urperiyor #1447936 
yurtdisi is ilanlarinda 'ethnicity/ethnic group' diye bi sekme var. secenekler ise asian, black, chinese (bunlar zaten degil), white other, mixed other, mixed white&other ise arasinda kaldigim secenekler.

simdi benim cok umrumda degil ama teknik acidan dogru olmasi icin soruyorum, hangisini secmek makul olur? (baya beyaz tenliyim bu arada, baba tarafi arnavut gocmeni)
(2) 

grip olunca ne yapiyoruz?

icim urperiyor #1441773 
selam. grip oluyorum/oldum. burnum tikandi, hafif oksuruyorum. normal mevsimsel grip gibi ama covid de olabilir tabi. disarida da yapmam gereken isler vardi, simdi surec nasil ilerleyecek? atesim falan yok ama kendimi izole mi etmem lazim (yasal olarak)? hastaneye gidip test yaptirabiliyor muyuz veya yaptirmak icin ne dememiz lazim? tesekkurler.
(1) 

ingiltere'de calisan muhendis/mimar var mi?

icim urperiyor #1441213 
diploma denkligi ile ilgili biraz yardima ihtiyacim var. buradan birileri var midir veya nerede bulabilirim ingiltere'de calisan muhendisleri?
(2) 

sahibinden GET komisyon fazlaligi?

icim urperiyor #1441170 
aradigim bilgisayari sahibinden'de buldum ama dukkan urfa'da. fotograflar falan orjinal, onayli bi satici ama tabi elimle cihazi almadikca para gondermem. komisyonu ben karsilayayim diyecem ama sahibinden %9 komisyon aliyor. bilgisayar 5000 lira, 500 lira da komisyona gidecek. bunu daha ucuz guvenilir sekilde get gibi bir sistemle almak mumkun olur mu?

veya atiyorum get ile alisveris yaptik, cihaz bozuk cikti sonra saticiyla anlasmali sekilde iptal ettik, komisyon kesintisi oluyor mu yine de?
(1) 

Pandemi Sosyal Destek Ön Başvurusu - 2.5 aydir surec devam ediyor?

icim urperiyor #1441065 
iyi gunler. calismayan bir yakinim icin bu destek basvurusu yaptim. 2.5 ay olmus tam. hala surec devam ediyor olarak gozukuyor e-devlette. bunun sebebi ne olabilir? durduruldu mu bu destek?
(5) 

anonim olarak internetten odeme yapmak?

icim urperiyor #1440713 
su an turkiye'de bunu yapmanin yolu nedir? isim-soyisim gibi kisisel bilgilerim gitmeden birinin banka hesabina 150-200 lira atmak istiyorum. elden verme durumu sozkonusu degil. nasil yaparim?
(2) 

en saglikli (veya en az sagliksiz) tuzlu atistirmalik?

icim urperiyor #1440523 
fark ettim ki abur cubur cok yiyorum. onu azaltmaya karar verdim. sagliksiz cipslerin falan yerini saglikli tuzlu bir atistirmalikla doldurayim diyorum. cips ve soslu fistik favori atistirmaligimdi, tat olarak onlara yakin ve cok da sagliksiz olmayan atistirmalik oneriniz var mi?

marketten alacagim bu arada, internete yazinca hep evde yapilacaklar cikiyor.
(5) 

guncel guzel dizi onerisi?

icim urperiyor #1440450 
Platform veya kanal farketmez. Netflix hbo amazon hepsi olur. Türü de cok onemli degil, çift olarak izleyebilecegimiz, surukleyici dizi oneriniz var mi? Yeni baslayip "tutar bu" dediginiz falan? Tesekkurler.
(2) 

diploma cevirisi?

icim urperiyor #1440058 
"A copy of certified English translations of final diploma / certificate."

bunu istemisler bi basvuru icin. noter onayli olmasina gerek yok sanirim, internetten bu isi daha ucuza yaptirabilecegim bir yer var mi? onceden protranslate kullanmistim onlar da cakal olmus, 30 kelimelik diplomayi 150 kelime olarak hesaplayip 100 lira istiyorlar websitede.
(4) 

Sozlukte nick degistirmek?

icim urperiyor #1439814 
1 kereye mahsus nick degistirme hakki muhabbeti yok muydu bi ara? Ayarlarda baktim bulamadim. Yeni hesap alip caylak kuyruguna girmek veya halihazirda yazdiklarimi silmek istemiyorum. Nasil bi cozum bulabilirim, benim gibi olup hesap takas edenler falan var mi?
(6) 

Kayitdisi oldugu tespit edilen imei (kapanma suresi?)

icim urperiyor #1437191 
4 aydan uzun sure kullandigim iphone nasil olsa kapanacak diye kenara koyup dandik bi telefona gecmistim. Btk da kayitdisi oldugu tespit edilen imei diyor. Bu gun rastgele denedim normal calisiyor telefon. Niye kapanmadi ki totalde 6 aydan fazla oldu turkiyeye gireli. Sistemde bi aciga mi denk geldim? Ne zaman kapanir bu telefon?
123456789  Önceki  Sonraki »

mobil görünümden çık