Selam. Hayatimda ilk defa 5 yildizli otelde her sey dahil tatil yapacagim. Bu durumlarda bahsis vermenin adabi nedir? Aklimda bize ozel is/hizmet yapan kisilere, mesela cantalari tasiyan, gorursem temizlik yapan veya ozel olarak ilgilenen kisilere 50tl vermek var. Ama mesela resepsiyondakilere, veya kafe/bardaki kisilere gerek yok diye dusunuyorum. Uygun mudur usul ve miktar olarak? Baska kime vermek lazim? Bi de ayni kisiye ayni is icin tekrar tekrar bahsis vermeye gerek yok diye dusunuyorum dogru mu? Teşekkürler.




 

Kimseye vermek zorunda degilsiniz. Personelin zaten turk musteriden beklentisi yok.

halk

@halk

Zorundalik degil de iki tarafi da uzmeyecek ortalamasi nedir acaba bunun, sonucta onlar da emekci. Yanimdaki kisi de turk degil ayrica. Yemegimize tukurmesinler sonra addfhh

icim urperiyor

çokça gittim. bir kere girişte valiz taşıyana bir kere giderken arabayı getirene verince yeterli :) onun dışında gerçekten gerek yok.

enteg

Valizi taşıyan arkadaşa ve eğer içki içeceksen bardaki elemana biraz daha özenli hazırlaması adına bir kereye mahsus verilebilir. Bunun dışında kalan kişilere gerek yok.

dedeminhirkasi

Oteli beleşe mi tuttun da hunharca para saçacak bahşiş bırakacak alanlar kişiler arıyorsunuz? :) max valiz taşıyana verip geçin. Başka bir mevzu yok zaten o hizmetleri alasın diye gecesine binlerce lira ödüyorsun :)

avatar is back

Hic gerek yok. Eskide kaldi o isler. Simdi emeklerinin karsiligini hak etmedikleri olcude fazlaca aliyorlar zaten.
Ayrica 50 lira mi?! Dalga gecerler. Yabancilar/yurt disinda yasayan turkler 5 euro atip kul kole yapiyorlar o "emekcileri". Senden beklentileri yok.
Ben en son bes yildizli tatilimi gecen yil yaptim daha da yaptim. Gozlemlerim bu sekilde.
*daha giriste odami gosteren adam hangi ulkeden geldiniz demisti bana ve ben turkiyede yasiyorum diyince yuzu degismisti. Bir kurus vermedim hicbirine, versem de iste euroyla yarisamayiz da vermem de yani.

Kittie

50₺ az bro, hiç verme daha iyi, sigara parası bile değil.
Ben olsam valiz taşıyana en az 100₺ verirdim, ve yukarıda yazıldığı gibi; alkol içeceğiniz zaman ilk siparişte sıkıçtırabilirsin sonrakiler daha özenli ve torpilli gelsin. O da 100 ya da 200 olurdu.

gadlemler

Herşey dahil, bahşiş de dahil olmalı.

rhan
1

mobil görünümden çık