selam. airbnb ile baslarsak;

ben 1 misafir olarak seciyorum, ama cikan sonuclarda mesela '3 misafir 4 yatak' gibi seyler yaziyor. anlami ne? o sonucun fiyati toplam misafir sayisi icin mi, yoksa 1 kisi mi? misafir ve yatagin farkli olmasinin sebebi ne?

couchsurfing, uzun vade (3 ay) kullanmak icin uygun mu? tek bi yerde 3 ay kalmak mi yoksa yeni bi yer buldukca degistirmek mi daha iyi olur?

 

Couchsurfing icin diyim, kimse kimseyi 3 ayligina "hayrina" agirlamaz.

1 hafta bile couchsurfingle tek bir yerde kalmak icin uzunken hele de 3 ay yani, ceyrek yil!

Anca kendine sublet edilmis bir oda ararken 1-2 hafta (2-3 farkli yerde kalarak) biraz zaman kazanmani saglar.


Airbnbye gelince, daire olarak arama yapiyorsaniz dairenin kapasitesini gosteriyor olabilir, 3 misafir - 4 yatak, 3 yetiskin 1 cocuk anlamina geliyor olabilir. Oda olarak aramayi deneyebilirsiniz direkt daire yerine.

kuehles blondes

Airbnb'de "tüm ev" seçiyorsan, çıkan fiyat evin fiyatıdır, yani 1 kişi de kalsan, 3 kişi de kalsan fiyat aynı. Genelde yatak sayısı misafir sayısından az veya eşit olur, çift kişilik yataklardan dolayı, misal 2 misafir-1 yatak veya 4 misafir-2 yatak şeklinde ama yatak sayısı fazla olup da misafir sayısı neden az, onu ben de çözemedim. Açıklamalarda bahsetmiş olabilir.

Couchsurfing 3 ay için uygun değil. Genelde 1-2 günlük konaklamalar yapılır, adı üstünde couch-surfing.

Bence tek bir yerde 3 ay kalmak daha mantıklı.

Bunlara ilaveten Craigslist'e de bakabilirsin.

peggy

çift kişilik yataklar varsa 4 yatak 5 misafir falan diyorlardır. yoksa fazla yatak var yatamazsın demez kimse =)

bana couchsurfingden 3 aylık istek yollasan alacağın cevap "hahahah no" olur. cs gruplarında ev arkadaşı arayanlar falan oluyor oralara bakın

argent dawn
1

mobil görünümden çık