selam.

uzun yıllardır bilgisayarla ilişiğim var. iş gereği de sürekli kullanırım. o yüzden hatrı sayılır bir yazma hızım var ve klavyeye bakmadan da yazabiliyorum fakat 10 parmak şeklinde değil, 4-5 parmak kullanıyorum. son dönemde kodlamaya merak saldım ve sürekli yazıyor olmam gerekecek. şimdi bu durumda bir yandan da 10 parmak yazma dersleri yapayım mı kendi kendime? 10 parmak yazmaya kastırarak şu anki yazma hızıma ne kadar sürede ulaşırım, uzun vadede ne kadar çıkar sağlarım?

kodcular, siz 10 parmak yazıyor musunuz?

10 parmak yazanlar, nasıl adapte oldunuz? 1-2 deneme yaptım ve kas hafızasını egale etmek çok zor olacak gibi görünüyor.

 

Yazılım mesleğini düşününce 10 parmak maharetinin iş performansına %1 bile etkisinin olmayacağını çok net söyleyebilirim. Önemli olan satırlarca kod yazmak değil, en kestirmeden en az işlemle yazılımı tamamlamak ;)

sbryldrm

kodcuyum, 10 parmaga yakin da yazarim genelde ama aslinda yazi yazma programciligin verimliligini cok arttiran bir sey degil. programcilik %95 dusunme %5 yazmadir o yuzden cok kasmaya gerek yok. Uzun uzun cumleler de yazmiyorsun yazarken zaten, surekli noktalamalar parantezler, onun da yarisindan fazlasini IDE dolduruyor zaten.

ama ille kasacam diyorsan, ben su siteyle gelistirdim: www.keybr.com

bagimlilik yapici bir durumu var. aliskanliktan %40 klavyeye bos bos bakarak yazardim ve bir elimin az parmagini kullanirdim, bu site 1 hafta calistiktan sonra gecti.

robokot

kod yazarken asla yazabildiginden hizli dusunemezsin, o nedenle ellerin ne kadar hizli olursa olsun dusunmek icin zamana ihtiyacin oldugundan durmak zorundasin. kod yazanlarin zamaninin bir cogu yazmaktan daha cok dusunmek, kod satirlari arasinda hata ayiklamakla gecer. Kod yazan biri icin yazma verimliligini arttiran en onemli sey kullanilan IDE (kod yazilan program) kisayollarina hakim olmaktir. Zaten bu IDE ler o kadar akilli hale geldiler ki artik birkac tusa basma ile kodu tamamliyorlar. Ozetle kod yazan kisilerde kimse yazma hizina bakmaz, dile ve yazilim mimarilerine hakim olmak cok daha onemlidir.

emrahday

arkadaşlar kodculara hitap ederek kendimi de o sınıfa sokmuşum gibi olmuş, kusura bakmayın. ben şu an öğrenme aşamasındayım.

w3schools'dan html bakıyorum, daha yarısına falan gelmişimdir ama 250 satır kod yazmışım şu ana kadar. diğer yarısında en az 2 kat fazla kod olacak daha karışık olduğu için. pratik yapmadan sadece sitedeki egzersizlerle kendimi geliştirebileceğimi düşünmüyorum, sitede ne gördüysem ayrı bir dosyada sıfırdan tekrarlıyorum değişiklikler yaparak. ki benim nihai amacım (ilk etapta) css ve javascript de aynı şekilde öğrenerek basit bir siteyi sıfırdan yazarak hayata geçirmek. o noktaadan sonra ctrl-c ctrl-v aşamasına içim rahat olarak geçerim.

icim urperiyor

HTML hele XML familyasindan duzgun yazmasi IDE destegi de yoksa oldukca mesakkatli ve hataya musait bir dil. Saniyede 120 kelime yazan biri bile HTML ortalama bir insandan hizli yazmaz, yazamaz.

Diger tum ihtiyaclarin icin yukarida verdigim site isini gorur, progresif olarak senin seviyeni gozlemleyip hata oranlarina bakip ona gore bazi harfleri dahil veya haric eden bir yazilim uzerinden calisiyor. Dunyanin en matah programcisi icin dahi yeterli bir seviyeye sirf bu sitede ara ara calisarak ulasmak mumkun. Kolay gelsin.

robokot

@robokot

basladım çalışmaya zaten ve çok zevkli gidiyor, teşekkürler tavsiye için. güzel siteymiş.

icim urperiyor
1

mobil görünümden çık