(7) 

Turkiyede en ucuz tuvalet kagidi

charlotte blanc #916194 
afganistana ihracat yapan bir firmada calisiyorum. bir tir dolusu kagit malzeme alicam

tuvalet kagidi, selpak, islak havlu vb

simdilik papia ile baslicam. fabrikalarina telefon acicam fiyat istiycem. ama sizin bildiginiz kiyida kosede kalmis adi sani duyulmayan ama fiyatlari ucuz baska firma var mi ? ppaia fiyat kalite orantisi cok iyi oldugu icin aklima ilk gelen firma.

tesekkurler simdiden yardimlariniz icin.
(2) 

annem icin mide doktoru

charlotte blanc #915309 
annem daha once medilife ve avcilar hospitale gitmisti. beylikduzu civaridna oturdugumuz icin yakin olani tercih ettik ama sikayeti devam ediyor.

karninda yanma hissettigini ve yediklerini sindirmemekten sikayetci. sizin guvendiginiz alaninda basarilli anneme sifa verebilecek bir doktor var midir ?

sadece doktor tavsiyesi istiyorum. o yuzden saglik kismina yazmaya gerek gormedim.
(9) 

3 katli villa icin supurge makinesi

charlotte blanc #913770 
ev icin supurge makinesi lazim. oncekiler bozulmus standart supurgelerden almislar 2 tane. ikisi de bozuldu.

tarif

bana soyle guvenilir, saglam, 3 katli bir ev icin tek basina yetecek bir supurge makinesi lazim.

marka veya model onerebilirseniz sevinirim.

endustriyel bir supurge makinesi almayi acikca dusunmuyorum. yemiyor cunku. ne olsa olsun sonucta ev yani.
(3) 

yabanci ogrenci istanbul

charlotte blanc #909521 
merhabalar

atakoy civarina yabanci bir aile tasiniyor. is adami ve bunun 3 oglu var. birisi ilkokul, birisi ortaokul digeri liseye gidecek. sorun su ki bu cocuklar sadece ingilizce biliyor. adam da turk egitim sisteminde okutmak istemiyormus.

neyse soru su.bana mef okullari tarzi ilkogretim ortaogretim lise ingilizce egitim veren bir okul bulmaniz. tercihen atakoy civari olsun diyecem ama atakoy civari boyle bir okul var mi bilmiyorum ?

yardimci olsaniz ?

tarabyadaki horizon i biliyorum. onlar sadece lise veriyormus. mef i de simdi buldum ortakoydeymis onlar da
(2) 

tem trafıgını atlatmak.

charlotte blanc #909167 
www.google.com

hadımköyden yola çıkıcam. saat 8 de megacenterda olmak istiyorum. saat kaçta çıkmalıyım ?

yukardaki güzergahdan gidicem.
(2) 

TEM trafigini atlatmak icin kacta uyanmam lazim ?

charlotte blanc #909030 
www.google.com!4m13!4m12!1m5!1m1!1s0x14b5590c318983b1:0x9ed8816587080fd9!2m2!1d28.60761!2d41.089821!1m5!1m1!1s0x14cab07be3534bd1:0xa2481ab3855433db!2m2!1d28.891639!2d41.051982

su guzergahi kullanilacak. saat 8 de istedigimiz yere ulasmak istiyoruz.

acaba tem otoyolu saat kacta kotulesir ? ona gore yola cikicaz. trafige takilmak istemiyoruz.
(5) 

volkswagen caddy, ford tourneo, fiat doblo

charlotte blanc #905879 
aile arabasi olarak bunu almak istiyorum. ama ozel bir ehliyet gerekiyormus bir de kopruden gecemiyormussun. bunu tam anlamadim. boyle bir soruna takiliyorsam kopruden gecis yasaksa almam.

bir de ben dizel otomatik olani alip full arti full yapicam. paradan kismicam deri koltuktan nefret ettigim icin deri koltuk haric. hangisini alsam daha iyi ? onem verdigim seyler yazin serin tutup kisin iyi isitmasi ve park yeri sorunu yaratmayip(o yuzden pick up almiyorum) teknik sorun fazla cikarmamasi.

bir de bununla taksime falan gidicem kizarkadasalarimla falan. cok mu kro olur ya :)
(18) 

ozgecan aslan senaryosu

charlotte blanc #905618 
bu iki katili yakalayan devlet idam geri gelsin mi idam edelim mi diye referandum yapmaya karar veriyor.

sizce bu referandumdan yuzde kac evet yuzde kac hayir cikar

siz ne oy verirdiniz ?

bu referandumun medyada nasil bir yankisi olurdu ?
(2) 

ucak bileti sorusu

charlotte blanc #904439 
Antalya ya gidicem de skyscanner sitesinden baktım bilet . Güzel bir olay . Peki bundan dhaa iyi bir site var midir ucuz bilet için ?
(3) 

Sinek Öldürücü Cızz Alımı

charlotte blanc #904389 
Merhaba arkadaşlar,

Bizim Afganistandaki süpermarketler için sinek öldürücü alınacakmış. Bu zincirle asılabilen, sinekleri ışıkla çeken daha sonra da elektrik akımı ile öldüren bir cihaz arıyorum. Hem marketler için hem de satmak için 10-20 tane al dediler.

tekzen, mediamarkt, bauhaus, alibaba, amazon, gittigidiyor, hepsiburada, öztiryakiler bakmadığım yer kaldı mı bilmiyorum. Bakılmasına bakılır o kolay iş, fiyat da bulunur ama efektifliği konusunda tereddütlerim var bu noktada sinek öldürücü cihazlarla olan deneyimlerinizi paylaşırsanız, bu cihazdan şu marka alanında en iyisidir bundan al derseniz çok yardımcı olursunuz.

Yarın da İSTOÇ gidicem bir teknoloji mağazası olan arkadaş orayı önerdi.
(4) 

cinsel gucu arttirici bal

charlotte blanc #904301 
afganistandan bir arkadasim istedi. ona da doktor tavsiye etmis. balsaray kullanmis daha once ondan istedi ama 2013 yilnda balsaray hakkinda cikan sahte haberlerinden killandim baska birsey ariyorum. buna benzer bal da olabilir cinsel gucu arttirici seyler var mi ? nereden bulabilirim ? kaca bulabilirim ? adi ne ? ne yapar ?
(1) 

lazer print alicam ev icin

charlotte blanc #901926 
eve bir tane lazer print alicam. haftada bir lazim olyor. kullanma oranim dusuk olucak. ya eger cok memnun kalirsam isyerindeki murekkepli printer i da lazere degistirebilirim. neyse buna gore

1- nerede (mediamarkt, electroworld, bimeks...) alsam daha iyi ?

2- hangi marka alsam daha iyi ?

3- guvendiginiz bir model var mi ?

4- oyle cok pahali olmasin orta yol iyidir.

ben su an mediamarktdan bir tane xerox falan alsam diyorum. ene eski printer markasi o ama lazer printerda en iyi marka ne bilmiyorum. media markt in da musteri servisini iyi buluyorum biraz pahali olsa da. sizin de gorusunuzu almak istiyorum.
(4) 

kizarkadasimin telefonu calindi sorularim var

charlotte blanc #896276 
carsamba gunu kizkaradasimin telefonu calindi. aksam falan kayip moduna almis. telefon bir kere konum gondermis o da tuzladan. sonra cevrimdisi kalmis. savciligia gidicek imei numaraini falan vericek. cok endiseli ve sorulari var

1- telefonu kayip moduna aldi. hirsizin icindeki bilgiye ulasmasi mumkun mu ?

2- bu benim sorum. telefon kayip modunda olmasina ragmen adam telefona crack yapip baska bir isletim sistemi yukleerek telefonu kullanabilir mi ?

3- yukaridaki iki ihtimali de goz onunue alirsak telefon tekrar bize kayip sinyali verebilr mi ? yeni bir isletim sistemi yuklu olsun veya olmasin her iki durumda da ? ne zaman bize kayip lokasyona sinyali verebilir ?

4- polis bu telefonu bulabilir mi ? hani iphone u falan nerede olsa sim karti ciksa da bulabiliyorlarmis falan filmlerde oyle goruyoruz. kriminal bunu yapabilr mi ?
(2) 

bu tarz benimdeki kiz kim ?

charlotte blanc #896256 
bundan bir 5 dk once oynuyordu bu kiz. turkuaz elbise, carpraz gogus, bel acik, mor maske, beyaz ve mor yari yariya dudak ruju...sey memintolari tombikto. boyleyse bu program ben izlerim bunu.

kim bu kiz ?
(1) 

gida boyali yazici hakkinda bir garip hikaye.

charlotte blanc #895546 
bir tane gida boyali yazici almayi dusunuoruz. pastanede pastanin ustune resim print etmek icin yazicilar var. kartuslarinda gida boyasi kullaniyorlar hatta.

canon mg3550 alicaz. normal yazicii fiyati 179 tl. bizim anlastigimiz firma ise onu alirsan olmaz illa bizimkini al cunku gida boyali yazici olmasi icin biz onun ustunde degisiklik yapiyoruz dedi. tabi ki de yaptigi degisikligi bize soylemedi adam.

ne degisiklik yapiyor bu adamlar ?

ben ikinci ellere baktigimda gida boyali yazici 350 tl falandi. orjinali 179 tl. acaba nasil bir degisiklik yapiyorlar ? biz de yapabilir miyiz bu degisikligi ? bizi bu sikintidan kurtarin
(3) 

nissan qashqai vs renault captur

charlotte blanc #895346 
3 soru sorucam ey ahali

1- hangisinin ici daha genis ? bana qashqai gibi geliyor ama capturu hic gormedim. hatchbackler kucuk olur ya

2- ikisi arasinda hangisi daha az yakiyor. ikisinin dize dizel otomatik oldugunu varsayin

3- ikisi arasinda tercih sansiniz olsaydi. bekleyip 100binliralik qashqai mi alirdiniz yoksa 65 bine capturu mu alirdiniz ? 100bin tl bir arabaya baglamak ve onun icinde beklemek ....bilmiyorum ya capturu alabilirim her an. hem sekil araba hem de kaza sorun morun cikti mi servis agi cok iyi. ucuz. qashqai servis agi cok kotu diye duydum
(8) 

ofiste yemek pisirme planim

charlotte blanc #894024 
hergun disari ciksan haftada 100 tl disariya para verioruz. oha. ofiste elektirikli ocak var mikrodalga var. neden ofiste yapmiyoruz dedim arkadasimla ve bir plan olusturduk

ofiste pisirmesi kolay olan hem saglikli hem guzel yemeklerin lsitesini yaptik. listeyi yaparken pratiklik, yapilmasi kolay olan, ayni yemek grubunu bir gun ara ile yemeye dikkat etmeye gore yaptik.

pazartesi: tavuk gogsu, salata
sali: sosis, hamburger, kofte salata
carsamba: noodle, meyve
persembe: ton baligi, salatasi
cuma: makarna

sizden istedigim sey biz bu listeyi nasil gelistirebiliriz ? tavsiye ettiginiz ekleyin dediginiz veya su ile sunu degistir bunu carsamba ye dediginiz birseyler var mi? yapilmasi kolay olan lezzetli yemek yavsiyelerine de acigiz.

tesekkurler simdiden.
(4) 

su araba hakkinda ne dusunuyorsunuz ? alicam

charlotte blanc #893676 
www.diplomaticcarsale.com

yabancidan yabanciya. benim teyzem hala pasaportu yabanci. ona aliriz bana da soforum diye vekalet verirse bu is tamamdir. fiyati uygun. dizel otomatik olmasi az yakar anlamina gelir mi sizce ? sadece bu beni dusunduruyor. ustune ustluk 4 ceker bu . ne kadar yakar sizce ?

bir de 7 koltuklu ve 80bin km de. volvo arac olmasi araca olan guvenimi bayaa arttiriyor. sizce 2008 olmasi cok gec midir?
(2) 

ispanyolca kursu ariyorum

charlotte blanc #892933 
onerdiginiz bir ispanyolca kursu var mi?

beylikduzunde yasiyorum. buralarda ariyorum ama dersiniz ki bakirkoyde cok saglam var siddetle tavsiye ederim o zaman bakirkoydekine gidebilirim

bir de sizce ispanyolca cok lazim bir dil mi ? sadece soruyorum bunu. ilk sordugum soru daha onemli.
(2) 

duyurunun lady boylari

charlotte blanc #891006 
benim kardes gidiyor taylanda. bir haftaligina falan. acaba donuste ne istesem ? sizin bir fikriniz var mi ?
(7) 

ey alp er tungalar, biz bu cinlileri nasil yendik ?

charlotte blanc #890841 
orta asyadaki zamanlari soruyorum. olm cin lan bu. bilmem kac milyonluk nufus. bir o kadar yerlesik medeniyet kultur savas taktiginin kitabini yazmis adamlar. nasil yendik ? sansina balina mi yendik acaba ? yani dusun simdi. iki uc tane at ustunde ulkucu turk vs zirhli kusanmis ve en onemlisi sayica acik sekilde ustun olan cin ordusu. bir de aralarina iki uc jackie chan serpistirdin mi siker atar turkleri ayiptir soylemesi

tamam premise biraz enseye saplak gote parmak gibi oldu ama cidden merak ediyorum. heriflerin savas teknolojisi daha ustun ve sayica cok ustunler. nasil oldu da turkler yneebildi cinlileri ?
(7) 

evime spor odasi yapiyorum fikirlerinizi alabilir miyim ?

charlotte blanc #890430 
2 ay falan oldu spora baslayali. spor salonundan memnun olmadigim icin bizim evdeki bos odalardan birine spor salonu kurucam. almak istedigim aletler sunlar

www.waterrower.com

water rower. bunu alma sebebim kardio. spora baslamadan isinmak icin 15 dk. illa aynisi degil ama baska bir versiyonunu da alabilirim

kapiya asilan veya kendi basina durabilen bir barfiks aleti. bunun gorselini koymaya gerek gormedim

bir tane bench yapabilecegim uzanabilecegim sirtini ayarlayabildigin koltuklardan.

bir set dumble. 2.5 , 5 , 7.5, 10 , 15 , 15.75 , 20 kg agirliklardan

bunlar disinda almam gereken birsey var mi ? ayaklar icin mesela ne yapacagimi acikcasi bilmiyorum.
(4) 

parfum bozulur mu

charlotte blanc #884444 
2010 yılında aldığım bir bulgari parfüm var. Şimdi sıktım kollarına biraz kolonya gibi olmuş. Acaba bozulmus mudur ? Atmam gerekiyor mu
(7) 

hangi mevsim askere gitmek daha mantikli

charlotte blanc #884343 
simdi baslamayin her mevsim ayni boktan diye. biliyoruz evet askerlik kotu ve zaman kaybi. ne yapalim ama gidicez mecburen.

soru zaten baslikta ama kendim ile ilgili bilgileri vereyim ki bana ne zaman gitmem konusunda tavsiyede bulunmaniz daha kolay olsun. 2014 yazi mezun oldum uniden. afganistan dogumluyum o yuzden yuzde 90 bati cikar diye dusunuyorum. dil biliyorsun falan diye baska bir gorev verirler mi acaba ? afganistana gitsem falan fena olmaz aslinda. bunu da sormus bulundum ne olur bunu da cevaplayin.

simdi neyse ben yazin gezip tozmak istiyorum. sicakta disarida egitim, sinav, kosu cok kotu geliyor. kisin da nobet cok zor olur dikerler seni oraya vallahi allahin sasar diyenler var. ama bence kis daha mantikli cunku yazin dedigim gibi eglence potansiyelini harcamak istemiyorum.

sizin fikirleriniz ne bu konu hakkinda ? ne zaman gitmeli askere ? bir de ikinci sorumu unutmayin, yurtdisina falan gonderirler mi ? hayal kuruyoruz ama kafadan bir % verin iste. bizim din hocasi gitmisti lubnanda yapti essek herif arapca biliyor diye. bir bok bildigi yok bana kalirsa.
(5) 

yazin mezun oldum askerlik otomatikman tecil olur mu ?

charlotte blanc #883700 
baslikta soyledigim gibi turkiyede bir universiteden 2014 yazi mezun oldum. bu askerlik tecil islemleri bilgisayar sisteminden otomatikman oluyor saniyordum. ayni mevsim mezun olan arkadasim su an askerlik isleri ile ugrastigi icin killandim. benim de subeye gidip bu askerlik islerini takip etmem gerekiyor mu ? yoksa tahmin ettigim gibi otomatikmen mi oluyor ?

ikinci soru acaba gidip 2 yildan daha uzun sure tecil ettirebilir miyim ? para desen para var, mezunum da. bedelli olmuor bi tek o.
(3) 

yilbasi cekilisi hakkinda

charlotte blanc #883694 
omrum boyunca iddia veya piyango oynamadim. simdi oynamayi dusunuyorum. bir manuel alip okuyacagim nasil oynanir diye. ama sizce deger mi siz ne dusunuyorsunuz ? eger 10bin 15bin kazanma sansim varsa mesela oyle bir bilet almak istiyorum.

bir de ceyrek ve tam bilet farki nedir ? hangisine piyango isabet etme olasiligi daha yuksek ?
(11) 

nissan qashqai hakkinda ne dusunuyorsunuz

charlotte blanc #883692 
yuzde 99 o arabadan aliyorum. ama icim biraz buruk, heryerde var nissan qashqai cok jenerik bir araba ben biraz daha jeep renegade kafasindaydim. neyse siz ne dusunuyorsunuz ? trafikte heryerde qashqai gormekten bunaildiniz mi ?
(9) 

ciplaklik uzerine

charlotte blanc #881415 
ghostbusters in cizgifilmi vardi bir ara. orada bir bolumde gozluklu sari sacli ghostbuster bir ruya aleminde yasiyordu. ruyasinda herkes ciplakti. times meydaninda millet acik acik geziyordu. acaba gercekten de sihirli bir sekilde giyinmeyi yok edebilseydik turkiyede hayat ne yonde degisirdi acaba ? dusunsene markete gidiyorsun millet ciplak geziyor kimse de birbirinden rahatsiz olup garipsemiyor. kasiyer " 10 lira 25 kurus. sifrenizi girer misiniz ? iyi gunler yine bekleriz " konusuyor falan ama ciplak. minibuse biniyorsun sofor abi ciplak " abi sirinevlere bir kisi ne kadar " " 1.75 abi" adam orada oturuyor.

ikinci soru. siz bu ruya alemine sonradan giriyorsunuz ve ciplak oldugunuzun bilincindesiniz. size uyar mi bundan sonra boyle devam etmesi yoksa sihri bitirip su an ki duruma geri dondurur musunuz ?
(2) 

vodafondan avea ya gecmeyi dusunuyorum

charlotte blanc #881032 
avea nin su son reklamlari ile sempatimi kazandi. turkcele falan laf sokuyor komikti yani. bir de kampanyalari bayaa iyiymis.

su an vodafonda 28 tl ye 2gb internet, 500dk, 5000 sms kullaniyorum. aveada bundan iyisi vardir herahdel ? var mi ?
(14) 

jeep renegade satin aliyorum acaba hangi bayi daha iyi fiyat sunar

charlotte blanc #880965 
ben beylikduzunde oturuyorum. bizim sirketin hemen yaninda birmot var. buradan alicam ama sonra dusundum acaba diger bayilere gitsem bana daha iyi indirim firsati veya paket sunabilirler mi ? sizin bildiginiz istanbuldaki hangi yetkili bayi daha iyi fiyata jeep renegade verebilir bana ? listesi burada ben baktim.

jeep.com.tr
(5) 

gonul isi gibi olacak ama bir arabaya asik oldum

charlotte blanc #880389 
www.arabalar.gen.tr

test surusu yapmadim ama icine bindim. tek sikinti otomatik vites olmamasi. manuel cok nadir kullanirim. zaten manuel ile ehliyet aldim ama kime sorarsam sorayim otomatik aalabilecekken manuel alip salaklik etmemem yonunde. hele istnabil trafiginde manuelde sol ayagin kas yapar eve gelince ayagin uyusur diye de iyice soylediler. ama bu lanet araba hala basimi donduruyor. motoru iyi, yakit tuketimi iyi, marka iyi, fiyat iyi, genislik iyi, cok yakisikli araba, dizel hemi de. bir tek manuel olmasi beni korkutuyor.

tamam o kadar dedik asigiz diye ama manuel alip sonra pisman olmaktan mutsuz olmaktan korkuyorum. dedigim gibi manuel ile ehliyet almama ragmen hep otomatik kullandim ve cok nadir manuel kullandim. bana mantikli olan yolu soyler misiniz ?
(5) 

araba aliyorum bu ay karar veremedim.

charlotte blanc #880301 
24 yasinda yeni mezun calismaya baslayan biriyim. sabah okula yegenlerimi birakip ise giderim. is ev arasi 20km. gunde 40 km yapar ama siklikla eve iki kez gitmem gerektigi icin 80 km oluyor. istanbulun merkezi yerlerine uzak hadimkoyde yasiyorum. haftasonu bir gun gezerim. tuketim icin cimri bir araba bakiyorum. dizel ve otomatik olmasi sart ( jeep in renegade modeli haric duz vitese karsiyim).

genelde haftasonu aileyi gezdirmeye gittigimde arabada surucu haric 3 yetiskin 2 cocuk bir de bir tane bebek oluyor. bunlarin hepsini soyluyorum da kafanizda bir imaj olussun nasil bir araba baktigima dair. kesinlikle station vagon araba istemiyorum. evli degilim gencim daha ben.

butcem 70bin tl civari. cok sevdigim bir araba olursa icini doldurma falan derken 85binlere ciakbilirim.

aile icin olsun yerden yuksek hakimiyet hissi icin olsun SUV araba almayi dusunuyorum. acaba nissan qashqai haric ne onerebilirsiniz ?

renault captur ve peugot 2008 cok hosuma gitti tam bana gore ama onlar sanki SUV den cok yukseltilmis hatchback havasi veriyor. bunun gibi bir de volvo cross country var cok guzel araba ama dedigim gibi yukseltilmis hatchback gibi.

sedan olarak tek arac aklima cok yatti o da skoda octavia. ama onun da ses yalitiminin cok kotu oldugunu ve giderken yoldaki boyayi bile hissettigin dereced kotu bir suspansiyon oldugunu soylediler. yoksa cok mantikli bir araba ve cok begendim.
(4) 

kis uykusu bluray ariyorum

charlotte blanc #880225 
d&r sitesinde bulamadim. bir kullanici orada satistan kaldirildigini soyluyor. acaba nereeden satin alabilirm ? istanbuldayim.
(12) 

toyota vs citroen gelin agalar gelin

charlotte blanc #873010 
araba alicam bu ay. iki araba arasinda cok kaldim.

www.arabalar.gen.tr

citroen cactus. sekli falan hosuma gidiyor. ikinci elini satamasam da uzun sure kullanirim ? acaba ariza cikarir mi diye korkuyorum. vites gecislerini cok hissettiriyor diyorlar dogru mu acaba ? ama buyuk olmasi hosuma gitti. sedan arabada arkada 3 kisi koyunca biraz sikisiyorsun. bunda arkada 3 kisi rahat olur. sizce nasil araba ? alnir mi? 70bin civarinda

www.arabalar.gen.tr

toyota corolla

bu marka en dayanikli arabalari yapiyor. en cok satan modellerden. tamamiyle guvenli bir bahis. ici disi da fena degil. sedan olmasina ragmen arkada ayaklarini uzatabiliyorsun. park yeri sikintisi yok buuyk araba gibi. bu model toyotanin oturmus modelinden oldugu icin servisi mervisi sikinti yaratmaz pek. ikinci eli de kolay satar gibi geliyor.

siz ne diyorsunuz ? ikisi arasinda cok kaldim ve cactuse karsi sanki biraz agir basiyor. nedeni ise cactus beni heyecanlandirirken corrolla sanki duz araba gibi. cactus eglenilecek kiz iken corrolla ogretmen ? kiz gibi. iki aracta dizel otomatik. onereceginiz varsa o aracalar da dizel otomatik olursa sevinirim.
(2) 

web design isi

charlotte blanc #869916 
sirketimiz iki tane internet adresi istiyor. bunlari tasarlayacak adam bulmak icin bana gorev verildi. cok fazla secenegim var. profesyonel gorunen, urunlerimizi ve ozelliklerini tanitan, ne is yaptigimizi acikca belirten ve ilesitisim adreslerimizi gosteren iki site yaptiracagim..bu konu hakkinda pek birsey bilmiyorum acaba diyorum ki bu web designer lari ararken dikkat etmem gereken noktalar var mi ? ne cok pahalidir ne cok ucuzdur kalitesizdir.

ornek

mesela bir arkadasim internet sitesi yapan adamin isi outsource edip etmemsine dikkat et demisti.

ornek 2

diger bir arkadasim ise web sitesinin gorme engelliler icin de kullanim kolayligi saglamasina dikkat et demisti. bu isi yapacak adama ben mesela bunu soyleyecegim abi dicem gorme engelliler icin de mesela resmin arkasina bilgisayar tarafindan veya gorme engellinin kullandigi software tarafindan okunabilecek yazi koy diyecegim.
(3) 

domates

charlotte blanc #864592 
bir tane supermarketimiz var afganistnda. tat ketcap tat salca gonderdidigimiz zaman biraz pahali kaciyor. acaba turkiyeden daha ucuza bu domates isleri ile ilgilenen firma var mi ? daha ucuza bulabiliecegimiz ve kalite farkinin cok buyuk olmadigi ?
(15) 

kaos istemenin sebebi ne ?

charlotte blanc #846289 
ciddi ciddi tartisalim bunu. bir arkadasim var. kendisi genc, tipi yerinde, cok iyi bir isi var, kizarkadasi var, ailesi asiri zengin. bu cocugun sirti yere gelmez. hem de zehir gibi akilli cocuk. benim yakin arkadasim

bu arkadasim benim ulkedeki catismalarda olu sayisinin 30 a yukselmesini cok olumlu buluyor. esenyurtta yagmalar, bingoldeki saldiri sonucu sehitler, baris surecinin bozulmasi, kurt turk - kurt kurt catismasini istiyor. bunun sebebinin ise hayatindan sikildigini ve artik gercekten degecek birseyler yasamak istemesi oldugunu soylyor. ev is eglence ev cemberinden siklidigini soyluyor. fight club ve apokalips kafasi diyor buna. hersey bitsin bu duzen yikilsin ve tamami bir anarsi ve ozgurluk ortami olsun diyor

benim sorum kafasinda sorunu olmayan bu normal "insan" neden kaosa asik ? neden bunu istiyor ? bu gercekten ozgurluk mu?

bana kalirsa masumun cani yandigi muddetce, sivil ve medeni bir duzen olmadigi surece bu anarsik ozgurluk laflar falan hepsi palavra. realite ona cok keskin bir vurus hazirliyor. eger turkiyede ic savas cok buyuk boyutlara ulasirsa bu adam bence avrupaya ilk kacanlardan olucak.
(5) 

bisiklet almayi dusunuyorum kis olunca da surebilir miyim ?

charlotte blanc #832249 
gec mi kaldim yoksa ? spor amacli kullanicam. sehir disinda bir yerde oturuyorum bisiklet surecek guzel yerler var burada. yokuslar tepeler duz yollar flan.

bir de aldigim zaman guvenebileceigim uzun sure gidecek kaliteli birsey almak istiyorum. bunun icin kesenin agzini acabailirim.

bisiklet almak mi yoksa kiralamak mi daha mantikli. aylik kirasi 400 tl olan bir yer buldum mesela
(7) 

universite sonrasi hayatiinizdan memnun musunuz ?

charlotte blanc #831531 
cok sikici oluyor. arkadas cevrem buyuk olcude eksildi. yeni insanlarla tanisamiyorum. gordugum kisiler bizim muhasabeci rifat abi ile kargocu recep abi. keske hic bitirmeseydim dediginiz oluyor mu sik sik ?

edlt: eyvallah sinav stresi falan yok o iyi.
(5) 

organik sut organik yumurta organik yogurt

charlotte blanc #831522 
bugun pinar in organik sut ve organik yogurtundan aldim. bir koy esintisi deneyimi yasayacagimi dusunurek tadina baktim veeee sonuc: 0

cok farkli gelmedi bana. zorlarsam hatta daha da tatsiz diyebilirim.

ben kaziklandim mi ? sorum bu. sizden deneyen oldu mu ? ulan nasil kaziklandim ya.
(1) 

duyuru bulusmalari nasil gidiyor

charlotte blanc #831502 
egleniyor musunuz ? guzel mi ?
(9) 

volkan demirel

charlotte blanc #825369 
bu adam melo penalti cektikten sonra niye melonun ustune atladi ? en buyuk soru bu ? ben ne oldu aralarinda anlamadim. direkt fiziksel saldiri degil mi bu ?

hakem neden ayirmaya calisiyor ? ceza veremez mi ? acayip buyuk cezalik bir hareket yani bu ?

hakem ayirmaya calisirken, volkan gidip hakemin boynundan tutuyor. tipki sabri reyizin bir zamanlar volkani kedi gibi enssesinden tuttug gibi
(1) 

facebook sorusu

charlotte blanc #816902 
kizin birine arkadaslik istegi gonderdim. aradan 2-3 hafta gectikten sonra yine bir sekilde profili geldi karsima. tekrar arkadaslik gonderdim. bunun uzerine fb bir uyari mesaji gonderdi ve bu kisiyi taniyor musunuz tanimiyorsaniz eklemeyin falan dedi. ekledim yine de ve simdi arkadasz.

acaba o kiz beni ilk basta ignore mu etti ? ignore edince tkrar arkadaslik gonderebiliyorsun sanirim
(2) 

gozluk sorusu

charlotte blanc #807585 
2005 yilindan kalan bir rayban gunes gozlugu buldum depoda. acaba onu gozlukcuye versem camini benim goz numarama gore ayarlayip yeni bir cerceve yaparak bana geri verebilir mi ? yani sormak istedigim rayban camlari goz numarasina gore "sonradan" ayarlanabiliyor mu ?

gozlerim 1.75 derec miyop arti sag gozumde astigmat var 0.25 kadar
(1) 

windows yazilimil

charlotte blanc #804882 
uzaktan masaustu baglanti prpogrami var. benim isim geregi o programi kullanmam gerekiyor. o program macbookta calismiyor. cok sacma bir hata veriyor. o yuzden windows yukleyip o sekilde bu programi kullanmak istiyorum.

benim endiselendigim nokta. windwos yazilimini en ucuza hangi magazadan bulabilirim ? marmarapark troy bana 480 lira dedi windwos 8 icin.

ikinci nokta ise kacak yukleyebilirim. ama sadece bu uzaktan masaustu baglanti programi icin ve isim icin kullanicam bu windowsu. sonra yakalanir miyim ? yakalanirsam ne olur ? onu ogrenmek istiyorum

bir de yukleyeceksem nereden yukleyeyim ki garanti olsun bir daha benden urun aktivasyonu yada baska ivir zivir istemesin istiyorum. en saglam hangisi yani.
(4) 

macbook proya windows yukletme sorunsali

charlotte blanc #804872 
bilgisayarci benden bunun icin 150 tl istedi. bunu kendim yapmak istiyorum. windowsu ayriyetten yuklemek icin bir cd ye ihtiyacim var mi ? yoksa internetten indirip kendim yapabilir miyim ? torrent den indirmek konusunda kararsizim. kacak yazilim yukleyip sonra yakalanmak istemiyorum.
(2) 

bayrampasa mega center disinda toptancilarin toplandigi baska bir yer

charlotte blanc #804812 
mega center gerek icecek gerek cikolata kuru gida konusunda cok iyi. ama merak ediyorum istanbulda baska boyle fiyat toplayabileceigim toptancilarin yogunlastigi bir yer var mi ?
(6) 

arabami nasil satabilirim

charlotte blanc #795857 
2007 model 200.000 km yi gecmis dizel otomatik ford focusu nereye satabilirim ? ben pek anlamam bu islerden ama 200bin i gectigi icin kimse almaz diyorlar. hurdaciya mi saticam ? internette varmi hurdaci ? kaca satabilirim bir de bunu tahmini rakami soyleyin. 22.5 'a ben almistim 180bindeyken.
(6) 

sadece koltuklari temiz tutabilmekti amacim

charlotte blanc #787073 
i.imgur.com

soyle bir cardak var. cardak pislensin onu bosverin su beyaz oturma yerlerini kus pisliginden tozdan mozdan koruyacak bir cozum onerisi ariyorum. her gun temizlemekten ve kilifini cikarip geri sokmaktan gina geldi.

surgulu cam ile mangal yerini cardagin tamamini kapatmak istemiyoruz.

benim daha cok dusundugum araba ortusu gibi araba cadiri gibi birsey ile o oturulan yerleri bir ortu altina almak. ama o da sanki pratikte zor olur gibi geldi.

cozum onerilerine acigim.

ps oradaki uyuyan adama camis demek serbesttir.
(6) 

temiz tutmasini istiyorum

charlotte blanc #786988 
bizim bi mangal yeri var.

i.imgur.com

i.imgur.com

burayi toz toprak kus pisliginden korumak istiyorum. araba ortusu, branda, ne yapsam buraya da o pisligin falan buraya gelmsini onlesem. mangal yerinin ustu kapali ama etrafini camla kapatmak istemiyoruz o yuzden o oneriyi almasam cok daha iyi olur. diger onerilere acigim ? acaba arac ortusu ile kaplasam yeterli olur mu ? bu sefer de o sicakta araba ortusu gri rengini o kumasa gecirir kumasi berbat eder diyorum.

mobil görünümden çık