Kacak gocmen calistirma

charlotte blanc #681730 
evinde kacak temizlik iscisi calistirana maliye baskin yapiyormus. tespit edildiginde ise 125binlira ceza veriyormus dogru mudur ?

bir de ikincisi bu maliyenin evi arayabilme yetkisi var mi ? varsa ne kadar mesela tuvaletlere falan bakabilyor mu ?

saklanacak bir yer ariyorum.
(2) 

cadilar bayrami partisi

charlotte blanc #681203 
daaha once hic gitmedm. 31 ekimde varmis bir tanesi. canim sikilir mi orda ? yoksa oylesine bir parti olup sadece adi cadilar bayrami mi ?

www.facebook.com

glori edit: eskiymis hic dikkat etmedim.
(1) 

Etkinlik uygulamasi ariyorum

charlotte blanc #681128 
mesela bir app olsun. bana istanbulda ne kadar konser var ne tiyatrolar oynaniyor ne sinema var vizyonda ne kadar muze sergisi var ne kadar festival var bunlari gostersin. boyle bir uygulama var mi ? yoksa site falan var mi ? mesela hotellerde soyle seyler var

www.ritzcarlton.com

buna benzer daha kapsamli veya daha iyi otel takvimleri var mi ? cok hosuma gitti bu uygulama.
(2) 

the graduate filmini izledim sorum var

charlotte blanc #680812 
spoiler


neden mrs robinson benjamini bastan cikardi ? neden onunla seks yapyordi ? yani demek istedigim amaci yoktu sanki sadece seks

ikinci soru ise elaine en sonunda neden carl ile evlenmek uzereydi ?

ucuncu soru mrs robinson neden benjaminin elaine ile birlikte olmasini istemedi kiskaniyor muydu. ?
(5) 

Araba neden Aralikta alinir ?

charlotte blanc #680343 
araba alma olayim vardi. amcamlar onu taa anasinin ami araliga kadar ertelediler. vergi vermemek icinmis. anladim yillik bir vergisi var bu arabanin. satislar artiyormus herkes araba almaya calistigi icin. amcam fiyatlar bi 10bin tl dusuyor o zaman alicaz dedi. manyak mi bu adam hakkaten 10bin duser mi fiyatlar ? almak istedigim markalar alfa romeo veya volvo. dizel otomatik.
(1) 

oyun oynamak istiyorum

charlotte blanc #678923 
param da var cok sukur. saglam bir yatirim yapacagim oyunlara.

ps4
ps3 veya xbox mi alsam. kendime bir oda kurucam tv de var zaten kendime herg un biraz oyun vakti ayiricam. desktop dan cok su an konsola daha sicak baikyorum. kurmasi yuklenmesi falan ugrastirmaz.
(9) 

dunyanin en kotu isi guvenlik gorevlisi olmak midir

charlotte blanc #678854 
avmlerde, plazalarda, sitelerde falan hep goruyorum. adamlarin 12 saatlik isi millete kapi acmak gelene hosgeldin diyip xraydan bir daha gec demek. ne kadar sikici bir is. keske bu isi robotize etsek de insanlarin o degerli vakitlerini baska seylere harcasa. soru baslikta zaten ama siz ne dusunuyoruz ?

tldr, ekmek parasi
(7) 

cingenelerin cogunlugu boyle insanlar mi ?

charlotte blanc #678551 
t24.com.tr

bu en buyuk gunahi o roman ciftin. cocuk buyudugunde kesin fuhusa veya yankesicilie zorlayacaklardi. emir kusturica filmi izleyip entel dantel gelmeyin buraya. bu romanlar gocebe takildiklari surece bu suc dunyasi ile olan iliskileri kopmayacak. gocebe adamlar etrafa zarar veriyoruz diye takmaz, rahatsizlik veriyoruz buradaki insanlara diye dusunmez, hayatta kalabilmek icin herseyi yapar. aha goruyoruz neredeyse hirsizlik, cocuk kacirma, mafya hayatta kalabilmek icin bulasmadiklari suc yok. hersey bu gocebe kulturunde var. ulan nice guzel kulturler nice egzotik diller yitip gitti yeni kapitalist dunya duzeninde. bu kadar sucla butunlesmis bu roman kulturu bitse ne olacak ? bu adama sosyal guvence veremezsin, egitim veremezsin, adam cadirda yasamayi tercih ediyor. bunu sona erdirmek yerine roman tarihi kulturu diye universiteler aciyoruz. bu fasist soylemim hangi noktalarda hatali ?

bir de cingene demek ayip mi nedense haberde roman demeyi tercih etmisler. nefret soylemi falan
(1) 

00306977183150 iki kez aradi

charlotte blanc #678550 
nedir bu dolandirici sanirim.
(6) 

Araba kullanmaya basladiktan sonra muzik zevkim degisti

charlotte blanc #678179 
ben hep boyle klasik rock dinleyen eksici bir tiptim. pop muzige burun kivirir club muziklerinden rahatsiz olurdum. araba kullanacagim zaman rock sarkilarini acip dean ve sam gib olurum diyordum ama bekledigim gibi olmadi olay. benim rock muzikleri arabada dinledigim de bazi parcalar gaza getirse de keyif verse de tam bir radyoda calan pop muzikler kadar zevk vermiyor. bu tip sarklar hem dikkatimi arttiriyor hem de araba surerken zamanin gectigini pek farketmiyorum. mesela sunlari kesfettim

major lazer whatch out for this www.youtube.com

jason derulo ridin solo ve talk dirty to me www.youtube.com

faydee laugh till you cry www.youtube.com

naughty boy la la la www.youtube.com hele bunun klibi cok guzel

guzel sarkilar. tabi beni 2 ay dinledikten sonra sikar ama yine de iyi. bunun gibi boyle hip populer sonradan cikan parcalarin caldigi radyo kanallarini verebilir misiniz ?

ikinci sorum da sizin genelde arabadayken ne dinlediginiz ? hangi radyo guzel ?

ben en cok virgin ve mydonose seviyorum ama mesela kardesim beni pal station ile tanistirdi. cok iyiler.
(7) 

Erkegin iyi giyinmesi kadinlar icin neden bu kadar onemli

charlotte blanc #678134 
ben ilk ayakkabiya bakilir seysini mit saniyordum ama degilmis. slovakyali bir kiz dedi bana bunu ama aciklayamadi. ayakkabis guzel olan erkek modadan anlniyordu ve bir self worth u vardir dedi. kizin dediklerini anlamamistim ama anliyor gibi yapip he he dedim.

kadinlarin iyi giyinmesi neden senin icin onemli cunku guzellik estetik zart zurt iste. gotunu check ederim vb. ama kadinlar icin iyi giyimden cok yakisiklilik, uzunluk, kas, sakal, ses tonu gibi seyler daha onemli saniyordum. iyi giyinmek gercekten demin saydigim seyleri olmayan bir erkegi kadinlar nezdinde one cikarabilir mi ?

ps. abi tamam da pembe tisort ne la ?
(5) 

spora baslamaya cok zorlaniyorum

charlotte blanc #677558 
22 yasinda er kisisi. surekli bilgisayar basinda isten kacan aktif olmayan bir adam bu. ama artik spora baslamak istiyorum. kaslarim cok gucsuz oldugu icin zor biseye baslayasim gelmyor. yapamayinca moralim bozulur vazgecirim diyorum. form kazanmak icin ne yapmaya baslamaliyim ? kosman falan ama ne kadar kosayim kac saat kosayim bilmiyorum. yuzmeyi sesviyorum havuz var ve evimizde su aletten var.

www.fitnesstr.net

simdi birkac tavsiye alablir miyim sizden ?
(3) 

hakan hepcan buradaki kamera motor mu

charlotte blanc #676080 
dunun en begenilenlerinden bir arkadas bulmus.

eksisozluk.com

hakkaten oysa uyuz oldum simdi. adam komik tamam ama o kadar da komik degil. bizim kamera motor daha karizmatik biris saniyordum.
(6) 

iyi giyinmek lazim.

charlotte blanc #676078 
bir arkadasim eger iyi gorunmek istiyorsan magazalardaki kataloglarda gorulen kombinasyonlari giy demisti. simdi bayram alisverisine cikicam. internettek kataloglara baktim da hepsi bok gibi lan. h&m mesela hep mal mal seyleri gostermis.

www.hm.com

www.hm.com&transition=10&duration=500

bu ne amk ?

www.zara.com

neyse ben simdi guzel kombinasyonlar falan alayim diyorum. benimle alisverisce cikacak kizarkadaslarim cok uzakta oturuyorlar ve gay arkadasim da yok. nasil iyi giyinmeliyim ?

ben genelde tisortleri pantalonlari falan sadece iki temel islev icin alirim. bir usumeyip hayatta kalabilmek. iki ciplak dolasmamak. bu yuzden modaya falan dikkat etmem. fixtir dolabim. bir tane jeans bir tane kisa kol tisort, hava soguksa ustune hoodie veya deri ceket. hepsi de gri siyah veya beyazdir. besiktas oglm.
(2) 

Sonradan Abazanlik

charlotte blanc #675934 
lisede cirkin ordek yavrusu olup da sonradan guzellesen insanlar(hem kadin hem erkek) abazanlasabiliyor mu ? gidip gordukleri her liselilere asilmalari yada profesorlere asilmalari lise caginda yeteri kadar bisi yasamadiklarindan mi kaynaklanir ?

disclaimer: abazanlara karsi bir art niyetim yok. ben de sizdenim olm.
(4) 

Araba deneyebilecceğim bir yer

charlotte blanc #674947 
şu araalar araba bakıyorum kendime. tavsiye soruyorum ama bir türlü aklıma yatmıyor. sevdiğim bir arabayı kullanayım diyorum benim de pek fikrim yok. acaba şöyle bir galerici falan yok mu istanbulda gideyim audi a1 süreyim sonra gidip opel corsa süreyim sonra kafama yatsa golf gti kullanayım.
(2) 

b12

charlotte blanc #674484 
ben herseyi unutuyorum. odaklama problemim var. hastaneye gidip b12 testi yaptirabilir miyim ? direkt olarak ? kac para tutar ? sonra eger eksliklik cikarsa ben bu vitaminlarden alabilir miyim receteli.
(3) 

isvec e kargo gondericem hangi kargo sirketini secmeliyim ?

charlotte blanc #673664 
cok onemli bir belge gondericem isvece. oraya gidip imzalanip ayni kuryeye verilerek turkiyeye geri gelmesini istiyorum.

hangi firmayi secmeleiyim ? low life scum yurtici kargo gonderir mi isvece ? yoksa dhl veya ups gibi babalari mi secmeliyim ? hangisi isvec tarafina iyi is yapar ? tavsiyelerinzi bekliyorum.
(9) 

Cok kucuk diye citroen c3 den hyundai i30 a gectik

charlotte blanc #673662 
araba alacaktim da citroen c3 almaya karar vermistik. dizel otomatik cok az yakiyor diye. ama ufak dedi buna amcam sonra hyundai i30 almaya yonlendirdi. sizce yanlis mi yapiyoruz ? bu arada hyundai genel muduru arkadasimiiz var fiyat verdi 60 bine ici dolu vereceklermis arabayi. gerci hyundai de pek cok sey yok ki sadece jantlari degistirirler diye dusunuyorum. ne ekleyebilirler ki dolu deyince.
(4) 

citroen c3 otomatik dizel almak uzereyim

charlotte blanc #673447 
hayirli olsun disinda tavsiyeleriniz falan var mi ? ilk arabam olacak bu. trafikte suna dikkat et, su opsiyonu al, su bayiiden al cok ucuz sunu yapiyorlar, su bayiiden alma cizik araba veriyorlar gibi bir tavsiyeniz var mi ?
(2) 

pazar gunleri arac satan yerler acik olur mu ?

charlotte blanc #671748 
araba bakmaya gidecegiz de
(4) 

arabadan anlayan duyurucular gelsin

charlotte blanc #671736 
merhaba arkadaslar. ben 21 yasinda erkek universitesi ogrencisiyim. istanbulda yasiyorum. universite ve ev arasi cok uzak o yuzden gunde 100-150 km yapacagim temde. y

dur kalk sevmiyorum o yuzden otomatik vitesli

benzin degil de dizelli.

araba geniscek olsun rahat edeyim 1.85 boyum var

disardaki sesleri mumkunse bloke eden bir arac olsun.

butcemin tavan fiyati 60.000. cokkkk zorlarsam 70.000 olabilir. tabi 70bine de hakkaten yukarda sordugum gibi olsun.
(14) 

bizim de caps atmamiz gerekiyor mu

charlotte blanc #664082 
yeni racon buysa bizim de caps atmamiz gerekiyor mu ?
(3) 

son olaylar hakkinda ozet bilgilendirme

charlotte blanc #658740 
bayadir takip etmiyordum ne oldu ?

- ankarada donen tuzlucayir muhabbeti ne ? cami cemevi muhabbeti mi o yoksa odtu direnisi mi

-odtu olayi en sonunda ne oldu ? yol yapacaklar mi ? polise direnis devam ediyor mu ?

-antakyada neden olaylar cikti ? ahmet atakan nasil oldu ?

- istanbulda neler oluyor ? taksime birkac kez ciktim ama protestoya rastlamadim hic haberlerde soyledikleri kadar. kac kez protesto oldu kac kez polis dagitti bunlari ?

bi ozet gecerseniz sevinirim.
(7) 

hdp bekledigimiz gezi parki partisi mi ?

charlotte blanc #658738 
t24.com.tr

yoksa bu adamlarin baska bir amaci mi var? ilk defa oy verebilme imkanim var gezi parki partisine de oy vermek istiyorum ama bu adamlar kim amaclari ne tam anlayamadim.
(20) 

araba secemiyorum yardim edin

charlotte blanc #656219 
audi a1 veya a3 almayi dusunuyorum. dizel ve otomatik vites olacak. 80bin civarinda da butcem var.

benim ilk onceligim az yakit harcamasi. gunde 100 km kesin surucem cunku.

sizce hangisini almaliyim ? tabi bu ikisi disinda hem klas hem bu ikisinden daha az yakar dediginiz araba varsa tabi ki yazin. arabayi kullanacak 22 erkek universiteye giden adam.
(14) 

araba tavsiye eder misiniz ?

charlotte blanc #655799 
universiteye gidip gelmekte kullanacagim, yakiti az harcamasi birinci onceligim olan, otomatik vitesli dizel bir arac bakiyorum. onerileriniz nelerdir ? kullanan 21 yasinda erkek, butce 80bin civari. ikinci el olmasin.

gunluk 100km - 150km kesin gidicem. universite ile ev cok uzak birbirine. onu da ekleyim yardimci olur.
(1) 

amazon kindle bozuldu

charlotte blanc #655751 
dubaiden almistim. dustu bozuldu ekrani boyle. dondu.

bunu turkiyede nereye yaptirabilirim ? cok umutsuzum lutfen yardim edin.
(4) 

beyoglunda luks otel bilen duyurucular gelsin

charlotte blanc #653005 
hyatt
divan
intercontinental

bunlari aradim. ama istedigim gibi oda bulamadim. acaba taksim ve civarinda bunlarin kalibresinde luks otel biliyor musunuz ? onemli bir misafirim geliyor onun icin otel bulmam lazim. lutfeeeeen yardim edin

eger taksim yoksa ortakoy ve bogaz tarafi da uygun olabilir. cunku misafirim daha once radison blue da kalmis. onun kalibresinde, bogazlar ortakoy veya taksimde otel biliyosaniz lutfen soyleyin. arayip konuscam.
(12) 

volkan şen konusu

charlotte blanc #651833 
s1.directupload.net

ya bu adam neden agladı ? orada taraftarlar neden birbirine girdi ? o ttaraftarlar kimler ? futbola pek ilgim olmadığı için bilmiyorum. sözlükte de herkes birşeyi lanetlemiş ama anlamadım.
(3) 

iki arkadasla poligona gidip atis yapmak istiyoruz

charlotte blanc #650789 
boyle bir silahci dukkanina gitsek vrirler mi bize 50 tlye falan atis yaptirirlar mi. nerde yapabiliriz ? yapan var mi aramizda kac para tutar ?
(2) 

iş ingilizcesi olan biri var mı

charlotte blanc #649849 
Nevertheless, US nearby supply is not substantially in excess of demand, as demonstrated by traders need to pay about $5/st more for prompt versus forward barges earlier in the week.


şu ne demektir çözemedim.
(1) 

is ingilizcesi olan biriyle arkadas olmak istiyorum

charlotte blanc #648818 
Recent prompt barge-trades in the US around an even $300/st FOB were indicative of netbacks to Chinese sellers well below $310/mt FOB, even if loaded on 70-80,000 mt carriers at freight in the low-to-mid $10s/mt.

ingilizcem var ama nedense bu tur seyler bana cok karisik geliyor. bunlari bilen birisi varsa munasebet kurmak isterim ki bazi sorular sorayim o bana yardimci olsun dunya guzel olsun. var mi oyle biri.
(4) 

Eleman arama

charlotte blanc #648728 
biz simdi kimyasal gubre ithal eden firma olarak bizim mallarimizi anadoluda kapi kapi dolasip satacak bir satis elemani ariyoruz. ehliyeti olsun genc olsun isi sahiplensin. bunun gibi seylerhurriyete 3 gunluk ilan verdik, kariyer.net e ilan verdik ama bir turlu istedigimiz gibi bir eleman bulamadik. ise yaramadi. sizce nereye ilan vermemiz lazim ? nasil bir strateji izlemeliyiz boyle bir eleman arama konusunda ?

not: duyuruda eleman aramak yasak. o yuzden onerebileceginiz tanidiginiz biri varsa lutfen mesaj atmayiniz. yasaklari delmek istemeyiz.
(2) 

Duyurunun iş insanlarına doviz kuru sorusu

charlotte blanc #645436 
şimdi patronum bugun dedi charlotte blanc bugünkü döviz kurunu söyle dedi. garanti bankasına baktım söyledim. yanlış dedi. bizler serbest piyasadaki döviz kuruna bakmayız dedi.

eğer bugün fatura kesmek istiyorsan tcmb ye gir oradaki bir önceki günün döviz kuruna bak dedi. gittim buldum baktım. onu söyledim.

şimdi ona sormaya çekindim burada sorayım bu soruları.

1- serbest piyasa ve tcmb döviz kuru neden farklı ? bu adamlar canı sıkıldığı için mi farklı bişi icat etmiş. neden bunu alıyoruz da serbest piyasayı almıyoruz.

2- fatura keserken neden bugunkü kur değil de bir önceki günün kuru ? hatta 3.30 daki kuru almalıymışız.

yardım edin ne olur. benim gibi kara cahil adam şunları öğreniversin. irsaliye ne vade ne daha onu bilmiyorum. neyse yavaş yavaş öğreniriz.
(1) 

amerikanca sarki

charlotte blanc #643018 
www.youtube.com

7 22 de calan sarkiyi bilen var mi ?
(10) 

2000 liralık internet sitesi

charlotte blanc #641690 
bizim firma bir internet sitesi açmak için biriyle anlaştı. bizim buradaki yaşlı çalışanımız bu çocukla 2000 tl üzerine anlaşmış. biz bilmiyoruz bunu tabi iş bittikten sonra ödemeyi istedi şok olduk. sizce normal mi 2000 tl bir site dizaynı için.

edit. şimdi öğrendik adam 2000 dolardan 2000 tl yi indik demiş. oha kardeşim adam mı sikiyor bunlar.
(3) 

hadimkoyden kumburgaza bir sorum var yoldaslar.

charlotte blanc #640910 
kizarkadasimin yazligi guzelce deymis. kumburgaza dogru dedi. ama ben guzelce denen bir yeri bulamadim. ayrica kumburgaz neresi lan kuzeyde arnavutkoyun oralarda degil mi bu ? google maps bana neden buyukcekmeceyi gosteriyor.

bi bulduruverin o guzel semtteki guzelcedeki yazlik lokasyonlari.
(5) 

Duyurunun iş insanlarına çek sorusu

charlotte blanc #638405 
çek ile ödemek neden tercih edilmeyen birşeydir ? çek ile ödeyeceğiz dendiği an işin içine vadeli. vadesiz. 30 gün vadeli. gibi terimler giriyor. nedir bunlar ? neden çek ile ödeyeceğiz dendiği an 900 e satılan mal 910 oluyor mesela ? bana bunları açıklayabilir misiniz ?

benim bildiğim tek şey çekin zengin adamların bir kagıt parçasına miktarı yazması ve sonra o kagıt para ile bankaya gidip orada yazan miktarı nakit olarak almaktır. eğer durum böyleyse neden çek tercih edilmeyen birşey.

iş dünyasına yeni yeni girdim. lütfen sorularımı mazur görün.
(3) 

faiz maiz

charlotte blanc #634745 
t24.com.tr

ben sade bir vatandaş olarak anlamadım şimdi o koridor ne o koridor 7.5 e çıktı diye ne oldu. sihirli bir değnek gibi doların düşmesini ve borsanın yükselmesini sağlayacaksa neden hemen yapmadılar.

çok malca sordum ama anlayış gösterin lütfen. düşünmedim hiç üstüne.
(1) 

tarim sektorunun en iyi dergisi

charlotte blanc #634709 
gubre isinde calismaya basladim. piyasayi ve sektoru tanimam lazim. milyonlarca dergi ve internet sitesi var ama tarimcilikta ve gubrenin kullanildigi sanayi kollari hakkinda en prestijli dergiler veya siteler nelerdir ? sektorun nabzini tutmam gerekiyor.
(1) 

tarim yapan adamlarin ilan sitesi

charlotte blanc #634689 
cifticilerin gittigidiyor sitesi var midir ? sormak istedigim sey mesela 40 ton bugday satiyorum ton basi 200 tl olarak diyebileceigim bir site ?
(2) 

ilaç sektörü

charlotte blanc #634640 
türkiyede ilaç üretiliyor mu ? üretiliyorsa hangi firmalar üretiyor ?
(1) 

kimyasal gübre üre nerelerde kullanılır ?

charlotte blanc #634638 
sanayi dallarında veya orman ürünlerinde kullanıldığını biliyorum ama bu konu hakkında daha fazla nerede bilgi bulabilirim ?

bir de türkiyede yetişmesiyle ünlü olan tarım ürünleri hakkında bilgi bulmaya çalışıyorum hangi kaynaklara yönelmeliyim ? ve bir de sizce türkiyede nerede en çok hangi ürün yetişir ?
(3) 

canım cok sıkkın dostlar

charlotte blanc #625347 
isvecten dondugumden beri duzenim oturmadi. tam arkadaslarimla buluscam derken hoop gittik baska bir yer tasindik. hadimkoy

simdi bir is buldum lojmanim var tophanede sabah 8 aksam 5 calisiyorum. ama kisa sureli bir is bu 18 temmuz a kadar.

derdim o ki. canim cok sikiliyor. sizin onerebileceiginiz birsey varmi ? taksime cikasim geliyor. zirveye gidesim geliyor. partiye gideyim diyorum ama yalnizim ne yapmam gerekiyor.
(2) 

haftasonu istanbul

charlotte blanc #622332 
ne gibi etkinlikler var ? parti falan ya da eglenceli bir stand up gosterileri yapiliyor mu ? ogrenciyiz bu arada. hani gidip de 300 tl lik bilet seyleri soylememek lazim. yada sizin bir partiniz var mi ? dungeon and dragons, dizi maratonu yada parti ne olsa olur. ev tasima haric. ev tasima da olabilir ama sonunda bir dinlence bir bbq gibi birsey varsa.
(6) 

kizarkadasim fantezisini anlatirken uyuyakaldim

charlotte blanc #620791 
kendimi nasil affettirebilirim ? :/ whatsappden konusuyorduk. bizim burada saat gece 2 orada ise gece 12. bu saat farkini bahane edebilirim. ben zaten gozlerimi dinlendiriyordum ne oldu anlamadim sabah uyandim. bulusun opusun koklasin demeyin yaz tatilinde yurtdisinda.
(1) 

gezi dezenformasyonu fotograf. photosop mudur

charlotte blanc #616967 
fbcdn-sphotos-d-a.akamaihd.net

su fotograf paylasilip papazlara hristiyanlara laf ediliyor. bana photosohpp gibi geldi. ben anlamam ama hic bunu kanitlayabilen var mi ?
(7) 

turizmde is bulabilmem mumkun mu ?

charlotte blanc #615286 
istanbulda yasiyorum, ingilzceyi cok iyi biliyorum ve biraz da farsca konusabiliyorum. simdi sorum su: sezon coktan kapandi ama ben turistik bir beldede misafir iliskileri falan gibi bir is bulabilir miyim ? ucretde esnek, dilde iyi ve tek ihtiyaci kalacak yer olan bir adami alirlar mi insanlar? sezon kapanmis dahi olsa ? sadece 3 ay calismak istiyorum.
(1) 

sondaki gondermeyi anlamadim

charlotte blanc #613779 
www.youtube.com

ingilzce metin. hikayenin sonunda sanirim bir gonderme var. ama anlamadim. anlatir misiniz ?

mobil görünümden çık