(1) 

avrupa yakasi restorant

charlotte blanc #613773 
benim iki tane kanadali arkadasim gelmis. yarin gezicez yemek yiyecez. paralari yok pek genclerin. soyle adam basi 25 lirayi asmayan, guzel bir belki istanbul manzarasi olan bir restorant biliyr musunuz taksim veya o bolgelerde ? restorant yuruyus mesafesinde olsa iyi olur cunku arkadaslarin otobuse verecek paralari yok bilet ala ala bayaa para harcamislar

maps.google.com

onlarin mekani bu. kaldiklari otel yani.
(3) 

turizm sektorunde is arayan potansiyel biri

charlotte blanc #613532 
teorik bir soru bu. duyuruda is aramak yasak ya. diyelim duyurudaki bir insan turizm sektorunde 3 ay calisacak kadar is ariyor. bu adam ingilizce advanced seviyede biliyor ve komi garson her isi yapar her turlu tatil beldesine giderim diyor. para cok onemli degil bu adam icin yeter ki yazin calissin. bu adam nasil boyle bir duyuruyu farkettirmeden acar.
(1) 

dylan moran a ne oldu

charlotte blanc #606608 
www.youtube.com

bu adamin eli niye titriyor ? alkolizm mi yoksa parkinson mu ?
(5) 

thy den bilet alan kafami s...

charlotte blanc #605604 
thy den bilet almistim. gidis donus isvece. sonradan degistiririm diye taa 7 agustosdan aldim donus biletini. simdi o donus biletini 5 veya 8 haziran arasina cekmek istiyorum. ama benden 173 euro istiyorlar. ha bir de bu en ucuzu. musteri hizmetlerindeki adam ''biri rezervasyonunu iptal etti su an aldim bu yeri daha sonra bulamazsiniz'' dedi. ekonomi sinifi bilet ulan bu. niye bu kadar cok para istiyorlar cakal mi bunlar ? normal mi bu kadar cok para istemeleri.

ikinci sorum da alternatif var mi ? pegasus falan daha ucuza isvecten istanbula ucuyor mu ? cok zor durumdayim yardim lutfen.
(3) 

varlik barisi vergisinin amaci

charlotte blanc #604982 
t24.com.tr

bu verginin amaci ne anlamadim. insanlar bunu yapmaz ki. nasil tespit edecekler.
(1) 

turk havayollarini tercih eden kafami

charlotte blanc #604393 
acilen bilet almam gerekti. ucuza bilet nerde vardir. gittim turizm acentasina bana gidis donus bilet aldilar. parasini da verdim. iyi eyvallah da yanlislik bir ay sonrasina almisim donus biletini. simdi rezervasyonumu degistirmek istiyorum ama "Kontrol etmek istediğiniz rezervasyon kaydınız görüntülenememektedir. Lütfen iletişim formunu kullanarak bizimle irtibata geçiniz. Konuyla ilgili bilgi en kısa sürede tarafınıza bildirilecektir."

iletisim formu doldurayim diye tikliyorum. yok oyle birsey git merkezi ara diyor. sikicem...neyse bir yardim edin.

soru1= bu olay hep mi boyle yoksa grev yuzunden mi sacmaliyorlar ?
soru2= bu bilet ic hatlar degil dis hatlar bileti. ben bunu kesin gittim cakal bir acentadan aldim. bu acenta da miles bilmem ne sistemini kullanarak ucuza bilet aldi kesin. simdi ben bu bileti degistirebilir miyim ? tarihini one cekebilir miyim yoksa thy denen cok global olusum olmaz biz yapamyiz oyle birsey der mi ? cunku gecen yaz bu olayin cok benzeri basima gelmisti yeni bilet almak zorunda kalmistim.
(7) 

gece klupleri

charlotte blanc #603837 
buralara gitmis arkadaslara sorum. bu mekanlari seviyor musunuz ? seviyorsaniz neden ? cunku ben anlamiyorum. biraz icine kapanik bir tipim dans etmeyi falan sevmem. simdi siz oraya dans etmek icin mi gidiyorsunuz ? bir anlatsaniz olayi cok guzel olurdu. hani eglence tam olarak nerede ? nasil egleniyor insanlar orada ?
(4) 

osym ve acik uclu soru

charlotte blanc #603768 
t24.com.tr

bu bahsedilen acik uclu soru nasil bir soru tipi ? bu olay hakkinda ne dusunuyorsunuz diye sorup bizden yorum yapmamizi mi isteyecek ? veya paragraf sorusu gibi en dogru yorumu secmemizi mi isteyecek ? sizce osym neden bu soru tipine gecmek istiyor ?
(7) 

reyhanlidaki olu sayisi

charlotte blanc #602976 
180-200 civari ama hukumet sakladi diyorlar. benim anlamadigim sey nasil saklanabilir ki boyle birsey ? 180 kisinin tek tanidigi olsa hatayda durum kabak gibi ortaya cikar neyin saklanmasi ? nasil mumkun boyle birsey ? herkes bir morg kaydindan hastane kaydindan bahsediyor. ama hastaneden bir doktor bir hemsire bir hademe bile cikip aha bu kadar kisi oldu diyemiyor mu ? cok tuhafima gitti.
(9) 

amerikada dogum

charlotte blanc #602521 
millet neden amerikaya dogum yapmaya gidiyor ? vatandaslik mi veriliyor anlamadim.
(1) 

survivor unlu gonullu sorusu

charlotte blanc #594471 
duygu bu hafta umite 34 tc plakani aldim senin

umit de benim plakami almaya calisanlar cok oldu cocuk yuvasi degil merak etme

dedi. ben de anlamadim. simdi bana bir altyazi gecer misiniz ? olay ne ? ama birsi soyleyim mi ben orada olsam duyguyu dovdugum icin diskalifiye olurdum. deger bence.
(2) 

cobra helikopter

charlotte blanc #593583 
bu cobralar nasil teroristlere karsi cok etkili oldu ? buna ates edecek silahlari vardi teroristlerin. agir silahlar veya roket islemiyor mu bu helikopterlere ?
(5) 

askerlik

charlotte blanc #593262 
universitem 3 yil sonra bitti diyelim. ingilizce biliyorum, farsca biraz biliyorum, turkmence biliyorum. gazetecilik mezunuyum. simdi beni askere alsalar nereye dusecegimi allah bilir de bana gorev olarak aldigim egitime dogru bir gorev verirler mi ? 6-12 ay boyunca ne is yapacam merak ediyorum. bir de bir soru daha yurtdisi cikar mi? kusura bakmayin sanki erasmus tatil gibi konusuyorum bu konu hakkinda ama askerlik bana cok uzak oldugu icin konunun ciddiyetini kavrayamiyorum. o yuzden kufretmeyin. bu da askerligini yapanlara gelsin

www.youtube.com
(4) 

psikiyatriste gitmeli miyim ?

charlotte blanc #592900 
tembelim, birseye odaklanamiyorum, insanlarla konusurken 2. veya 3. cumlelerinden sonra o sohbetten sikilmaya basliyorum dinlemiyorum daha fazla karsimdaki insani, dersler cok sikici geliyor, eskiden hocalari can kulagimla dinlerdim simdi ise cok sikici geliyorlar, her projem odevim son gune birakiliyor, olmadi mi ? o zaman yapmiyorum. derslerim cok kotu gidiyor bu yuzden ve insanlarla rahat konusmadigim icin sosyal hayatim da kotu etkileniyor. insanlarin etrafinda cok geriliyorum cunku sikici geliyrlar ve ben bunu belli etmemeye calisirken sacmaliyorum.

sorular

1 benim durumum ruhsal bir bozuklugu mu isaret ediyor sizce ?

2 bendeki bu dikkat bozuklugu icin psikiyatriste gitmem gerekir mi ? doktorun verecegi ilac ile bu durum tedavi edilebilir mi

3 yoksa sizin teoriniz sadece tembel bir insan oldugum, ruhsal bir sorunumun olmadigi yonunde mi ?

cevaplarinizi bekliyorum tesekkurler
(2) 

amazon ve garanti banka karti

charlotte blanc #590776 
sorun su. benim bir teknoloji magazasindan aldigim amazon kindle kirildi. amazon ile iletisime gectim. bana bedava kindle yollayabileceklerini soylediler ancak turkiye, amazon un gonderebildigi bir yer degilmis. neyse ben de erasmus icin isvece gitmistim. orada gonderin bari allahsizlar gibi bir basvuru daha yaptim. tamam gonderebiliriz dedi. ama bu sefer de bankam garanti sorun olusturdu. neden bilmiyorum ama amazondaki yetkili senin bankan bunu onaylamiyor dedi. benim amazon ile yaptigim bagislarda da sorun cikti. nedense garanti amazon ile alisveris yapmama engel oluyor. bu sorunu nasil cozebilirim. annemin kizlik soyadina verdigim cevabi hatirlayamadigim icin garantiyi arayip sorunu cozemiyorum.

ps internet bankaciligi kullaabiliyorum ama.
(1) 

Western union

charlotte blanc #586330 
Paris'e gidiyorum. Orada bir adresim olmayacak. Eestern union dan ailem bana para gönderebilir mı adresim olmasa da ?
(4) 

fransa elciligi

charlotte blanc #586319 
diyelim paramiz bitti parisde geri donus ucaginiz da bir iki gun sonra. ben bu adamlarin yanina gitsem acaba bana kalacak bir yer verebilirler mi ?
(4) 

fransada yasamis olan var mi ?

charlotte blanc #585960 
parise gidicem para lazim dedim . 300 euro gonderdiler sagolsun ailem. 2 gun hem hotel hem yeme icmeye 300 euro yeterli olur mu ? ogrenciyim oyle asiri birseyler harcama yok.
(2) 

Mad Men konusunda tavsiye

charlotte blanc #584770 
ben bu dizinin birinci bolumu izledim pek sevmedim. yavas dizileri sevmem. breakking bad de yavas ama gecire gecire izliyorum beklemeli sahnelere karnim tok. simdi bu mad men cok ovuluyor cok bahsediliyor. basrolundeki adam cok zeki cok karizma komik adam diyorlar. izleyeyim mi bunu bir sans daha vereyim mi ? yoksa abartildigi kadar degil izleme diyenleriniz var mi ? ortami cok bogucu geliyor. sigaralar, mat renkler, beklemeli sahneler, bakismalar, gereksiz diyaloglar falan.
(5) 

yesil pasaport

charlotte blanc #584488 
bu pasaport kamuda calismayan adamlara, normal vatandaslara haksizlik degil mi ?
(1) 

haber sitesi onerisi

charlotte blanc #584486 
t24.com.tr gibi tarafsiz bagimsiz kaliteli gazetecilik yapan siteler var mi ? t24 guzel ama sanki cok fazla haber yapmiyorlarmis gibi geliyor.
(4) 

google acilmiyor

charlotte blanc #580164 
This webpage is not available
The webpage at www.google.com might be temporarily down or it may have moved permanently to a new web address.
Error 15 (net::ERR_SOCKET_NOT_CONNECTED): Unknown error.

chrome kullaniyorum. acip kapattim da bilgisayari. sorun ne anlamiyorum.
(6) 

yurtdisinda yemek yeme problemi

charlotte blanc #578645 
2 aydir isvecteyim. birgun makarna bir gun burger ve firinda patates yiye yie 2 ay gecti. simdi bu verilere dayanarak yalniz yasayan, para konusunda sikintisi olmayan ogrenciye pisirmesi kolay olan hangi seyleri onerebilirsiniz.

not: gerci sabahlari kolay: cereal, meyve, sandvic, haslanmis yumurta.
(4) 

ygs de tutuklanan ogrenci

charlotte blanc #578111 
gundem.milliyet.com.tr

ne dusunuyorsunuz cok acikli bir durum degil mi ? kardesinin gelecegini kurtarmaya calisiyor, plan da mukemmel aslinda ama cok tuhaf bir sebepten yakalaniyrlar. bence supheli davranis falan yoktu biri bunlari ele verdi yoksa yakalanmalari mumkun degil. veya diger kardes vicdan yapti geri donup polise herseyi anlatti.
(1) 

ingilizce

charlotte blanc #577560 
in 1792 criminals saw they could make a good profit by filing shavings from the sides of gold and silver coins and selling the precious metal, which is why coins now have ridges on their sides.

burada ne demek istemis
(6) 

plagiarism

charlotte blanc #577290 
bu hırsızlığı yapmadan makale yazamıyorum. türkçe olunca kolay da ingilizce birşey yaz dediklerinde çok zorlanıyorum. gidiyorum ingilizce başka makalaleri kopyala yapıştır yapıyorum. sonra onun ozetinin özetinin kurduğu cümle ve kelimelerinden başka birşey ortaya çıkarmaya çalışıyorum. ama bu benim hala plagiarism yaptığımı gösteriyor. sizden ingilizce bir makale yazmanız istendiğinde ne yapıyorsunuz ? zor değil mi hiç ? siz de plagiarism yapıyor musunuz ? tavsiyeleriniz neler ? bırakmalı mıyım bu plagirasim olayını
(2) 

turkiye ve kilise

charlotte blanc #576126 
turkiyede kac kilise var ? bu bilgiye resmi kaynaklardan ulasmam mumkun mu ?
(4) 

bu hangi filmden

charlotte blanc #576096 
children of men ?

inciswf.com
(2) 

diyanet isleri

charlotte blanc #576053 
www.diyanet.gov.tr

bu sitedeki verilere ulasamiyorum. neden link vermemisler birsey mi gizleniyor bu 1

ikinci sorum da turkiyenin dinsel bir grafigini cikarmama gerekiyor. tuik veya nufus isleri biraz yaniltici olabilir diye dusundum. baska bir dinsel istatistik var mi ? kac hristiyan var kac ateist var kac musluman var bu bilgilere ulasmam lazim. cok onemli benim icin. lutfen yardim edin lutfen.
(2) 

enver oren oldi mi ?

charlotte blanc #575565 
issiz ajun kaldi mi ?

enver oren vefat etti ya. simdi ihlas cemaatinin basinda kim var ? holdingin basinda kim var ? taht kavgasi cikti mi ?
(2) 

turk medyasinin yaptigi isler

charlotte blanc #572533 
zaman, akit, belki taraf, belki cumhuriyet belki haberturk ve son olarak sabah ile hurriyet

bu gazetelerin yaptigi etik disi haberlerden en carpici olanlarini ornek verebilir misiniz ? azinliklari hedef gosterme veya yargi islerine mudahale etme, kamouyo olarak hukum verip infaz (ergenekon), ciplaklik
(3) 

Sahte

charlotte blanc #568058 
www.youtube.com

su videodaki 14. saniyedeki olay gercek mi ?
(4) 

erdogan

charlotte blanc #567010 
Tıpkı siyonizm, antisemitizm gibi, tıpkı faşizm gibi İslamofobiyanın da bir insanlık suçu olarak görülmesi kaçınılmaz hal almıştır''

su sozleri neden bu kadar tepki topladi ? bence adam orada baska birsi demeye calisti ama yanlis dedi. cunku bir insan bu kadar sacmalayamaz. cumlede bir bokluk vvar.
(3) 

melih gokcek

charlotte blanc #566774 
bu adama raki fotografini tweetlesek suc mu ? neye dava aciyor ki bu adam ?
(3) 

Nasil pisiricem

charlotte blanc #564349 
su elimde gormus oldugunuz popcorn denen seyi nasil pisirmek lazim ? mikrodalgam yok. firin ve ocak var bir tek. tencereye atip kapagini kapattiktan sonra firina mi koyayim ?

fotografi ekledim.
(2) 

askeri tatbikat

charlotte blanc #564226 
askeri tatbikatlar neden bu kadar onemlidir ? neden guney kore ile amerikanin tatbikat yapacak olmasi falan cin i sinirlendirir mesela ? tatbikat sirasinda ne oluyor ?
(4) 

eksisozluge giremiyorum

charlotte blanc #558830 
isvecteyim kablolu internet kullaniyorum.

imgur.com

once alttaki sayfa geliyor. sistem admini isen tikla diyor. tikladigimda ustteki sayfa geliyor.
(2) 

anlamadim olay ne

charlotte blanc #558795 
www.youtube.com

niye tartisiyoki david mitchell dogru bildi hep
(2) 

how i met your mother

charlotte blanc #558693 
son bolumde bad crazy

marshal ve ted birbirine is she a coapppp is she a coapp deyip duruyordu. bu gondermeyi anlayamadim? bir filme mi gonderme yapiyorlardi.
(8) 

karniyarik diyen hiyar kim

charlotte blanc #556973 
www.eksiduyuru.com

gerci karniyarik tavsiyesini dinleyen kafami sikiym. yapamadim o kadar malzeme bosuna aldim. ben de vazgectim onun yerine tavuk pilav yaptim. simdi soru su. karniyarik niye o kadar kolay diyordununz ? bence gayet zormus. ugrastiriyor

2. soru. elimde 6 patlican var. ben bunlarla yine karniyarik yapmak zorundayim. tanesine 40 kuron odedim. bunun daha kolay tuketimi yok mu ?
(10) 

Turkish food

charlotte blanc #555807 
2 tane oda arkadasim var isvecte. onlara bir turk yemegi yapayim diyorum. ama hicbirini yapmayi bilmedigim icin size sorayim dedim. hangi yemegii yapayim ve nasil yapayim ? nasil yapabilecegimi internetten de bulurum aslinda ama buraya sormak mantikli geldi.

bu arada ogrenci oldugumu. isvec in atil bir sehrinde oldugumu goz onune alarak tavsiye verin. yani yapilmasi kolay, malzemeleri bulunmasi zor olmayan birsey olsun.
(2) 

erdogan kimi hedef gosteriyor

charlotte blanc #552087 
t24.com.tr

bu sefer kim ?

TV’de adı köşe yazarı olan tipler çıkıp da bunları hakaretle eleştirirken AK Parti iktidarını demokratikleşmede dünyada geri olduğunu söylerken hadlerini bilmiyorlar. AB’nin çok ileride olduğunu söylüyorlar. Nerede çok ileride? Teröristleri nasıl koruma altına aldıklarını biliyoruz. Kalkacaksın bunu terör örgütü olarak ilan edeceksin sonra terör örgütü mensuplarını AP’de çıkarıp konuşturacaksın. Bunları yaşayıp sessiz kalacaksın. Dik duruş çok önemli.
(8) 

isvec

charlotte blanc #547128 
bu aksam isvece gidiyorum. erasmus programindayim. sehri bosverin var mi isvec hakkinda tavsiyeleriniz.
(6) 

Nestle ya da Kiler markete dava acabilir miyim ?

charlotte blanc #543766 
kurabiyede orumcek aglari var. ve icinden kurtcuk cikti amk.
(2) 

richard dawkins

charlotte blanc #542464 
adamin turkiyede bir organizasyonu var mi ?
(3) 

Yarin okullar tatil olur mu

charlotte blanc #541034 
? soru baslikta
(2) 

bogazim

charlotte blanc #538255 
bogazimda bir gicik var ne kadar oksursem cikmiyor. bir tedavisi var mi ?
(5) 

uyuyamiyorum

charlotte blanc #536309 
yarin aslinda daha dogrusu gece 4-5 gibi taksimde konsolosluuk onunde olmam gerek. biraz uyuyayim dedim heyecandan uyku tutmadi. gece gece metrobus gider degil mi ?

bi de ben hukuk ve medya ciftanadal yapiyordum universitede. agir geldi hukuk onu ya birakicam ya da yandal a ceviricem. icim tam rahat degil neden sikinti yapiyorum bunu sizce ?

su an bilgisayar basindayken ne atistiriyorsunuz ?

en son ne zaman ex sevgilisniz hakkinda dusundunuz ? ne yaparken akliniza geldi

finalleriniz yok mu ? en erken final ne zaman ?

en son hangi filmi sinemada izlediniz kimle ?

son soru hakkaten sevgili kisisiyle eve kapanip film izleyebilir misiniz yoksa yiyismeye doner mi er ya da gec.
(2) 

satilik daire

charlotte blanc #535961 
besiktasta en guzel dairelerin oldugu apartmanlari biliyor musunuz ? nerededir ?

veya sizin bildiginiz taksim nisantasi gibi yerlerde guzel apartmanlar varsa yazabilir misiniz ?
(3) 

milli piyango ikramiye

charlotte blanc #535957 
mesela benim elimdeki ceyrek bilete piyango isabet etmis diyelim. simdi ben nereye gitmeliydim. avukat tutmadan kendim gidebilir miyim ? bu konuda guvenilir bir avukat arkadasiniz var mi yoksa herhangi bir avukat olur mu ?

mobil görünümden çık