ben ilk ayakkabiya bakilir seysini mit saniyordum ama degilmis. slovakyali bir kiz dedi bana bunu ama aciklayamadi. ayakkabis guzel olan erkek modadan anlniyordu ve bir self worth u vardir dedi. kizin dediklerini anlamamistim ama anliyor gibi yapip he he dedim.

kadinlarin iyi giyinmesi neden senin icin onemli cunku guzellik estetik zart zurt iste. gotunu check ederim vb. ama kadinlar icin iyi giyimden cok yakisiklilik, uzunluk, kas, sakal, ses tonu gibi seyler daha onemli saniyordum. iyi giyinmek gercekten demin saydigim seyleri olmayan bir erkegi kadinlar nezdinde one cikarabilir mi ?

ps. abi tamam da pembe tisort ne la ?

 

iyi giyinen erkek kendine değer veriyordur şarlıt, bu yüzden önemlidir.

devorgilla the gunslinger

diger kadinlar arkasindan elestirmesin diye. bu kadar. gerisi ustunu ortmek icin bahane.

beriberi

iyi giyinen insan aynı zamanda kaliteli bir kişiliğin göstergesidir. bir insan fakir olabilir; ama kimse bana 2013 türkiye'sinde parasızlıktan iyi giyinemediğini inandıramaz.

dokunmakalbime

şimdi şöyle bir durum var (efsane giriş cümlesi)

kadına bakarsınız, orasını check edersiniz, -azıcık hoşunuza gittiyse- kadın "hadi gel" dese, koşa koşa gidersiniz. ama kadınlar öyle değil galiba. kadına "hadi gel" derseniz "sapık ayol" der. onun için ilk izlenimde sapık olmadığınızı ispatlar bir lisan-ı hal çok önem taşıyor. bu aşamada da devreye giyim kuşam giriyor. biraz dağınık oldu ama meramını anlatabildim sanırım. tabii ki kadınlar daha doğrusunu bilir, benimki sadece bir tahmin.

nereye bu gidis

pembe tshirt giyerim, kapalı sarı pantolon giyerim, saks mavisi pantolon giyerim, kırmızı pantolon giyerim, beyaz pantolon giyerim(yazın tabii ki. fakirin düşkünü bla bla), bisiklet sürerken tayt giyerim vs.

sana göre ibne oluyorum sanırım?

bu kafa yapısıyla o kızın dediği konuma gelmen zor. toplumsal normlardan arınmanın vakti gelmedi mi sence de?

o giyilmez bu giyilmez diye diye giyecek bir şey bulamıyorsunuz. dayan kot pantolon+gömleğe.

ayakkabıya hiç değinmiyorum. 10 kişiden 7'si spor ayakkabı giyiyor ülkede. timberland, divarese, hotiç, sperry v.b. bir ton marka var, biraz bakınsa millet 2-3 kere boktan bir ayakkabı alacak ondan sonra doğru yolu bulacak ama denemiyor. adidas, nike devam.

böyle olmaz bu işler mirim. öğrenmen gereken ilk şey; "renk uyumları" (kahve-lacivert gibi)
sana bi' güzellik yapayım, bu arkaaşı takip et; lookbook.nu (yalnız takım elbise altına giydiği caprileri dikkate almamanı öneririm.)

edit. şunu da eklemeliyim. toplumsal normlar dışında kalıp sana ters gelen kıyafetler varsa, giyme. hani millet ne der diye düşünmezsin fakat hoşuna gitmez. giyme o zaman. ne gerek var?
zaten bu da şuna giriyor; sen kendine ne yakıştırırsan onu giy. atıyorum slovakyalı bir kız giyime kuşama dikkat ediyor diye onların istediği gibi giyinme. giyeceksen kendin istiyorsun diye giy.
ben çok renkli ve uyumlu giyinmeyi seviyorum, spor kıyafetleri spor yaparken giyiyorum mesela. ama tersi durum olsaydı da hep spor giyinseydim, "millet ne düşünür" umrumda olmazdı.
sen içerlenmişsin diye, öyle -kızın dediği gibi- olmak istiyorsun diye yazdım edit öncesi kısmı.

papillon7

secret of the sexes belgeselinde deneylerle açıklayıp gösteriyolar.

kediebesi

ben hep siyah tişört/sweat/gömlek pantolon giyiyorum altına da etnies ayakkabı. hiç farklı giyinmek gibi bir düşüncem olmadı.

onheil
1

mobil görünümden çık