(1) 

skyscanner hilesi

charlotte blanc #1119060 
demin ist ankara ucak bileti ariyordum. ilkinde 500 lira dediler (pahali ama istedigim saatlerdeydi). sonra gittim linke dogru. fiyat guncel degil dediler. girdim baktim 50 lira artmis

ben bunu biliyordum. chromeu tekrar baslattim. vpn actim. incognito moddayim. tekrar yaptim ayni seyleri yine bana ayni numarayi cekti. geziko.com bu bileti 50 lira arttimistir dedi.

kizdim sonra arabayla gidicem. bunlar kazanmasin benim parami.

hani biz incognitoda acinca, telefonda acinda degisiyordu. bu sistemi nasil alt edebilirlz ?
(3) 

ifsa sonrasi aldiginiz en kotu/iyi yorum

charlotte blanc #1116782 
ya da en cok gulduren diyeyim.
(4) 

night of dizisi izlenmeye deger mi ?

charlotte blanc #1116303 
sherlock, house gibi dizileri severim.
(1) 

bulgaristana nakliyat

charlotte blanc #1116146 
2 tane tir gondericem. bildiginiz bu isi cok cok ucuza yapacak firma var mi ? mal istanbuldan alinacak.
(1) 

hali yikama

charlotte blanc #1114824 
beylikduzu ve hadimkoy civarinda hali yikama yapan bir yer taniyor musunuz ?
(1) 

Eşek derisi

charlotte blanc #1114505 
Çinli bir müşterim istiyor şaka değil.

mardin diyarbakır bölgesinde var dedi. nasıl araştırabilirim bunu. benim oradan hiçbir bağlantım yok. eşek yetiştirdiklerini de bilmiyordum.
(5) 

susam satmak

charlotte blanc #1114448 
afganistandaki bir fabrika ile gorusuyorum. urettigkleri susami turkiyede satmami istiyorlar. aklinizda bu susami buyuk miktarlarda alan firmalar var mi ?
(8) 

Suriye İç Savaşı sohbet grubu

charlotte blanc #1114346 
Baktım herkes grup kuruyor ben de kurayım dedim. Aslında epeydir aklımda vardı bu fikir. Reddit üzerinden takip ediyorum hep bu savaşı. Çok uzun süredir ilgileniyorum bu savaşla. Yeni gelişmeler üzerine sohbet edebileceğim bir ortam olsun isterdim. türkiye gerek yanlış gerek doğru bu savaşa başından beri taraf oldu(aslında zaten çok zordu taraf olmaması.). ama cerablus hamlesi ile artık doğrudan bu işin içindeyiz. ne kadar çok insan medya dedğimiz taraflı düzenekten propaganda, yanlış bilgi, taraflı bilgi almaktansa bu grupta en objektif bilgiyi en hızlı şekilde alabilsin istiyorum.

bu sınırımızdaki savaş türkiye için çok önemli. başından beri bu savaşa çekilmemin nedeni de buydu zaten. sınır politikmaız, göçmenler, türkiye iç politikası, partilerin tutumu, etnik gruplara ve sınıflara toplumsal bakış açımız, ticaretimiz, demografik yapımız, avrupa birliği ilişkilerimiz, rusya abd ilişkilerimiz vb sayamayacağımız inanılmaz sayıda konu bu savaşın bir parçası. türkiyede yaşayan bütün insanları çok yakından ilgilendrimesi gereken bir savaş bu.

Bazı gruplardayım ama mesela sırf Suriye İç Savaşı hakkında konuşabileceğim bir grup istiyorum. Tartışabileceğimiz, bilgi alışverişi yapabileceğimiz ve sohbet edebilecğeimiz bir grup olsun. Ama çok da uzak gitmeyelim konudan. Ana konumuz suriye iç savaşı.

Herkes gelebilir. Kimin tarafında olduğunuz da önemli değil (cihatçılar, esatçılar, türkiyeciler, amerikan taraftarları, rus taraftarları, kürtçüler, SDFciler, rojavacılar, ülkücüler, fsacılar, nusracılar, southernfrontcular, jund al aqsacılar vb.). tarafsızca kendi fikirlerini saygı çerçevesinde anlatabilir. Bu savaş hakkında bilgisi olmayan ama katılmak isteyen, bu savaşı merak edenler, türkiyeye etkileri konusunda endişelenler ve yeni bilgiler öğrenmek isteyenler de gelebilir kimseye üstten bakacak değiliz. Kibir dışında herkesin bu grupta yeri var. Ne kadar insan bu konuda öğrenmek isterse ilgilense ben o kadar mutlu olurum.

edit : whatsapp kurmaya karar verdik :) telegram icin yeterli sayiya ulasirsak telgram da kurabilirzi.
(9) 

kitap tavsiyesi

charlotte blanc #1114011 
su an ne okuyorsunuz ? ne hakkinda? memnunn musunuz

1 adet turkce 1 tane de ingilizce kitaba baslamak isteyen birine ne oneririsiniz ?
(1) 

evyap ihracat

charlotte blanc #1113799 
kafayi yicem. internet sitelerindeki hicbir numara calismiyor. 216 581 0700 bir tek arasira bu numara aciyor o da ihracata bagladigi zaman ihracattan kimse acmiyor.

facebookta people who work at evyap diye arattim 3 kisi cikti onlara yazdim artik

umitsizlikten buraya da yaziyorum

evyapta calisan insanlar neden tlefonlari acmiyor cok fazla satis mi yapiyorlar bilmiyorum ama benim evyap arko dan ihracat bolumune ulasmam cok onemli. lutfen yardimci olun ya. 2 gundur ulasmaya calisiyorum adamlara.
(2) 

tiras fircasi

charlotte blanc #1113321 
tekrar rahatsiz edicem sizi arkadaslar,

bu sefer de Turkiye'deki tiras fircasi ureten yerleri ogrenmem lazim. tiras bicagi uretenler otomatikmen firca da uretir diyerek bir yanilgiya dusmusum. google cok saglikli calismiyor. hep online satiscilara yonlendiriyor.

he eger tanimiyorsaniz ama taniyabilecegini dusundugunuz bir arkadas var ve bu arkadasi arayip zahmet etmek istemiyorsaniz o da makul. verin ben arayayim :D
(2) 

tr deki en iyi tras bicagi firmalari

charlotte blanc #1113287 
baska bir ulkeden buyuk bir siparis aldim. tras bicagi ve sapi istiyorlar. arko ile goruscem. baska sizin aklinizda bir yer var mi ?
(3) 

protein tozu ve kreatine

charlotte blanc #1113069 
E24, 1.82m, 76kg

duzenli spor yapiyordum(2 ay). phraks greyskull adli programi uyguluyordum. 70 kilodan 76 kiloya kadar ciktim. darbe :) bahanesi ile sporu biraktim simdi tekrar baslayacagim.

yemek duzenim yok. o yuzden whey protein ve kreatine almayi dusunuyorum. birkac sorum var yardimci olursaniz sevnirim.

1- kreatini kilo almayi kolaylastiriyor diye almak istiyorum. kreatine ne yapar cidden cok bilgim yok.

2- protein ve kreatin bunu bir diyetisyene basvurmadan baslayacagim. asiri tuketmeyecegim. nasil tuketmeliyim ne miktarda bir tavsiyeniz var mi ? diyetisyene gitmeyecegim.

3- en onemli sorum bu aslinda. duyuruyu acma sebebim. en ucuz hangi siteden bulurum bunlari ? yabanci sitelerden getirtme de gumruge takilabiliyormus. sizin bildiginiz yerlerden almak istiyorum.
(6) 

kitap yazmak

charlotte blanc #1112966 
aklinizda bir kitap yazma fikri var mi ? varsa ne hakkinda yazmak isterdiniz ?
(4) 

iphone 5s ekrani cikti

charlotte blanc #1112964 
oturdugum yer beylikduzune yakin, buraya yakin olsa iyi olur ama bu isi burasi yapar uzak olsa da git derseniz giderim.

1- iyi yapacak

2- ucuz yapacak

bir yer ariyorum. benim aldigim fiyatlar 180, 220 lira filan. bence cok adilhane degil fiyatlar.
(4) 

2000 USD hem goz hem burun ameliyati

charlotte blanc #1112350 
Merhaba butce komisyonu baskani duyurucular

biriktirdigim bir para var. tatile cikicaktim ama vazgectim onun yerine iki ameliyat olmak istiyorum. sizden mantikli bir tavsiyeniz varsa beni bundan haberdar etmenizi istiyorum. 2000 dolarin hepsini bu iki ameliyata harcamak da istemiyorum. hala cok ufak da olsa tatil planim var. sizce butcem iki ameliyat icin yeterli mi ?

1- goz ameliyati. 2.0 2.5 gibi oldugunu tahmin ettigim miyoplugum var. ayni zamanda bir gozumde astigmat da var ama sanirim o ya 0.50 ya da 1. muayenede cikar. gozluk kullaniyorum

a- daha iyi gorunmek icin birakmak istiyorum
b- sinemada 3d sikintisina son
c- surekli camini temizlemek zorunda kalmak istemiyorum.
d- araba kullanirken hem gunes gozlugu hem gozluk takmak zorunda kaliyorum.

bu maddelerden dolayi bu ameliyati olayim diyorum. cok buyuk degil numaram ama gozluksuz daha iyi gorunecegime inaniyorum. lens kullanmak istemiyorum cunku korkuyorum ve tek ameliyatin benim omrumun sonuna kadar kullanacagim gozluk, lens, muayane masrafindan daha az olur kanaatindeyim.

istanbuldaki tum ama tum hastaneleri ve ozel goz hastanelerini arayip bir rapor halinde fiyat listesi hazirlayacagim. hangisi en uygun ise ona gidicem.

2- burun egriligi ameliyati.

bunda biraz daha dusunceliyim. cok rahatsiz etmiyor ama mesela merak ediyorum iki burnum da acik olsaydi daha iyi bir spor performansim olur muydu. yatarken bazen tikandigini hissediyorum ama alismisim artik cok rahatsiz etmiyor. kisin bazen hasta oldugumda rahatsiz ediyor iki burun da tikandiginda. hazir gozu halletmisken bu puruzden de kurtulayim diyorum. daha hizli kosabilecegim daha uzun surede tikanacagim bir hayat hayal ediyorum.

benim bir korkum var. burnumun sekli kotu degil. ameliyat olurum ve sonra "begenmedigim" bir sekilde burnum degisirse ne olucak ? en cok bundan korkuyorum.

ozel hastanaleri arayip fiyat raporu yapacagim bunda da ama sanirim devlet hastaneleri bunu 400 lira gibi bir ucrete yapiyormus. sizce devlette yaptirmak daha mi mantikli ? medicanayi arayip sordugumda 4000 lira falan demislerdi inanilmaz fazla bir meblag.
(4) 

internetten protein tozu satmak

charlotte blanc #1112336 
yurtdisindan protein tozu ithal etmek istiyorum. bir konteynir kadar. artik kac bin tane gelicek bilmliyorum. sonra bunu bir internet sitesi kurup satmak istiyorum.

gumruk masrafi depo masrafi bende. ama satista bir lisans veya internetten satmakta bir yasak ? boyle seyler var mi ? isin incigi boncugu gibi meseleler.
(5) 

firmaların finansal araştırması

charlotte blanc #1111946 
bir şirket var. bunlara mal satmayı planlıyoruz.

3 aylık vadeli çeklerle ödeme yaparız dediler. çekler kendi çekleri. çalıştığı bankayı da söyledi.

bunu duyan ana şirketimiz benden bu firmayı araştırmamı istedi.

şimdi biz daha önce denedik d and b diye bir şikretten. d and broadstreet mi ne tam adını hatırlamıyorum. 400 lira aldılar ve çok da iyi değildi rapor.

tr şartlarında bu kayıtlar çok güvenilir de değil belki ?

şimdi bunu biz çalıştığu banka garanti den mi araştırsak daha mantıklı yoksa finansal araştırma yapan daha sağlam ve ucuz bir firma var mı ?
(3) 

ithalat ihracat genel ticaret sorusu

charlotte blanc #1111229 
oonce olayi anlatayim size

ozbekistanda bir firma ile anlastim onlarin malini turkiyede firmalara satiyorum. gumruk teslim olarak anlasicaktik. ozbekistandaki firma nakliyati ustleniyor.

ancak tr deki firmalar gumruk degil de depo teslim almak istiyoru. adana ankara gebze vb

simdi ben cok ugrastim gumruk icin olmadi. fabrika teslim satayim dedim cok cok dusuk fiyat verdiler.

ben kararimi verdim bu adamlarin ayagina kadar getiricem mali, milli olarak

benim dusunmem gereken hangi masraflar var ?

1- nakliyat, bunu ozbekistanli firma ile konusucam orasi kolay. tir basina 150 dolar masraflari oluyorsa simdi daha fazla olucak ama anlasicam ben dokunmayacagim

2- gumruk masraflari. vergisi yok deniliyor benim getirecegim malin. sadece kdv si var onu da musteriye yansitirim. ancak gumruk sirketi benden tir basina 2500 lira istiyor tum gumruk masraflari icin. bunu cozuem

benim sorum ise bu ikisi disinda benim dusunmem gereken bir masraf kalemi var mi ? eger yok herseyi dusunmussun diyorsan ben firmalara abi fiyat su mali milli istiyorsan gumruk masraflari dahil ulasim dahil fiyat + masraf + kdv diye vericem

burada yanlis bir sey var mi ?
(1) 

cinko ithalati, gumrukcu fazla para istiyor,istiyor mu ?

charlotte blanc #1111210 
ozbekistandan cinko ithal edicem tr ye. tir basina 20 tonluk cinkoyu gumruk masraflari oalrak 2500 liraya hallederim dedi. cok mu fazla istiyor bu adam ?
(4) 

kirtasiye malzemeleri satan toptanci

charlotte blanc #1111209 
yabanci bir ulkeye ihracat yapacagim. kirtasiye malzemeleri satan bir toptanci ariyorm. fiyat almak istiyorum.
(8) 

arabanin bakimi yaklasmisken tatile cikmak

charlotte blanc #1109343 
arabam yeni skoda dizel otomatik rapid.

su an 8300 km oldu. yarin kemer antalya gidicez arabayla. 10bin km bakimini atiyorum 11bin veya 10bucukda versem nasil olur? gidis gelis dayanir mi yoksa ne yapalim baska caremiz yok. ?
(4) 

yarin istanbuldan antalya gidiyoruz.

charlotte blanc #1109340 
bir arkadasin askerlik problemi var oteller sorun cikartir mi ? kemere gitmeyi planliyoruz. 4 erkek olucaz. hangi oteli onerirsiniz. butcemiz orta. otel olmazsa ev kiralayalim tek korkumuz askr kacagi arkadas.
(9) 

16 gb iphone 6s alanlar memnun mu ?

charlotte blanc #1105013 
ben de almayi dusunuyorum. 64 gb ler pahali geldi. 64 te 140 lira 36 ay, 16 gb ise 105 lira 36 ay

sorum su 16 gb size yetiyor mu ? sorun yasadiniz mi hic ?
(1) 

ariel deterjan

charlotte blanc #1104993 
bir konteynir bundan alicam(ihrac edicem musterim var) ama protector and gamble in ofisi ihracat yapmiyoruz isvicreyi arayin diyor. ben illa tr den almak istiyorum. kimde vardir bir tir kadar ? ic piyasa icin aliyorum desem inanmazlar.
(3) 

telefon almayi dusunuyorum

charlotte blanc #1104991 
benim htc one m8 sizlere omur. verebileceginiz tavsiye var mi ?

2. soru

iphone almayi dusunuyorum ama fiyatlar biraz pahali. en son cikan iphone u alicam. sizce apple tr mi daha mantikli yoksa disarda baska bir yerde daha makul fiyatli iphone var mi ? telekom firmalari arasindain ?

edit: oha en ucuz fiyati 1000 dolar!!!!
(16) 

su an calisan insanlara sorum

charlotte blanc #1099615 
su an da mesai saatleriniz icinde ne yapiyorsunuz ? duyuruya girmek disinda ?
(3) 

tenis arkadasi aramak

charlotte blanc #1098784 
tenis oynamaya yeni basladim. cok eglenceli geldi. baska insanlari da bulmak istiyorum tenis oynayan.

acaba nereden baslasam duyuru ? burada oynayan varsa oynayalim. onun disinda aklima bizim beylikduzu migros avm deki starbucks a "tenis oynamak isteynenlere" ulasabilecegim bir reklam hazirlamak geldi.
(2) 

kuzey mi uzak dogu mu karar veremedim

charlotte blanc #1092738 
bu yaz tatile cikicam gencler

simdi benim bir tane promosyon kodum var. tayland, hongkong, singapur, filipinler, srilanka bu ulkelerde 3 gun boyunca otelde bedava kalabiliyorum. gidip 5-7 gun tatil yapmak bu promosyonu da kullanmak istiyorum.

ucak biletleri biraz pahali ve kararsizim sirf o kulturu gormek icin bu parayi vermeye deger diye dusunuyorum ama cok pahali

sonra kuzey ulkelerine baktim romanya, moldova, ukrayna, rusya. buralari da merak ediyorum ama burada otel promosyonum yok dogal olarak. bir de mevsimini bilmem yaz gidilse nasil olur ? ama ucak biletleri cidden cok cok cok ucuz. gitmisken buraya mi gitsem diye dusundum.

sizce ne yapmaliyyim ?

www.lamahots.com

surada benim otel promosyonunu kullanabilecegim ulkelerin listesi var.
(1) 

kardesim is bulamiyor

charlotte blanc #1092721 
bilkentte bankacilik ve finans mezunu. caliskan sevimli bir cocuk. yurtdisi firmalara yurtici firmalara basvurmus ama yanit alamamis. askerlikten de muaf gozleri yuzunden. acaba bu cocuk nerelere basvurmali ? benim uzak oldugum bir sektor aklima merkez bankasi falan geliyor hep.
(2) 

depo/ofise klima aliyoruz

charlotte blanc #1092706 
depomuz cok sicak oluyor. hava akimi olmasina ragmen. bir tane klima almak istiyoruz. butun depo icin degil de sadece orada gordugunuz camla kapli yer icin.

i.hizliresim.com

hangi klimayi onerirsiniz ?'

camla kapli alan olan ofisimiz zaten 140 m2.
(3) 

yazarlikla ugrasan arkadaslara sorum.

charlotte blanc #1091446 
yazarlik demisken, blog olur, gunluk tutuyorsaniz o olur, atiyorum cok uzun fb post u yazsaniz bile ben sizi yazar olrak gorurum.

yazi yazma motivasyonunuzu nasil sagliyorsunuz ? bazen yazmam gereken hallerde bile hic yazi yazasim gelmiyor.
(2) 

istanbuldaki en iyi dovus sporu hocasi (herhangi bir dovus sporu olabilir)

charlotte blanc #1091298 
bir tane dovus sporuna baslamak istiyorum. kendime hobi edinmek istiyorum. mesela kickbox ve boks gercekten ilgimi ceken sporlar. baska sporlar da olabilir tabi ki.

ama su var bulabilecegim en iyi hocalarin kursuna gitmek istiyorum. benim bulundugum mekanlar avcilar, beylikduzu, bakirkoy, buyukcekmece, silivri, bahcesehir. ama diyelim ki gercekten cok iyi bir hoca o zaman baska bir ilceye gidip gelmeyi goze alabilirim.

onerdiginiz bir spor ve kurs var mi ? 25e
(19) 

hanimefendiler sorum size

charlotte blanc #1089691 
erkekte ne tur bir vucudu cekici buluyorsunuz ? yani daha acikca ne kadar kasli diyim ? daha iyi anlatmak isteyen gorsel paylasabilir. (tombul severleri tenzih ediyorum)
(4) 

swift ödeme sorusu

charlotte blanc #1080702 
yurtdışına para gönderiyoruz ziraat bankası kullanarak. türkiye to özbekistan.

swift kopyası istiyorlar bizden ödeme yaptığımıza dair ama ziraat bankası swift kopyayı hep ödeme yaptığı günün ertesi yolluyor. bu normal mi onu sormak istedim ? baskı kurarak swift kopyasını daha erken alabilir miyiz ?
(2) 

htc telefona usb kablo alicam.

charlotte blanc #1078239 
simdilik idare ediyor ama kablo koptu kopacak noktasina geldi. kindle ile gelen kabloyu kullaniyordum.

ben simdi mediamarkttan alicaktim ama aklima geldi size de sorayim dedim. internetten falan siparis edebilecegimiz fiyat kalitesi mediamarkttan iyi olan bir yer var mi?
(1) 

domain transferi

charlotte blanc #1078235 
bizim ofisteki eski arkadas mynet.com dan domain satin almis(2 ay once yeniledik ama mynet ile artik calismak istemiyoruz. telefonda kredi karti bilgisi almak, fax ile kimlik bilgilerimiz istemek bayaa yanlis hareketler)

. bizim sirketin web adresinin domaini. mynet de registrar.com dan almis sanirim


simdi ben bu domain icin mynet ile konustum. bize fax cekin transfer kodunu verelim dediler.

aramadilar daha ama simdi bu transfer kodu ile ben bu domaini

1 - kendi adima alabiliyor muyum ?

2 - namecheap dan veya gandiden actigim bir hesaba gecirebiliyor muyum ?
(2) 

codeacademy de wordpress yok

charlotte blanc #1078192 
codeacademy den html ve css ogrenirken gozume carpti .adamlar da wordpress ogreten bir sey yok. acaba nerden ogrenebilirim wordpress kurmayi isletmeyi ? benim bir tane alan adi var. baska da bisi bilmiyorum site kurmak hakkinda. iste oradan buradan codeacademy sayesinde kod yazmayi ogrenmeye calisiyorum.
(10) 

su an okudugunuz kitaplar neler ? bana turkce kitap onerin.

charlotte blanc #1076862 
bu ara ne okuyorsunuz merak ettim once ?
(2) 

deviasyon(burun kemigi egrisi) ameliyati icin hastane ariyorum.

charlotte blanc #1074800 
sag burnum hep tikali. beylikduzu medicanaya gittim burun kemigi egrisi var sizde. ameliyet olmaniz tavsiye olunur dedi.

sordum doktor ne kadar bir deviasyon, doktor gogsunu acip jilet yaralarini gosterdi, cal keke call dittiri dittit dittiri dittit

neyse 4400 lira istedi benden. dedim cok pahali.

devlet hastenelerinde olurum sgk var ama onlara da pek guvenemiyorumm. git gel git gel ugrastirirlar en temizi ozelde olup bitirmek. planim cuma gunu veya persembe oglen operasyona girip minimum zararla haftaya iyi baslamak. hangi hastaneden bu ameliyati olayim ?

edit: burna estetik de yaptiryim mi lan. aman bosve.r
(1) 

metro dan bisiklet alınır mı ?

charlotte blanc #1074492 
350 liraya ocean marka satıyorlar bir tane. onun dısında başka segmentleri de var. metrodan bisiklet alıp hayrını gören dua eden oldu mu ?
(2) 

gunes paneli afganistan icni

charlotte blanc #1073217 
afganistandaki 1000 m2 lik marketimiz icin gunes paneli yaptirtmayi dusunuyoruz. kac yilda bu kendini amorti eder bize ortalama kaca patlar ?
(3) 

internet sitemi nasil kurucam ?

charlotte blanc #1072503 
www.istanbultouristattraction.com

satin aldim godady den . hosting de sanirim orada bilmiyorum.

gittim codeacademy den html web design dersini aldim. css mss cok iyio grenemedim ama onu bitirdim.

simdi nasil ogrendigim seyi siteye ekleyebileicem ?
(1) 

beylikduzu civari bisiklet tamircisi

charlotte blanc #1071499 
bilen var mi ?
(3) 

amcam internet sitesini ustune al dedi

charlotte blanc #1071148 
simdi ben amcamin yaninda calisiyorum. ailenin genci olarak bilgisayar internet sorunlarini hep ben cozerdim. ofistete yari it olarak calisiyoruz iste. yani sorunlari falan cozuyoruz.

amcam sonra egemargubre.com sitesini daha once baska birine yaptirtmisti simdi ondan al kendin siteyi devam ettir. icine benim satacagim urunleri koy dedi.

ben de bunun uzerune codeacademy de biraz html ogrenmeye calistim. denedim ogrendim biraz ama mesela baska neleri ogrenmem gerekiyor bu siteyi ustume alabilmek icin ? bana cok karisik geliyor bu bilgisayar terimeri.
(5) 

devlet universiteleri ucretleri

charlotte blanc #1071138 
kabul edildigi takdirde odemesi gereken harci bulmaya calisiyorum. fakulte farketmez ortalama alicam. en pahalilari tip ama isletme iktisat falan onlarin ortalamasi bana yeter.

nereden bulabilirim bu bilgiyi ?

bir de mesela atiyorum ahi evran uni ile bogazici uni harc ucretleri arasinda ne kadar fark vardir ? fark varsa ben bu devlet unilerindeki ayri ayri harc ucretlerini nasil bulucam ?
(2) 

askerlık ıcın en uzun ve en ucuz yüksek lisans progamı

charlotte blanc #1067197 
askerliği yapmamaya karar verdim. kasımda tecilim bitiyor. giden hiç kimse 5 ay çabucak gider git bence demedi çünkü.
(2) 

iskenderun da otel veya alternatif

charlotte blanc #1056061 
iskenderunda 15 marttan martin bitimine kadar kalacagim. is amacli geldim. nereleri oneririsiniz ?
(7) 

Hatay yolcusuyum yarin 15 gunlugune

charlotte blanc #1053174 
orada isten sonra takilmalik neresi var ? expatlarin falan gittigi yerler mesela.
(1) 

sirket arastirmasi

charlotte blanc #1053130 
biz bir sirketle calismak istiyoruz. ama sirkete mal satmadan once sirketin guvenilirligin arastirmak istiyoruz. bunu yapan sirketler mi var bankalar mi var nasil yapabiliriz ?

mobil görünümden çık