(2) 

yös hala açık mı ?

charlotte blanc #1395545 
benim bir yabancı arkadaşım var. çocuk burada yös e girmek istiyor. ösymde aradım bualmadım. kaldırıldı mı ne oldu?
(2) 

duyurunun mucitleri yardım gerek Update 2

charlotte blanc #1395534 
www.eksiduyuru.com

allah kahrtsin mıknatıs aldım çamaşır ipi aldım. ancak taban demirden olduğu için mıknatıs yapışıyor yani mıknatısla airpods u arama imkanım kalmadı.

ne yapsam artık ?
(7) 

duyurunun mucitleri yardım gerek

charlotte blanc #1395337 
şirketin otoparkında gidiyordum. benim airpodslar elimden düştü. yerde yuvarlak şekilde bir delik var. oradan içeri girdi. delikten aşağı bakınca göremiyorum. deliğe kolumu sokabiliyorum ama birkaç santim ile parmağım tabana dokunmuyor.

ışık da pek yok. büyük ihtimal aiprods düştü ve görünmeyen bir yere sekti.

ben şidmi bir tane mıknatıs buldum. 50kg çekiyor. çamaşır ipi de buldum. ancak sorun airpods un nerede olduğunu kavrayamam. mıknatısı atıp balık tutar gibi her yöne şaaparım ancak tam nerede olduğunu görsem diyorum.

sizce ne tür bir şey ile ben aiprdosun yerini saptayalabilrim. pazar sabah düştü.

şöyle bir denizaltı dürbünü gibi hem ışık hem ayna olan birşey olsa olurdu aslınad.
(4) 

kulak içi kulaklık iğrenç değil mi ?

charlotte blanc #1395333 
ben her zaman normal kulaklık kullandım. son 10 15 yıldır kulak içi kulaklık var. sanki kulağınıza iki kıymık sokar gibi. bu kulaklıklar ile spor yapmak da yürümek de zor çünkü bir süre sonra hareket edince yağlanıp yerinden oynayıp düşmeye başlıyor. hem de ne zaman çıkarsanız pis oluyor. bunları düzgün kullanmanın olayı nedir ? kulaklarımı her duşta temizlerim ancak kulak çöpü kullanmıyorum. bu tarz mutlaka kulak kri yapuşacak bir kulaklığı insanlar nasıl kullanıyor

işin kötü tarafı piyasada normal kulaklık bulamıyorsun artık. hepsi o iğrenç kulak içine dönüştü. en son apple airpods yaptı normal ve güzel. onu da kaybettim. yenisini aipropds 2 alayım dedim. onda da malesef o iğrenç modele dönülmüş onu almayacağım gibi geliyor.
(10) 

hangi ülke vatandaşları sağlık için tr gelir ?

charlotte blanc #1395332 
bir sağlık turizmi şirketim var. daha yeni. ben şimdi google ve facebook a reklam vericem. acaba spesifik olarak hangi ülke için bu reklamları versem ? rusya ve ingiltere mantıklı geldi. ruslar tr sıcak diye geliyor. antalya vb yönlendiririm, ingilizler de fiyat performans ı görece iyi olduğu için gelir diyorum.

bir de ikinci bir soru. bu reklamları vermek için google ve facebook a kendim mi ulaşayım yoksa seo şirketi falan mı bulayım.
(2) 

istanbul havalimanı otoparkını anlayan var mı ?

charlotte blanc #1391497 
genelde gelen yolcuyu almaya çıkıyorum. hiç bir şekilde o geliş katına çıkamıyorum. bir sürü siyah mercedes van o geliş otopark katında cirit atıyor ben çıkamıyorum. nasıl oraya çıkıp arabamı güzel bir yere park edebilirim.

şu otoparkın sistemini nasıl öğrenebilirim.

siz nereyi uygun görüyorsunuz ? bana bir tarif etseniz en ideal yolu da geldiğimde hep o rayı kullansam. başka bir yol da gösterebilirsiniz.

bu havalanı cidden kanser.
(7) 

konut kredisi ile ev almak

charlotte blanc #1382542 
peşinat olarak 100-140bin lira. kalan için de konut kredisi çekip ev almayı düşünüyorum. taksiti aylık 3-4 bin lira olarak verebilirim.

fiyat aralığı olarak da 300bin ve 500bin arası düşünüyorum.

evli değilim. ileride belki kendim yerleşirim veya kiraya veririm onun için almak istiyorum.

istanbul içi düşünüyorum. semt olarak da

kadıköy
bakırköy
beşiktaş
şişli
sarıyer

bu beş semt için düşünüyorum. yeni havalimanının orası da mantıklı geliyor ama pek bir projeye rastlamadım. havalimanının kışı geçirip geçirmeyeceği de malum değil.

sizin bu semtler içinde gördüğünüz ben olsam şu evi alırdım dediğiniz bir yer proje var mı ?
(10) 

Kindle bedelli askerlik

charlotte blanc #1378185 
Işıklı kindle ım var. Yarın bedelliye Akseki jandarma birliğime katılacam. 18 gün. Model kindle paperwhite ilk çıkan model.

Götürsem izin var mı ?

Çaldırır mıyım ?

Götüreyim mi ?

Götürsem çaldırmamak için hep yanımda taşıyayım diyorum. İşe yarar mı ?
(3) 

Üzücü bir video vardı

charlotte blanc #1377273 
Annesi kameraya çekşyor. Oğlanın odasına giriyorlardı bak kim geldi bak oğlum. Çocuk uyanıyor annesi kamerayı kıza çeviriyor. Bak işte kızarkadaşın sana sürpriz yapmış. Sonra çocuk geri dönüp uyuyor. Kız orada kalıyor :(

Gençti çocuklar 18 fln olmalı. Bir buldursanız
(4) 

Burger tavsiyesi akm civarı

charlotte blanc #1371638 
Akm civarındayız bir erkek bir kadın bir de 2.5 yaşında çocuk. Burger arıyoruz tavsiye ettiğiniz yer var mı? Arabadayız.

Beşiktaş’ta sanki iyi restoranlar vardı
(2) 

limanda akaryakıt depolayan şirketler

charlotte blanc #1362861 
google pek yardımcı olamadı.

ben yurtdışından 50bin tonluk akaryakıt getirmek istiyorum. bunu da serbest bölgelerde yapıcam. gemilerim gelip yakıtı orada depolayayacağım. oradan da tekrar gemiye aktarıp satışını yapıcam. serbest bölge

izmir adana iskenderun buralarda bu işi yapan firmaların isimleri lazım. google pek yardımcı olmadı bana. mersinde bir taen buldum.
(4) 

kara para aklama sistemini anlamadım

charlotte blanc #1361232 
www.timeturk.com

burada anlatılan şirinler köyü sistemini bilale anlatır gibi anlatır mısınız ? çünkü hiç anlamadım.

10 kişiye kara parayı bölüp veriyorlar. her gün 9bin lira olan yasal sınırın altında parayı hibe? ediyorlar şirkete. buna da devlet uyanmıyor. bunu yanlış anladığıma yüzdeyüz eminim çünkü

1- kara para meblağları çok büyük 100 kişi tutup yapman gerekicek. organizasyonun büyüklüğü gizliliği kaldıramaz.

2- nereden buldun parayı diye devlet sorar.

3- bir de daha iyi yönetmler olmak zorunda. bu organizasyon (şirinler sistemi) çok tedious.
(4) 

cemaatler nasıl para topluyor sorusu

charlotte blanc #1361222 
bir araştırma yapıyorum. tr deki dini cemaatlerin vakıfları ve bankaları var. bu sistemi çok az biliyorum. torpil için gidip adamın vakfına bağış yapıyorsun yüklüce. bunu anlatırsanız sevinirm.

peki mesela bunun dışında kalan paralar var. bu paraları nasıl topluyorlar ve saklıyorlar ? cali carteli gibi depoları falan olduğunu sanmıyorum.

bana bu sistem nasıl işliyor o lazım. bir senaryo yazıyorum onun için gerek.

1- vakıf ve bankalar yolu ile toplanan para nasıl toplanıyor nasıl aklanıyor

2- bu vakıf ve bankalar üstünden gelmeyen rüşvet ve himmet paraları nasıl toplanıyor, muhasebe ediliyor ve korunuyor ? nasıl aklanıyor bu para ?
(1) 

Piç kitabı

charlotte blanc #1352414 
Ünide okumuştum ismini hatırlayamadım yardımcı olur musunuz ?

Afili filintadan biri yazmıştı sanırım

Bir tane çocuk var 7 yaşında işte bu cinyaet araştırıyor. Küfür editör rakı içiyor. Babasının patronun adı Erdoğan i. Gidip pencereden bağırıyor Erdoğan a küfrediyor.
(4) 

ibb meclisi

charlotte blanc #1352333 
şimdi izledim de. paso akp grubunun seçtiği adamlar katip üyesi başkanvekil falan olmuş. e bu böyleyse ekrem ibb yi yönetemeyecek demek değil mi ? ekremin meclisteki akpliler ile mücadele edecek gücü var mı ?
(1) 

zizek i anlamadım

charlotte blanc #1352216 
zizek ile peterson bir debate yapmış. zizek in dediklerini daha basit bir şekilde anlatabilecek olan avr mı? bilale anlatır gibi ?

anlamadığım kısım şu:

Don't fall in love -that's my position- with your suffering. Never presume that your suffering is in itself a proof of your authenticity. Renunciation of pleasure, can easily turn into pleasure of renunciation itself



context içinde de veriyorum. tamamını okumama rağmen anlamadım. ingilziceyi çok iyi bilmiyorum. felsefe ile aram iyi değil.

Second: Yes, we should carry our burden, accept our suffering that goes with it. But a danger lurks here: that of a subtle reversal. Don't fall in love -that's my position- with your suffering. Never presume that your suffering is in itself a proof of your authenticity. Renunciation of pleasure, can easily turn into pleasure of renunciation itself. For example -- an example not from neo-conservatives -- white left-liberals love to denigrate their own culture, and blame eurocentrism for our evils. But it is instantly clear, how, this self-denigration, brings a profit of its own. Through this renouncing of their particular roots, multicultural liberals reserve for themselves the universal position, graciously soliciting others to assert their particular identities. White multiculturalist liberals embody the lie of identity politics.

My hero is here a black lady, Tarana Burke, who created the the metoo campaign more than a decade ago. She observed in a recent critical note, that, in the years since the movement began, it deployed an unwavering obsession with the perpetrators. Metoo, is all to often, a genuine protest, filtered through resentment.

Furthermore, I find it very hard, to ground today's inequalities -- as they are documented by, for example, Piketty in his book -- to differences in competencies. Competencies for what? In totalitarian states, competencies are determined politically. But market success is also not innocent and neutral, as a regulator of the social recognition of competencies.
(9) 

fast food bagimliligi

charlotte blanc #1351700 
ben 84 kiloyum. boyum uzun. gobegim var. gobekten kurtulmaya calisiyorum ama ciddi bir problemim var. mcdondals a bayiliyorum. cidden cok seviyorum ve mesela bir hafta yemezsem acayip canim cekiyor. sadece mcdonadls degil ne zaman bir avm nin yemek katina gelsem diyetimi bozuyorum.. iradem fazla yok.

bir de alismisim dizi veya film izlerken pizza yada mcdondasl yemeye. bisi izlerken acayip canim fast food cekiyor.

tum bunlar abur cubur icin de gecerli. cok alistirdim kendimi./ 20 yildan uzun suredir. cikolata cips kola redbull biskuvi ve antep fistigi alir bisiler izlerim. cok cok zevkli. ama iste zararli.

sizin de boyle bir aliskanliginiz var miydi nasil yendiniz ? bana fastfood girdabindan kurtulmama icin onerebileceginiz seyler nelerdir ?

not: agirlik kaldiriyorum kardiyo da yapiyorum. emeklerimin yandigini gormeme ragmen durduramiyorum kendimi fastfood ve aburcbur konusunda.
(7) 

mantıklı bir açıklama arıyorum muhalefet neden böyle ?

charlotte blanc #1349820 
adam seçimi kazandınız ama kabul etmiyorum diyor açık açık tekrar seçim olacak.

1- seçim tekrarlandı kazandın, adam saymayacak
2- seçim tekrarlandı kaybettin, adam zorbalığını sana kabul ettirmiş olacak.

muhalefet deki insanlar da senin benim gibi çıkmaz yol olduğunu biliyor. neden sinei millet deyip yapabilecekleri tek şey olan bu iktidarın meşruiyetini yok etmeyi denemiyorlar ?

zaten seçimlerle de kazanabilecğein değiştirebileceğin birşey yoksa sinei millet diyerek oynadığımız bu demokrasi tiyatrosuna son vermek en doğru seçim değil midir ?
(3) 

biri bana esenyurtu açıklayabilir mi?

charlotte blanc #1348591 
merhaba ben beylikdüzünde oturuyrum. esenyurt u da bilriim yani yakından uzaktan. bu ilçe bir başakşehir veya kasımpaşa sultanbeyli kopyası gibi bir yerdi nasıl olur da chp alır burayı ?

eski seçime de baktım akp chp ye bir 40-50binlik fark atmış.

eski seçimdeki hdp oyu artı chp oyu gene yetmiyor akpyi yenmeye.

bu esenyurt nasıl chp oldu ?

eski başkanın skandal videosunu da bilyiorum ama başka bir açıklaması olması lazım.
(5) 

günlük kiralık daire

charlotte blanc #1346663 
kızarkadaş otele gitmeyi sevmiyor. benim de ayrı evim yok. sevişmek için günlük daire bakmak istiyorum. iki rızası olan yetişkin insanız. bana ev lazım.

sahibinden.com dan bakıyorum. size sormak istediğim. sizce hangi semtlerden ev bakmalıyım ?

benim istediğim kritler şunlar.

benim kimliğimi alabilir ama ondan sonra eve kimi getireceğime bakmasın.
temiz olsun.
sıcak su olsun.
güvenli olsun.

bütçem de 300 minimum-450 maksimum.
yer istanbul. ev için düşündüğüm alan bakırköyden kadıköye kadar uzanıp kuzeyde maslak sarıyer tarabyaya kadar olan bir bölge içinde olması.
(4) 

hangi saç kurutma makinesi

charlotte blanc #1343575 
erkek için soruyorum. kullanıp sevdiğiniz var mı ? marka model yazarsanız bakabilrim.
(1) 

petkim referans fiyat listesi

charlotte blanc #1343167 
merhaba biz polyester ithal edeceğiz türkiyeye. benim bildiğim bir petkim fiyat listesi var gümrükte. ondan aşağı getiremiyorsun. interneti taradım ancak bu fiyat listesinin 2019 versiyonuna ulaşamdım. acaba bu uygulama kalktı mı yürürlükten ondan mı bulamıyorum neler oluyor ?

ayrıca biz malı fabrika teslim alacaız. polyesterin gümrük tarifesini bilmiyorum. depoya getirene kadar ne gibi masraflar binecek ?
(2) 

sezon tanıtımı

charlotte blanc #1341423 
fleabag diye bi dizinin tanıtımı bu

twitter.com

pek anlamaıdm. mesela burada anlamamaız gereken şey ne ? sanat mı bu ?
(2) 

90 lardan iki film

charlotte blanc #1338277 
İkisi de tv film sanırım Japon aksiyon filmi

Birincisi bunda bir tane mavi saçlı kılıçlı bir adam vardı ve buz mu rüzgar mı neydi adı. Aklımda sadece o var

İkincisi bu filmde bir tane hayat kadınını oynayan Japon kadın vardı. Villain olarak beraber olduğu adamları ağzından çıkardığı jilet ile kesiyordu. Buz küveti içinde mi ne kesiyordu. Polisiye aksiyon idi sanırım

İkisini de çok küçükken kanald de izlemiştim sanırım

İsimlerini bulmam da yardımcı olur musunuz
(13) 

istenmeyen hamilelik

charlotte blanc #1332110 
bi kızarkadaşım ayrıldığı erkek arkadaşından hamile kalmış olabilir. test yapmış 2 çizgi çıkmış. bu akşam da gebelik testi için hastaneye gidecek.

arkadaşa nasıl destek olabiliriz ?

bir de kötü haber çıkmasını beklyiiruz. bu haber sonrası eldeki seçenekler nedir ? kürtaj yapabiliyor mu yoksa doğurup evlatlık mı vermek zorunda ?

istanbul türkiye.
(3) 

superonlline sorunu

charlotte blanc #1330965 
superonline bizim şirkete gelip amcamı kandırmış. size süper bir internet bağlayacaız diye. bir kağıda imza atılmamış ama amcam tarafından. şirket hesabına adsl hesabı açılmış.

internette zaten hemen sorun çıktı. 1 gün bile kullanamadık. teknik destek istedik. 6 gün gelmedi. sonra zaten istemedik. adamların bölgeye teknik ekip gönerecek ekipleri yok daha.

iptal etme kistedik çağrı merkezinden. kampanyadan cayma taahhüt bedeli ödersiniz diyor.

paramızı superonline a kaptırmadan nasıl çıkarız bu işin içinden ? şikayet ettim ama 20 gün oldu şikayetime dönmediler. imza yok ortada. zaten amcam şirketin yetkisli değildi diye yalan uydurdum. tahhatünüz geçersizdir dedim. hemen iptal edin. iki kez aryıp sordum hala inceleniyor diyorlar.

yardım eder misiniz ?
(2) 

yılbaşı partisine yetişir miyiz ?

charlotte blanc #1329741 
başlangıç noktası ve saati

beylikdüzü saat 11

varış noktası

maslak acıbadem civarı 00:00 dan önce

ulaşım aracaı skoda rapid

şoför dahil kişi sayısı 4
(2) 

bedelli askerlik randevu sorunu

charlotte blanc #1316050 
çoğu şubede inanılmaz kalabalık var. millet yatırmış parayı ama işlem yapamıyor. randevular dolmuş

tekirdağ çorlu da bile randevu yok.

önerileriniz nelerdir ? tekirdağa sabahtan gidip listeye mi adımı yazdırsam ?
(1) 

spotify üyeliği ve ailesi

charlotte blanc #1315632 
spotify üyeliğim bitti. yenilemedim. şimdi kütüphanemdeki tüm şarkılarım gitti mi yoksa tekrar üyeliğimi başlatınca geri geliyor mu ? üyelik dediğim premium.

bir de spotify aile üyeliğine katılmak istiyorum. beni alan olur mu ?
(2) 

bedelli askerlik aralık

charlotte blanc #1314712 
merhaba bu hafta bedelli askerlikten yararlanmak için başvurucam. aralık ayında belli olmayan bir tarihte 2-3 günlüğüne yurtdışına iş sebebi ile çıkmam gerekiyor. şu an vize başvurusunu başlattım.

benim sormak istediğim. bu hafta başvursam benim celbim ne zaman çıkar ? daha geç başvursam celbimi 2019 a atma şansım olur mu ?
(3) 

gmail hakkında soru

charlotte blanc #1314700 
yakın zamanda hacker lar musallat oldu. bir tanesi ile dalga geçtim ama büyük hataymış. spam yedim 2 3 gün 5bin 10bin mail aldım hesabıma.

sanırım bu olay sonrası hesabım karalistelere mi alındı yoksa ayarları mı bozuldu bazen başka insanlara mail atarken mail im şu hata ile geri dönüyor

i.hizliresim.com

bu konuda gmail ayarlarını kurcaladım ama birşey çıkmadı. gudjudea@gmail.com o kim onu da bilmiyorum. ne yapsam bu sorunu çzöerim ?
(5) 

okul kayıt

charlotte blanc #1314695 
3.5 yaşındaki çocuğun konuşma gelişim problemleri var. konuşmasına katkı sağlasın diye ilk evin diye bir yere yazdırdık. bu ilk evin istanbul beylikdüzünün gürpınar semtinde bir okul.

okul kayıt için çocuğun ve annesinin kimliklerinin fotokopisini istedi. sizce vermeli miyim ? ayrıca haftada 2 saat ders alacak. her saat için 120 lira istiyorlar. sizin kafanıza yattı mı ?

servis veya yemek bu paranın içinde değil.
(6) 

diş teli

charlotte blanc #1313105 
27 yaşında erkek. ortodontiste gidicem. dişlermim muayne etsin. benim sormak istediğim şey görünüşümü olumlu yönde nasıl etkiler? benim dişlerim çok kötü durumda değil. arkadaşım ki kendisi ortodontist, sdece dişimin çapraşık olduğunu söyledi. düzeltsem mesela dış görünümümü iyi etkiler mi ?
(1) 

bedelli askerlik başvurusu

charlotte blanc #1311602 
ekim ayı geldi çattı. 1 kasımda bedelli bitmeden benim başvurmam gerekiyor.

sormak istediğim

1- e devletten çıktı alıp parayı bankaya yatırdığımız dekont ile birlikte bir askerlik şubesine gitmek gerekiyor değil mi ? basitçe bu.

2- başvurduktan sonra kaç gün içinde bu gereksiz 21 gün eğitimine başlamam için beni çağırırlar ?
(4) 

sporda motivasyon sorunu

charlotte blanc #1309599 
agirlik kaldiriyorum haftada 4 kez. antrenman oncesi yiyorum 2 saat once pilavdir ettir gomuyorum. ancak hala sporda enerji sorunu yasiyorum.

arkadas ile beraber yapiyoruz. o senin en buyuk sorunun motivasyon diyor.

spordan once neler yapmami onerirsiniz motive olmam icin ?
(1) 

vivident

charlotte blanc #1307116 
vivident sakız çok pahalı olmuş. ufak bir market büfe işine girdim. millet de vivident i seviyor sanki. ama daha ucuz ve kalite olarak vivident in aynısı veya yakını bir sakız markası var mı ?
(2) 

halkbank ve vakıfbank kur meselesi

charlotte blanc #1306844 
halkbank olayı sırasında bence komplo teorileri üreterek bu adamlara epey fazla kredi veriyoruz. bunlar becerisizlikle açıklanabilen şeyler çünkü. diye düşünüyordum.

şimdi vakıfbankda da oldu. bu da mı beceriksizlik diyeceğim ama bu sefer tesadüf diye geçemiyorum. ikinci kez bu olay yine kamu bankasına oluyor.

içeride biri tayyip babadan izinsiz nasıl böyle şeyler yapar ? tayyip baba da biliyor mu meseleyi ?

bunun dışında belki tayyibin circle ından biri tayyipten izinli izinsiz bunu yapıyor olabilir mi ?

sizin açıklamanız nedir ?
(2) 

e devlet şifresi

charlotte blanc #1305218 
ptt ye gittim bugün 2001 mayıs doğumlu yeğenim vardı yanımda ona e devlet şifresi alıcaktım. adam vermedi. illa anne veya babası olması gerekiyor yanında dedi.

internette şahsen başvurabileceği yazıyor diye gösterdim olmaz dedi istersen müşteri ilişkilerini ara veya müdürlüğe git aynı şeyi söylerler dedi.

internette farklı yazıyor, adam başka birşey söylüyor. hangisi doğru ?
(3) 

yatak ve uyku bandı

charlotte blanc #1305121 
ömrümün en azından 3te 1ini geçirdiğim yatağımı yenilemeyi düşünüyorum. odama da çok ışık giriyor bir de göz maskesi, uyku bandı almam gerekiyor.

yatak için sadece bazaya ihtiyacım var. burada paraya kıyıp yurtdışından veya türkiyeden en iyisini almak istiyorum. ne önerirsiniz ?

göz bandı için de kaliteli bir göz bandı tavsiyeniz var mı ?
(1) 

oguzhan koc takdiri ilahi klibindeki hatun kim ?

charlotte blanc #1304053 
www.youtube.com

cok hos kadin. ismi ne
(3) 

incredibls 2

charlotte blanc #1303788 
bu filmin altyazılsı hiç mi yok arkadaşlar ? yer istanbuıl
(1) 

bakirkoy beylikduzu bahcesehir spor salonu

charlotte blanc #1301860 
luks spor salonu uyeligi ariyorum.
(3) 

iphone x kılıf önerisi

charlotte blanc #1301351 
bir tane telefon aldım. kılıf için öneri istiyorum. kredi kartı kimlik koymalı veya bir şey izlerken telefonu tutan kılıflar arıyorum. sizin önerileriniz nedir ?
(4) 

kriz zammi gelmeden once yapilacaklar

charlotte blanc #1301098 
zamlanmadan once dolar bazinda uygun fiyatta olan neler var turkiyede ? aklima elektronikler geliyor ama onlar buyuk ihtimal zamlandi.
(4) 

enpara euro hesabindan kuwait turk euro hesabina

charlotte blanc #1300771 
enpara euro hesabimdaki dovizi cekmek istiyorum. ama sanirim enparadan dolar cekebiliyorsun euro cekemiyorsun. o yuzden kuwait bankasina gonderip onlarin subeden cekeyim diyorum. masraf alirlar mi 1 ? bu euroyu cekmek icin daha mantikli bir yol var mi 2 ?
(2) 

2018 ekonomik krizinin suriye politikasina etkisi

charlotte blanc #1300770 
biz simdi bu elimizdeki suriye topraklarini tutmak icin epey para harciyoruz. dolar afedersiniz biseyinin nikahi oldu. acaba diyorum bizimkiler bu ekonomik kriz (bunlar iyi gunler dolar 12 liraya kadar cikar, kriz yonetilemiyor kesinlikle) sebebiyle biz bu bolgelerden cikar miyiz ?
(5) 

jilet geri donusum sorusu

charlotte blanc #1300767 
ben permatik ve turevlerini biraktim. bir tane tras bicagi aldim. onunla kesiyorum. wilkinsonun 5li jiletlerini aliyorum. biraz birikti, jiletlerini cope atmadim. bunlari geri donusume falan nasil verebilrim ? jiletin cope atildigini dusunmuyorum epey tehlikeli
(3) 

kim bu kiz ?

charlotte blanc #1300765 
www.youtube.com

sahibinden.com reklami. bir kiz arabanin onunde dans ediyor.

oyuncu veya model ismi ne ?
(2) 

telefon almak istiyorum bu ekonomide alayım mı ?

charlotte blanc #1300086 
merhaba arkadaşlar

şu an iphone 6 256 gb kullanıyorum. telefonun ekranında bir piksel patlak. ışık yayıyor. bir de telefonda konuşurken karşıdakinin sesini doğru düzgün almıyor. ekranı değiştirmek 500 lira gibi bişi idi en son şimdi daha fazla pahalanmış olabilir. zaten bunun ikinci eli de çok etmiyor.

sizce yeni telefon alayım mı ? yoksa idare etmeye devam edeyim mi ? epey de yavaşladı namussuz.

yeni telefon olarak yine iphone istiyorum. iphone x 64 gb gözüme kestirdim. gelirim dolar üzerinden. sizce media marktın o taksitli sunduğu 7bin liralık teklifini değerlendirsem mi ? kur 1 usd 8-9 liraya kadar gelecek. eminim o yönden. ama sormak istediğim şu kur o seviyelere vb gelirse media markt benim anlaşmama zam yapabilir mi ? bundan emin olursam taksitli telefon almaya evet veya hayır diyeceğim.

değerli cevaplarınızı bekliyorum sevgili duyurucular. yardımcı olursanız sevinir.m

edit: bir de bunu gözüme kestirdim urun.n11.com

6339 lira. paraf kredi kartım limitim 3000 tl gibi bişi. bir 4000 tl daha koyup oraya sonra da taksit yaptırsam 6 aylığına gene taksit olacak. yine faiz oranları vb değişip bu işin bana girme olasılığı var mı ?
(1) 

yeni shaker

charlotte blanc #1294987 
eski protein shaker ım kırıldı. paraya kıyıcam. rahat kokmayan iyi karıştıran bir shaker arıyorum. ne alayım ? n11 gittigidiyor vb den tavsiyeniz var mı ?.

mobil görünümden çık