(1) 

Uber çalışmıyor

charlotte blanc #1264026 
eskiden kullanabiliyordum şimdi uber ağına ulaşamıyoruz diye hata veriyor. benden mi kaynaklı bu sorun yoksa genel olarak herkeste mi öyle ?
(3) 

kredi kartı sorusu

charlotte blanc #1264010 
tüm kredi kartları taksit için senden faiz alır değil mi ? enparaya başvurdum yeni. acaba yanlış mı yaptım ? sırf taksit özelliğini kullanabilmek için başvurmuştum. hangisi daha avantajl cepteteb yada enpara kredi veya banka kartı ?
(2) 

eski fatih üni şimdi istanbul üni hadımköy

charlotte blanc #1263954 
eski fatih üniversitesi vardı. cemaatin. hadımköyde alkent 2000 evlerinin yanında. şimdi istanbul üniversitesi oldu ve bugün de birkaç öğrenci sürüsünün otobüs ile gelip gittiğini gördüm. orası açıldı mı ? bu öğrenciler falan gittiğine göre açıldı ama ne bölümler var mesela ? eski fatih ünide yurt vardı spor salonu tenis kortu vb vardı. mesela bu ve saymadığım bilmediğim fatih üninin başka fasiliteleri de istanbul üni altında devam ettiriliyor mu ?
(6) 

acilen paraya ihtiyaciniz var diyelim

charlotte blanc #1263167 
isleri ilginc kilmak icin bir de size bir uyusturucu icirdiler ve bu sihirli-ya da kimsenin bilmedigi teknik bulus olan uyusuturucu sizi birdenbire 10 kat daha guclu yapti. basliktaki soruya boyle giriyruz. oldugunuzdan 10 kat daha guclusunuz. acil paraya ihtiyaciniz var. bu gucu kullanarak nasil acil para yapabilirsiniz ?

edit: devlete, labrotuara gitmek kan satmak, uyusturucuyu satmak vb oyle seyler yok.
(2) 

isviçrede bir bankaya belge yollamak

charlotte blanc #1263036 
dhl haricinde bunun en ucuz yolu nedir ?
(11) 

kocaman burgerler

charlotte blanc #1262880 
twitter.com

su resimdeki burgerleri yeme adabi nasildir ? bir yere gittigimizde canim cekmesine ragmen sirf ugrasmamak icin siparis etmiyorum bu burgerleri. ama merak da ediyorum.
(1) 

su urunun son kullanim tarihini cozemedim

charlotte blanc #1262877 
bir gunes kremi sanirim bu. resimleri ekte. acaba son kullanim tarihi kac. kutunun ve sisenin her tarafina baktim yok baska birsey.

i.hizliresim.com

i.hizliresim.com
(3) 

yeni kimlik karti

charlotte blanc #1262831 
cuma gunu tekirdag cerkezkoy nufus dairesinde basvurumu yaptim. adres olarak istanbul beylikduzunu verdim. evde bulamazlarsa beylikduzu nufus ilce mudurlugune birakiyoruz dedi.

benim ogrenmek istedigim. kart tahminen ne zaman gelir ? ikinci olarak da yola ciktiginda veya hazir oldugunda veyahut beylikduzu ilce nufus mudurlugune biraktiklarinda beni arayip bilgilendiriyorlar mi ? mail ve telefonum var.
(1) 

ikametgah belgesini ingilzice alabiliyor muyuz ?

charlotte blanc #1258690 
sb
(4) 

gribi ilaçsız geçirmek ve hasta iken spor yapmak sorusu

charlotte blanc #1258683 
grip oldum. burnum akıyor ve sesim gitti. öksürüyorum. hastalık başlayalı 3 gün falan oldu. ilaçsız geçirmek istiyorum. tavsiyeleriniz nelerdir daha kısa sürede bu hastalığı atlatabilmek için. ilaçsız.

işe gitmeden önce penceremi açıp odayı havalandırıyorum.
su içmeye çalışyorum bol bol.

bunlar dışında.

ek soru: bu haldeyken spora gideyim mi ? ağırlık kaldırıyorum ama ağırlık kaldırmasam bile 30 dk falan kürek yapsam nasıl olur ? hasta halimle bir faydasını görür müyğm ?
(2) 

standart pompa fahiş fiyat verdi

charlotte blanc #1255417 
standart pompa NMT LAN 80 pompasının bir parçası lazımdı bana. standart pompayı aradım esenyurttaki protek bayisini verdiler. resimdeki kart lazım bana

bu pompa
i.hizliresim.com

bu da kart
i.hizliresim.com
i.hizliresim.com

adamlar yüksek bir fiyat çaktı. dedim çok pahalı bu. o zaman yüzde 5 indirim yapabiliriz dedi sadece. acaba burada bir bağlantısı olan var mı başka bir bayi veya yerden fiyat alabilir miyim ? birkaç başka bayiyi arıyorum zaten benim sorduğum belki buradan bir yardım edebilen referans olabilen çıkar.
(2) 

konsolosluk tasdiğe her belge için 2300 lira istiyor normal mi ?

charlotte blanc #1254707 
merhaba. bizim türkiyedeki iki şirketimiz için birleşik arap emirliklerinde banka hesabı açıcaz. banka da bizden bir takım belgeleri dubai konsoloslugunda onaylatmamızı istedi. apostil.

2 şirket ve ve her şirketin 4 belgesi var etti size 8 belge.

ben 1 ay önce aynı şirket belgelerini daha önce türkmenistan konsoloslugunda da tasdik yaptırdım. orada da benzer birşey vardı. türkmenistanda temsilcilik açmamız için gerekiyordu. onları yapmıştım ve türkmen konsolos bana belge başına denizbanka konsolos hesabına 50 dolar yatırmamı söylemişti.


dubai konsolosuna da sordum , görevli 2300 lira belge başına dedi. şaştım kaldım. bu çok yüksek bir rakam değil mi ? 600 607 dolar yapıyor. kandırıyıyor mu rüşvet mi istiyor anlamadım gitti.
(2) 

ismek

charlotte blanc #1254420 
neden ismekte bütün kursların hem kontenjanı hem de yedek kontenjanı full ? her kursun öyle. anlamadım gitti.
(3) 

apple macbook bataryasi satin almak

charlotte blanc #1253908 
Merhaba sevgili romalilar

15 inch macbook pro mid 2009 kullaniyorum. bataryasi enerji tutmuyordu degistridim. muadil aldim 2 haftada cop oldu. simdi orjinalini almak istiyorum. bataryayi degistirmesi cok kolay o yuzden siparis edip kendim degistiricem ama nereden alsam gercek orjinalini satiyorlar ? daha gecen hafta orjinal diye siparis ettim bugun geldi ve caaaat retro marka batarya cikti. o yuzden once size ugrayayim dedim. hangi siteden alayim ?

model 15 inch macbook pro mid 2009
istanbul beylikduzu
(5) 

ağırlık kaldırmada enerji sorunu

charlotte blanc #1253183 
haftada 4 kez spora gidiyorum. nsuns 5 3 1 yapıyorum. diğer egzersizlerde de oluyor bitse de gitsek oluyorum enerjim kalmıyor. en çok overhead press de falan çok zorlanıyorum. kaldıracak enerjim olmuyor. spordan ne kadar önce en az ne kadar ne yiyeyim de salonda enerjiden patlayayayım.
(11) 

iphone bataryanızı nerede yaptırdınız

charlotte blanc #1252932 
iphone 6 benim. 80 liraya yaparız diyen bir yer var. güvenemedim pek size danışmak istedim.

soru: kaça yaptırdınız ? memnun kaldınız mı ? tavsiye eder misiniz ?
(2) 

bein connect telefon aplikasyonu

charlotte blanc #1252923 
merhaba. ben bu aplikasyonu telefona yükledim. dün modern familyinin son bölümünü çok rahat izledim. ancak başka bölümleri veya başka dizileri paket ile alabilrisin dedi. hangi dizileri izleyebilirim neden modern family e izin verdi de başkasına izin vermedi ?

paketim

ailenin yıldızı paket.
(2) 

fotoğraftaki makine ne makinesidir ?

charlotte blanc #1252199 
bir arkadaştan geldi foto. bana bundan al diyor. ama makinenin markasını modelini bilmiyor. ben de anlamadım ekşi duyuruya soruyorum.

i.hizliresim.com

i.hizliresim.com

arkadaşın dediğine göre bu şey, konut apartmanlardaki foseptik veya atık suyu arıtırken sisteme belli aralıklarla klor veren bir makine. klor makinesi aaslında. ama adı nedir markası nedir bilmiyoruz

bir de biliyorsanız bu makineyi nerede ucuza alabilirim. aynısını istiyoruz.
(6) 

deadlift sorusu

charlotte blanc #1252154 
benim gym patladiktan sonra akbati macfite yazildim. en buyuk sorun squat rack yok bu ay geliyormus, acelem oldugu icin he dedim ama simdi pismanim. neyse konuya gelelim

hocalar cok egitimli gorunuyor. dersler egzersizler var sevdim. bi de hepsi ozel ders verme pesinde. yadirgamiyorum tabi ki herkesin ekmegi sonucta. neyse bir hoca ile tadimlik ders gibi bisi yaptik. hareketleri yanlis yaptigimi soyledi.

deadlift

bunu tekrar yaparken agirligi tam birakmadan ayak bileklerine kadar getirip geri yukari kaldirican dedi. sadece setin basinda ilk rep i yaparken kaldirirsin sonra ise tam yere indirmeden devam edersin seti bitirrsin dedi.

bu hareketin adi deadlift. agirligin yerde olu agirlik olarak kaldirman gerek diye dusunuyorum. o yuzden bar'i tamamen yere birakip oyle kaldirip tekrar rep e devam ederim. ben mi hakliyim hoca mi hakli ?

(sumo deadlift icin de ayni seyi soyledi. )

not: tek bir noktada iyi farketmemi sagladi. deadliftde cok egiliyorum. fazla egilmeden kaldir dedi. sonra farkettim ki ben hamstringleri cok yuklemiyorum. RDL ile hamstringleri yuklemeyi ogrendikten sonra daha dogru hareket yaptigimi dusunuyorum.

RDL: www.youtube.com

not 2: simdi farkettim de videodaki alan thrall da cok egiliyor deadlift yaparken. anlamadim gitti
(6) 

PC bilgisayarımın RAMini yükseltmek istiyorum

charlotte blanc #1252023 
bilgisayarımın görselini ekte paylaşıyorum.

i.hizliresim.com

sanırım model ismi casper nirvana one desktop. eski bir laptop ama iyi. ram ini yükselteyim diyorum. daha önce macbook promun ramini 4 gb den 8gb ye kendim yükseltmiştim. parçayı crucial.com dan satın alıp internetten direktifleri takip edip yaptım.

benzer yükseltmeleri buna yapmak istiyorum. sizden istediğim

1- bana tavsiye verin şimdilik sadece ram den anladığım için onu yükselteceğim. başka ne yapabilriim ? bu bilgisayar iş bilgisayarım ama arada mesela age of mythology oynuyorum. çok kasmayacak başka windows tabannlı oyunlar torrentten indirip oynamayı seviyorum. 2015 ve öncesi oyunları rahat kaldırır sanırım. zaten gözüm çok yüksek değil. ona göre tavsiyelerinizi dinlemek istiyorum.

2- nereden alayım ? en uygun, kazık olmasın, bozulacak dandik olmasın(uygun dedim ama bu madde daha önemli) parçalar arıyorum.
(3) 

vatandaşlık sorusu

charlotte blanc #1252019 
merhaba romalılar

Doğum tarihi 11,02,2004
Yer: Avcılar Vatan Hastanesi

olan bir yeğenim var. anne babası tr vatandaşı değil. kendisi başka yurtdışında bir yerde yaşıyor. yeğenimin doğum belgesine ulaşmak istiyorum. avcılar vatan hastanesi yıkıldı. nerede bulabilirim bu doğum belgesini ? bir de yeğenimin tr vatandaşı olma gibi bir şansı var mı?
(3) 

gunluk kiralik ev beyazit civari

charlotte blanc #1248766 
bir aile geliyor yurtdisindan onlari yerlestiricem. hastane de tedavi olacaklar. bana beyazittan gunluk kiralik ev lazim. ailenin sayisini bilmiyorum kari koca ve 2 veya 3 cocuk olmasi lazim. tanidiginiz ettiginiz var mi? sahibindene ilan baktim burayi da yoklayayim dedim.
(3) 

beymen kokusu

charlotte blanc #1245973 
beymen veya zilli bu gibi mağazalara girdiğnizde çok güzel bir koku ile karşılıyorsunuz.

şimdi biz de türkmenistanda bir yer açtık. aynı kokuyu istiyoruz. ancak google da ne diye aramam gerekiyor bu malzemeyi bilmiyorum. yardımcı olabilir misiniz ? açağacaımız yer de nusret gibi yüksek bir yer. aradığım şey en iyi kalite koku.
(2) 

türkiye genelinde vpn erişim sorunu mu var ?

charlotte blanc #1236878 
opera vpn im çalışmıyor. acaba rusya gibi biz de mi vpn i yasakladık.
(1) 

macbook batarya almak istiyorum.

charlotte blanc #1235287 
macbook pro 15 inch mid 2009 laptopuma batarya alacağım. kendim takabiliyorum. sonuncu aldığım yer amazondu. dandik batarya almışım hemen bitiyor. şimdi daha iyisini almak istiyorum nereden alabilirim ? yurtdışından almam sıkıntı oldu lityum göndertmiyorlarmış.

aynı zamanda iphone 6 telefonumun da bataryasını değiştirmek istiyorum onu da kendim yapabilirim diye düşünüyorum. nereden batarya alabilrim ?
(5) 

Bakırköy ido

charlotte blanc #1230340 
Beylikdüzünden Bakırköy İdo'ya gidiyorum. Arabayla gitsem arabamı nereye güvenli bir şekilde park edebilirim ?
(1) 

en ucuz hp renkli toner

charlotte blanc #1229391 
beylikdüzündeki ofisimizde 3 tane yazıcı var

hp renkli deskjet ink advance
oki ml320
hp siyah beyaz

toner masrafımız da oluyor haliyle. en ucuz nereden alabilriz toneri ? özellikle renkli tonerimiz.
(3) 

bir zamanlar anadoluda

charlotte blanc #1229110 
www.youtube.com

bu sahne neden çok övülür ? gerçekçi tamam ama başka nesi var mesela ?

bir de adam yemiyor mesela kıt kanaat geçinen fakir köylü o. masayı donatmış. misafirler hapır hupur yiyor yazık değil mi köylüye ? bir de bir kavanoz da bana ayırın diyor adam.

fırat tanış neden önemli o sahnede ?
(2) 

bayer turk ilac kimya

charlotte blanc #1224488 
buradan tanidigi olan var mi ? bizim firma ozbekistandan ilac yapiminda kullanan bir ana hammaddeyi ithal ediyor turkiyeye. bayere de satmak istiyoruz. bakir sulfat
(3) 

ahmet tasgetiren sorusu

charlotte blanc #1224364 
bu adamin arkasinda allah mi var nasil erdogani elestirebilip de kovulmuyor veya hapse atilmiyor ?
(1) 

turkiyenin en buyuk zirai ilac ureticisi ilk 5 firma ?

charlotte blanc #1224359 
turkiyenin ilk 5 zirai ilac ureticisini bulmam lazim.
(2) 

Metrobus

charlotte blanc #1222150 
Metrobüsten Kapalıçarşı'ya nasıl giderim ? Metrobüsün Florya durağından tarafından geliyorum şu an. Acil cevap lütfen
(3) 

Polietilen PE sorusu

charlotte blanc #1222125 
ozbekistandan bu polietilen ve Polipropilen malzemelerini getirecegiz. ben biraz arastirma yaptim plastikcilere satabiliyoruz ancak merak ettigim su bu malzemenin trde bir toptancisi mi var yoksa onumuze gelen fabrikaya satis yapabiliyor muyuz ?
(4) 

ihlas cemaati sorusu

charlotte blanc #1221047 
ihlas cemaati eski seyhlerinin olumunden sonra oglu mucahit orenin nasil modern bir kadinla evlenmesine izin vermisler ?

ikinci sorum da bu cemaatin lideri kim su an ? enver oren oldu, oglunun modern bir esi var, e peki kim rahim er falan mi ? lider kim ?
(12) 

Evden markete kıyma yaptırmak için et getirmek

charlotte blanc #1220980 
3-4 kilo kadar et var. Bizim evdeki makine beceremedi. Markete getirdim bu kiloda et için mesela kasapa ne kadar bahşiş verilmeli onu merak ediyorum ? Veriliyor değil mi ?
(3) 

deadlift yaparken sorun

charlotte blanc #1217436 
spor yapmadan once isiniyorum cardio. sonra kollar esneme calismasi. ondan sonra vertical bir push bir tane pull ondan sonra ya squat ya da deadlift. erkek(26) agirlik kaldirmayi seviyorum ama bir turlu istikrarli gidemedim. bench 25kg, ohp 20kg rahat 5 setler yapbiliyorum. squat da eh iste.

simdi bu deadlifti(35 kg) yaparken bir sikinti yasiyorum.

ayaklarim yerde. halteri kaldirirken sirtim duz. bacaklar hafif kirik. yay gibi geriliyorum. halteri kaldirirken sanki halter yere sabit de ayaklarimla yeri itiyormus gibi yapip ayaklarimi full calistiyorsum. buraya kadar hersey guzel

halteri yere birakirken sorun.

ne kadar calisirsam calisayim sirtim duz duramiyor yere indirirken. bu sorunu nasil cozebilrim ? agirligi mi dusurmek zorundayim illa ? bir teknigi var mi ?
(1) 

eski harddrive i okutan bir cihaz vardi neydi o

charlotte blanc #1215059 
hdd vardi. onu cikardim macbooktan yerine ssd koydum. simdi biglisayarcidayken bir tane makine vardi oraya takip makinenin icindeki dosyalari alabiliyordum. bana o tur bir cihaz lazim adi nedir ? nerede bulurum en ucuzunu ?
(5) 

kombi

charlotte blanc #1210756 
bizim evde demir dokumun kombisi var. arizalandi servis cagirdim sicak su pompasi yanmis dediler. yenisini takmak icin 550 lira istediler. ben bu fiyati yuksek buldum. pompayi kendim bulmak istiyorum. nereden bulabilirim ? ayrica ikinci soru resimdeki pompa icin 550 lira cok yuksek bir fiyat degil mi ?

edit: ankara icin yardimci olan arkadasa cok tesekkur ederim ancak maalesef yer istanbul. yeri onceden belirtmedigim icin ozur dilerim.

i.hizliresim.com
(1) 

su tankeri

charlotte blanc #1206859 
bizim evin orada iski yok. su alıyoruz. ben tanker su satın almak istiyorum. 27 ton getiriyorlarmış. en ucuz nereden bulabilirim tanker su ? getirsinler bizim eve. kuyu var oraya boşaltıyorlar. oradan kullanıyoruz.

lokasyon hadımköy fatih üniversitesi yanı.
(4) 

horlama

charlotte blanc #1206858 
horlama problemimi nasıl çözerim ? yılbaşında aynı odayı paylaştığım arkadaş diyene kadar horladığımı bilmiyordum. sonra bir tane app vardı sleepcycle dün akşam onu denedim ve gerçekten de horluyormuşum. 10 dk horladığımı söyledi. dinledim.

sağ burnum kemik eğrisinden dolayı yüzde altmış tıkalıdır. arasıra sorun olur bazen hissetmem. 25E normal kilo ve boy.

nasıl çözebilirim ? burun bandı mı kullansam ? kendimden iğrendim.
(2) 

iski

charlotte blanc #1204338 
yeni taşındığımız bir site var. bu sitede iski yok. suyu site yönetiminden alıyoruz. uzun bir süre böyle devam etti ancak iski hiç bağlatmadı. siteden su almaya devam ediyoruz. bunu nasıl değiştirebiliriz. iskinin yakında geleceğini umarak bekledim ama olmadı artık kendim işi elime almam lazım. ne yapmam gerekiyor iskinin bizim siteye su bağlamasını sağlamak için ?

istanbul-hadımköy
(2) 

bahçe sulama aparatı arıyorum.

charlotte blanc #1203290 
iyi günler arkadaşlar

www.facebook.com

şu videodaki aparattan arıyorum adı nedir nerede bulurum ?

bahçe sulama aparatları istanbulda nerede satılır en uygun fiyata ?

aparatın fotoğrafı

i.hizliresim.com
(2) 

otomatik kapi alicam size de danisayim dedim

charlotte blanc #1198854 
afganistanda bir marketler zinciri var. bir tane marketin otmatik kapisi bozulmus onun techizatini aliyorum. kapisi saglam sadece mekanizma lazim motoru, beyni, radari vb.

1- aradigim ilk satici yavuz otomasyon sistemleri. abi bana kapi haric ortalama 2600 olur dedi.

2- marmara otomatik kapiyi aradim oradaki abi kapi boslugunu markayi falan sordu uymayabilir parcalar dedi. bana whatsapten atilan fotograflari gonderdim. bunun makarasini falan da degistirin dedi. hepsini degistiriyoruz dedim. konuya vakif bir abi gibi geldi acikcasi. size alman motoru verelim basiniz agrimasin. zaten afganistana gidiyormus bu mal beni de sizi de rezil eder dedi. yerli uretim var burada ucuz ama tavsiye etmem dedi. 3000 tl arti kdv fiyati.

3- hilal kepenk sistemleri. buradaki abiye durumu anlattim. fiyat alayim sizi arayayim dedi. bana 1500 tl + kdv verdi. motorlar yerli uretim mi diye sordum cin mali dedi. cin mali bu peki garantisi var mi ? 2 yil garantisi var dedim. afganistana gelip tamir eder misin diye sormadim. 11-12 yildir bu isi yapiyoruz artik herkes cinde uretiyor italyani da almani da dedi. bana pek guvenilir gelmedi kac yil sektorde oldugunu sadece cin malinin ayibini ortmek icin soylemis gibi geldi.

daha da baska yerleri aramaya devam ediyorum su an ama sizin oneriniz nedir sizin gorusunuz nedir ?
(3) 

deprem sorusu

charlotte blanc #1198599 
dunya tarihinde hic gokdelenler veya yuksek binalar deprem yuzunden bukulup cokmus mudur ? cok merak ediyorum. depremde gokdelendeydim acaba bina yanlamasina duser de olur muyum diye korktum.
(2) 

i heart istanbul

charlotte blanc #1197129 
selam duyurucular

amcamin bir arkadasi yillardir "i <3 istanbul" logosunun telifini elinde bulunduruyormus. amcam bana soruyor bunu bir ise donusturlim. urun yapsak internette satsak oluyor mu ?

ben de instagramda hesap acip satilabilir dedim ama hicbir deneyimim yok bu konuda. tek bildigim cin urunleri yerine gercekten emek verip ugrastigin butik seyleri satarsan gercekten basarili olma sansin var o da biraz zor.

internettte bir websitesi acarak satmayi mi denesek ? nasil yapilr bu is bana bir yol gosterir misiniz ?

edit: logosunu almis sadece
(7) 

hangi lor peyniri ?

charlotte blanc #1196661 
demin ilk defa lor peyniri yedim tahsildaroglu 300gram. bayildim. cok guzel kremali ve tuzlu. tadi cok hos.

ekonomik
protein acisindan zengin
tat olarak iyi

bu ucunu de optimum tutan bir oneriniz var mi lor peyniri icin ? vucut gelistirmeden protein kaynagimi lordan almayi dusunuyorum. o yuzden ekonomik yonu agir basiyor. teneke olarak falan mi alsam ?
(12) 

Diş Eti temizleme 3 seans 1400 lira

charlotte blanc #1194965 
Normal mi ? Beylikdüzü Avrupa diş hastanesi kliniği
(3) 

dubaiden ne istenir ?

charlotte blanc #1193181 
dubaiden akrabam gelecek istedigin birsey olursa soyle dediler de benim istedigim birsey yok. ne isteyebilirim ?

telefon,kindle,kulaklik,laptop haric.
(9) 

meditasyon

charlotte blanc #1193155 
aramizda meditasyon yapanlar var mi? rutininiz nasil ? kac dk yapiyorsunuz ? yararlari neler ?
(5) 

diyet

charlotte blanc #1192175 
spor yapiyorum, kas gelisimini saglamak icin diyet yapmaliyim. yeme motivasyonum yok. bunu nasil cozebiliriz. yiyemiyorum. kusacak gibi oluyorum. sabah 5 yumurta beyazi bile yiyebilecek kapasitede degilim.

mobil görünümden çık