grip oldum. burnum akıyor ve sesim gitti. öksürüyorum. hastalık başlayalı 3 gün falan oldu. ilaçsız geçirmek istiyorum. tavsiyeleriniz nelerdir daha kısa sürede bu hastalığı atlatabilmek için. ilaçsız.

işe gitmeden önce penceremi açıp odayı havalandırıyorum.
su içmeye çalışyorum bol bol.

bunlar dışında.

ek soru: bu haldeyken spora gideyim mi ? ağırlık kaldırıyorum ama ağırlık kaldırmasam bile 30 dk falan kürek yapsam nasıl olur ? hasta halimle bir faydasını görür müyğm ?

 

zencefil bal limon üçlüsü, ıhlamur, bol su tüketimi

hosein

Ateşin falan yoksa grip değil de soğuk algınlığı geçiriyor gibisin. Açıkçası ne yaparsan yap aynı sürede geçecek ama boğazına yayılmasını önlemek için eczaneden bir gargara alabilirsin, adaçayıyla da olur. Bir de bol sıvı tüketebilirsin.

Ağırlık kaldırabilirsin sıkıntı olmaz, normalde ne kadar kaldırıyorsan gene kaldırırsın.

i was made for you

Nefes nefese kalırsan daha çok öksürürsün. İlaçla değil dinlenmekle ve vücut direncini arttırmakla geçer. Uykusuzluk, yorgunluk, yanlış beslenme gibi durumlara dikkat edip dinlenin.

bos gezenin bos ustasi

Sporu bilmem.

Ben hastalanacağımı anladığımda sıcak suya bal ve limon karıştırıp içiyorum, ateşim olmasa da ateş düşürücü bir ilaç içiyorum, katkatkatkatkatkat giyinip katkatkatkat örtünüp yatıyorum, uyuyup, iliğime kemiğime kadar kendimi terletiyorum (ateş düşürücü de terlemeyi arttırması için). Sonra kaynar kaynar olmayan ılıkça bir duş, temiz yatak. Eğer 1 (veya 2) gün yatabilirsem hiçbir şeyim kalmıyor AMA tek atımlık kurşunum varsa, boğazıma ve aşağısına inmeden, sadece burun tıkanıklığı/akıntısıyla 3-4 günde atlatıyorum.

Tavsiye ediyorum diyemem, bünyen ne tepki verir bilemem ama öyle planlı ve örtünerek sağlam terlemek bana ÇOK iyi geliyor.

lazor
1

mobil görünümden çık