simdi baslamayin her mevsim ayni boktan diye. biliyoruz evet askerlik kotu ve zaman kaybi. ne yapalim ama gidicez mecburen.

soru zaten baslikta ama kendim ile ilgili bilgileri vereyim ki bana ne zaman gitmem konusunda tavsiyede bulunmaniz daha kolay olsun. 2014 yazi mezun oldum uniden. afganistan dogumluyum o yuzden yuzde 90 bati cikar diye dusunuyorum. dil biliyorsun falan diye baska bir gorev verirler mi acaba ? afganistana gitsem falan fena olmaz aslinda. bunu da sormus bulundum ne olur bunu da cevaplayin.

simdi neyse ben yazin gezip tozmak istiyorum. sicakta disarida egitim, sinav, kosu cok kotu geliyor. kisin da nobet cok zor olur dikerler seni oraya vallahi allahin sasar diyenler var. ama bence kis daha mantikli cunku yazin dedigim gibi eglence potansiyelini harcamak istemiyorum.

sizin fikirleriniz ne bu konu hakkinda ? ne zaman gitmeli askere ? bir de ikinci sorumu unutmayin, yurtdisina falan gonderirler mi ? hayal kuruyoruz ama kafadan bir % verin iste. bizim din hocasi gitmisti lubnanda yapti essek herif arapca biliyor diye. bir bok bildigi yok bana kalirsa.

 

nisan

339 kd gaziemir ve alaşehir deki tertiplerime selamlar..

dokuzonbeş

Benim dönemimden sonra kısa dönemler Afganistan'a gitmedi, benim dönemim sondu (Barış Gücü). Zaten bu hafta itibari ile NATO Afganistan'dan çekildiği için Afganistan meselesini unutun.

Ayrıca TSK, askerleri bilgi ve becerilerine göre yerleştiren bir kurum değil. O yüzden şu dili biliyorum, şuraya giderim diye düşünmeyin.

hiko seijuro

Kışın gitme sadece. Eğitim döneminde çok zor olur.

ground

dil biliyosan zaten kafadan sanslisin sacma sapan isler yerine masabasi bi ise dusebilirsin. ben bile isteye aralik gbi gitmistim, yedek subay olarak yaptim ama 20 gun kogusta kaldim acemilikte. yazin kogustaki ter kokusunu dusunmek bile istemiyorum. ve ayrica her daim usumeyi terlemeye tercih ederim

rentts

Kasim'da gidersen iyi olan tarafi gunler kisa olur, zaman daha cabuk gecer. Nobet zor olur, soguklar yuzunden. Hastalik daha cok olur. Ama dedigim gibi daha cabuk safak atar :)

Ben subatta gittim. Kotu tarafi yaz sicaklarina denk geldim ve baharda tam havalar guzellesirken askerde olmak kotuydu. Iyi tarafi onun da pek yok aslinda. Gittigin yere gore degisir belki ama geceleri yine soguktu, temmuzda bile (malatya). Biz hep "keske kasimda gelseydik" dedik.

nathanieltroy

@rentts

Ben de zannediyordum ki kış şartlarında askerlik yapıp nöbet tutmuş herkes, sıcağın değil soğuğun öldürdüğünü anlayacağı için yazı tercih eder. Ama görünüşe bakılırsa öyle değilmiş. Belki asteğmen olma farkıdır.

Ben arkadaşın yerinde olsam, yaz aylarındaki ter kokusunu karda intikale çıkmaya tercih ederim. Hele başınızda OÇ bir binbaşı varsa ve koca bölüğü zevk için karın içinde 500 metre süründürüyorsa.

Askerlikte en kötü şartları görebilirsiniz. Bu şartları yazın mı yoksa kışın mı yaşamayı tercih edersiniz diye sorun kendinize. Ben çektim, bari şu soruyu soran kişi çekmesin.

hiko seijuro

soğuk yerlere düşeceksen yaz, sıcak yerde kış. elinde olmadığından fark etmez

stratejistyen
1

mobil görünümden çık