tez araştırmasına katılımcı desteği

sorularimicinfeykhesap #1581356 
merhaba. tez araştırmamız için katılım sağlarsanız seviniriz.

anket psikoloji ile ilgili. doalyısıyla herkesin ilgisini çekmiyor ve katılımcı sıkıntısı çekebiliyoruz. cumaya kadar süremiz kaldı.

docs.google.com

*Modlardan ricam, mümkünse bir süre sabitleyebilirseniz sevinirim.

Ücretsiz Matematik & Geometri dersi veriyorum

sekizdokuzon #1581092 
YKS ye hazırlanan öğrenciler için ücretsiz online matematik ve geometri dersleri veriyorum. Daha çok soru çözümü ve eksik konuları tamamlama üzerine haftada bir ya da iki ders saati ayırabilirim. Çevrenizde özellikle desteğe ihtiyacı olan fakat maddi durumu olmayan lise öğrencilerini yonlendirebilirseniz çok mutlu olurum.

Duyurumu dilerseniz sabitleyebilirsiniz.

Teşekkür ederim.

7 yaşında, annesi ölmüş Schnauzer cinsi Gece için yuva arıyoruz

mysteronss #1580790 
Arkadaşlar, bir yıl önce Gece’nin sahibi olan teyzemiz vefat etti. Gece, barınağa verilmesin diye aynı apartmanda oturan en iyi arkadaşım onu sahiplendi. Ama maalesef o sahiplenen arkadaşım da bu yıl eşinden boşandı ve aile evine dönmek zorunda. Bir tane de çocuğu var ve ailesine yük olacağı düşüncesiyle gece’yi de götürmek istemiyor. Daha doğrusu istese de götüremez zaten, ev küçücük. Barınağa vermeyi kesinlikle istemiyoruz, Gece çok duygusal bir çocuk. Aşırı insancıl ve duygusal. Ona aile olabilecek bir yuva arıyoruz. Haziran ayında arkadaşım aile evine taşınmak zorunda. Ne olur o zamana kadar Gece’ye bir yuva bulalım, ne olur. Çok duygusal ve içten, sevecen bir çocuk. Çok talihsizlikler yaşamış ömrü boyunca, ona ömürlük bir yuva bulalım ne olur. 05354308120 numaradan arkadaşıma ulaşabilir, Gece’te ömürlük bir yuva olabilirsiniz.

Beyaz ayakkabı giyenler! Nasıl temiz tutuyorsunuz bunları?

winston insani #1581496 
Merhabalar

Beyaz ayakkabı giyenleri görüyorum, hepsinin ayakkabıları tertemiz, benim de var beyaz ayakkabılarım ama yastık çarşafı içinde makinede yıkama dışında bir temizlik yöntemi bilmiyorum.

Var mı beyaz ayakkabıların özel bir temizlik yöntemi? Nasıl bu insanlar bu kadar temiz tutabiliyorlar beyaz ayakkabılarını?

Border Collie ve Golden Retriever kırması köpeğe yuva arıyoruz.

neira #1581495 
ibb.co
ibb.co

3 yaşında, erkek, kısır değil. kedilerle arası iyi, oyuncu, enerjik bir bebe.
Ben geçici olarak eve aldım ancak kedim kendini odaya hapsetti o yüzden acilen yuvalandırmak gerekiyor. köpek benim değil ama benimle iletişime geçebilirsiniz.

Yer: İstanbul

Bir süre üstte kalabilir mi?

tepkiniz ne olurdu?

ercu cozer #1581494 
aramızın iyi olduğu dertleştiğimiz yardımlaştığımız bir arkadaşımız (uzak mesafedesiniz) bir süredir gruplarda vs. sessiz. İnstadan halini hatrını sordum “eh işte kötüyüm “ tarzı cevap verdi. ben de onun adına endişelenip “neyi olduğunu elimizden gelen bir şey olup olmadığını sordum” ama görmedi.

Sonra telefonunu aradım cevap vermedi geri de dönmedi. Bir baktım durum atmış:)
Onunda olduğu wp grubunda ne sıkıntısı var elimizden ne gelir vs diye konuştuk okumuş ama cevap da vermedi bize.instadan yazdıklarımıza da neyin var kardeş mesajlarına da görüldü attı:)
drama king gibi kötüyüm dedi merak yarattı ve bunu yaptı. Benle bizle ilgili bir sorunu olmadığını biliyoruz bundan eminiz sadece çok samimi gördüğümüz için ulaşmak istedik gerisini kendi bilir.

A) bir derdi vardır müsait olunca döner bize diyip geçelim mi
B) hem kötüyüm diyip merak ettirip bizde ilgilenince mesajlarımızı aramalarımızı görüp dönmediği için hayatımıdan çıkaralım mı tek kalemde?
C) sizin tepkiniz/öneriniz?
(2) 

hgs önerisi

nemo problemo #1581493 
ptt'den mi almalı yoksa özel kredi kartı mı almalı? mesela cardfinans fix.
(3) 

katili yıllar sonra bulunan cinayetler var mı bildiğiniz?

geveze yazar #1581492 
gece gece izleyesim geldi.
(2) 

eski filmler

konusma ben konusuyorum daha bitirmedim #1581491 
abd'den ve birleşik krallık'tan çıkmış, 40'lar, 50'ler, 60'lar, 70'ler filmlerini izlemek istiyorum.

billy wilder'ın, chaplin'in, buster keaton'ın neredeyse tüm filmlerini izlemişimdir mesela ya da singing in the rain, all about eve, a streetcar named desire, gone with the wind, one flew over cuckoo's nest gibi kült filmler de genelde çocukluktan itibaren izlediklerim arasında.
benim istediğim ise imdb'de 8.5 yıldız almış olmasından ziyade, insanların zihninde yer etmiş sahnelerin olması.

şöyle anlatayım, aile şerefi filmi senaryosuyla öyle kibar feyzo kalitesinde bir film değildir ama oktay buzdolapları diyince türkiye'de herkes bilir :)
ben de bu iki ülkenin popüler kültürüne katkıda bulunmuş, insanların gerek çocukken gerek yetişkinliklerinde dönüp dönüp izledikleri filmleri merak ediyorum.
aklınıza gelen neler vardır? belki izlemişimdir yazdıklarınızı ama ziyanı yok, siz aklınıza geleni yazın.
(2) 

Balık burcu kadınına kendimi nasıl affettiririm?

stringer #1581489 
Kendisinin çabalarıyla somutlaşacak bir aşk, benim aptallığım ve umursamazlığım yüzünden öldü. Artık eskisi gibi davranmıyor, bakmıyor bana. Kendimi affettirmek istiyorum. Ne yapabilirim?
(2) 

Sinemada yönetmenin kendini sahnede göndermesine ne deniyordu?

stringer #1581488 
Filmin içinde?

Avrupa'da, ABD'de muhasebe sistemi nasıl

dissendium #1581487 
Merhaba. Lojistikte taşıma irsaliyesi hazırlanıyor mu? Beyanname veriliyor mu? Ne tip vergiler var? Sağ olun.
(1) 

instagramda tavuk döner videoları engelleme

liberalhippi #1581486 
merhaba arkadaşlar lanet olası instagramın, gerizekalı dönercilerinin alayının reels videolarını nasıl engelleriz. komple hesabı kapatma noktasına geldim zaten. bunun bir ayarı vardı kelime sözcüklerden işte o nasıldı?
(4) 

Özgeçmiş Hobi Kısmına Şunları Yazmak Saçma Mı?

depresif çocuk #1581485 
1) parfüm koleksiyonerliği
2) ikinci dünya savaşı tarihi

bunlar takıntı seviyesinde meraklı olduğum konular. Ama biraz saçma durur gibi geldi.
(7) 

Eskişehir 3000 Dolar vs Yurtdışı

depresif çocuk #1581484 
Eskişehir'de 3000 dolar civarı maaş alan bir mühendisin (tecrübe 9 yıl civarı), sadece maddi açıdan bakarsak yurtdışında iş kovalaması mantıklı mı sizce?

Doktor olan varsa şu sonuçlarımız nasıl çıkmış? (Tiroid nodülü)

psmstc #1581483 
Eşimin USG ve kan sonuçları şu şekilde, hızlı zayıflama var, mide bulantısı, baş dönmesi var durumu neyle ilgili olabilir? Randevu aldık fakat kötü bir durum için telaş etmeli miyiz?


Tiroid USG;

Sağ lob 21x22 mm, sol lob 20x21,5 mm, istmuss 3 mm ile artmış boyutlardadır.

Bilateral tiroid lobu konturları düzgündür. Parankim ekojenitesi granüler formda olup heterojendir.

Tiroid sol lob superiorda 3 mm çapında hipoekojen solid nodul izlendi.

RDUS ile vaskülarizasyon diffüz formda artmıştır.


Anti tiroglobin antikor 315 IU/mL
TSH <0.0005 mIU/L
Serbest T4 2.79
serbest T3 5.50 ng/L
25-Hidroksi Vitamin D 13.1 ug/L
(3) 

Özelde Kontrol randevusundan sonra doktorun yine çağırması

condom kurşunu #1581482 
Bu durumda yine normal randevu mu alıcam yoksa arayıp hoca bi daha çağırdı dersem kpntrol ramdeusu gibi randevu albili myiim? Adam kendi çağırıyor 2 hafta sonra kontol için yani mesajı da var elimde hatta bir daha niye para ödeyeyim yani.
(5) 

Ev hakkında sıfır bilgi sahibi olmam (Vana nedir, nasıl açılır vs)

put it in your appropriate place #1581481 
Ev hakkında direkt cahil kaldım. :// Yani vana nedir, bilmiyorum elbet ama yarın öbür gün sıfırdan ayrı eve çıkma durumunda elim kolum bağlı olacak. Doğalgaz nasıl açtırılır, elektrik nasıl bağlatılır, bunun gibi durumları nasıl ve nereden öğreneceğim?

Babamın pek öğretici tarafı yok, zaten derdimi/durumu anlayacağı da yok. Yani yapabileceğini bilsem, reis nedir bu işin aslı diye sorarım tabii ama işte soracak yetkili kişi de yok.
(4) 

Numaralı güneş gözlüğü

yosta #1581480 
Miyop astigmat 2,5-3.0 derece gözlere sahibim. Numaralı güneş gözlüğü alma arifesindeyim ama alacağım gözlüğün camlarının polarize olup olmaması konusunda tereddütlere sahibim. Numaralı güneş gözlüğü kullananlar polarize camın avantaj-dezavantaj, konfor vs gibi deneyimlerini paylaşabilir mi? Teşekkürler.
(2) 

bir bahis sitesinde e-mailimi kullanarak üyelik açmışlar

stationary traveller #1581479 
önce aktivasyon geldi, tabii ki de tıklayıp aktive etmedim ama şimdi pazarlama mailleri geliyor. bu arada hayatım boyunca bu tarz bir sitede üyelik oluşturmadım ondan dolayı tilt etti. sizce başka bir bilgimi de kullanmışlar mıdır? ne yapabilirim bu durumla ilgili?

kaliteli erkek cüzdan önerisi (deri, dikey, küçük)

mr.goodcat #1581478 
son zamanlarda alıp da tavsiye verebilecek olan var mı?

piyasadaki markalara baktım. pek isteğimi karşılamıyor.

cengiz pakel almıştım 10 sene kadar önce ama şuankiler o kalitede değil malesef.

aradığım şeyler:

dikey olacak
gerçek deri olacak (yumuşak ve düz, desenli değil)
mümkünse kahverengi
kağıt para bölümü önemli değil. kağıt para nerdeyse taşımıyorum
fazlaca kart yeri olsun. ama kartları koyunca şişmesin.
küçük olacak (boyu 10cm civarı)

şu tarz bişey:
www.soylustore.com
(3) 

acil bir iş ortaklığı sorusu

cosmicgadin #1581477 
yurtdışında bir mechanic shop ve dealer işi..

3 adamımız var..

1. adam bu işi bir süredir yapıyor. Tamirden anlayan kişi, ayırca hangi araba alınır, nereden nasıl bağlantılar yapılır, iş kapılır, işin prosedürleri, kısayolları, lisanslar, izinler... mutfağının bilgisi vs bunda. Tamir için kendince geleni gideni var. Satış işi şu an çok çok çok az. Ustalığı iddialı. Düzen ve organizasyon sıfır, kendisi tamirden anlayan kişi olduğu için diğer şeylerle ilgilenecek asla zamanı yok. Kafasi bir çok şeye çalışıyor ama aynı zamanda mental olarak kırık. Ayağına sıkan ve etrafındakileri sabote eden işler yapabiliyor. Örnek masrafı müşteriyle baştan net konuşmamak, ya da plana düzene uymamak, kafasına göre hareket etmek, insanları manipule etmek ve deliye çevirmek gibi. Ama kesinlikle boş adam değil ve aslında proje adamı. İstediği o sadece tamirde olsun ve diğer bir ekip tüm işleri yönetsin.

2. adam araç al sat işleri yapmış, arabalardan anlıyor. Yine hangi araba alınır vs biliyor. Biraz biraz prosedurlere vs hakim ama malum Tr'den gelme, tam bir kamplumbağa, dil bilmiyor, birazdan gelecek olan 3. kisi ve 1. kişi koşup mahalleyi turlayana kadar bu koltuğundan anca kalkabilir. Yavaş ve ekstra bir beceri göstermeyen bir adam. Vizyon yok. Mesela sosyal medya işleri için ne var ya onu ben de yaparım falan diyen bi tip.

3. kişi canavar ve bir kafa koparan. 2 üni mezunu, 3 dil biliyor. Bir iş bitirici, elinden gelmeyen neredeyse hiç bir şey yok, alanı olmayan bir çok işten de asgari düzeylerde anlıyor, bilmediğini de hızlıca öğreniyor. Hızlı, atik, sorun çözücü. Bu iş özelinde ise hiç bir bilgisi yok. Organizasyonda çok iyi ve bu iki kişiyi planlayacak, şu anda askıda kalan herşeyi yerli yerine oturtacak ve diğer 2 kişi tarafından da isviçre çakısı gibi göründüğü için kendisinden dünyanın işi beklenecek kişi. Ayrıca senelerdir kendi işini yapıyor, İş yönetimi ve planlamasından anlıyor, müşterilerle iliskiler, belki alınan çalışanlara kadar her noktada fayda sağlayacak bir kişi. İnsan ilişkileri çok iyi. Az denk gelinir şekilde becerikli biri. Bunları düzene sokacak, halledemedikleri işleri kafa göz dalıp çözecek, düzenlerini oturtacak, ve firmanın menejerliğine kadar yapabilecek kişi.

Şu anda bulunulan yer düzensiz, araçlar sığmıyor her şey dağınık, sistem düzen gerekli. Araçları ilana bile koyamıyorlar düzensizlikten. Ya da bir aracın ufak bir işi kalıyor ama tek kişi her yerde olduğu ve yetişemediği için gereksiz yere bekliyor. Yeni yere geçilecek, yer bakılıyor. Adamlardan 2. si bu işi birlikte yapmak için Tr'den geldi. Fakat 2si beli doğrultamıyor, 3. kişiye ihtiyaçları olduğunu ikisi de biliyor. Bu ikisi 3. kişiye ısrarlı bir iş teklifiyle geliyor.

3. kişiden koca bir ekibin yapması gereken tum işler bekleniyor. Yönetim, planlama, organizasyon, müşteri ilişkileri, satış ve satış sonrası hizmet, ufak çaplı muhasebe, 2. adamla beraber ihalelere katılma, araç alım ve satış işlemlerinin tamamlanması, sosyal medya isleri ve belki internetten ürün parça tedariklerine kadar aklınıza gelebilecek her şey. 1. adam asla işten kaçmaz ama tamamen yoğun ve iptal ( yönlendirme ve bilgi verme ile yardımı olur) İkinci adamsa ne kadar işe yarayacak meçhul, Yavaş biri ve becerikli değil. Dil de olmadığı için kendi başına hareket edemez. Bütün bunlar 3. kişinin iş yükünü çok artırıyor olacak ki bunun izlenen fragmanında aynı bu şekilde olduğu görüldü.

Masrafları karsılayacak olan 1. Kişi ve 2. Kişiye teklifi yüzde 10. 3. Kişinin bu anlattığım iş modeli ve dinamiklerde talebi ne olmalı, değerlendirme nasıl yapılmalı? Neler göz önünde bulundurulmalı, anlaşmada nelere dikkat edilmeli?
(3) 

balkondaki yavru kuş

hknty #1581476 
geçen hafta balkonda yavru bir kumru bulmuştum. uçamıyordu ve bir ayağı kırık gibiydi. veterinere götürdüm sorun yok dedi. yavru diye ayağı öyleymiş. annesi balkonda kombinin üzerine yuva yapmıştı. tekrar aldım oraya koydum. 1 haftadır oradaydı ara ara kontrol ediyordum. bu sabah baktım ve yok. internetten baktım 15-20 gün içinde uçmaya başlıyorlarmış. sanırım uçup gitti ama çok ufak daha. iyi uçtuğunu düşünmüyorum. geri gelir mi? düşmüştür diye etrafa baktım ama göremedim. sesi de çıkmıyor zaten. temelli gitmişlerdir diye düşündüm ama annesi geldi öğle gibi ama kendisi yok. üzüldüm. kumrular yuva yaptığı yerde uyur mu düzenli olarak? uçup gittiyse bu mantıkla geri gelir annesi gibi. ama pek uçamadığı için belki yine bir yere düşmüştür diye düşündüm.
(2) 

yds'ye nasıl çalışmalı?

nathanieltroy #1581475 
selamlar. mart ayında ilk kez girdim, çok çalışmamıştım. 71.25 aldım.
50 tane paragraf çözdüm, biraz kelime çalıştım 1 ay boyunca, sınavdaki diğer bölümlerden de sorular çözdüm biraz ve geçen hafta sonu girdiğim e-yds'den 78.75 aldım. bana 80 gerekiyordu :)

asıl eksik olduğum kısım kelime bilgisi. dolayısıyla artık makale falan mı okusam sadece bir sonraki sınava kadar? ya da sadece paragraf soruları çözüp bilmediğim kelimeleri falan mı çıkarsam? vocabulary için çalışma öneriniz var mı? yani birbirine benzeyen o kadar çok kelime var ki ingilizcede, hatta genel olarak çok fazla kelime var ingilizcede :) biraz zorlanıyorum kelime çalışmakta.

youtube kanalı, kitap, vs gibi her türlü öneriye açığım.
(2) 

Urla’da yaşam hakkında bilgi verebilir misiniz?

infernalcadre #1581474 
Urla hakkında bilgisi olan var mı?

Büyükşehir de yaşayan biri sıkılır mı?
Sosyal aktiviteler imkanlar vs nasıl?
Kış aylarında havası şehir merkezi vs nasıl oluyor?
Doğalgaz çoğu yerde yok gibi, insanlar nasıl ısınıyor?
Yeme içme, alışveriş gibi imkanlar nasıl?
İzmir’e gidiş geliş kolay gibi görünüyor öyle mi?

Kiralar biraz pahalı gibi, Güzelbahçe, Narlıdere, Balçova gibi yerlerde oturup gidiş geliş yapmak mantıklı mı?

Bilgisi olan yardımcı olabilir mi?

Teşekkürler
(5) 

Anneler gününde ne hediye alacaksınız?

anaphylacticshock #1581473 
Merhaba,

Anneler gününde annenize ya da eşinize falan ne hediye alacaksınız?

Aklıma hiçbir şey gelmiyor. Annemin sevdiği bir parfüm var onu alayım dedim ama çok tahmin edilebilir bir hediye.

Geçen sene spor ayakkabı almıştım ama ayaklarında kemik çıkıntısı olduğu için olmamıştı maalesef.

Siz ne alacaksınız? Fikirleşelim.
(3) 

Laptop yastığı mı yoksa laptop sehpası mı daha tercih edilesi?

anaphylacticshock #1581472 
Merhaba,

Koltukta bağdaş kurarak bilgisayara giriyorum ama bacaklarımı uzatınca falan zor oluyor.

Üzeri tepsi altı yastık şeklinde bir laptop yastığı mı yoksa yüksekliği ayarlanabilir bir laptop sehpası mı daha konforlu olur sizce?

Siz hangisini kullanıyorsunuz? Memnun musunuz?

Satın alacağım zaman hangi özellliklere dikkat edeyim? Hangi özellik daha konforlu bir kullanım sağlar?

Siz hangi ürünü kullanıyorsunuz? Link ya da foto varsa paylaşabilir misiniz?
(1) 

Augmentin bitisi sonrası alkol alma

condom kurşunu #1581471 
Bir haftadır augmentin kullanıyordum dün gece itibaroyla bitti kullanmıyorum artık. Bugün alkol alabilir miyim artık lütfen :/
(3) 

Vedat Turkali - Bir Gün Tek Başına - Türk Edebiyatı Üzerine Sorular

fahrenheit456 #1581470 
Arkadaşlar merhaba, okumayı severim ancak Türk edebiyatında çok eksiklerim olduğu için tavsiyeler üzerine üst üste Yaşar Kemal ve Yusuf Atılgan okuduktan sonra en son Vedat Turkali okudum ve tek kelimeyle büyülendim. Öncelikle kitap önerileri isteyeceğim bu bahaneyle, benzer kalitede yazarlar, kitaplar. Asıl sormak istediğimse bu saydığım kişilerin yazış tarzları üzerine. Çok basit ve etkileyici bir dilleri var, özellikle de düşünce akışını bölük pörçük aktarma tarzlarına bayıldım. Bu bir tarz mıdır, Türk edebiyatına has mıdır, yabancılarda var mıdır, bir edebiyat akımının mi sonucudur? Bu gibi konularda bilgisi olan varsa bilgilendirirse mutlu olurum, teşekkürler.

idata vize randevusu

kondansator #1581468 
selamlar, italya vizesi için sorguladığımda, 31.5e kadar tüm randevular dolu uyarısı çıkıyor. haziran başvuruları hangi tarihte açılıyor bilen var mı? her gün girip kontrol ediyorum ancak hazirana dair bir bilgi göremedim
(2) 

küflenen ajvar

air #1581467 
ya bu tarz içeriklerin üstünü güzelce düzeltip böyle bir miktar zeytin yağı koyarsak küflenmeyeceğini öğrenmiştim annemden vaktiyle. annem salçayla yapıyordu tabi.

neyse günümüze gelirsek; ajvar kavanozundan bir miktar aldım tükettim, sonra temiz bi kaşıkla güzelce düzeltip üstüne sızma zeytin yağı döktüm ve sıkıca kapadım kapağını. 1 hafta sonra bir daha açıp kullandım ve tekrar kapattım. sonra bir hafta sonra tekrar açtım ama bu sefer böyle beyaz topçuk gibi oluşum gördüm bir iki tane. bayaa küf gibi duruyor.

neden oldu bu şimdi böyle? buzdolabında uzun süre gitmesi gerekmiyor muydu bunlar? farklı bir şey mi yapmam lazımdı. tek yaşıyorum öyle çok bir şey tüketmiyorum, hani açtığım bi kavanoz sos vs uzun süre gidiyor. o yüzden soruyorum.

tandem kullanan var mı

anon1m #1581466 
Buradan dışarıya (Whatsapp telegram) çağırılıp şüpheli davranışlarla karşılaşan oldu mu? Amaç ne olabilir

Ne gibi diyeceksiniz garip davranışlar derseniz bir laf arar gibi bir ai robot gibi bilemedim valla...
(1) 

Bolu'da gezilecek, kalınacak mekanlar?

shadra #1581465 
1 ya da 2 gece geçireceğim. Tavsiye yeme-içme mekanları ve ucuzundan pansiyon önerisi olan var mı?


Not: Hususi araçla gideceğim için şehir içi uzak mesafe tavsiyeleri de olur.
(3) 

recel neden kuflendi?

fakyoras #1581464 
selam,

1 hafta once rendelenmis ayvadan ayva receli yapmistim. yapar yapmaz hava gecirmeyen kaba koydum. cok sulu sevmedigim icin ayvalarin bir kismi recel sivisinin ustunde duruyordu. buralar hep kuflenmis :/ 3 kucuk kapta duruyorlardi ve bunlari hic acmamistim daha.

neden boyle oldu? recel tanelerinin (bu durumda rende ayvalarin) tamaminin sivinin altinda mi olmasi gerekiyordu?

o kadar da ugrasmistim, hayatimda ilk kez recel yapmistim. tadi da muthis olmustu ne guzel.
(4) 

coin'lerin düşmesi

hknty #1581463 
borsada hisselerin düşmesinin somut sebepleri oluyor genelde ama coin'ler neden düştü? bir açıklama, durum, olay falan mı oldu?
(4) 

Kek yapımında yumurta ve şekeri ne kadar süre çırpmalı?

jonas #1581462 
Merhaba. Önceki duyurumda malzemeleri oda sıcaklığında tutma, katılarla sıvıları ayrı ayrı ekleme, katıları elekten geçirme gibi pek çok faktörü uygulamama rağmen yaptığım keklerin asla istediğim kıvamda kabarmadığından bahsetmiştim.

Sanırım hatayı nerede yaptığımı buldum. O ilk etaptaki yumurta ve şekeri mikserle çırpma kısmında kıvamı fazla sıvı hale getiriyor olabilirim. Şekeri iyice erisin diye çırpma süresini biraz uzun tutuyordum.

Hem şekerini olması gerektiği kadar eritecek hem de kıvamı çok sıvı yapmayacak şekilde yumurta ve şeker yaklaşık kaç dakika civarları çırpılmalı?

Bir de yumurta ve şekeri mikserin en yüksek devriyle mi, daha düşük devriyle mi çırpmalı acaba?
(5) 

playstation plus sorusu

kibritsuyu #1581461 
geçen sene ps5 alınca playstation plus extra paketine de üye olmuştum 1 yıllık. para verdik diye birkaç oyun aldım, aylık oyunlar da traş traş şeyler çıktı hep. birkaç oyun indirmiştim, sonra oyunlar plus paketinden çıkarıldı asdasdasf (git: 1566051). plus'tan yararlanıp indirdiğim tek adam gibi oyun uncharted. onun dışında pek kullandığım söylenemez. benim üyelik bi halta yaramadı yani anlayacağınız.

15 nisan civarı üyeliğim sona erdi. üyelik de biliyorsunuz 2000 küsur lira oldu. yeniden üye olmayı düşünmüyorum. sistemde sanal kart tanımlı olduğu için bir sefer üyelik ücretini çekmeyi denedi başarısız oldu. mail geldi ödemeniz başarısız falan diye. ben de üstünde durmadım.

ne tekrar para çekmeyi denedi, ne üyeliği iptal etti, üyelik hala duruyor.

süre falan mı tanıdı acaba, benim bir şey yapmam lazım mı, çekmeyi deneyip deneyip kendi mi vazgeçsin, girip iptal falan mı etmeliyim?
(1) 

dyson filtre temizleme sıklığınız

sir gawain #1581459 
v12’de filtre iki süpürdüğümüzde hemen temizleyin uyarısı veriyor. iki üç günde bir bu uyarıyı görüyoruz. bu normal mi?
(7) 

Yeni Otomobillerde Gaz Tepkisinin Gecikme Süresi Normal mi?

halitkin #1581458 
2020 model otomatik ve turbolu Citroen C3 kullanıcısıyım ve ilk arabam. İlk günden beri fark ettiğim bir şey var, sanki araba gaza bastıktan yarım saniye sonra hareket ediyor. Oyun oynarken yaşanan lag gibi adeta. Başta bunun kullandığım arabaya has olduğunu düşünmüştüm ancak şu videoyu izleyince merak ettim: www.youtube.com

Buradaki arkadaş eski arabaları överken gaz tepkisinin hızlı olduğundan bahsetmiş. Yeni arabaların hepsinde var mı bu gecikme? Eğer öyleyse nedeni nedir? Güvenlik amacıyla bilinçli olarak mı yapılan bir şey yoksa yeni motor teknolojileri hızlı gaz tepkisine müsaade etmiyor mu?
(3) 

Viraj-Baş Dönmesi sorunu

trkg60 #1581457 
Arkadaşlar merhaba araç kullanırken virajlarda
baş dönmesi gibi yada araç devrilicek gibi bir his oluşuyor bende

bu sıkıntı yüzünden araba süremiyorum.Acaba hastalık mı var bende yada psikolojik mi

gibi son sezon kaç bölüm?

abelardo #1581456 
en son sekizinci bölüm yayınlandı. bu sezon kaç bölüm olacak bilen var mı
her sezon on bölümdü normalde. birinci sezon 12
(3) 

Yurtdışı Seyahatlerde E-Sim

Bluesque #1581454 
İrlanda'ya seyahat edeceğim, arkadaşım e-sim önerdi ama konuyla ilgili hiç bilgim yok. Turkcell'den mi temin etmemiz lazım, gittiğimiz ülkeden mi? Normal paketler geçerli oluyor mu Turkcell'se? Telefonda eski sim-card'ımız takılı kalabiliyor, değil mi? Başka bilinmesi gerekenleri paylaşabilirseniz sevinirim.

Teşekkürler
(3) 

karadut nasil saklanir?

gule gule #1581453 
iki gun once karadut aldim bir paket uzerine kagit havlu kapatip dolaba koydum. simdi alirken paketin ortalarinda beyaz pamuklasmis gibi bir kisim var 4-5 tanesine de bulasmis.

paketin diger kismi saglam gibi pembelesmeler var digerlerinde. kalanlar yenir mi cop mu ve nasil saklanmasi lazim karadutun?
(2) 

Bebek uyku egitimi

mysql34 #1581452 
selam arkadaslar, 7 aylık bebegimiz var bu sıralar uyku problemi cekiyoruz. Bebek uyku egitimi programları goruyorum bu programlar ise yarıyor mu tecrubesi olan var mı?
(4) 

yemek menüsü seçenekleri içinde boğulmam düzene koymam için fikir

geveze yazar #1581451 
o kadar çok tarif biriktirmişim ki; tatlı tuzlu, kış yaz diye sınıflandırma yapmama rağmen ne pişirsem diye içine bi giriyorum çıkmam saati buluyor. nasıl bir düzene koysam, en çok pişenler desem sanki diğerlerine de ihtiyacım olur gibi hissediyorum. sizin taktikleriniz var mı?
(2) 

Garip bir kalp sorunu

ermanen #1581449 
Kalpte bi kaç gün önce hoplama/oynama gibi bir sorun çıkmış. Çarpıntı ve tekleme gibi de. Ani bir nefes kesikliği hissi de oluşabiliyor. Ya da nefes verirken de o kalp çarpıntısı oluyor. Daha havasız ve sıcak yerler tetikliyor gibi. Spor yaparken olmuyor ilginç bir şekilde.

Kardiyoloji tetkiklerinde (ekg ve eko) bir şey çıkmadı. fiziksel bir sorun gözükmüyor. doktor holter cihazı da önerdi ama o uzun süre sonra yapılabilir. stresten mi olabilir diye sorunca doktor olabilir dedi.

ara ara oluyor. stres ve sıcak mı yapıyor sizce? başka ne olabilir?
(4) 

alt göz kapağı damarının zıplaması

tabudeviren #1581448 
geçen uzun bir uçak yolculuğu ve yolculuk bitiminde aynı gün uzun süre uyanık kalarak iş yapmak zorunda kaldım.

o günden sonra sol göz kapağımdaki damar arada bir zıplıyor.
var mıdır bununla ilgili bir çözüm?
(8) 

Kulağım tıkalı, doktor da anlamadı bence, başka doktora mı gideyim?

Cesario #1581447 
Yaklaşık 20 gündür kulağım tıkalı. Dün doktora gittim. Zarda bir şey yok, pislik yok, orta kulak iltihabı yok dedi. Ağrım falan da yok zaten.

Ama kulağım tıkalı. Elimle burnuma bastırınca bazen açılıyor ve tekrar hemen tıkanıyor. Ayrıca burnum açık ama sesim de 10 gündür gripli gibi, Tramessi gibi çıkıyor.

Basınç testi istedi doktor, o da temiz çıktı.

Ee niye kulağım tıkalı aliminyum..

Alerji hapı ve spreyi yazdı. 31 yaşında adamım, alerjim falan yoktu ki benim.

Başka doktora mı gideyim? Burnuma bastırıp basınç yapınca çıt çıt ediyor kulağım, burnum da ötüyor. Dolu gibi içleri.

Not: Doğu turu tatilindeyken oldu. Nemrut zirvesinde doluya yakalandık, rüzgar da vardı.
(3) 

HIV pozitif bireylerin diğer kan tahlili sonuçları normal mi çıkıyor?

HellKeePer #1581445 
Sadece elisa testi sonucuna göre mi yorum yapılıyor?
Diğer kan değerleri hastalığa dair ipucu verir mi?
Check-up sırasında bakılan WBC/RDW/MCV/MCH/HGB ve diğer kan değerleri normal mi çıkıyor?
(4) 

Maslak Oto Sanayi Lastikçiler Açık mıdır?

mor oje #1581444 
Soru başlıkta
123456789  Önceki  Sonraki »

mobil görünümden çık