(2) 

three body problem gibi dizi/film

kim bilir #1580785 
diziyi beğendim gibi, en azından konusu çok ilgi çekici, bazı oyuncular falan çok kötü, klasik netflix dandikliği var, hbo yapsa efsane olurmuş diye geçirdim içimden ama genel olarak ilgi çekici ve merak uyandırıcıydı. bunun çin uyarlaması nasıl, izlenir mi? çince, japonca, korece şeyleri genelde izlemeyi hiç sevmiyorum ama bu dizi için katlanabilirim güzelse. bir de aynı ilgi çekici/merak uyandırıcı tadı verecek başka film/dizi önerisi olan var mı?
(4) 

Gardropstaki olay ne

regina phalange #1580784 
Komisyon yok krgo bedava ee bunlar nerden para kazanıyor? Burdaki trik ne. Too good to be true gibi geldi ama
(6) 

teknoloji alışverişini nereden yapayım?

kibritsuyu #1580783 
huawei watch gt4 akıllı saat alacağım. fiyatı 6000 lira civarı. genellikle belirli bir meblağ tutan alışverişleri elden yapmayı tercih ederim. o yüzden kararsız kaldım.

bu saati internetten mi alayım, teknosa'dan mı alayım? en uygun fiyat teknosa'da. teknosa dışındaki teknoloji marketlerde fiyatı 7000 civarı, o yüzden teknosa diyorum.

internette ise hepsiburada'da ve trendyol'da satıcısına göre 6000-6500 lira arasında değişiyor. amazon'da bu ürün yok.

bir tarafım internetten al, 14 gün iade hakkın olsun diyor. bir tarafım görerek al karşında muhatabın olsun, kutusu hasarlı, açılmış, kullanılmış falan gelirse iadeyle uğraşıp canını sıkma diyor.

ne dersiniz nereden alayım? internetten alacaksam da hangi siteden alayım, hepsiburada satıcısından mı, yoksa yüksek puanlı diğer satıcılara mı bakayım?
(12) 

en sevdiğiniz meze hangisidir?

abelardo #1580782 
rakı sofrası mezelerinden bahsediyorum
(2) 

çok güzel değil mi?

geveze yazar #1580780 
siz de beğendiğiniz piyano eserlerini paylaşır mısınız? birini seçmem lazım da...

www.youtube.com
(4) 

Yöneticinizden şikayetçiyseniz nasıl çözüyorsunuz?

skr1292 #1580779 
soru başlıkta.
(7) 

3lü koltukları olan uçakta

deartheodosia #1580774 
Cam kenarındasınız, ortada biri oturuyor. Koridor kısmı boş. 5 saatlik uçuş. Adam koridor tarafına geçmiyor. Kibarca koridor tarafındaki koltuğa geç de rahat rahat oturalım der misiniz? Geçmiyorsanız neden geçmezsiniz?
(1) 

Sapanca’da yarın semt pazarı?

kaptan memo #1580773 
Sapanca merkezinde veya çevresinde, pazar günleri kurulan semt pazarı biliyor musunuz?
(4) 

Anneye okuma yazma öğretmek için öğretmen

odiyus #1580770 
Gaziantep Seyrantepe mah. Annem için okuma yazma öğretecek evime yakın okuldan bayan öğretmen yahut bu işi yapabilecek öğrenci aramaktayım. Evde sadece annem ve ben varız gün içinde asla evde olmuyorum eğitimi verecek kişi sadece annemle kendisi olucak evde. Daha önceden çok kısa bir süre kursa gittiği için harfleri falan iyi kötü çıkartabiliyor Tanıdığı olan yahut daha farklı bir seçeneği olan yardımcı olabilir mi? Şimdiden teşekkürler. Bu işi çözene kadar başlığı çok kısa süreliğine de olsa başta tutabilir mi mod arkadaşlar? Teşekkürler.
(1) 

fotoğraf makinesi için ekspertiz benzeri bir şeyi nasıl yaptırabilirim

bcdhms #1580769 
merhaba,

ekspertiz abartılı oldu ama internetten 2.el bi fotoğraf makinesi alacağım. ilk makinem olacak, kendim de karıştırırım. netten de nelere dikkat edilmesi gerektiği ile ilgili şeylere bakıyorum ama bir bilene göstermek istiyorum.

istanbul'dayım. ilgili markanın satış merkezine gitsem veya mahalledeki fotoğrafçılara gitsem yardımcı olurlar mı? benim farketmediğim bir sıkıntı varsa iade süresi içinde geri veririm diye düşündüm.

nasıl halledebilirim bu durumu?
(22) 

Kaç yaşında saçınız beyazladı?

meraklitursucu #1580768 
İlk kaç yaşında beyazladı?
(2) 

eksi android uygulaması adblocker

numlock #1580764 
ekşinin kendi uygulaması yüklü ama reklamlardan kurtulamıyorum. bi başlığa tıklıyorum hop hemen videolu reklam geliyor bangır bangır. bunun çözümü yok mu? veya kullanıp da memnun kaldığınız alternatif bir app falan?
(6) 

ankara'da güzel restaurant önerileri

semaforo de medianoche #1580763 
paraya kıyıp süper keyif alarak bir şeyler yemek isteyince gittiğim bazı yerler var. mesela luigi's, stüdyo pizza, chef bros gibi yerler. sıralı kebap da kebapçıların bu seviyesi sanırım orası da uğranacaklar listemde henüz gidemedim. belki bestekar'daki çin lokantası (adını unuttum) da girebilir bunların arasına diğer seçenekler kadar üst düzey gözükmese de yemeklerinin kalitesi olarak öyle denebilir. başka var mı önerebileceğiniz bu seviyede güzel yerler alternatif sayısını biraz arttırmak istiyorum.

not: ben çayyolu, ümitköy taraflarına neredeyse hiç gitmiyorum yazdığım yerlerden de göreceğiniz üzere. çankaya, tunalı civarlarını daha çok tercih ediyorum ama oralarda da illaki özel yerler vardır. belki öyle semt bazlı tavsiye vermek daha kolay olur oraları da düşünebilirsiniz tavsiye verirken diye ekleyeyim dedim bunu.
(8) 

30 yaş üstü karşı cins eski arkadaşları çaya kahveye çağırmak

duyurukullanıcısı #1580762 
30+ herkesin bir şekilde eşi, sevgili oluyor olmasa bile bir süre sonra oluyor. sevgililik veya evlenme sonrası karşı cins eski arkadaşınızı rahat rahat çaya, kahveye, öğle yemeğine, yeni bir yer denemesine çağırabiliyor musunuz?

yoksa biraz mesafe koymaya başlıyor musunuz?
(1) 

Goz cevresi aydinlatici/kapatici

Kittie #1580761 
Goz cevrem hayatimda ilk kez karardi.
Biraz kilo verdim onla ilgisi olabilir belki de.
Goz kremi falan degil de makyaj urunu ariyorum.
Hic bilgim yok bu konuda.
Denemelik diye loreal true match aldim.
Yapis yapis gibi. Kalin bi sey.
Yok mu boyle hafif, var yok arasi yapida, cizgilere dolmayan bir urun?
Her fiyat skalasindan marka onerisine acigim. Ayirmak istedigim butce maks 2k.

Marvel snap

barloa #1580760 
Marvel snap oyunu için Telegram ya da WhatsApp üzerinden duyuru ve gelişmeleri takip edebileceğim mümkünse Türkçe kanal arıyorum. Var mıdır?
(5) 

Emdr terapisi hakkında?

geveze yazar #1580759 
Şimdi psikoloğa gittim. Özellikle seçtim devlet hastanesi doktorlarından bu terapiyi uygulayını. Başladık neyse, okul öncesinden üniversite yıllarına kadar konuştuk 3 ay boyunca. Çocukluk dönemi ebeveyn kaybı travmamı salya sümük anlattım. Bunun yanında uğradığm zorbalıklar vs çıkardık gün yüzüne. Hepsi bu. Bu ağlama ve iç dökmelerinden sonra bi rahatlık hissettim ama bazı olayların bende yarattığı duyguların tahribatlarını halen hissediyorum. Ve gòz egzersizi buna çok iyi geliyor diye gitmiştim zaten. Ama benim için Çok iyi görüyorum hiçbir şeyin yok gerek duymuyorum dedi ben de zaten çok rahatsız olmadığımı daha vahim durumda olan insanların hakkına girmek istemediğimi belirtip sonlandırdım. Yine de aklım kaldı ve hiçbir sonuç alamadım. Ne biliyim. Tükürüyüm böyle işe. Binbir umut gidiyorsun bi gözünü bile oynattırmıyorlar. Orayı yapsaydık sanki her şey çözülecekti gibi bir his var içimde. Bunu sonuna kadar devam ettiren var mı?
(1) 

tenis raketi tavsiyesi

ilgeru #1580758 
tenis dersi almıştık geçen sene. yaklaşık 1 senedir de ara ara oynuyoruz arkadaşımla. en giriş seviye artengo raketlerimiz vardı;

www.decathlon.com.tr

ancak raketler haşat olmuş durumda. Birer kaliteli raket almak istiyoruz. 6-7k civarında bütçemiz var. Araştırdıkça kafamız çorba oldu. Ne almalıyız?

Not: İkimizin de eli küçük :)

Android uygulaması için test gönüllüsü aranıyor

mylord #1580756 
Merhabalar,

Google Play Store'da yayınlanacak bir uygulamanın testlerinde yer alacak gönüllü arkadaşlar arıyorum.

Google'ın politikalarına göre en az 20 gerçek kişi tarafından uygulamanın cihazlara kurulması gerekmekte. Bu şekilde test süreci tamamlanarak uygulama yayınlanabilecek.

Gönüllü olacak arkadaşlar uygulamayı kurarak 14 gün boyunca telefonlarında yüklü olarak tutmaları ve arada bir kurcalamaları yeterli olacak. Tabi geri bildirim de sağlarlar ise daha güzel olur :)

Dileyen arkadaşların e-posta adreslerini bana özelden yazmaları yeterli olacaktır. Sonrasında kurulum için gerekli bilgiler paylaşılacaktır.

Şimdiden teşekkür ederim.
(4) 

TV Önerisi İstiyorum

xephyr #1580754 
Selamlar,

10 yıldır evimizde tv yok, çocuklar trt çocuk izlesin diye bir tv alacağım. Tek derdim problemsiz olması, görüntü renk kalitesi o kadar önemli değil. Ucuzundan hangi markayı önerirsiniz? Toshiba var fakat eski kalitesinde mi bilmiyorum. TCL diye bir şey çıkmış, hiç bir fikrim yok

Teşekkürler

Gastrointestinal Stromal Tümörler(GİST)

dedeminhirkasi #1580753 
Hakkında bilgisi olan var?
(2) 

Kapı vizesi ile Yunan adaları gemi turu

anthemis nobilis #1580752 
Kapı vizesiyle 2-3 ada gezecek şekilde 5-6 günlük gemi turu yapılıyor mu? ETS'nin turlarına baktım hepsi schengen istiyor.
Kapı vizesiyle şöyle bir tur gördüm ama firmayı bilmediğim için güvenilir gelmedi. www.boyacioglu.com.tr

Yunanistan'ın bu vizeye kota getirmeyeceğini varsayarak, böyle bir tatil yapılabilir mi? Bilgisi olan?
(4) 

güneş gözlüğünde fark gerçekten sadece marka adı mı?

alt4y #1580751 
mesela bende rayban var camı çizildi. yeni cam fiyatı 1750 tl.
oysa aynı model aynı renk ve polorize camıyla beraber başka marka 900 tl.
2 tane sıfır gözlük alsam daha mantıklı değil mi?


sorum ise şu aslında.

güneş gözlüğünde gözlük camı kaliteliyse ve modelde yüzünüzü oturduysa diğerlerinden farklı sadee RAYBAN algısı mı?
(3) 

Yaşlı için cep telefonuna kelime bulma oyunu

parka #1580750 
Önerebileceğiniz var mı?
Girmesi, çıkması, oynaması basit.
Android için.

Başka basit oyun da olabilir.

Ilgaz gezisi

saklubilig #1580749 
nisan’ın son haftası tek gece konaklamalı ılgaz gezisi için kalacak yer ve yapılması gerekenlere yönelik öneriniz var mı?
(4) 

Yüz temizleme jeli

noxie #1580748 
Yüz temizleme jelinizi boynunuza da kullanıyor musunuz? Ya da kullanır mıydınız?
(2) 

Mr raporu

Sakinolmamlazim #1580747 
Merhaba annem sol uylukta ankiyosarkom tanısı ile opere olmuştu. Mr çekimi yapılıyor üç ayda bir. Aşağıda raporu var inceleyebilir misiniz?

Sağ bacakta bir tümör yok değil mi?

Kıyasamalı bakıda; anjiosarkom tanısı ve opersyon öyküsü bilinen olguda postop alan bir önceki tetkik ile
benzer özellikler göstermekte olup gross farklılık saptanmamıştır. Postop insizyon skarı çevresinde
granülasyon dokusu ile birlikte ödem ve inflamasyon ile bağlantılı olduğu düşünülen sinyal değişiklikleri
izlenmektedir. Nüks rezidü açısından anlamlı bulgu saptanmamıştır. Loj bulgu ve interval süreç stabil olup
yeni gelişen bir lezyon mevcut değildir. Sağ tarafta adductor kas grubunda interval süreç gelişmiş ödem ile
uyumlu STIR sekans yüksek sinyal özelliği dikkati çekmektedir. Diğer bulgular da eski tetkiki ile benzer
olup stabildir. Loj bulgularının kısa süreli radyolojik takibi ve kıyaslamalı değerlendirilmesinin devamı önerilir
(1) 

Buzdolabı aşırı soğutuyor

prole #1580745 
Birkaç gündür buzdolabının derin dondurucu olmayan, soğutucu bölmesi aşırı soğutuyor. Sıcaklığı +6 dereceye getirdim, içeri termometre koydum, sabah kontrol ettiğimde -3 dereceydi. En üst kısımda termostatın önünü açtım ama o da işe yaramış gibi görünmüyor. Birkaç saattir fişi çekili bekletiyorum. Bilgisi olan var mı? Teşekkürler.

Teacup Yorkshire Terrier

air #1580742 
Bu arkadaşlarının yetişkinleri ortalama kaç cm/ kaç kg oluyor? Nedir bunun orjinalinin ortalaması. Etrafta görüyorum 0'a tea cup 1'e 0 diyorlar ama değil. Nedir durum?
(1) 

Kulağım tıkalı 3-4 gündür, sinüzit olabilir miyim?

Cesario #1580741 
Öne eğilince canım yanıyor. Burun akıntım var ama az, çok aksa rahatlayacağım. Kulağım tıkalı kaç gündür, duyamıyorum tam olarak bu sebepten.

Sinüzit belirtileri mi bunlar, kendi kendime iyileşir miyim?

Önce kulağım esneyince açılıyordu sonra tamamen tıkandı gibi oldu.

Hiç böyle olmamıştım daha önce. Tatile gittim doğuya
Nemruta çıktık. İnerken doluya yakalandık hava da soğuktu. Üşütmüş olabilirim ama nezle, grip belirtim yok.

Kbbye gideceğim bu gidişle.
(2) 

Sermaye Birikimi İçin Meta Tercihi

joker hakki #1580740 
Pek bol gelirli bi aile değiliz fakat çocuğun geleceği için ufak ufak birikim yapıyoruz. Bu işlerden pek anlamadığımız için de bildiğimiz ve geleneksel olan şeyleri tercih ederek birikimi altın, gümüş, dolar, euro olarak dağıtıyoruz. Hatta Türkiye'de devlete ve özel kurumlara zerre güvenmediğimiz için bunları da toptan bankada değil; bir kısmını yastık altında, bir kısmını bankada tutuyoruz. Bankada tutmanın sebebi örneğin altını, gümüşü ufak miktarlarda satın alabilmek ve anında nakde çevirebilmek. Altın yükselince elimde çeyrekle kuyumcu kuyumcu dolaştığımı bilirim. Yok param gelmedi, yok ödemem var, yok bozarım ama seni enayi yerine koyarak bozarım diyebiliyorlar. Yani birikim konusunda bilgim ve yaklaşımım bu şekilde, büyükanne stilinde.

Bu çocuk ve ailemiz için olan birikimin yanında, sermaye biriktirmeye çalışıyorum. Bir atölyem vardı kapattım fakat makinelerim, hammaddelerim, sarf malzemelerim vs depomda duruyor. Gömülü yatırımım elimde yani. Şu an maaşlı bir işte çalışıyorum fakat kendi işime dönmek istiyorum bir noktada. Maaşlı çalışırken de ek iş olarak yapabileceğim bir iş.

Gömülü yatırımım mevcut olsa da dükkan kiralamak, 5-6 aylık kirayı cepte tutup kendimi garantiye almak, muhasebe, vergi, cart curt, akla gelen gelmeyen masraflar için sermaye şart.

Birikim konusunda meselenin neresinde olduğumu, hedeflerimi özetlemeye çalıştım. Bu çerçevede, siz olsanız parayı nasıl biriktirir, hangi metalarda tutardınız?
(3) 

otelde robot tarafından fişlenmiş olabilir miyim?

fakat #1580737 
bir arkadaşla buluşmak için vadi'nin oradaki bir otele gittim, detaylara girmiyorum :) tabi ki kayıtlı falan yaptırmadım direkt asansöre bindim, 3.kata kadar kart basmadan çıkabiliyoruz, arkadaş beni oradan aldı, odası onuncu kat. ama altıncı katta asansör açıldı, karşımızda belime kadar gelen bir robot çıktı. robot suratımıza baktı, ben arkamı dönükken kapının kapanmasına izin vermedi, sonra bizi iyice inceleyip çekildi.

yani hiç önemli değil de ne bu şimdi, çok merak ettim, fişledi mi bizi. çok garip değil mi? yoksa ben mi çok geri kaldım. belki de hiç anlamı yoktur :)
(1) 

Bir film arıyorum

pstm #1580736 
İnsanlar bir taşa dokununca ellerinin rengi değişiyor bu renklere göre ayrılıyorlar.
(3) 

Memrise yaşam boyu üyeliğe değer mi?

marsli gocmen #1580735 
Biraz önce memrise indirdim. Pro seçeneklerinde 3937 liraya yaşamboyu üyelik teklifi sundu. Yıllık 2500, aylık 600 (ohannes). Sizce değer mi bu paralara? Bana çok gibi geldi ama...
(6) 

annemi nasıl uyarabilirim?

alice in potatoland #1580734 
şimdi önce biraz iç dökeyim.
annemi çok severim. çok da iyi anlaşırız. ama son zamanlarda sinirime dokunan bir huyu var. eskiden de vardı, sonra bir ara törpülendi ama şu son bir senede eskisinden daha şiddetli olarak geri döndü.

annem, çok gereksiz hırs yapıyor. özellikle halamlar konusunda ama genel bir sorun da diyebiliriz. bence halamları kıskanıyor. onlara kötü davranmaz ya da tam anlamıyla onlar hakkında kötü bir şey demez ama son zamanlarda bazı dediği şeyler beni çok rahatsız etmeye başladı.

şöyle ki: halamın kızını çalıştığı firma yurtdışı ofislerine çok iyi bir maaşla transfer etti. bunu duyunca bana ilk dediği, kardeşin de yıllardır yurtdışına başvuruyor ama gidemiyor.
ee, kardeşim kendi alanında iş aramıyor. kaldı ki kardeşim senede belki 3-4 yere başvuru yapıyor. ciddi anlamda öyle iş aramıyor yani.
anneme bunları açıklıyorum, aklına yatıyor ama bir süre sonra gene başa dönüyoruz. bir de iyi haber karşısında ilk bu tepki mi verilir allesen?

kendi kuzeninin oğlu 60 bin lira maaşla işe girmiş. ilk işi çocuğun. çocuk için mutlu olacağına bunu duyunca beni arayıp kardeşin de senelerdir çalışıyor 55 bin lira alıyor diyor.
yaa anne diyorum, kardeşimin yaptığı işi türkiye'de yapan başka firma yok. o sebeple orada çalışmaya eli mahkum ama yani ne alaka, benim kardeşim az kazanıyorsa kendi kararlarından ötürü az kazanıyor. oturup asılsın madem yurtdışına gidip daha iyi iş bulmaya? sanki kardeşim az kazanıyor diye milletin de fazla kazanmaya hakkı yok.

halamın kızı robert kolej mezunu. boun mezunu. geçen gün konuşuyoruz, teyzemin kızıyla karşılaştırıyor halamın kızını. teyzemin kızı da ortalama bir anadolu üniversitesinin tırt bir bölümünden mezun ve iş bulamıyor. bana diyor ki halanın kızı da işletme okudu ama allah yürü ya kulum dedi. bir de böyle kızın emeğini son derece küçümsüyor. ben de bunun üstüne kızdım artık. kuzenim işletme okumadı, ekonomi okudu. bölümünü ilk beşte bitirdi. gitti abd'de master yaptı. almanya'da çalıştı bir sene. kaldı ki boun + robert'ten gelen network ile sen tutup ortalama bir lise ve ortalama bir anadolu üniversitesi networkünü nasıl kıyaslıyorsun?
biraz aklına yatıyor konuşunca ama eminim yeni bir iyi bir şey olsun halamın kıznın hayatında, gene böyle emeklerini küçümseyecek.

mesela gene halamın kızı üstünden bir örnek, kuzenimin eşi için diyor ki çok şanslı çocuk, o tiple kuzeninle evlendi, bir de şimdi yurtdışında çalışıyor. (kuzenim gerçekten güzel bir kız). ben de kızdım gene, bunun şans ile ilgisi yok. çocuk boun'u birincilikle bitirdi. senelerdir çalışıyor. ne gecesi ne gündüzü var. huyu da çok güzel çocuğun. ee kuzenim de kara kaşına kara gözüne evlenmedi çocukla. ama nato kafa nato mermer durumundayız.


bunlar böyle yazarken ilk aklıma gelenler ama sürekli böyle bir şey oluyor.
hiçbir şekilde kardeşimin ve benim başarılarımızdan memnun olmuyor. memnun olmuyor derken, elbette bizim için seviniyor, bizle inanılmaz gururlanıyor ama tatmin olmuyor. Yetmiyor yani ona başarılarımız. ikimiz de okumuşşuz, çalışıyoruz, mutluyuz. evimizi kurmuşuz, arabamız var. ben yurtdışında yaşıyorum ztaen senelerdir. ama annem sürekli ve artık bence son derece toksik bir şekilde milleti kıskanıyor. milletin emeğini böyle şans diyerek küçümsemesine açıkçası ayar olmaya başladım. tüm bu tavırları beni aşırı rahatsız etmeye başladı ve bunu ona onu kırmadan söylemek istiyorum ama nasıl?
kendi hayatından mı mutsuz nedir bilmiyorum ama sürekli bir yarış, sürekli benim çocuklarım en iyisi olsun mantığı. ya evet, ben kuzenim kadar kazanmıyorumdur ama ben de kötü kazanmıyorum. neden bununla mutlu olmak yerine zor yolu seçiyor anlamış değilim ama sanki biraz da psikolojik bir desteğe ihtiyacı var gibi hissediyorum bu konuda.

mesela kardeşim geçenlerde japonya'ya gitti iki hafta gezmeye. hemen, ay çok para harcıyor diyor. sonra kuzenim isveç'e gezmeye gidince de oturup onu kıskanıyor. ay bir geziyormuş, bir geziyormuş ne güzlemiş. biraz ne emmeye ne gömmeye. napalım yani? para harcamadan m gezelim nedir? senin çocukların gezince sen mutlu olmamayı, çok para harcamayın demeyi seçiyorsun yani?
(2) 

Anestezi alan kedi

agreas #1580733 
Arkadaşlar merhaba 2 kedim var dişeri dökülüyor tedavi işe yaramadığı için de hepsinin çekilmesi gerekiyor. Zaten dişsiz yemeye alıştıkları için o konuda korkum yok fakat anestezi sırasında bir sıkıntı olur mu acaba? Veteriner hekimin yanlış anestezi uygulama riski var mıdır? Yoksa rutin ve basit bir uygulama mıdır? Bir ilçede yaşıyorum ve elde tek bir veteriner var maalesef. (Daha önce başka bir Veterinerde kısırlaştırma ameliyatı öncesi anestezi aldı ikisi de)
(4) 

ankara da nişan pastası yapan kaliteli yerler?

mezarstone #1580732 
selam duyuru,

soru başlıkta, mayıs ayı içerisinde tercihen butik, zarif ve lezzetli pastalar yapan bir yere ihtiyacım var.

var mı önerebileceğiniz bir yer?
(8) 

sözlük bu yavaşlatma işini bilerek mi yapıyor

anon1m #1580731 
Uygulamayı indirmeyi öneriyor ya sürekli?
(2) 

yurtdışı butik tur

absel #1580729 
ekstra tur vs işlere girmeyen, her şey dahil konseptli, grupları kalabalık olmayan tur şirketi önerebilir misiniz?

Tus tercihleriyle alakalı/ Çocuk Psk

oyy daglar #1580727 
Tercihler başlayacak, sıralamam 1800 civarı. ankara öncelikli olarak tercih edeceğim ama; çocuk psk açısından eğitim araştırma/ şehir hastanesi/ üniversite ayrımı sizce önemli mi? Yataklı klinik olup olmaması eğitim sürecini ne kadar etkiler? Şurayı asla yazma çok malign dediğiniz bir yer var mı? Akademik olarak research yatkınlığı olan bildiğiniz bir üni var mı? Periferde de olur fark etmez gelişim odaklıysa.

Böyle sorularımı yanıtlamak isteyen çok değerli senpailerimi fındık dallarımı yeşillendirmeye de beklerim. hürmetler.
(1) 

Güvenpark metro girişi neden kapalı?

herzan #1580726 
1 2 haftadır ne yapıyorlar bilen var mı?
(3) 

Düşük profilli yatırım tavsiyesi ricası

qwertyali #1580725 
Hesabınızda boş boş duran ve kaybederseniz aşırı üzülmeyeceğiniz bir 30 bin tl var diyelim (biliyorum büyük bir para olmadığını).

1. hesapta duracağına şuraya yatır, en azından tl olarak biraz artar dediğiniz kısa-orta vadeli garantici yatırım tavsiyesi ne olur? (enflasyona daha az yenileyim bari)

2. madem üzülmeyeceksin, göm şuraya parayı ya kaybedersin ya da iyi kazanırsın dediğiniz yatırım tavsiyesi ne olur?
(2) 

Kürek cekerken ne giyilir?

floydian #1580723 
Ceken varsa ozellikle sormak istedim. Dumduz esofman tshirt olur mu? Ayakkabi mi giyiyoruz peki o nasil oluyor? Islanma ne kadar oluyor onu bilmedigim icin emin olamiyorum.
(6) 

İbraname hakkında Avukat arkadaşlar rica etsem bir bakabilirler mi ?

blackhawk17 #1580722 
Merhabalar çalıştığım şirketten istifa ediyorum.
Kıdem veya ihbar tazminatım yok.

Şöyle bir ibraname var. Ve bu imzalanmadan son maaş + yıllık izin kalan 4 gün + son ay fazla mesai parasını Mayısın 5 inde yatıramam diyor Muhasebe.Her şey kayıtlı SGK sizin hakkınızı koruyor diyorlar.

İbraname bana göre çok sıkıntılı ve imzalamak istemiyorum diyor ama sistemden çıkışımı yapamıyorlarmış söylediklerine göre.
Bunu imzalasam ve adamlar bana ödeme yapmasa çok sıkıntı yaşarım gibime geliyor.


İBRANAME


XXXX BİLİŞİM HİZMETLERİ LİMİTED ŞİRKETİ bünyesinde Çalışmış olduğum ................... ile ..................... tarihleri arasında hak etmiş olduğum maaş ve bütün ücretlerimi , her türlü sosyal haklarımı, hafta sonu ve genel tatil günlerine ait ücretlerimi , fazla mesai ücretlerimi , yıllık izin ücretlerimi , kıdem tazminatımı , ihbar tazminatımı , yemek ve ulaşım bedellerimi , prim ve benzeri alacaklarımı , tüm maddi akdi yasal bilcümle alacaklarımı eksiksiz, vaktinde banka veya nakit olarak aldığımı kabul ve beyan ederim.
Ayrılma sebebime göre yasalara kıdem tazminatı alacağımın olmadığının bilincinde olduğumu ve tüm haklarım eksiksiz, vaktinde ve usulünce ödendiği için hiçbir maddi veya manevi dava açmayacağımı, hiçbir hak talebinde bulunmayacağımı kabul ve beyan ederim.
XXXX BİLİŞİM HİZMETLERİ LİMİTED ŞİRKETİ Ünvanlı işyerini bütün akdi ve yasal alacaklarımdan dolayı kayıtsız ve şartsız gayrikabili rücu ibra ederim.

Bu ibranameyi tamamını okuyarak ve anlayarak, hiçbir baskı altında olmadan tamamen kendi özgür iradem ile imzaladığımı kabul ve beyan ederim.



İSİM SOYİSİM :
TC KİMLİK NO :
ÇIKIŞ NEDENİ :
ÇIKIŞ TARİHİ :
İMZA :
(4) 

Sokakta satış yapmanın cezası kaç lira?

michael_knight #1580720 
Termosuma filtre kahve doldurup İstanbul'da yoğun bir yerde bardak bardak satmak istiyorum. Bu hafta sonu "mekanlara boykot" meselesi varken aslında bunu denemek için en iyi zaman.
Sokakta satış yapmanın cezası kaç lira?
Ceza dışında termos ve bardaklarıma ve da el koymaya hakları var mı?
Zabıtaya kimliğimi göstermek, ceza kesmesi için ismimi söylemek zorunda mıyım?
Belediye zabıtasının vereceği ceza dışında bir sıkıntı var mı?
Seyyar mafyası bıçaklar mı?

Yüzde 99 ihtimalle böyle bir şeyi yarın yapmam ama bir gün yaparım diye düşünüyorum.
(2) 

ben klock - dj - gitsem mi?

duyurukullanıcısı #1580719 
öyle sanki bir kişi git baboli dese kalkıp gidecekmişim gibi o sebeple size sorayım dedim.

hemen bi googlelatıp git/gitme yazarsanız süper olur.

gidecem zaten de mazeretim olun. onu istedim.

soru : gidilir mi? bugün konseri var.

uygun yollu uluslararası para transferi

mark greg sputnik #1580718 
arkadaşlar geçen de sormuştum ama cevap alamadım ne yazık ki. wise, adresimi türkiye'ye güncellediğim an hesaplarımı engelledi. para alabilirmişim ama gönderemezmişim filan. hesaptaki parayı da çekemiyorum anlaşılan. daha farklı bir şey lazım.

karşılıklı olarak en ucuz yollu (komisyon, kur farkı vs. bakımından) uluslararası para gönderim şeysi ne olur şu an? letonya-türkiye arası gidip gelecek. karşı tarafın bankası SEB. benimki finansbank ama vakıf filan da olur onu ayarlarım.

wise'ın çalıştığı zamanlardakine benzer başka bi şey yok mu? gönderimin çok hızlı olması da şart değil 3-5 günde gelse yine olur, önceliğim fazla masraf kesmemesi.

transfergo nasıl mesela kullanan oldu mu?
(1) 

AKM'ye arabayla gitmek

hoot #1580717 
Merhaba arkadaşlar, yarın kızım için akm'den tiyatro bileti almıştık. Arabayla Eminönü taksim tarafına hiç gitmedim, otopark vs var mı bilmiyorum. AKM'nin kendi otoparkı ya da çevrede yeterli ispark var mı? rahat park yeri bulur muyum?

Teşekkürler
(6) 

Tansiyonunuzu ölçer misiniz?

abelardo #1580716 
Yüksek tansiyon çoğunlukla belirtisi olmayan bir durum
Tansiyon hastaları hasta olduklarını tesadüfen öğreniyorlar. Siz en son ne zaman tansiyon ölçünüz? Niçin olcmuyorsunuz? Yaşım küçük tansiyonum normaldir diye mi düşünüyorsunuz?
(5) 

Graphene os ya da linux'lü telefon

Mehmettheslim #1580715 
Nerede satılır?

mobil görünümden çık