(4) 

Güvenilir yardım derneği

lansta #1580605 
Filistin konusunda bağış için önerebileceğiniz güvenilir yardım kuruluşu var mıdır acaba, sayıştay tarafından denetlenen(afad ve kızılay dışında) teşekkür ederim
(5) 

Sarı nokta -makula retina- hastalığı

makbur #1580604 
Merhabalar duyurunun yardımsever yazarları.

Babam 74 yaşında, genel olarak sağlık durumu çok iyi, fit. Lakin geçen yaz gözünden şikayetleri olunca Milas'ta özel izan hastanesine götürdük. Doktor sarı nokta başlangıcı olabilir diye 3 4 kutu damla verdi. Hepsini kullandıktan sonra tekrar kontrole gittik ve gayet iyi dedi, Kasım gibi zaten istanbul a döndüler.

Yakın zamanda tekrar şikayetleri olunca Beyoğlu göz den randevu aldık, orada da doktor sarı nokta olabilir iğne vurulma ihtimali diyerek "makula retina" bölümünden 7 Mayıs a randevu verdi.

İşin komik yani geçen yaz bodrum a gitmeden hemen önce Memorial da göz muayenesi oldu ve gayet iyi deyip postaladilar, cok kısa bir süre sonra yazın bu olay oldu.

Yine Beyoğlu gözden önce istanbul'da özel intermed kliniginde muayene oldu orada da bir şey yok dediler.

Araştırdıgim kadariyla hassas bir mevzu ve çoğu hastane bu konuda yetersiz kalıyor. Şimdi 7 Mayıs i bekliyoruz ama acaba istanbul içinde onerebileceginiz daha iyi daha yetkin bir yer var mıdır?

İğne durumu olursa da iğnesi de anladigim kadariyla pahalı imis özelde olursa sgk karşılamama riski de mevcutmus.

Şimdiden okuyan yanıtlayan herkese çok teşekkür ederim.

askerlik işlemlerinin sonucu e-devlete ne zaman düşer?

mark greg sputnik #1580603 
sene başında tecilim bitti. işlemlere başladım, dombili olduğum için bir yıl erteleme aldım. heyette bana raporumu e-devlet'ten alabileceğimi, ayrıca bir işlem yapmama gerek olmadığını söylemişlerdi. yalnız bu işlem şubat ayı sonunda gerçekleşmiş olmasına rağmen e-devlet'te baktığımda şu ekranı görüyorum,

prnt.sc

hadi genel müdürlük neyse de hastane sağlık muayenesi bile tamamlanmamış görünüyor. ben bunları gayet tamamladım, bizzat heyetten de bir yıl erteleme kararını duydum.

bu neden hala işlenmemiş olabilir, peşine düşeyim diyorum da hastaneyi mi aramak lazım yoksa başka bir yerle mi görüşmek lazım ondan da emin olamadım.

şimdi otobüs yolculuğu yapsam filan kaçaksın diye otobüsten indirip yine tebligat imzalatacaklar, boş yere borç yazacaklar sonra onu sildirmekle uğraşacağız bir de.

benzer durum yaşayan oldu mu, sisteme yansıması mı uzun sürüyor acaba?

Haber için kullandığınız widgetler nelerdir (android)

jülsezar #1580601 
Sb

Tşk
(2) 

kaliteli iskambil kağıdı

neira #1580599 
eski kem kağıtları gibi kalın baskı kaliteli nereden bulabilirim?
(5) 

Alzheimer için İstanbul’da iyi bir doktor arıyorum

nefertarii #1580598 
Tercihen Avrupa yakası, 81 yaşındaki dayıma teşhis konuldu. Bu arada tecrübesi olanlar, doktora gitmeyi reddediyorsa nasıl ikna edebileceğimiz konusunda tavsiye verebilir mi?
(2) 

dava dilekçesinde çok fazla kanun yazmak

Mehmettheslim #1580597 
kanunları kopyalayıp kopyalayıp yapıştırıyorum, sonra da ilgili kısmın altını çiziyorum. hakimler bunu görünce trigger'lanır mı? internetten baktığım dilekçe örneklerinde nadiren kanun ve yönetmeliklerden alıntı yapıyorlar. doğru yolda mıyım?
(17) 

Doğum günü ritüelleriniz var mı?

fraise #1580596 
Ben büyük partiler vs yapıp doğum günü kutlamam fakat doğum günüm gelince yine fark ettim ki küçük ritüellerim varmış, her sene bunları yapmayı da seviyorum.

Öncelikle her doğum günümde kendime tek başıma bahve ismarlarim. Sabah uyandığımda sevdiğim 4-5 şarkıyı dinlerim, evden çıkmayacak bile olsam güzelce giyinir, kendime çeki düzen veririm ( Corona döneminde sokağa çıkma yasağı olduğu halde sabah uyanıp süslenip puslenmis, öyle oturmustum). Bir de her sene kendime pahalı ama almayı çok istediğim bir kitap varsa onu alırım.

Eşim ve kardeşim ise tam tersidir; doğum günlerinde pasta bile alsak hoşlanmazlar.


Sizin nasıl? Sadece kendinize özel yaptığınız şeyler var mı?
(3) 

Overbooking'den hangi aşamaya kadar korkmalıyız?

michael_knight #1580593 
Overbooking sebebiyle uçağa binememek riskinden ne zaman tamamen kurtulmuş oluyoruz?
Online check-in sonrası? Valizi verdikten sonra? Koltuğa oturduktan sonra?
(6) 

Siyaset, trollük, beklentiler...

rukayka #1580592 
Başlığa ne yazacağımı bilemedim. Ekşisözlükte "rögar kapaklarının yola sıfırlanmaması" başlığını görünce yazmak istedim. Şu konuda kanaatlerinizi merak etmekteyim. Yakın tarihte bir yerel seçim olduğu için yerel yönetimler üzerinden sormak isterim. Gözlemlediğim kadarıyla şöyle bir refleks gelişti. Günlük hayatta karşılaşılan eksiklikler, sorunlar vs. yönetimdeki partiye göre klişe atışmalara dönüşüyor. İnsanlar oy verdikleri partinin yönettiği yerde karşılaştıkları sorunlara daha toleranslı davranıyorlar. Mesela bu rögar kapakları ile ilgili sorun 2019'da araç kullanmaya başladığımdan beri dikkatimi çeker oldu. Parti farketmeksizin İstanbul'da ilçelerin hemen hemen tümünde bu sorun mevcut. Aslında şehirde kendini gösteren aksaklıklar yönetici partiye göre değişmiyor. Yani toplumsal olarak kamu hizmetleri ve halkın beklentileri irtifa kaybediyor. Kendimin durduğu yeri şöyle ifade edeyim: Yerel yönetimden kaynaklı sorunları dile getirirken, ilgili yerlere şikayet kaydı v.s. bırakırken partiye göre bir üslup, tavır seçmiyorum. 1995'den beri İstanbul'da toplu ulaşım kullanan biriyim. İETT'de durak ve otobüs içindeki dijital ekranların hayata geçirildiği, otobüslerin yenilendiği bazı dönemler oldu. Hangi başkan dönemiydi hatırlamıyorum ama iyileşme net olarak kendini hissettirmişti. Daha sonra her geçen gün kötüye giden bir İETT oldu. Şu an mesela çalışan ekran hemen hemen yok gibi. Hem otobüsün içinde yolcuyken hem de araba sürücüsü olarak rastlaştığımızda güven vermeyen bir otobüs şoförü profili var şimdi. Şerit ihlali yapan, durağa yanaşmada özensiz davranan, diğer trafik kurallarını ihlal eden sürücülere daha sık rastlar oldum. Tem otoyolunda araç zıplatan asfalt kusurları var... İstanbul'un genelinde yolların şerit çizgileri silik, şerit takibi için öndeki araçtan v.s. göz kararı ile yol takibi yapılıyor. Yani diyeceğim şu ki keşke partizanlık yapmadan, yönetimde kim olursa olsun haklı taleplerimizde ısrarcı olsak...Şunu yazmasam eksik olacak. İstanbul'da adayların otopark sorununu dile getirmediği bir seçim kampanyası yaşadık. Sanırım onlar da halkın beklentilerini (!) doğru okumuşlar ki sorunlara değinme ihtiyacı bile duymadılar.

@Edmond Haklısınız, biraz uzun ve dağınık oldu...
@michael_knight yazdığınız ironik cevapla derdimi anladığınızı anlıyorum:)
@Ufuk Siz de anlatmak istediğimi tam olarak anlamışsınız, teşekkür ederim.
(6) 

arsa hissedarları ve satışı

patronaj1 #1580591 
selamlar.
şubat başında e devlette başka bir şeye bakarken bizim köyde üzerimize yeni eklenmiş tapular gördük. 4 tane tarla, 1 tane evli arsa.

miras yoluyla geldiği açık. hiçbirinden haberimiz yoktu. ailede hayatta kalan bi amcam var, ona da gelmiş. bildiğimiz tek kişi o.

bunlardan 1 tanesini az önce sahibinden'de satılırken gördüm. Hisseli Tapu
yazmışlar tapu durumuna.

e devlette bu arazi için "İlgili taşınmaz üzerinde hisse sahibi 230 kişi bulunmaktadır." diyor.

arsasında parasında değiliz hiç ilgimizi çekmiyor ama burada bizim adımız varsa nasıl satılabilir legal olarak ona merak ettik.
biri almak istese alabilir mi?
(2) 

telefondan bilgisayarımı kontrol etme

basond #1580590 
merhabalar online bir platformda bilgisayarın ara ara açık kalıp ara ara kapanması lazım bunun için ben dışarıda iken evdeki bilgisayarı telefonumdan kontrol edebileceğim bir uygulama vs var mı acaba?

telefon android bilgisayar windows
(2) 

Ankara Bilkent Şehir Hastanesi'nde önerebileceğiniz nörolog var mı?

anaphylacticshock #1580589 
Merhaba,

Ankara Bilkent Şehir Hastanesi Nöroloji polikliniğine gitmemiz lazım.

Bu hastanede çalışan, özellikle beyin damarlarında tıkanıklık vb konularda uzman ve işinin ehli olan, hastasını dinleyen, söylenenleri kulak ardı etmeyen, anlayışlı, iyi bir nörolog var mı bildiğiniz?

MHRS'den baktım, bu hastanede tam 35 nöroloj çalışıyormuş. Hepsini tek tek araştırmak çok uzun sürecek. İşimiz acil. O yüzden yukarıda saydığım kriterlere uygun bildiğiniz bir nörolog varsa cidden çok makbule geçer.
(1) 

arayan numaranın farklı görünmesi

ben de hayal kurmak istiyorum #1580586 
selam,

yurtdışından bir arkadaşım türkiye'ye geldi. bir sebepten onu telefonla aradım, ancak karşı tarafta benim numaram yerine avrupa'nın farklı ülkelerinden rastgele numaralar çıktı. dört kez aradım, iki kez polonya, bir kez danimarka, bir kez çek cumhuriyetinden bir numara çıktı.
bir tanesini aradık, karşı taraf lehçe konuştuğu için anlamadık ne dediğini.

neden olabilir bu? turkcell'e kayıt bıraktık ama henüz dönüş alamadık.
(17) 

Tatil Bütçesi

auroraaurora #1580585 
1 haftalık tatile kaç maaşı vermek makul olur? 3-4 aylık maaşı gömmek saçma mı?
(1) 

haberleri nereden takip ediyorsunuz ? /twitter alternatifi

jülsezar #1580584 
haberleri twitterdan takip ediyorum genelde, gazetecileri vs takip ederek direkt istediğim şekilde haberlere ulaşabiliyorum o açıdan kolay.

ancak twitterda da kaydırdıkça instagram reelsleri kadar sonsuz olmasa da bayağı zamanımı yiyor.

buna alternatif bir şey olabilir mi ? haber widgetleri vs. gibi
(17) 

ekmeği bırakanlar

WithWorth #1580583 
Banma soruları:
- zeytin yağına ne banıyorsunuz ?
- sulu yemeklerin suyuna ne banıyorsunuz ?

Sürme soruları:
- bal nasıl yiyorsunuz ?

Lezzet soruları:
- zeytini nasıl yiyorsunuz ?
- menemen nasıl yiyorsunuz ?
- salata nasıl yiyorsunuz ?
(1) 

xbox gamepass ultimate üyelik

why do we fall sir #1580582 
selam,

bildiğim kadarıyla eskisi gibi uyguna 3 yıllık ultimate üyelik almak kaldırılmış.
başka bir katakulli yöntemi var mı uyguna üyelik uzatmanın?

araştırdığım kadarıyla yok ama yine de bir sorayım dedim.

Sokak Hayvanları İçin Yardım Çağrısı

one minute #1580581 
Bu hafta klinikten taburcu olacak üç ameliyatlı kedimizle birlikte yuva bulamadığımız için kendi evimize almak zorunda kaldığımız kedi sayısı 26 oldu. Bu rakama kendi kedilerimiz dahil değil. Kliniklerde tedavisini sürdürdüğümüz kedi sayısını gerçekten bilmiyoruz.

Gelen destekler bırakın geçmiş klinik borçlarımızı ödemeyi, şu anda evde özel bakıma ihtiyacı olan kedilerin mama ve ilaç ücretini bile karşılamada yetersiz kalıyor.

Haftada ortalama on-on beş yeni ihbar geliyor. Her bir ihbar minimum üç dört saatlik çalışma demek. Bazıları için günlerce haftalarca uğraşıyoruz. Sizlerin ihbarlarına geldiğimizde evde yuva bulamadığımız kedilerin bakımlarına, ilaç saatlerine yetişemiyoruz.

Maddi manevi hareket edemez duruma geldik. Özellikle yetişkin kedilerimize yuva ve destek bulamazsak maalesef artık ihbarlarınıza gelmemiz mümkün değil.

Lütfen (git: www.instagram.com sayfasını takip edin, hem derneğimizi hem yuvalandırma ilanlarımızı arkadaşlarınız ve gruplarınızla paylaşın.

Unutmayın dayanışma yaşatır.

Ekşi sözlük onay listesinde alım yapıyor mu?

the sound and the fury #1580580 
çaylak hesabı açtım 5900 lerde ama aylardır onay almadı. Algoritma farklı acaba ne zaman yazar olur. 2019 dan beri çaylağım. Bu hesabımı o onay alırsa kullanmayacağım çünkü nick altım troll vb dolu.

Ekşi sözlük hesap değiştirme yapıyor mu?

the sound and the fury #1580579 
çaylak hesabı açtım 5900 lerde ama aylardır onay almadı. Algoritma farklı acaba ne zaman yazar olur.
(1) 

vücut şampuanı ya da losyonu falan kullanıyor musunuz?

alt4y #1580577 
kullanıyorsanız hangisi?

direkt duş sonrası vücuda sürülen bir şery var mı? şampuandan ziyade.
(4) 

Anne için Android telefon

pianeta #1580576 
Klasik Whatsapp, Instagram, Facebook açabilsin, üç beş fotoğraf çekince ya da yükleyince hemen donmaya başlamasın. Temiz kullanıyor zaten ama yine de en azından birkaç yıl donma kasma yapmasın. Bütçe maksimum 15.000TL ama 10.000TL'ye çözsek efsane olur. İkinci el iPhone olayına girmek istemiyoruz, direkt sıfır Android alacağız. Tavsiyelerinizi alırız.
(3) 

Ekonomi

alice in potatoland #1580575 
amacim borsaya yatirim yapmak ama öncesinde mikroekonomi nedir, iktisadi gösterge nasil okunur, talep soku nasil yumusatilir gibi seyler ögrenmem gerek gibi hissediyorum. nereden baslamami tavsiye edersiniz genel olarak?
hem yatirim olarak hem kendimi bilgilendirme olarak nereden okumaya baslasam? tavsiye kaynak önerisi alabilir miyim?
(3) 

ucuz yollu mug tavsiyesi

gameofannen #1580574 
böyle bir kaç saat sıcak tutacak çayı kahveyi mug arıyorum. stanley falan para veremem. ucuz olsun iş görsün damlatmasın yeter.thnx
(3) 

Sağ kulağım duymuyor

nic cage #1580573 
Hastayken uçağa binmem gerekti. Ust solunum yollarim, kulaklarim vs komple kapaliydi zaten bi de havada basinctan iyice bloke oldular, sag kulagim 2 saattir hic duymuyor. Duzelir dimi gecici bi seydir?
(3) 

Yol Bisikleti Lastik

Lubb #1580572 
Üstünde 700x23 lastik ile gelen yol bisikletine 700x25 lastik taksam problem olur mu?

Yazdığım soruyu oturum sonlandığı için gönderemedim

ananiyimioguz #1580571 
Az önce ufak bir roman yazmıştım fakat yazarken oturumum sonlanmış, gönder dediğimde beni ana sayfaya attı.

Geri gelmeye çalıştım ama olmadı, gitmiş yazdıklarım.
Tarayıcıda network loglarını tutmuyorum, göremedim.
Başka bakabileceğim bir yer var mı tarayıcı veya pc üzerinde?

1 saattir yazıyorum evlat acısı gibi oldu.
(8) 

çalıştığınız yerde olan, keyifli şeyler neler?

avatar is back #1580570 
bizim şirkette bir kaç tane bisiklet ve scooter var mesela, hep duruyor öyle arada koridorda falan turluyoruz. bir arkadaşımın da çalıştığı yerde eğlence odası var, ps5 langırt ve masa tenisi var.

siz de ekstra neler var? ya da arkadaşımın ofiste, eski ofisimizde şu vardı diyebileceğiniz, hoş şeyler neler?
(1) 

ingilizce karakterlerle yazdigimiz bir metni turkce karakterlere

theconqueror #1580569 
donusturen bir web sitesi, online bir uygulama var mi?
Gerektigi yerlerde c, s, o, u , i, g gibi harfleri degistirecek yani.

Kobo Glo Hd - Satılık (İstanbul)

put it in your appropriate place #1580568 
Kobo Glo hd'i yeni bir cihaz aldığım için satıyorum. Fiyat 1.000. Pazarlık yapılır tabii.

Sözlük entrysi arıyorum

gabe h coud #1580566 
Bir kaç gün önce okumuştum. Sözlük yazarlarının (sanırım sadece erkekleri) klişe özelliklerini yazmıştı.

Genelde xx xx yapan adam, xx xx eden kadın gibi tamlamalar içerir, 70 takipçi 0 takip olur gibi bir yazıydı. herbokolog olurlar vs.

Algıda seçicilik de olabilir, şimdi denk geliyor bunlar.

Hatırlayan var mıdır bu entryi?

Sevgiler.
(2) 

ürdün’e gitmek riskli mi?

violetsky #1580565 
19-23 Nisan tarihleri için Ürdün gezisi planlamıştık.Gidip gitmemek arasında kaldık Geçen haftaki İran saldırısında Ürdün hava sahası kapanmıştı. En kötü böyle bir şey mi yaşarız acaba? Yoksa savaşın ortasında mı kalırız? :)
(5) 

Bir aracın kaskosu ne kadar çıkıyor nasıl öğrenebilirim?

chicha_v2 #1580564 
Etrafımda o araçtan olan kimse yok, sahibinde de 5-10 tane var.

Yüzsüzlük yapıp bir iki kişiye mesaj attım ama döneceklerini sanmıyorum.

Evet kasko bireysel bir şey ama merak ediyorum kafamda bir tutar olmasını istiyorum.

Merak edenlere araç: Alfa Romeo Guilia ^^
(4) 

İş bankası 100.yıl bonosu

meraklitursucu #1580563 
Bu bono alınır mı sizce? 55 faiz oranı diyor. Daha önce bono almadım detay verecek var mıdır?
(2) 

ekran kaydını reels yüklemek ideal yol

hsktr #1580562 
bir ekran kaydını (PC) reels -16:9 sanırım- formatında sunmam gerekiyor. Canva'da denedim ama bulamadım. Nasıl yapabilirim?

Teşekkürler
(6) 

Klima nereden, nasıl alınır?

parka #1580561 
Ekonomik olması öncelikli.
Hepsiburada'da en çok satılan klimayı alıp geçsem mı?
Şehir Antalya.
(8) 

Evin Çok Sık Tozlanması Sorunu

royalguard #1580559 
Arkadaşlar merhabalar;

Evim 1+1, ayrı mutfaklı ve kot ta yer alan 2 yıllık bir bina. Zemin ile biraz farkı var. Şöyle ki ayakta durduğumda 1.77 felan boyum, kaldırım ile hemen hemen aynı hizada oluyorum (Bu bilgileri verme sebebim tozlanmaya etki edip etmeyeceğinin anlaşılabilmesi adına). Ev kat bilgisini verdikten sonra esas konuya geleyim:

Evi her gün silip temizlesem bile ertesi gün toz oluyor. Bu tozlarla nasıl savaşırım acaba yukarıdaki katlarda oturanların evleri daha mı az tozlanıyor. Nedir bu işin olayı? İstanbul da ikamet ediyorum. Pencerelerin hepsinde sineklik var onu da ekleyeyim.
(19) 

Ofise çalışanları mutlu edecek ne alınabilir?

PoscheN #1580557 
Şirketin 20.000 civarı mili birikti, ofistekileri mutlu edecek bir cihaz vs alayım istiyorum.

Tam otomatik kahve makinelerinden düşündüm ama onu aldıktan sonra asıl mesele başlıyor. Tahmini aylık 20.000 üzerinde kahve süt vs masrafı olur.

Başka öneriniz var mı?
(5) 

23 Nisan ve gurbette yorgun düştüm be ceylan

biryazgünü #1580556 
Sevgili halk oyunları eğitmenleri,

Yakında bir ilkokul var, 23 Nisana hazırlanıyorlar. Sürekli provalarını sevdik sevdalandık ve gurbette yorgun düştüm be ceylanla yapıyorlar.

Bu zavallılara dede, nene düşüyor bu şarkıcılar. Bu şarkılar müziğimizin mihenk taşları da değil. Bu müzikler ve hareketler MEB'den filan mı geliyor yoksa bu 90'larında altın çağını yaşamış bir öğretmenin mi fikri? Kim dedi gurbette yorgun düşsün bu minikler?
(3) 

DHL Express yurtiçinde hangi firma ile dağıtım yapıyor

the sound and the fury #1580555 
Japonya’dan gelen ürünüm var DHL ile geliyor ama Mersin yerine varış yeri Adana diyor, doğru adres girdim. Şimdi bu ürün tr de hangi firma ile dağıtıma çıkacak. PTT sitesindehatalı takip no diyor, DHL sitesinde varış yeri Adana yazıyor ama bir de ürüne %30 mu vergi ödeyeceğim.

Garanti Bankası Atm Dolar Çekimi ve İzmir?

marjinal kereste #1580554 
Çok basit bir soru.

Izmir'de şube harici hangi atm'den dolar çekebilirim?

Döviz ve dolar çekebileceğim atm de herhangi bir işaret var mı?.bugün bir atm den denediğimde sadece tl vardı.

Ben tek tek atm mi deneyeceğim. İlla bankaya gitmeden atm den dolar çekebilmek şansım nedir?
(5) 

Belirli Üründe Sadece Nakit Kabul Eden Lokanta

praisebe #1580552 
Merhaba dostlar. Öncelikle işin parasında değilim fakat esnafın tavrından ve uygulamasından ötürü bir şeylerin yanlış olduğunu ve bunun zararı ne olursa olsun cezasını çekmesi gerektiğini düşünüyorum. Bu konuda şikayeti nasıl ve nereye etmeliyim, bilmediğimden danışmak istedim.

Olay Ankara'da bir kebapçı lokantada geçiyor. Lokantanın menüde bulunmayan (bunu bilmiyordum), sadece camında asılı ve oldukça ekonomik bir menüsü var. Kağıtta sadece nakit kabul ettiği yazıyormuş bu üründe fakat ben buna hiç dikkat etmedim çünkü o zamana dek ödemeyi patron yapıyordu. Cebimde sodexo, ticket ve kredi kartıyla girip yemeği yedim. Sıra ödemeye gelince yemek kartıyla ödemek istediğimi belirttim ve sadece nakit dedi. Kapıdaki sodexo logosunu söylediğimde yediğim menünün sadece nakit olarak satıldığı, kapıda bunun da yazdığını söyledi. Kredi kartıyla ödemek istedim, onu da kabul etmedi. Dedim ki, normal menüden bir yemek seç, onu yemişim gibi yemek kartından fazlasıyla çek. İnatla kabul etmedi. En son iban alıyordum ama vergi kaçırdığından şüphelendiğimden yemeğin parasını göndermeyecektim, bunu çakmış olmalı ki kredi kartıyla ödemeyi kabul edip yemeğin üzerine 20 TL ekleyerek kredi kartından çekti. Tavrı da sanki ben orada paramla yemek yememişim de bedavaya yemek yemişim gibi çirkinceydi.

Bu esnaf hakkında nereye nasıl bir şikayette bulunabilirim? Bu olaylar şikayet için yeterli mi? Bilirkişilerden cevap bekliyorum, teşekkürler.

Şu kabloyu en uygun nerede bulabilirim? Usb to 2.5mm jack

ananiyimioguz #1580551 
Aslında bir tane buldum ama bence 50 liralık kısa bir şey vardır ülke sınırları içerisinde.

www.hepsiburada.com

tr.aliexpress.com

tr.aliexpress.com

Edit: Ne için lazım derseniz, intercom şarj etmek için kullanılacak.

usb to 2.5mm stereo,
usb to 2.5mm aux,
usb to 2.5mm charging cable

diye arattım ama uygun bir şey bulamadım. aliexpresste 1 dolar olan şey niye 300-500 e satılıyor anlamadım.
(1) 

bir tweet arıyorum - alakasız şeyleri birleştiren

blue eyes white dragon #1580550 
nasıl anlatacağım bilmiyorum ama tweetin mantığı şu şekildeydi.

kızın birisi, dünyanın farklı noktalarında yetişen üç ya da dört şeyi yanyana getirip bunu çay yahut kahvenin içine atılmasını istiyordu. tweet sahibi de bunu tiye almıştı.

allah bile üç/dört şeyi dünyanın farklı noktalarına yollamış sen birleştiriyorsun gibisinden.

bulabilene çok teşekkür ederim.
(3) 

Airbnb evi istanbul

dostlarorkestrasi #1580549 
Selamlar. Fb ile bir süredir sevişemedik ve özledik. Fakat o ailesi ile yaşıyor ve benim evimde de uzun süreli bir misafir var. Daha önce tr’de hiç airbnb ile kiralama yapmadım, bir ara yasaklanma olayları falan vardı. İstanbul’da bu sistemi kullanabiliyor muyuz, gecelik olarak. Yoksa direkt otele mi gidelim?
(6) 

Dük süpürge önerebilir misiniz?

santimantal #1580548 
Kablolu süpürgem var ama süpürürken beni yorduğu için temizlik yapmak istemiyorum ya da erteliyorum.

Bu yüzden dikey süpürge almaya karar verdim. Belki böylece üşenmeden her gün temizlik yapabilirim.

Süpürgenin emiş gücü yüksek olmalı. Ama kablolu süpürgeye oranla ne kadar yüksek oluyordur bilemiyorum. Bu konuda bilginiz var mı?

Marka ve model önerebilir misiniz?
(6) 

Boşanma davası hakkında

hhhh99 #1580547 
çekişmeli boşanma davası açacağım
eşim Almanya da 2400 euro maaş alıyor ben yüzüğümü bile almadan Türkiye ye geldim tedbir nafakası ve mahkeme sonunda nafaka durumu ne olur?

boşanma sebebi eşimin fiziksel siddet (video kaydı var) ve psikolojik şiddet

ayrıca merak ettiğim ben bu şiddetten dolayı Almanya da tramva sonrası depresyon tanısı ile iki adet psikiyatri ilacı kullanıyordum.

Türkiye de henüz doktora gitmedim gitmem benim faydama olur mu?
(2) 

tişört baskı yapan online siteler

huzurlarinizda huzursuzluk #1580546 
Var mı tişörtü de kaliteli, baskısı da kaliteli önerebileceğiniz bir site?
(1) 

Ortaklığın Giderilmesi Satış Müdürlüğü - Mirasın Satış Aşaması nasıl olacak

zeleno #1580545 
Miras davamız yeni sonuçlandı, bugün paylaşılamayan malların satış müdürlüğüne iletilmesi ve satılması ile ilgili dilekçe yazıldı. 10 adet gayrimenkul var,

bunların satılması nasıl olacak? hepsi aynı anda açık artırmaya mı çıkacak, yoksa tek tek mi satılacak?

satış aşamasında tarafların birbirini kazıklaması gibi bi durum olabilir mi?

satış işlemi ne kadar sürer? gibi kafamda deli sorular var.

aynı süreci yaşamış kişiler varsa aydınlatabilecek müteşekkir olurum.

mobil görünümden çık