Grafik tasarımcıyım, sektörde 3-4 yıllık tecrübem var. Ancak mesleğimi bir türlü sevemiyorum. Bazen düşünüyorum; sürekli harflerle, çizgilerle uğraşmak, bunun kime ne faydası var? Sırf bu yüzden YL yapmadım. Başarı elde etmiş olmama rağmen kendimi bu işe değer verirken bulamıyorum. İleride hayatım boyunca bununla uğraşacak olmak bana çok yabancı geliyor.

Aslında tek ilgimi çeken alan psikoloji. Zamanında yaşadığım zor durumlar nedeniyle bu konularda bilgi sahibi oldum. Bir insanın zor anında destek almasının onun için ne kadar hayati bir öneme sahip olduğunu çok iyi biliyorum.

Şimdi 30 yaşındayım ve hala mesleki tatmin hissi yaşayamadım. İnsanlar da değer vermiyor.
. Ne yapacağımı bilmiyorum. Tek bildiğim, bir daha üniversite sınavına girmek istemediğim. Kendimi bir yerde sıkışmış gibi hissediyorum.

 

Global geçerliliği olan bir mesleği lokal bir meslek için çöpe atmanın hiçbir mantığı yok. Bence macera arama.

beyfendi

Tekrar sınava girmek istemesen de mevcut işini bırakmadan okumanı tavsiye ederim. Araştırırsan belki sınavsız yurtdışında psikoloji eğitimi alabilirsin

pembediken

Kivilcim Kiran var, instagram'da psikolog, o da IK da calisirken birakip sanirim 30-35yasindan sonra okudu, bir podcastte anlatti uzun uzun. Spotifyden dinlemenizi tavsiye ederim. Yasiniz cok genc, kim ne derse desin yaklasik 30sene daha yapmak istemediginize emin oldugunuz bir meslekte cok daha fazla vakit kaybetmeyin, belki o meslek araciligiyla hoslandiginiz bir dalini filan bulursunuz ama yasam bu hissettiginiz sekilde vakit gecirmek icin hem cok uzun hem cok kisa.

kassiopeia
1

mobil görünümden çık