Biliyorum, ahlaklı bir tutum değil ama çok iğrenç geliyor bana böyle birinin ağzını sildiği değidirdiği bir şeyi almak, sizde nasıl durumlar?

almiyorum. benim isim kirletmemek. baskasinin kirlettigini temizlemek baskasinin isi.
aklima bile gelmiyor o yüzden.


aliyorum. hatta herkesin copunu peceteyle aliyorum. cok sukur boyle takintilarim yok da doga bekciligi yapabiliyorum.


Atıyorum, bazen yerden random çöp alıp attığım da oluyor. Ama çöpün sahibini bilmemem lazım, ortak alanı paylaştığım ve düzenli olarak yaptığını bildiğim tiplerin çöpüne dokunmam.


Çöp almayı sevmem ama geçen yerde pet şişe yuvarlanıyordu 2 adım ötede çöp kutusu olunca alıp attım gözüme nispeten temiz göründü :)


Yanımda peçete varsa peçeteyle alırım. 2 sene önce Belgrad Ormanı'nda 10 battal boy çöp torbasıyla başkasının çöpünü topladım, benim için çevreyi kirletmemek kadar temiz tutmak da önemli. Başkasının çöpü demem.


alıp kenara almıslıgım cok oldu


evet.
mesela kendin al hizmeti olan kafelerde bir masaya oturmuşsam ve boş kahve bardakları, peçeteler vs var ise temiz bir masa olması açısından önce onları topluyorum, sonra yerleşiyorum.
toplu halde yemek yediğimiz bir mekanda (ofis, düğün dernek vs vs gibi yerlerde) yemeğime başlamadan veya bitirdikten sonra boş su/içecek kutularını, peçeteleri peçeteyle toplayıp çöpe atıyorum.
piknik veya açık hava etkinliklerinde bulunduğumuz mekandan ayrılırken sadece kendi mekanımızdaki değil yakın civardaki çöpleri de çöp poşetine topluyorum.
hayata "ıyyyy onun ağzına değmiştir" gibi ince detaylara inecek kadar bakacaksak toplum içine hiç çıkmamamız gerekiyor maalesef. bir de bu öyle bir konu ki "başkasının pisliğini ben niye çekeyim?" diyerek kenara geçemiyoruz maalesef. çünkü doğa hepimizin ve olumlu/olumsuz sonuçlarını hep birlikte yaşayacağız, insanların bazıları bunu anlamasa da.


Alırım. Maksat temizlikse
başkasının çöpü diye bakmam.
Bugün bile gölgede bir kısa duvarın yanında duruyordum. O an farketmediğim yarım litrelik su şişesi duvardan yere düştü rüzgardan dolayı.
Çöp kutusu da bana çok yakındı.


Almak istemem


Eskiden alırdım artık almıyorum. Dükkanın önünü de süpürmeyi bıraktım, çöpçü süpürsün


Peçete tarzı şeyleri almıyorum ama su şisesi gibi şeyleri alıyorum.


pis bi şey değilse alır atarım, temaslı bi şeyse dokunmam.
