[]

Adaçayı

Merhaba 2 ay regl olmayınca bir arkadaşım 1 hafta süreyle sabah akşam adaçayı içmemi önerdi. Çok az koy dedi ama ben bir bardağa şu metal kürelerin içini tamamen doldurup içiyordum. Regl olmadım ama göğüslerim büyüdü pms büyümesi değil yazz kullanırkenki büyüme de değil baya büyüdü. Bıraksam mı 1 hafta oldu yoksa regle kadar devam mı etsem? Teşekkürler.




 
Doktora gorunseniz?
2 ay -eger hamile degilseniz- baya ciddi bir sure

  • kuehles blondes  (29.09.15 20:32:32) 
gebelik varsa eğer düşük riski var. hem de ciddi risk


  • la noix  (29.09.15 20:36:12) 
18 yaşındayken hafiften anoreksik olduğum için 4 ay regl olmamıştım. Sizde öyle bir durum var mı, bilmiyorum. 2 ay regl için uzun bir süre, doktora gitmeyi ihmal etmeyin.

Adaçayı bol östrojen içerir. Normalde farenjit gibi boğaz hastalıklarına karşı çok tavsiye edilir ama erkeklere çok içmemeleri söylenir. Hem regl olmamanın verdiği şişkinlik hem adaçayı böyle bir yükleme yapmış olabilir. Ama bunu doktordan başkası net olarak bilemez.
  • aychovsky  (29.09.15 20:51:50) 
Doktora gidiyorum arada ama değişen bir şey olmuyor. Polikistik over var ve yazz kullandığım sürece düzenli regl oluyorum sadece. Regl miktarı azaldığında altı aylık ara ver demişti geçen yıl. Bu yaz da ara vermek istedim bu oldu.
Gebelik yok.

  • Domuz  (29.09.15 20:58:38 ~ 21:02:06) 
adaçayı östrojeni arttırır. adet olman içinse östrojen çekilmesi(ciddi azalması gerekir) arkadaşın çok yanlış gelmiş. içtiğin sürece de adet olmazsın.


  • shotgunwoman  (29.09.15 21:16:57) 
Oh be oldum. Bir daha da bırkamam yazz'ı.
@shotgun, yanlışın var.

  • Domuz  (30.09.15 01:56:14) 
ben yanlış değil tıbbi açıklama yaptım. zaten hem oks hem adaçayı gibi östrojen takviyesi yapıp durursan hayatın boyunca, meme kanseri olma yolunda hızla iletlersin.

arkadaşın yanlış biliyor adaçayı değil maydonoz kekik papatya gibi çaylar adet söktürür.
  • shotgunwoman  (30.09.15 10:31:22) 
@shotgun, belli ki her şeyi en çok en iyi sen biliyorsun ama arkadaşıma adaçayı kürünü öneren doktor da bana yazz'ı veren doktor da oldukça ünlü proflar.
İnsanları yanlış bilmekle suçlamadan ve kanser gibi bir hastalıkla korkutmaya çalışmadan önce azıcık bilgi sahibi olmanı öneririm. Yoksa bu çok bilmiş tavırla regl değil de idrar sökrücü olan maydanoza konuşursun ancak.

  • Domuz  (30.09.15 12:49:31) 
maydonoz k vitamini deposudur doğal kan sulandırıcıdır. kendi yaptığını doğru biliyosan ve başka laflara tahammülün yoksa buraya niye soruyorsun? oks ler şeker gibi tüketilen ilaçlar. sor bakalım o ünlü proflarına biri meme kanseri yapmıyo diyebilecek mi? hoşuna gitmeyen şeyler duyunca çamur gibi sıçrama.


  • shotgunwoman  (30.09.15 15:42:09) 
Öncelikle o maydOnoz değil maydAnoz. Bir diğer anlamı da, bir haftalık adaçayı kürünü bitireyim mi yoksa devam mı edeyim sorusuna, açılın ben bilimsel açıklama yapıcam tavrıyla gelip o yanlış, bu yanlış, ilacın zararlı, sen de kanser olma yolundasın diyenlere verilen isim.
Benim bilgisiz maydanozların ukala tavırlarına tahammülüm yok sadece. Diğer cevap verenlere teşekkür ederim.

  • Domuz  (30.09.15 19:17:53) 
benim de maydAnozu sadece idrar söktürücü zannedenlere tahammülüm yok. oturup sana kanama zamanı parsiyel tromboplastin falan anlatacak halim yok çünkü senin kapasiten adaçayı=östrojen menstruasyon=östrojen çekilmesi bile olduğunu algılamaya yetmiyor. zaten yanlış hatırlamıyorsam aynı zihinden piercingini japon yapıştırıcısıyla yapıştırma fikirleri falan da çıkmıştı. senin gibiler yüzünden mri lardan milletin ağzını yüzünü topluyoruz zaten <3


  • shotgunwoman  (30.09.15 19:30:54) 
Hastabakıcı falan mısın ya da çömez hemşire. Çünkü mantık kırıntısı barındırmayan mesajların buram buram doktor özentiliği kokuyor. Tıp falan okuyorsan, hastalarına sabır, sana da akıl fikir dilerim.


  • Domuz  (30.09.15 19:37:06) 
hasta bakıcıların bile senden daha iyi tıbbi bilgisi olacağına emin olabilirsin. madem ünlü profların var bas git ona sor buralarda duyuru açman buram buram kadınlar kulübü kokuyor. baya belli adaçayını falan ünlü proflardan öğrendiğin. senin mantığına uyacak bir tıbbi bilgim olmadığına da anca memnun olurum. ben esas sen ve senin gibilere maruz kalan, bakmakla yükümlü olan meslektaşlarıma allahtan sabır diliyorum. sana akıl fikir dilemiyorum, dileyen eminim çevrende çoktur. ben kalabalık etmeyeyim.


  • shotgunwoman  (30.09.15 19:45:39) 
Hastabakıcı ya da hemşireye muayene olmadığım için meslektaşlarına iyi dileklerde bulunmana gerek yoktu. Çok içinde kaldıysa bir daha dene doktor ol da bu özentiliğini, çekememezliğini buralarda maydanoz olarak çıkartmaya çalışma.


  • Domuz  (30.09.15 20:10:38) 
karışıklık olmuş..
progesteron çekilme kanaması=adet kanaması

  • mavibalık  (30.09.15 20:15:27) 
karışıklık falan yok mavi balık. adet için östrojen ve progesteronun birlikte azalması gerekir. pms bulguları östrojenin düşmesiyle ortaya çıkar mesela. progesteron yüksekken tek başına olan östrojen çekilmeleri disfonksiyonel kanamalardır.

imgur.com

hasta bakıcı ya da hemşire değilim. çok istiyorsan özelden md kimliğimi yollayayım. herhangi bir özentiliğim yok ama senin meslek gruplarını tabakalaştırma, alt tabakayı ezikleme hevesin anca sağlam bir aşağılık kompleksinden geliyo olabilir.
  • shotgunwoman  (30.09.15 20:38:13 ~ 20:57:55) 
bende de pkos var, seninkisi kadar olmasa da zaman zaman gecikmeler yaşıyorum. (bir hafta, on gün) doktorum kilo alıp verdiğin dönemlerde de olabileceğini söylemişti. bir de karbonhidrattan uzak dur dedi. ekmek, şeker çıktı hayatımdan, denk mi geldi bilmiyorum ama bu kez de 5-6 gün erken olmaya başladım.


  • gusano  (03.10.15 12:39:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.