[]

grafiker arkadaşlara bir soru

soruyu grafik tasarımla uğraşan veya uğraşmış herkes cevaplayabilir.

bir mobil uygulama tasarlıyoruz. şu an için tasarımı kendimiz yapacağız.

sorunumuz renkler ile.

renk paletini seçemiyoruz. seçtik diyelim. arka plana bir fotoğraf koyacağımız zaman onun renk tonlarını(?) o palete göre fotoşopta nasıl ayarlacağız, bir türlü beceremiyoruz. (sorun fotoşop değil, renk bilmiyoruz.) yani diyelim elimizde renkli bir fotoğraf var. arka planımız da gri, işte onu hangi gri tonda ayarlayacağız, bunun için ne bilmemiz gerekiyor. örnek bir resim koydum mesela, adam mis gibi ayarlamış rengi.

şimdi ben biraz renk teorisi falan araştırdım bir şeyler de okudum ama yine de beceremedim. olayı birkaç günde veya birkaç haftada basit derecede anlamamızı sağlayacak videodur, tutorial'dır neyim var mı?

 
damlalık aracını (eyedropper tool) seçip rengin üstüne tıklayınca o rengi alıyor.

edit google'a yazınca tonla tutorial çıkar zaten.
  • henry gale  (28.08.15 01:42:04 ~ 01:43:31) 
bence arkadaşın sorduğu renk uyumu hakkında. koyu ile açık uyumu klasiktir ama iş görür. genel olarak mesela turuncu ve beyaz, mavi ve beyaz, siyah ve beyaz ve siyah ile gri çok iyi gider.


  • felsefeye duyarli insan  (28.08.15 03:29:41) 
uyumlu renk paletleri için şuradan faydalanabilirsiniz: color.adobe.com


  • diabolus79  (28.08.15 04:34:59) 
Color range var layerlerın oldugu yerde resmı secıp overlay e tıkla


  • giggs  (28.08.15 08:47:02) 
Bu yardımcı olabilir www.google.com


  • alembic  (28.08.15 15:32:17) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.