[]

South park'ın Türkiye versiyonu çekilirse?

Sizce nasıl olur? Bana kalırsa yabancı versiyon kadar iyi olabilir işinin ehli kişiler yaparsa. Eleştirecek o kadar malzeme var ki güzel bölüm çekememek biraz zor olsa gerek.




 
Türkiye? Eleştiri? İşin ehli? Zor olmasa gerek?

Olmaz, olamaz.
  • arockm  (12.08.15 15:35:53) 
o kanal kapanır veya en iyi ihtimalle dizi 13 bölümü tamamlayamadan yayından kalkmak zorunda kalır. güzel bi finalle laf soka soka kimseye bişey anlatamadan da final yapar biter gider. malesef.


  • baharat  (12.08.15 15:36:40) 
Eleştirirse yayın hayatı biter, özellikle din konusunda öldürürler valla hiçç affı olmaz. O yüzden berbat olur Türkiye versiyonu çekilirse. Ayrıca çizgi film ne ya çocuk muyum ben diyen insan sayısı inanamayacağın kadar çok. Eleştiriden gitmese reytingden gider.


  • ekaterina  (12.08.15 15:37:38) 
Kanalın kapanmadığını düşünün. Yani herhalde şu halde yayınlanması imkansız. Ama işinin ehli insanların çıkacağını düşünüyorum. Karikatürlerimiz çok sağlam sonuçta. Yiğit özgür, umut Sarıkaya gibi insanlar girse işin içine belki orjinaline yaklaşır bile.


  • empat  (12.08.15 15:38:29) 
dostum mizah dergilerini alıp okuyan kesim belli (kötülemek anlamında söylemiyorum, sayıları az yani). alıp okuyup gülebilenlerin (çıldırıp bana mı lan? demeyenlerin) sayısı ise daha da az. bunu televizyona çıkarmaya kalkarsan eminim ki ölümler (din vs konusunda sınırı biraz aştın diyelim) olacaktır.


  • timmie  (12.08.15 15:41:31 ~ 15:44:08) 
yahu eleştriye tahammül edilebileceğini nasıl düşünürsün ben anlamadım. aynı ülkede yaşadığımıza emin misin?


  • baharat  (12.08.15 15:41:38) 
Arkadaşlar sorduğum soru eleştiriye tahammül falan değil. Biliyorum ben ne derece bi ülkede olduğumuzu. Bir şekilde dokunulmaz olduklarını düşünün. Ütopik bir düşünce zaten. Ben olursa çıkacak malzemelerin south park ile ne derece yarışacağını soruyorum bir nevi. Yani kalitesi.


  • empat  (12.08.15 15:45:13) 
peki,

bi ara mizah dergisi yazarlarının senaryosuna katkıda bulunduğu bi dizi vardı. şu adamın ''taksiiii'' diye seslendiği, taksicinin de ''müşteriii'' diye cevap verip gittiği. adını hatırlayamadım şimdi, bilenler yazsın. sence south park'ın yakınından geçmiş miydi?

geçtiyse eğer senin gözünde, belki olabilir evet. ama sanmıyorum.

edit: kaygısızlar imiş dizinin adı.
  • timmie  (12.08.15 15:49:07 ~ 15:53:11) 
Kesinlikle geçerdi, tur bindirirdi South Park'a.

Bi de eskiden bi animasyon reklam vardı. Selçuk Erdem yapmıştı onu. Ropörtajı vardı hayatta bir daha animasyon yapmam diye, çok zormuş zaar.
  • heritage  (12.08.15 15:50:58) 
tur bindirmek? hmm.


  • timmie  (12.08.15 15:51:55) 
mizah konusunda ortaya harika şeyler çıkarabileceğimizden şüphem yok. o beğenmediğimiz capslerde bile ne harika espriler görüyoruz. bu işin ehillerinden harikalar çıkar o konuda sana katılıyorum.


  • baharat  (12.08.15 15:57:04) 
Kaygısızlar ile south park tarzı mizahı karşılaştırmak garip değil mi? Friends ile south park mizahını karşılaştırmak gibi bi şey bu. Benim bahsettiğim kara mizah ve ironi tarzı. Türkiyede bu denenmemiş bir şey. Ha leyla ile mecnun ironi olayını denediler ve güzel şeyler çıktı.

Kaldı ki yiğit özgür ve umut sarıkaya ironi konusunda üstad, zaytungdan da kara mizah yapan elemanları toplarlarsa inanılmaz şeyler çıkabiledeğini düşünüyorum. Ben seslendirmelerde biraz sıkıntı olabileceğini düşünüyorum sadece. Bir de küfür spdeki gibi çekici gelmez sanırım.
  • empat  (12.08.15 16:38:17) 
Hadi senin istediğin cevabı veriyim biraz ütopya olsun dediğin gibi.
Evet güzel olurdu, hani inci sözlüğün ilk çıktığı dönemlerde ki gibi bol küfürlü senoryalar laf sokmalar olurdu. Belli bir kesimi mutlu ederdi, alışılmışın dışında olurdu evet. Konular yöresel ve bizim farkındalıklarımızla olacağı için bize eğlenceli gelirdi. (belki de (bkz: fıkralarla türkiye)'den hallice olurdu bilmiyorum).
"İşin ehli"lerine gelirsek evet güzel karikatüristlerimiz var ama sınırlı. Gerçi south park üç boyutlu değil, o yüzden basit bir arayüzle yapılabilir (hee basit arayüzmüş)

Olur bu iş :) Acunun tivi var zaten o yayınlar bunu. Patlar gider. Bizde aa ne kadar güzel diye göbeğimişi kaşıyıp kah kah güleriz. Nerden baksan ahmakça, nerden baksan tutarsızlık. rte ye laf sokmalarını isterdim tabi ki. hırkızlar!
  • arockm  (12.08.15 16:54:58) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.