[]

şimdiki ihtiyarların ellerine teknolojik alet verilince mala bağlaması gibi

biz de ilerde gerçekleşecek yeniliklere uyum sağlayamayabilir miyiz?
yoksa küçük yaştan teknolojiyle haşır neşir olduğumuz üçün virtüel realite falan akar mıyız yetmiş yaşımızda bile olsak?



 
çok şaşırmayacağız diye düşünüyorum en azından


  • 05  (26.07.15 23:10:05) 
Hic sanmiyorum. CUnku her yeniligi ogrenerek devam ediyoruz. Onceki kusakla bu kusak arasinda cok fark var. Internetin oldugu bir cagda geciriyrouz gencligi en basitinden.


  • stavro  (26.07.15 23:11:15) 
Mala baglamayiz.
Daha cok "yav bu benim aklima gelmisti yaauv" der dururuz.

  • mukrime  (26.07.15 23:15:20) 
Kendi adıma söyleyeyim hayır. Bu teknolojik aletler onların zamanında gelişti amk. Takip etmediler böyle kaldılar. Gidip Levent Pekcan'ı falan örnek alsın insanlar. Ben şahsen gayet de takip ediyorum, etmeye de devam edicem. Şu anda takip etmeyen yaşıtlarım var mesela, onlar da mala bağlıyor yaştan bağımsız.


  • gunde 3 litre kola icen adam  (26.07.15 23:17:12) 
mala bağlamama yol açacak kadar iddialı bir gelişmeye tanık olmayı çok isterim doğrusu.

icat ne olursa olsun o nesilden çok daha kolay adapte oluruz diye düşünüyorum.
  • whimsical  (26.07.15 23:20:52) 
Belirli bir yasin uzerindeki kisiler cogumuzda kirsal alandir.

Ben de tum tanidiklarimdan tum yaslilarin oyle oldugunu dusunuyordum fakat istanbuldaki bircok yasli insan her seyi benden daha iyi takip ediyor.

Dolayisiyla yaslandigimizda toplumsal sinif olarak kucuk burjuva veya ustu bi kategoride bulunursak mala baglamayacagiz denilebilir.
  • kosun lan mevzu var  (26.07.15 23:21:41 ~ 23:22:33) 
Son 50 senede gelişen teknoloji dijital çağ teknolojisi, ondan önceki teknoloji mekanik teknolojisiydi. Yaşlıların mala bağlaması bu yüzden. Arasında aşılması zor farklılıklar var. Biz yaşlandığımızda da böyle bir fark olursa biz de mala bağlarız ama gelişme bu teknoloji üzerinden devam ederse, ki öyle gözüküyor, şaşırırız ama çözmemiz çok zor olmaz kanaatindeyim.


  • angelus  (26.07.15 23:27:04) 
Tabii ki mala bağlarız. En azından ben bağlarım. Birkaç istisna kişi dışında da bağlanacağını tahmin ediyorum. Teknolojinin ortaya çıkış ivmesi bile artan ivmeli ki, ortaya çıkış hızı eskiye göre çok farklı. Onların adapte olacak az şeyi vardı, bizim adapte olacak daha çok şeyimiz olacak. Teknolojilerin ömürleri de kısalacak. Biz adapte olana kadar yenisi gelecek.

Üstelik teknoloji ürünleri pahalı da, vergili mergili. Bu demektir ki fakir kesim hepsine birden yetişemeyecek. Örneğin şu an GoPro teknolojisini bilmiyorum, fakir olmasam bile bütçemi düşününce benim için pahalı. Alıp da kullanamam. Birkaç yıl içinde alma umudum da yok. Eğer bu süre içinde birtakım ürünler GoPro'nun teknolojisinin üstüne gelirse, koparım doğrudan. Ya Kindle, vs. Şu an kolay bir ürün ama onun da üstüne eklemeler olduğunda iptal olacağım. Elimde yok çünkü. Birikimli teknolojiyi takip etmek daha da zor.

Hatırlatırım ki, benzer şeyleri bizden önceki nesil de kendinden önceki nesil de duydu. Onlar da kendilerinden çok emindiler.
  • aychovsky  (26.07.15 23:28:11 ~ 23:28:42) 
benim şu anda bile mala bağladığım durumlar oluyor. mesela şu 3d printer'ları anlayamıyorum. şimdi gençken her şeyi takip edebiliyoruz ve hep öyle olacağını düşünüyoruz ancak insan yaşlandıkça öğrenme yetisi de azalıyor. kafamızın basmadığı çok şey olacak diye düşünüyorum.


  • peggy  (26.07.15 23:33:53) 
daha beter olacağız.
2 yaşında çocukların ipad'e hakimiyeti şimdiden korkutucu.
onların tasarladığı şeylere yetişmek için çok ciddi efor sarf etmemiz gerek.
  • dave87  (26.07.15 23:59:52) 
Elbette gençler ile aşık atamayacağız ama ihtiyacımız kadar kullanabileceğiz teknolojiyi.


  • arandur  (27.07.15 00:01:53) 
Ayrica teknoloji ilerledikce aptalin bile kullanabilecegi asiri derecede basitlestirilmis arayuzler gelistiriliyor. Teknolojiyi kullanmak gitgide basitlesiyor. Ve ulasmak eskisinden daha kolay. Mala baglayan kusagin zamaninda pc ler sadece universitelerde falan vardi mesela. Eskiden elektrigin bile gitmedigi yerlerde simdi insanlarin elinde tabletler var. Bilgisayari zamaninda komut yazarak kullanirken bugun 4-5 yasinda cocuk tasinabilir bilgisayar olan tableti rahatlikla kullanibiliyor arayuz sayesinde. Teknoloji git gide bizimle ic ice oluyor, hayatimizin her alanina girip hayatimizi kolaylastiriyor, attigin adimda her tarafinda teknoloji var. Evdeki esyalar bile birbiriyle koordineli calisir hale geliyor, beyaz esyalarin kablosuz baglantilari var, gittikce de yayginlasacak ve teknolojileri gelisecek. Yani teknolojiden uzak kalmak soz konusu degil, bu yuzden neye ugradagini sasirma gibi bir seyin soz konusu olmasina ihtimal bile vermiyorum.
Onceki kusakla simdiki kusak arasinda fark degil ucurum var adeta. Ozellikle kirsal kesimde buyuyenler icin teknoloji radyo ve tv den ibaretti. O neslin yasi ilerledikce bilgisayar kullanimi yayginlasmaya basladi ama o kusagin cocuklari hasir-nesir oldular bilgisayarlarla, onlarin icin biraz gec idi, daha sonra performansi artan bilgisayarlar ile internetin hizlanmasi ile bilgisiyar hayatin daha fazla alaninda ise yaramaya basladi derken akilli telefonlar vs teknoloji alip basini giderken o eski kusak polisiye filmi yaridan sonra izlemeye baslayip ne olup bittigini anlamayan izleyici gibiydi.
Bundan sonraki kusak icin boyle bir sey olacagini hic sanmiyorum. Teknoloji asla yerinde durmuyor, hatta ivme kazaniyor ama ayni mantikla bu kusagin basina da ayni sey gelecegini dusunebilirsiniz ama her sey cok farkli, bilgi her an her yerde, ulasilabilir vaziyette. Bir parmagindaki tirnak kadar hacimde 128gb veri saklayabiliyorsun, bu veriyi eskisinden cok daha hizli iletebiliyorsun. Oturdugun yerden dunyanin obur ucundaki universitenin kutuphanesine girebiliyorsun. Oturdugun yerden yuzlerce urunun teknik ozelliklerini inceleyip siparis edebiliyorsun, yenileri ciktiginda aninda haber alabiliyor, onlarca kullanici deneyiminden fikir alabiliyorsun hem de aninda.
Bir ivme olabiir ama ote yandan yarisa pistin ortasindan basliyorsunuz.

Edit: arayuzlerin kolaylastigi soylenmis zaten.
  • stavro  (27.07.15 01:08:59 ~ 01:09:31) 
ben her devrin adamıyım

;)
  • patr  (27.07.15 18:45:21) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.