[]

İlahi adalet veya karma veya adı her neyse.

Var mı?




 
bana bir tane zalim söyle mutlu ölen


  • ertalpius  (02.06.15 23:50:22) 
aslında yok ama bunun olduğuna inanan geniş bir kitle var.


  • bruceandwayne  (02.06.15 23:50:23) 
zalimler için yaşasıncehennem


  • efrasiyab87  (02.06.15 23:51:15) 
Var. Kendi adıma henüz tecelli etmedi ama var olduğuna inanıyorum.


  • ay nov kung fu  (02.06.15 23:52:54) 
Allah o islere karismiyor.

Edit: Karma falan da yok elbette.
  • stavro  (02.06.15 23:55:05 ~ 03.06.15 00:01:34) 
karma var, ilahı bu işe karıştırma ;_;


  • shotgunwoman  (02.06.15 23:57:38) 
yok. sebep sonuc iliskisi var.


  • nawres  (02.06.15 23:59:36) 
Bence ikisi de yok.


  • neferkitty  (03.06.15 00:00:01) 
bir adalet var ama Türkiye'de olanından değil


  • limoncello  (03.06.15 00:00:27) 
karmaya inanıyorum, inanmak istiyorum.


  • whimsical  (03.06.15 00:00:47) 
Eden bulur a inanıyorum ben. insan yaşattıklarını yaşıyor. bu bazen birebir olurken, bazen bambaşka bir yerden çıkıyor. bir kaç defa gördüm. çok büyük çaplı şeyler değildi belki ama önemliydi. şahsen nadiren kişilere pislik yapasım gelse de bunun acısının da bir yerden çıkacağını düşünerek yapmaktan uzak duruyorum. ama bunu ilahi şeylerle ilişkilendirmiyorum. enerjinin korunumu yasası daha şey.


  • a perfect lie  (03.06.15 00:01:38) 
insanlar genelde sabırsız. bir kötülüğün cezasının hemen kesileceği yönünde bir inanç mevcut ilahi adaletin gerçekleşmesi adına. oysa olaylar öyle gerçekleşmiyor zamanla yavaş yavaş veya yıllar sonra aniden bir yıldırım gibi gerçekleşiyor.

1 örnek var birebir şahit olduğum.


küçük bir ilde, devlet kurumu başkanı var çalışkan namuslu. ankaradaki kurum başkanı bu adamdan rahatsız kendi adamını getirmek istiyor, ihale vb için. bunu yolundan çekmesi lazım. yolsuzluk yapıyor diye yalan ihbarda bulunuyor ve müfettiş yollanıyor. mifettişi de ayarlıyor. mügettişle giden heyette bir tanıdık var, araştırmada adamın masumluğu belli oluyor ama müfettiş rüşvet aldı şeklinde rapor veriyor. sorduğunda bizim tanıdık adam cevap verypr benim çoluğum çocuğum var onları düşünmem lazım diye.

adam hapis alıyor.
1 yıl sonra adamın masumiyet ispatlanıyor işine geri dönüyor. bilinçli olarak yalan rapor veren adam ise bir gün kaza geçiryor. kendisi sapasağlam çıkıyor, eşi ve çocuğu komada.

filan falan. çok örnek var ama ben inanıyorum.
  • efrasiyab87  (03.06.15 00:09:53) 
ilahi adalet/karma falan yok
züğürt avuntusu bunlar...

  • titiraprap  (03.06.15 00:11:24 ~ 00:13:37) 
Inanmadığım kavramlardan birtakımı. nawres + 1
Eden bulsaydı, kimlere neler olmuştu. Kaç yıllık bedeli ödenmemiş, üstü kapanan bir ton kötülük varken inanamıyorum.

  • aychovsky  (03.06.15 00:28:19 ~ 00:29:29) 
buna islami acıdan bakarsak, efrasiyab87'nin dedigi gibi olaylar bir anda tecelli etmiyor. zaten bizim sınavımızda burda. insanoglu bakıyor kötülük yaptıkca kısa surede basına bişe gelmiyorsa oo adalet saglayıcı yok hobarey dagıtalım iyice moduna giriyor(zalim iradesi olanlar). aslında cok verilen dünya malı zalim icin sınavı iyice zorlastırıyor. dünya benim diyor, ezebildigini eziyor. ben ilahi adalete kesinlikle inanıyorum, ister karma de, ister inananlar için Allah bu inanç olmazsa dünya cok anlamsız biyer olurdu. sadece anlık mutluluklarımız için kıcımızı yırtmamız gereken, güçsüzün durumuna bakmayıp kendimizi semirtmek icin zamanı/tüm kaynakları sonuna kadar sömürmemiz gereken bi yer olurdu. ben bu senaryoyu cok mantıksız buldugum icin inanmayı seciyorum. mazlumun hakkını almayacagı bir düzeni gönlüm kaldırmıyor çünkü.

bu arada adaletin nerde tecelli edecegi Allah'ın elinde, bu dunyada gordugumuz de olacak din gününde de.
  • art vandaley  (03.06.15 00:34:24 ~ 00:35:49) 
Sözlükte de biri yazmıştı. Olmadığının en büyük kanıtı kenan evren'dir. adam kral gibi yaşadı kaç yaşına kadar. ama olmasını çok isterdim.


  • mysticriver  (03.06.15 00:35:04) 
"var" diyenler de onlarca örnek gösterebilir, "yok" diyenler de.

Kimi Hitler'in sefil ölümünü örnek gösterirken kimileri Kenan Evren'in 100 yıl yaşayıp eceliyle paşalar gibi ölmesini sunar.

Bence tanrı bu dünyanın kendi elleri ile yarattığı şeytanlara pek karışmıyor. Ya da karışıyor. Bilemedim.
  • burberry  (03.06.15 00:37:14) 
bu haberlerdekilerin karma olduğuna inanmak istiyorum örneğin:

www.scmp.com
www.radikal.com.tr

ve ay nov kung fu'nun aşağıdaki cevabı +1 (ilahi adalet kısmı hariç)
  • whimsical  (03.06.15 00:40:18 ~ 00:55:40) 
Karmayı nedense hep somut örnekler üzerinden düşünmeye meyilliyiz. Oysa kötü niyetli insanların illa ki acı çekerek ölmesi demek değil karma/ilahi adalet.

İnsan aslında kendi cehennemini yaratma konusunda oldukça yetenekli bir varlık. Kötü bir insan düşünün, o insanın bilincinde olmaya çalışın. Kötülük yapmasının arkasındaki motivasyon nedir? Hırs, kıskançlık, aç gözlülük... İnsana dair sayabileceğiniz bütün zayıflıklar, bu zayıflıklara sahip olan insana hayatı zindan eder zaten.
Bana kötülük yapan birinin illa kafasına saksı düşmesini beklemiyorum. Bana kötülük yapılır, ben belki bir süre zorluk çekerim ama sonra atlatır yoluma devam ederim. Ancak bana kötülük yapan insan daima kötülüğünün arkasındaki motivasyonla yaşamaya mahkum, "kafasına saksı düşüp" aydınlanmadığı sürece...
Bu durumda ben yaşarken zorlansam da iç huzurumu öyle veya böyle bulabilirken, kötülük yapan insan sefa sürüyor olsa da daima memnuniyetsiz olacaktır. Maksimum 100 yıl olan bir ömür, baktığı her şeyde güzellik gören bir insan olsanız da geçecek zehir saçan bir insan olsanız da. Çok zengin olsanız da karnınız doyacak çok fakir olsanız da. Bu sebeple gönlümce hayatımdan zevk alarak yaşadığımdan emin olduğum sürece geri kalan şeylerin hiçbir önemi yok. Kötülük yapan da kendi kötülüğünde yaşamaya mahkum zaten.
Bu bağlamda tekrar söylüyorum ilahi adalet var.
  • ay nov kung fu  (03.06.15 00:49:19) 
ben enerji dengesi diyorum. yani var.


  • cetoxim  (03.06.15 01:10:05) 
Çaresiz insanlarin en büyük avuntusu bence bu ikisi.

Ilahi adalet ya da karma denilen şey olsa dünya bu kadar boktan bir yer olmazdi. Insanlar cigirindan çıkmış gibi yaşıyor artik. Bunun en basit örneği "gelir adaletsizliği"dir. O çok zengin, ultra lux yaşayan insanlarin hepsi birer melek olmali, eğer adalet ya da karma olduğuna.

Eger hakkin yendiyse, adaletsizlik varsa çevrende bunu karmaya birakma kendin hallet.
  • deliveryourvoice  (03.06.15 02:31:12) 
zihinsel birer unsur olarak varlar.


  • e haliyle  (03.06.15 03:58:22) 
hikaye hepsi.

kizgin ve somurulen toplumun gazinin alinmasi icin uydurulmus seyler..
  • kennym  (03.06.15 08:41:20) 
ilahi adalet hem inananlar hem de inanmayanlar tarafından çarpıtılan bir kavram.tabi iki taraf da kendi lehinde çarpıtıyor. herhangi bir konuda hakettiğini bulmuş bir kişiye bakıp "işte ilahi adalet" diyorsak hakettiğini bulmamış kişiye bakıp "ilahi adaletsizlik" diyebilmemiz gerek.ikisi de değil. burası adaletin sağlanacağı yer değil. insan dilediği kadar kötülük işlemekte özgür. böyle olmalı ki sorumluluk yüklenebilsin ve hesap sorulabilsin. dünyayı havaya uçurabilirsin gücün varsa. iyi biri hayatı boyunca kötülüğe maruz kalabilir. kötü biri hiç cezalandırılmayabilir, krallar gibi yaşayabilir ve yaşıyorlar da zaten. iyinin hiç kötülüğe uğramadığı, kötünün hakettiğini bulduğu bir dünya yaratılışın mantığına aykırı. bu durumda zorunlu bir iyi olma durumu oluşur ki bunun da anlamı olmaz. kısa vadede büyük menfaatler kötülükten geçiyor. insanlar beklemek istemiyor, peşin olanı tercih ediyor. çatışma da burada başlıyor. hiç görmediğimiz doğru mu yoksa hemen gözümüzün önündeki net çıkar mı?


  • harvey  (03.06.15 10:43:47) 
Yukardaki arkadaş ilahi adalete, insanlar istediği kadar kötülük işleyebilir böyle olmalı vb bol keseden yazarken ilahi adalete haksızlık ediyor. Hani yok dese daha az itici olacak.


  • fiber  (03.06.15 11:23:52) 
kesinlikle var. ah ettiğim kişilere nasıl ah ettiysem aynısını yaşadılar ve ben de gördüm. korkun benden :)


  • kakao  (03.06.15 11:32:08) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.