[]

Eskiden havayolunu kullanmak hayaldi, uçağa binenleri filmde görüyorduk...

tezine antitez nedir arkadaşlar?

Gerçekten de havayolu ulaşımının halk seviyesine inmesinde hükümetin herhangi bir icraatsel katkısı var mı? yoksa hükümetten bağımsız olarak yıl 2015 olduğundan bu herhangi bir şekilde zaten mi olacaktı?
Bu konuda hükümet bir rol oynamış mıdır?

 
bence şirketlerin artışı bunda etkili. hatırlıyorum eskiden izmir-istanbul uçak bileti 250 tl civarıydı, şimdi 40 liraya bile bilet alabiliyor insanlar.

askerlik için erzurum'a uçtum, 300 liraydı. şimdi 59 liraya almayanı dövüyorlar.
  • teknikekip  (15.03.15 10:32:42) 
eskiden thy harici havayolu şirketine izin yok muydu ki ? yani pgs'un piyasaya girmesine engel mi vardı da, hükümet bir yasa çıkararak bunu bitirdi, böylece 40 liraya istanbuldan izmire gidebilir hale geldik?


  • corona  (15.03.15 10:35:37) 
havalimanlarının artırılması dışında bir katkısı olduğunu sanmıyorum hükümetin ,zaten illa bir antitez de olması gerekmiyor iyi işler de yapmış olabilirler


  • syabk  (15.03.15 10:51:43) 
Teknolojinin ilerlemesi. Eskiden arabalar da tek tüktü, şimdi üretim süreçleri gelişti tedarik zincirleri daha etkin işlemeye başladı, iletişim teknolojileri ile pürüssüz bir şekilde malzeme akışı sağlanabiliyor, envanter maliyetleri azaldı, robot teknolojileri ile de işgücü verimliliği sağlanıyor (türkçesi bir robot üç işçinin işini yapıyor, 24 saat yapabiliyor, kullanım ömrüne göre üç işçinin altıda biri fiyatına yapıyor).

şu andaki havacılık teknolojisi gerek üretim bazında olsun, gerek yakıt verimliliği olsun, gerek havalimanlarındaki optimizasyonlar olsun (hub kullanımı, kule ve radar teknolojileri, havalimanlarının kapasite optimizasyonları, uçakların rotalama optimizasyonları) uçuş maliyetlerini düşürdü. aynı zamanda fiyatlar düşünce artan talep de doluluk oranlarını ciddi anlamda etkiledi ve havayolları sağlam karlar elde etmeye başladılar.

biz 50 liraya türkiye içinde uçabiliyoruz belki ama elalem 10 euro'ya milano'dan londra'ya uçuyor (ryanair). bu geçmişle geleceği lokal karşılaştırmanın faydası yok.

yani son 10-15 yılda türkiye gelişmiş olabilir ama ona kıyasla pek çok ülke benzer şartlarda çok daha hızlı gelişti.

teknolojinin gelişmelerini satın almamızdan farkı yok. 10 sene önce iphone yoktu şimdi herkes elinde iphone ile geziyor ama biz iphone üretmiyoruz sadece satın alıyoruz :)
  • jesters cap  (15.03.15 11:04:44) 
akp yerine başka bir iktidar olsaydı bu gelişme yaşanamazdı fikrine inananlar var mı acaba? dünya değişiyor arkadaşlar. türkiye de buna uyum sağlıyor. internetin hızının bu kadar artması ve köylerde bile yüksek hızlı internet kullanabilmeyi de akp'ye mi yormak lazım mesela?


  • burya  (15.03.15 11:29:18) 
Havacılık tüm dünyada uzun bir süredir yıllık ortalama %4-5 seviyelerinde büyüme gösteriyor. Son yıllarda özellikle Türkiye'de gelişme hızı biraz daha agresif, diğer avrupa ülkelerine göre. THY'nin 260'dan fazla uçağa sahip olması, Pegasus'un büyük uçak siparişleri bu agresifliğin hem sebebi hem sonucu. 2003'teki serbestleşmenin bunda katkısı büyük. Önce fly air, sonra onur havayolları yurtiçi uçuşlara başlıyorlar, sonra da arkası geliyor zaten.

Havacılık ekonominin en güçlü lokomotiflerinden biri. Gelişmesinde, ya da senin tabirinle halk seviyesine yaklaşmasının "özel olarak" bu hükümetin bir mucizesi olduğunu düşünmüyorum, A değil B hükümeti olsaydı yine benzer minvalde olacaktı. Zira havacılık ulusal değil küresel bir endüstri dalı, ya da daha doğru bir ifade ile çok daha fazla küresel boyutu olan bir dal. Ha eğer neden daha önce olmadı diye sorarsan hangi ilerleme dünyanın diğer gelişmiş ülkeleri ile aynı anda bizde de oldu ki bu da olsun?
  • puc  (15.03.15 11:37:26) 
öncelikle akp iyi bişi yapmış olamaz buna antitez bulmak lazım diye art niyetli yaklaşım çok antipatik duruyor.

havayolunun gelişmesi için özel şirketler kurulması lazımdı, özel şirket için de lisans almak gerekiyor devletten. bu sektör 90'lı yılların ortasında gelişmesi gerekirken, akp sonrası gelişti. akp olmayasaydı da gelişecekti evet ama akp'den çok daha önce gelişmesi gerekiyordu.
  • kafkef  (15.03.15 11:38:47) 
akp bisey yapmadi demek antitez olamaz anca siglik olur.


  • mayeskuel  (15.03.15 12:32:41) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.