[]

Tarım Arazilerini Koruyalım Kamu Spotu

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı azalan tarım arazilerine dikkat çekmek için bir kamu spotu yayınlamış şöyle: www.youtube.com

Uzunca bir zamandır da TV'de dönüp duruyor. Ben her seyrettiğimde "acaba bizimle dalga mı geçiyorlar?" diye düşünüyorum. Tarım veya tarım arazisi mi kaldı memlekette? Kendi elleriyle zaten yeşil alanları, tarım arazilerini imara açmak; tarımı bitirmek için yapmadıkları kalmıyor. Sanki bunu engellemek bizim elimizdeymiş veya tarımı/tarım arazilerini biz yok ediyormuşuz gibi, bir de halkı bilgilendiren/uyaran kamu spotu yayınlıyorlar. Şaka gibi!

Çoğu tarım kaynaklı gıda ürününü ithal eder olduk. Markete gidiyorum; yeşil mercimeğin tamamı Kanada menşeili. Keza nohut, kırmızı mercimek, pirinç v.b. de farklı ülkelerden. Türk menşeili bir bakliyat ürünü bulmak şansa kalmış bir şey artık. Market market geziyorum bunun için bazen. Geçenlerde bir yerlerde Toprak Mahsulleri Ofisi'nin pirincini gördüm. İçimi bir sevinç kapladı "aaa ne güzel, bizim toprakların ürünüdür herhalde" diye. Bir çevirdim arkasını; Amerika menşeili! Ne kamu spotu, ne tarım arazisi allah aşkına?

Siz ne düşünüyorsunuz? Dikkatinizi çekiyor mu bu "menşei" durumu?

 
Zamaninda tarima destek verilmedi hic ciftci kustu birakti. Simdi tekrar canlandirilmaya calisiliyor iste. Imar dedigin de buyuk sehirlerden bahsediyorsun tamamen turkiyede 81 il var yarisinin imar alani kimsenin umrunda degil.


  • proletarier aller lander vereinigt euch  (10.01.15 12:01:43) 
Ayni seyi dusunmustum ilk gordugumde. Ve sasirmadim da pek. Evet dalga geciyorlar yada minik bir saka...


  • aeroflot  (10.01.15 12:02:53) 
insanlığın dünyaya en büyük tahrip nitelikli etkisi asırlar boyu tarım olmuştur. tarımsal faaliyetler için insanlar doğayı büyük oranda değiştirip tahrip etmişlerdir. emin olun ne atom bombası ne endüstri bu etkiyi geride bırakabilmiştir. bu bilgileri göz önünde bulundurarak tarım bakanlığı'nın kamu spotunu izleyince insana biraz garip geliyor elbette.


  • pek vokal  (10.01.15 12:07:50) 
adamlar alenen tşk geçiyor.


  • doxanikee  (10.01.15 12:08:10) 
bak biz tarıma da destek verdik, demek için.
evet, dalga geçiyorlar.

aklıma büyük iskender'in bir hikayesi geliyor. özetle anlatacağım;

iskender dünyanın yarsını fethetmiş ancak akdeniz kıyılarında ufak bir balıkçı ülkesi iskender'e bağlanmayı kabul etmemiş. savaş yapmadan orayı fethetmek isteyen iskender, balıktan başka hiç bir şey yemeyen o ülkeye tahıl ve bakliyat getirmiş. halk bunlarla tanışıp mutfaklarını geliştirmiş. damak tatları yeni şeylere alışınca iskender ihracatı kesmiş o ülkede tahıl, bakliyat vs bulunmaz hale gelince ülke de kendi isteğiyle iskendere bağlanmayı kabul etmiş.

dikkatimi çekiyor bu "menşei" durumu. tam anlamıyla midemi bulandırıyor. evimizin 200metre karelik arka bahçesinde her türlü sebze, incir erik elma armut ceviz nar var. bu kadar alanda bunca sebze ve meyve yetiştirebilecek potansiyele sahip topraklarda hayvanların yiyeceği bitkiler bile ithal!
  • dahinnotha  (10.01.15 12:11:46) 
O spotu çevre şehircilik bakanlığına yapsınlar bize değil :)
Tarım arazilerine yapılaşma yolu açan ve zaten durumu iyi olmayan çiftçiyi tarlasını satmak zorunda bırakan kendileri.

  • emirkulu2  (10.01.15 12:14:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.