[]

İş Hayatı Hakkında

eksisozluk.com

Uzun zamandır bu yazdıklarım hakkında birileriyle tartışmak, sohbet etmek istiyorum ama konuyla ilgilenmeyen yada tüm bu meseleleri sorun olarak görmeyecek kadar pervasız insanlara denk geliyorum. İş hayatına girmemle birlikte tüm entelektüel faaliyetlerimle birlikte çevremde baya köreldi sanırım. Geleneksel pazarlardan kastettiğimi anlamış olduğunuzu umuyorum. Siz neler düşünüyorsunuz iş hayatı, geleneksel yöntemler ve eğitimsiz insanlar hakkında?


 
Evet, yüzde yüz doğru yazdıkların. En kurumsal şirketlerde bile böyle. Sadece hemşericilik bitiyor okulculuk başlıyor, devrecilik başlıyor. Şikayet etmekten ziyade bir karar vermeni tavsiye ederim. Hayatını burada geçirmeye devam edeceksen seve seve bu yazdıklarının hepsini kabullenmek zorundasın.


  • roket adam  (08.01.15 09:19:13) 
boyle abi maalesef. nesini tartisacagiz ki.


  • baldur2  (08.01.15 09:19:56) 
sana "Welcome to the jungle!" demek istiyorum..


  • amator filozof  (08.01.15 09:21:57) 
ya bu deveyi güdecez, ya bu diyardan gidecez. köyümüze dönmek cazipse, buyur önden.hala bu samimiyetsiz iş ortamına ihtiyacımız oldugu zamanlar cok. tembeliz ve yaratıcı değiliz artık. mecbur oldugumuzu düşünüyorum.


  • omer gibi  (08.01.15 09:29:26) 
neyini tartışacağız? yazdıkların çok doğru.
baba parası varsa onu yersin, ya da kendi işini kurarsın.
bir yerlerde dayın varsa rahat işlerde çalısırsın.
kpss kasarsan az paraya rahat çalışırsın ama nerede oldugu belli olmaz.
hiçbiri olmazsa bildiğin köle olursun.
hoşgeldin
  • dafuq  (08.01.15 09:35:47) 
  • ron dennis  (08.01.15 09:51:00) 
çare memuriyet beyler. o da çok sıkıcı olabiliyo kimi zaman.
aslında iyi çalışılan memuriyetler de var, orda da birbirlerini çiğ çiğ yiyolar aynı entrydeki gibi
olsun en azından her ay maaşın yatıyo ve haftasonu sana ait
  • emirkulu2  (08.01.15 09:53:03) 
Malesef ozellikle Turkiye'de durum bu. Diger gelismis ulkelerde nasil bilmiyorum ama bu kadar adam kayirma vs. oldugunu dusunmuyorum. Is hayatina girildiginde bilgisiz,egitimsiz, iyi universite bitirmis olsa bile farkli cevrelerden gelen dolayisiyla farkli gorgulere sahip kisilerle calismak durumunda kaliyorsunuz. Farkli yontemlerle yukselmeye calisanlari goreceksiniz. Sizi yipratan da calismak degil malesef bu tur anlamlandiramadiginiz tutumlar oluyor.
Tavsiyem hafta sonlari mutlaka hobilerinizi devam ettirin. Gezin, farkli ulkeler gorun. Is hayati disinda bir hayatiniz ve cevreniz olsun. Ve eger baska bir alternatifiniz yok ise asla isinizi birakmayin, eminim ileride her sey daha guzel olacaktir.

  • tari  (08.01.15 10:01:02) 
yazdıkların %100 doğru diyemeyeceğim. en kurumsal şirketlerde bile böyle diye bir şey yok. çalıştığım şirkette, giriş çıkış saatlerimiz net şekilde belli. haftada 2 gün evden çalışabiliyorum. mesailer için ücret alabiliyorum ya da fazla mesailerimi saat olarak izin şeklinde kullanabiliyorum. amirlerimle arkadaş gibiyiz. "bey" "hanım" kullanmayız. hiçbir şeyi kabullenmen gerektiğini de düşünmüyorum. hangi sektörde çalışıyorsun bilmiyorum, sektör önemli bir konu ama daha iyi bir iş arayabilirsin. eski işim anlattıklarından pek farklı değildi. şimdiki de yukarda.


  • washe  (08.01.15 10:08:35) 
mustereklerimiz.org/beraber-kuruyoruz-ortaklasan-toplumsal-mucadeleler-dayanisma-mekanlari-2-beyaz-yakalilar-dunyada-mekan-ariyor/


  • kaset  (08.01.15 11:55:33) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.