[]

Türkçesi bozulan kardeşime yardım!

Arkadaşlar acil yardıma ihtiyacım var.
kardeşim birşey soracağı zaman bu kaşık nerdedir? tuvalet kağıdır nerdedir? sinemaya gideceğim buroşür nerdeDİR? diye soruyor. bu -dir her sorunun sonuna eklenirmi ya?

birde -lemek koyuyor herşeyin sonuna. sakinliyormusun? gibi...

bunlar doğru mu yanlış mı? nerden bu yapıların doğrusunu gösterebilirim?

 
Zamanla düzelir bence sakinlemelisin


  • amator filozof  (07.01.15 11:18:50) 
kardeşiniz kaç yaşında?


  • hesabım silindi kırgınım modlar  (07.01.15 11:25:22) 
28


  • ipmus90  (07.01.15 12:10:55) 
çöşşş ergen sandıydım


  • emirkulu2  (07.01.15 12:31:57) 
kazık kadar bi insanın kendini ifade şekline doğru-yanlış diye karar verme ve müdahale etme yetkisine sahip olduğumuzu sanmıyorum, alışmaya bak bence. öylesine diline takılan bir şeyse zamanla kendiliğinden geçer zaten.


  • kül  (07.01.15 12:48:26) 
Ben de yetişme çağında falan sandım. O yaşta insana bir şey yapamazsın. Biraz da böyle takıntılı insanlar oluyor, mesela benim kurduğum bu cümle bile rahatsız etti seni değil mi? Senin durum biraz abartılı.


  • osurdum  (07.01.15 12:50:20) 
28 yaşında kardeş mi olur


  • bacardicola  (07.01.15 12:51:14) 
klavyede yanlışlıkla 2'ye bastığınızı düşünüyorum. kardeşiniz umarım 18 yaşındadır.

arada dalga geçerek ve kelimeleri o şekilde değiştiren insanların ezikliğinden dem vurarak deneyin. doğrudan ona gitmesin ama laflarınız. başka birilerinden, genel olarak bahsediyor gibi yapın.
  • deadline  (07.01.15 12:52:56) 
anlamadım, bunun neresi acil? bu şekilde konuşarak size zarar mı veriyor? rahatsız oluyorsanız, bilemem. uzaklaşın, pek konuşmayın. belki geçer, heves etmiştir.


  • oinone pe  (07.01.15 13:28:36) 
onu böyle sevin ve alışın zira bu saatten sonra değişme şansı yok gibi :) ve aklıma takıldı; kardeşiniz 28 yaşına gelene kadar sizin aklınız nerededir?


  • canercuxy  (07.01.15 13:34:48) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.