[]

din ile ilgili yayınlar

dünya dinleri, dinlerin kökeni, tarafsız dinle ilgili yayınlar vs arıyorum.
ayrıca arada kalmış kafasında tam olarak bi şey oturtamamış bi çare bana önerilerinize de açığım.
öneri derken yine kitap, film, belgesel gibi.
teşekkürler

 
arada kaldığım vakitler her bulduğumu okumanın yanında aöf ilahiyat önlisansa kaydolmuştum ben. aöf kitaplarında baya ayrıntılı din mevzusunu anlatıyolar. tabi çok çok tarafsız olmuyo da gerçi Allah'ın varlığından hiç şüphe etmedim sizin durumunu bilmiyorum tabi.


  • emirkulu2  (30.12.14 16:16:15) 
dalga geçer gibi olacak ama vikipedi'nin türkçe sayfalarını bu konuda çok doyurucu ve tarafsız buluyorum. zaten her terim için farklı sayfaları da olduğundan kitap gibi gidiyor.
bi bak istersen.

  • norek  (30.12.14 16:20:10) 
dinlerin kokeni, dunya dinleriyle alakali tarafsiz kaynak isteyen insana oneriler:

1. aof ilahiyat kitaplari
2. turkce vikipedi

duyuru sahibinin adina soruyorum, arkadaslar tasak mi geciyorsunuz?
  • nxtrls  (30.12.14 16:25:02) 
yav niye dalga geçelim? sorguladığın tarafın da dediklerini okuyacaksın ki mantıksız gelen yerleri yakalayabilesin. bulduğu herşeyi okıcak adam. sana göre richard dawkins tarafsızdır bana göre değil mesela.


  • emirkulu2  (30.12.14 16:28:02 ~ 16:28:41) 
soruyu soruşun zaten atayis gibi. kendine neden arada kalmış diyorsun anlamadım. dinlerin kökeni allahtır ya da insandır. ilki gnostik teistlerin ikincisi diğer görüşlerin iddiası.
dini falan boş ver. lisanımızdaki en tırt kelime: sorgulama. bu kadar içi boş başka bir kavram yok hatta. kimse sorgulamıyor. sen de kasma. ama karşılaştırmalı okumalar yap. onu mutlaka yap.

colin ronan - bilim tarihi.

bu elinin altında olsun. asimov'un bilim kurgu olmayan yayınları var. onları oku. carl sagan oku. ne bilem, paleoantropoloji oku. dön geri jacques monod'un rastlantı ve zorunluluk'unu oku. erwin schrödinger'in yaşam nedir'ini oku. ernest mayr'ın biyoloji budur'unu oku.
bi daha dön gazali-kıyamet ahiret'i oku. gel beri kuran'ın mealine başla.
bitirmeden bi de incili oku kenardan kenardan. ikisini karşılaştır.
sonra ver kararını. ya da verme. gödel escher bach var, onu aç. ooohh. anlatırken sarsılarak salya akıttım.
bitirdiğinde hiçbir yere varmak zorunda da değilsin. bırak arada kal. bi tarafı seçersen körelirsin. bi de filmle belgeselle olmaz o iş bence. sktret.
  • namus ninjası  (30.12.14 16:44:03) 
öncelikle din, siyaset ...vb konularda tarafsız yayın bulamazsınız, ki tarafsız olma çabası da bu konuda anlamsız. Çok tarafsız olmaya çalışırsanız aslında önemli hiçbir konuya değinemezsiniz. Bir ateist olarak size önereceğim kitaplar -doğal olarak- dinlere daha eleştirel yaklaşan kitaplardır.

1) Turan Dursun - Din Bu (Daha çok islam üzerine)
2) Carl Sagan - Karanlık Bir Dünya'da bilimin mum ışığı (Dinlerden ziyade bilimsel yöntem üzerine bir kitap ama dinsel düşünüşün yanlışlarını ortaya koyma açısından gerekli bir eser) (bulması sorun olabilir tübitak artık basmıyor)
3) Victor Stenger - Başarısız Hipotez Tanrı (neyle ilgili olduğunu tahmin edebilirsin)
  • nuka cola  (30.12.14 16:44:17) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.