[]

Benim için önemli fantastik bir soru

Dünya turuna çıkmışsınız. Amacınız tüm dünyayı gezip, kendinizi kendinize kanıtlamak amacınız. Çok güzel bir ülkenin, çok güzel bir şehrinden çıkmışsınız yola. Bir çok insanın gitmeye cesaret edemediğiniz yerlerden gitmişsiniz. Her şey mükemmel. Gittiğiniz yerlerden kendinize, sizi mutlu edecek eşyalar almışsınız. Müziğe aşıksınız... Kocaman gitarınız size yük değil. En büyük zevkiniz çalıp söylemek. Yolun başından beri sizinle. Moraliniz bozulduğu an elinizde..

Bunca şey yaşıyorsunuz. Bunları yazmak istiyorsunuz. Bazen çok yorgun düşseniz de yazmak için çabalıyorsunuz. Çoğu gece unutuyorsunuz bile. Okuyorsunuz da. Yanınızda bir iki tane kitap var. Yeni yerlere gidince oralardan yeni kitaplar ediniyorsunuz. Biliyorsunuz ki okumazsanız, yazamazsınız...

Hafif ağır bir zeka oyununuz var bir de. Yine bunaldığınız da yaşadığınız hayattan sıkıldığınızda sizi başka diyarlara götüren dede yadigarı bir oyun...

Bir işiniz var. Yolda yürürken size engel olmayan bir iş.Ayakkabı yapıp tamir edebiliyorsunuz... Öyle bir iş ki. Parasız kalsanız bile size para sağlayabiliyor. Her insanın size yolu düşebiliyor. O işin çıraklığından çıkalı bir kaç yıl olmuş. Sadece bir kaç yıldır hem geziyorsunuz, öldürdüğünüz hayvanlardan ayakkabı yapabiliyorsunuz. Gittiğiniz yerlerdeki insanların ayakkabılarını tamir edebiliyorsunuz. Takas yoluyla olsun, satış yoluyla olsun...

Neyse;

Beklediğinizden çok güzel gidiyor her şey...

Yolunuz devam ediyor. Ama aşmanız gereken çok baba bir çöl var.

Tüm insanlar sizi uyarıyor. Siz diyorsunuz ki;

"Bu yola çıkmadan önce de insanlar beni uyarıyordu. Ama onların bile şaşıracağı zamanda buraya geldim. Param var yiyeceğim var. Bu çölü üç haftada geçebilirim. Yanımda bana beş hafta yetecek yiyecek ve su var"

Gerçekten de öyle...

O koca çölü beş haftada geçebileceğinizi düşünüyorsunuz.

Sırtınıza çantanızı alıyorsunuz. Çöle giriyorsunuz. Biliyorsunuz ki çölden sonra çok güzel diyarlar sizi bekliyor. Tüm kalbinizle inanıyorsunuz buna.

Ama çöl ıssız.

İlk bir hafta bir şekil ilerliyorsunuz... Pusulanız yok. Keşfedilmişse bile sizin yok ne yazık ki.

O yüzden gece yatmadan çantanızı baş ucunuza koyuyorsunuz. Bu çölün geceleri çok soğuk ve aşırı rüzgarlı. Siz de çok deli yatıyorsunuz küçüklükten beri. Uyandığınız zaman siz bir yerde çantanız bir yerde oluyor. Yolunuzu kaybetmiş olmaktan korkuyorsunuz bir an...

Bir hafta daha amaçsızca geçiyor. Gece çıkan fırtınalar her şeyi değiştiriyor. Kumlara yazdığınız yazılar siliniyor. Bir tane ağacı bırak kaktüs bile yok. Alabildiğince çöl.

Yiyecek ve suyunuz olabilidiğince azalmış.

Ölüm korkusu sarıyor sizi..

Bu çölü geçenler olduğu kadar ölenlerinde çok olduğunu duymuştunuz. Onu da hatırlatayım...

Gerçekten bu kişi sizsiniz..

Vallahi bak sizsiniz..

Şimdi bir çıkış yolu bulun kendinize. Saçmalamak serbest. Yeter ki çıkarın kendinizi şu çölden.
Nasıl çıkarsınız?

 
çölden nası çıkılır yav? room oyunu değil ki bu sağı solu kurcalayım da anahtarı bulup kapıyı açıyım. çöl. yürürüm gittiği yere kadar.


  • emirkulu2  (25.12.14 11:01:53) 
haha ben de onu soruyorum zaten. "Çölden nasıl çıkılır yav?" :)


  • greatviolinist  (25.12.14 11:07:35) 
yildizlar falan?


  • hmpf  (25.12.14 11:16:19) 
güneş, yıldızlar ve aydan yararlanırım.
gideceğim yön güney olsun mesela, kutup yıldızını arkama alırım.
ay hilalse uçları d veya b olmasına göre doğu veya batıyı belirlerim. uçlara çektiğim çizgi b oluyorsa ayın göbeği batıya doğru olur.
gece yürümek istemiyorsam gündüz gitarımı çöle saplar gölgesinin bittiği yere otururum. bir süre sonra batıyı belirlemiş olurum. batıyı sağıma alıp yürürüm.
  • hayat aklini konusacak bir filozof uret  (25.12.14 11:24:40) 
yıldızları, güneşi, ayı takip ederek belli bir yönde yeterince uzun yürüdükten sonra elbet medeniyetle karşılaşırdım. yön belirlemek çok basit bir iş. yolda yürürken de gördüğüm ve zehirli olmadığından emin olduğum böcekleri ve hayvanları yerdim. yemeğimin ve suyumun azaldığını varsayıyorum...


  • kisa bisey olsun istemistim  (25.12.14 11:25:17 ~ 11:26:51) 
cantaya yastıga ne gerek var yaw. gunes her sabah aynı yonden dogar, tam tersinden batar. güneşin dogus batıs yonune gore ıstıkametımı belirlerim. col sonucta yagmur yagacak. hava bulutlanacak. güneş görunmeyecek diye bır durum yok.

geceleri de yıldızlara gore konum belırlerim.

kuma yazı mı yazılır zaten yön belirlemek icin. hiç mi hansel ve gretel okumadım. ekmek kırıntısından iz bırakmanın mantıksız oldugunu biliyorumdur heralde.

bi de salak mıyım, niye cöle pusulasız gırdım kı ben??? pusulam yoksa bile çöl sartlarında nasıl ayakta kalacagımı hesaplamış olmalıyım. gece-gunduz ısı farkına uygun kıyafetim. çadırım. suyum yıyecegım vardır.

bı de çölden nası çıkacagımın ayakkabı tamırcısı olmamla ne alakası var. asıl ben onu anlamadım.???
  • halanne  (25.12.14 11:46:19) 
bear grylls'in çöllü bölümünü izle :) :)


  • dieselsingle2  (25.12.14 11:56:38) 
herhalde çöle ilk girerken, doğu batı neresi hangi yönden girdiğime bakmışımdır. çölde gece soğuk olur kuzey yıldızına bakarak ilerleyerek hiç üşütemem. baktım ki ölücem gidicem oralarda, geldiğim yönü bulmaya çalışarak geri dönerim.

ya da patronus gönderirim arkadaşlara gelir beni bulurlar.
  • freya  (25.12.14 12:08:11) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.