[]

gazetecilerin ayrıcalığı ne?

askeri, işçisi, emeklisi, manavı gözaltına alınınca bir şey yok; gazeteciler alınınca ouvvvv!
bu ne yahu? gazetecinin ayrıcalığı ne?

esnafa, emekliye, tüccara birisi saldırınca haber değeri bile yok, gazeteciye saldırınca ouvvv!

 
gazeteciler olmasa askerin, iscinin, emeklinin, manavin gozaltina alindigini ogrenemeyecegiz.


  • nawres  (14.12.14 10:22:07) 
Gazetecilik faaliyetlerinden dolayı gözaltına aliniyorsa, işini yasal çerçevede yapmasına rağmen oluyorsa bu, aynı zamanda insanların haber alma özgürlüğüne tecavüz anlamına geldiği için ouvvv tabii.
Bu arada, manav da haksız yere gözaltına alinmissa ona da ouvvv. Fakat manavin arkada ne işler cevirdigini bilemeyecegimiz için daha temkinli bir ouvvv oluyor. Ya da askerin silahı ile ne yaptığını veya ne yapmayı planladığını bilemeyiz. Mahkemeyi bekleriz. Ama gazetecinin işi ortadadır. Ha gizli saklı uyuşturucu satiyorsa o bambaşka bi mesele.
Mobildeyim de cumlelerim yamuk kopuk olmuş olabilir ama baglamini anladiniz siz.
(Biz senin masaüstündeki halini de biliriz derseniz, ona da eyvallah)
  • nereye bu gidis  (14.12.14 10:29:23 ~ 10:30:50) 
Ayrıcalık yok, şöyle düşün. "ouvvvv!" şeklinde tepkinin geldiği kaynak zaten gazeteci. Bugün Hürriyet yazarı Zaman yazarının gözaltına alındığını öğrenince haliyle onun için bomba gib ibir haber olur. Eğer haberleri hazırlayanlar gazeteci değil manavlar olsaydı, başka bir manavın tutuklanması gene aynı etkiyi yaratırdı.


  • liriamer  (14.12.14 10:32:47) 
gazeteler haber yayınlar, bunlarıda gazeteci muhaberler aracılığı ile bulur, derler ve yayınlar, gazeteci olmazsa haber de olmaz. haber olmazsa güz sahibi insanların öldür emri verdiğini öğrenezmesin, aldıkları rüşveti bilemezsin, büyük orta doğu değil belki ama büyük şehir dönüşümünde insanların dövülerek tehdit edilerek evlerinden sürüldüğünü bilemezsin, bilmediğin şeyler hakkında yorum yapamazsın, yorum yapamadığın şeyle ilgili karar veremezsin, karar veremediğin şekilde oy veremezsin ve güç sahibi insanlar öldür emri verip insanları döverek, tehdit ederek evlerinden kovmaya devam ederler. Tabii bunlar küçük örnekleri.


  • selam  (14.12.14 10:35:23) 
hukuk önünde kimsenin ayrıcalığı olmaz olmamalı da... gazeteciler kendileri zamanında suçsuz masum insanlara saldırırken adamların masumiyet karinesini dikkate almıyorlardı da şimdi mi kendileri masum ayağına yatıyorlar... cemaat gazetelerine ve gazetecilerine acımamak lazım... kuddusi okkır'ın laneti ve bedduası onları yakacak...


  • inanmazsan inanma  (14.12.14 10:53:16) 
bi ayrıcalıkları yok ama işin ucu kendine dokununca ortalığı birbirine katarlar. ben de hep düşünmüşümdür neden basın kartı olanlar otobüse bedava biniyor diye, dünyanın en saçma olayı.


  • kafkef  (14.12.14 10:57:46) 
Türkiye'de hukuk devleti ilkesinin geldiği düzeyi görmek bakımından aydınlatıcı bence. Şu açık ki adamlar AKP'nin tekerine çomak soktukları için gözaltına alınıyor. Bu kadar gözönünde olan adamlara bunlar yapılıyorsa, ortalama vatandaşın başına neler gelebilir düşünün derim...


  • maxim gorki  (14.12.14 11:04:13) 
Gazeteciliğin ayrıcalığı nasıl yok? Medya aslında 4. kuvvettir diye hiç duymadınız mı? Yani nedir? Yasama, Yürütme, Yargı, Medya :) Diğer üçünün ayrıcalığı olduğu kesin ama artık medyaya da o gözle bakılıyor. Buradaki medya tabii ki haber alma özgürlüğü yoksa bu tarz benim'deki nurella değil. Bu yüzden kuvvetler ayrılığında medya özgür bırakılmalı ki demokrasi işlevini doğru düzgün görebilsin.

Ha içeri alınması ha söyleyeceklerinin engellenmesi. İkisi de aynı. Mesela penguen belgeseli yayınlanması :)

En düz şekilde bakarsa sarı basın kartının olması onların ayrıcalıklı olduğunu gösterir.

yazılacak onlarca şey var ama eski duyurularınıza baktım da neyse siktiret dedim :D
  • secilmis uye  (14.12.14 11:22:08) 
Medya fonksiyonel bir demokraside sandık ve yargı kadar önemli bir kurumdur. Bundan dolayı gazetecilerin özgür olmaları gerek.


  • Haldamir  (14.12.14 12:08:03 ~ 12:08:28) 
Otobuse bedava binmeleri ulkedeki en sacma seylerden biri olabilir.


  • kafkef  (24.01.15 11:47:09) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.