[]

nasıl çıkartırız bu kiracıları?

Bizim 2 dükkanımız var, bu dükkanları tek bir kişiye 6 yıl önce kiraya verdik. Biz yurt dışında olduğumuz için dayım bi tanıdığına sözleşmesiz falan vermiş bunlar 6 aydır bizi perişan ettiler, kira hep 3 ay geriden geliyor artırım yapalım olunca 50 60 ancak, 2200 falan olması gerekirken 1700 e oturuyorlar, şimdi bir de duyduk ki 2. Dükkanı kendileri başkasına kiraya vermişler. Enayi yerine konmuş hissediyor annem resmen, her ay arıyor yalvar yakar işte bugün şöyle ödemem var lütfen yatırır mısın fln diye bi de adamın umru bile değil benim de ödemem var deyip kapatıyormuş mesela.

Nasıl çıkartırız bunları hukuki bir çözüm bulabilir miyiz? Sözleşme olmadığı için annem çözüm yok diyor ama olmalı yaa. Kira da dayım alıp bize havale yapıyor, bankadan yatmıyor sanırım. Teşekkürler.


 
sozlesme falan yoksa polisi alip cikartabilmeniz gerekmiyor mu ya. sizin bi yaptirima ihtiyaciniz yok ki.


  • hmpf  (30.11.14 12:24:54 ~ 12:25:25) 
hukuki yol nasıl bilmiyorum açıkçası ama kirayı kaçak göçek alıyor olmanızın size dezavantaj oluşturacağı kesin.

yerinizde olsam meseleyi dayı ile hallederdim. madem tanıdığına kaydı kuydu olmadan vermiş üstelik parayı da alan o, sizi yurtdışından niye uğraştırıyor?
  • calzoncillos  (30.11.14 12:26:31) 
Bilmiyorum ki ben daha önce gittim böyle olmaz ödeyemiyorsanız çıkın dedim, o işler öyle kolay değil dedi.


  • ekaterina  (30.11.14 12:28:10) 
Dayım kavga etmiş adamla ben onla konuşmam beni katmayın diyor. Bu arada yanlış biliyormuşum direkt bizim hesabımıza yatırıyolarmış ama devlet sisteminde daha düşük görünüyor sanırım kira. Bir olay var da tam anlamadım orasını.


  • ekaterina  (30.11.14 12:31:58) 
çirkef adamlara çatmışsınız. siz uğraşmayın. dayınıza söyleyin nasıl verdiysen kiraya öyle de çıkart bunları diye.

edit: öyle kavga ettim konuşmam deyip sıyrılmasına izin vermeyin. hem adamları musallat et, hem de yok ben kavga ettim de uğraşamam de. ne kolay iş o öyle.
  • vesna  (30.11.14 12:33:23 ~ 12:35:14) 
bir avukatla gorusun


  • chavezding  (30.11.14 12:33:41) 
Mahkemeye verirseniz minimum 6 ayda çıkarırsınız.


  • angelus  (30.11.14 12:35:14) 
hemen avukat, ihtarname.


  • kayranin kedisi  (30.11.14 12:37:36) 
gerekirse o düşük göstermenin cezasını ödeyin ama o adamlar faydalanmasın bu durumdan. senelik kira farkı yetmez mi karşılamaya?

anneninizi 3 kuruş için yalvartmayın elin adamına.

çare ihtarname.
  • seksen9  (30.11.14 12:38:13) 
@seksen9 ben de öyle diyorum, hem normal göstersek onlar da %20 stopaj vermek zorunda kalacaklar belki kendiliklerinden çıkarlar.


  • ekaterina  (30.11.14 12:40:23) 
Isin hukuki boyutunu bilmiyorum ama is dunyasindan bir miktar anlarim.
1) sozlesme yoksa sizin kiraya verdiginize dair rizanizin da belgesi yok. Onlar isgalci durumunda.
2) belli ki duzgun insanlar degiller. Ne yapacaklari belli olmaz. Muhatabi dogrudan kesin. Onlar size ulasmaya calistiginda ulasamasin, varsa avukatinizla zor gorussun.
3) sizi zayif gormusler. mumkunse bir avukatla anlasin. Araya polisi filan koyun. Avukatiniz kapilarina polisle gitsin.

Ayrica o nasil dayi, tanidiga verdim diyip sorun olunca kacmis.
  • f_d  (30.11.14 12:49:07) 
merhaba, avukatım belki yardımcı olabilirim. kira sözleşmesinin yazılı olması şartı yoktur. kira alacağına ilişkin icra takibi başlatıp, tahliye davası açabilirsiniz. elden tahsil ediliyor olması vergisel bir sorun, alacağın tahsilini etkilemez.

başkasına kiraya verilmesi hususunda ise kanunen yazılı olarak rıza olmadıkça alt kiraya verilmesi yasaktır. bu hususta işgaliye sebebiyle tahliyesi istenebilir. kaymakamlıklar da işgallerde tahliye edebiliyor.

kurtulmanız çok kolay aslında ama bir yerden başlamanız gerekiyor hukuki girişime.
  • pomolilik  (30.11.14 13:10:50) 
lan ne kirası ara polisi bizim dükkanı bizim dükkanı işgal etmişler diğer dükkanı da kiraya vermişler deyin. gidin kontrat sorun falan filan atın de.
kirayı böyle almanız sıkıntı olur ama aradaki fark neyse ödersiniz. herif sizin dükkanla para kazanıyor lan :D olaya gel.

niye sözleşmesiz iş yapıyorsunuz ya hey allam
  • secilmis uye  (30.11.14 15:53:46 ~ 15:54:06) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.