[]

Freelance bir iş konusunda yan bastım sanırım, yardım lütfen...

merhaba,

2-3 gün önce bir firmayla data analizi için anlaştık, sözleşme filan yok, paranın da %40'ını peşin aldım,

hafta sonu it gibi çalıştım, günde 10 saat civarı, göstermeye gittiğimde bir dünya iş çıkardılar, kimisi kapsam dışı, analiz dışında da şeyler çakmaya başlıyorlar, önünü kesmeye çalışıyorum ama alacağım olduğu için resmen kozumuz var havasındalar, zaten yapalım edelimler 2 günde "bunları yap, şunları ekle"ye döndü...acayip kızdım ve lanet ettim, uğraştığım her şeyi teslim ettikten sonra vazgeçtim ben diyebilir miyim? (bir bahane bularak veya)

çirkinleşebilirler mi? bi akıl versenize ya lütfen...

not: bu arada işin ciddi mesai gerektireceğini biliyordum, onu göze aldım, ama acayip bilgisiz ve saygısızlar, bir yerden sonra o mu bu mu diye düşünmek yerine hepsi!! demeye başladılar özetle

 
sözleşme yoksa bi bok yapamazlar.


  • [silinmiş]  (24.11.14 11:34:21) 
kulağına küpe olsun bu da.
ortadaki para önemli değil ama referans önemli bu tarz işlerde işte. Yap teslim et.

  • kahve kokusu  (24.11.14 11:37:11) 
Hukukcu değilim ama sözle anlaşma da hukuksal bir nitelik tasiyor. Bence bu isi yine de bitirin ve bundan sonraki işlerini de on ödeme almadan bastan konusun muhattabiyla.


  • we miss freddie mercury  (24.11.14 11:37:34) 
bu zaten düzenli yapmak istediğim ve sonrasında da devam ederim dediğim bir şey değildi, bir arkadaşım vasıyasıyla bir anda gelişti olaylar, böyle bir çalışma düzenim yok yani.


  • bcdhms  (24.11.14 11:42:17) 
"Yaparim, ama ek ucrete mal olur"

Data projeleri asla kolay bitmez
  • nooneatall  (24.11.14 11:46:07) 
"ilk anlaştığımızda bunlar yoktu, 20 birim ekstra karşılığı yaparım, toplam borcunuz 120 birime çıktı, 40 birim peşinat almıştım, devam edebilmek için kalan 80 birimden 50 birim daha ödeme almam gerekiyor."


  • ezeriko  (24.11.14 12:43:45 ~ 12:43:57) 
"Yaparim, ama ek ucrete mal olur" +1

Yapacaksan da karsiligini versinler.
  • archely  (24.11.14 12:59:49) 
Freelance szöleşmelerde işverene bağımlılık esası olmadığı için bu tip sözleşmelere genel iş hukuku hükümleri uygulanmıyor kaide olarak. Eğer ki freelance yapılan işten başka bir işte çalışmaya fırsat, vakit, güç kalmıyorsa o zaman iş sözleşmesi sayılabiliyor.

Sizin durumunuz yoruma açık gibi. 10 saat çalışmanız işin gereği miydi, yoksa sizin yerinizde başkası olsa o 10 saat yerine 5 saatte bitirebilir miydi, gibi sorular sorulabiliyor bu bağımlılık durumunu belirlemek için.

Burada bağımlılık olduğu varsayımıyla hareket edelim. Ücret de var, emir talimat da var, işyeri de var (çalışma evden yapılsa da var). O zaman bunu iş söz. gibi düşünebiliriz.

Henüz 2-3 gün olmuş başlayalı, o yüzden çıkabilirsiniz. İhbar süresi vb. yok. Tabi çalışma yapılmayan günlerin parasını iade etmek lazım. Aksi halde karşı taraf yasal olarak hakkını arayabilir.

Ben çalışmak istemiyorum deyip ayrılmakta ben bir sakınca görmüyorum. Tecrübe etmeden bilemiyoruz bazı şeyleri. Paranın fazlasını iade ettiğiniz sürece bir çirkinlik yaşanacağını düşünmüyorum. Vazgeçtim diyebilirsiniz tabi ki. Bahaneye gerek yok. Beklentilerinizle uyuşmamış.
  • m e l t e m  (24.11.14 13:13:14) 
En fazla bu kadar iş yükü için anlaşmadık dersin. Benzer durumla karşılaşıp 1 kere mahçup oldum, o yüzden ek iş alacağımda en baştan para falan almıyorum artık.

Bence yarıda bırakma, tam tersi çok zaman alıcı bir iş o yüzden siz yüklendikçe süre daha da uzayacak de. Sen ses çıkarmayınca adamlarda sınırlarına kadar dayarlar işi...
  • kimlanbu  (24.11.14 14:01:40 ~ 14:02:03) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.