[]

Kitap vs e-Reader

KiM kazanır diye sormuyorum, fakat bir gerçek var, sadece etrafta dolaşan beleş kitapları okursanız ömrünüz yetmez.

Ayrıca yer açısından ebook inanılmaz kolaylık, mesela dün sırf yeni satın aldığımız kitaplar için kütüphane aldık.

Fakat gelgelelim ben bir türlü ebook olayına ısınamadım.

Mesela Tolstoy savaş ve barışı okuyacağım, iki cilt 1500 sayfaya yakın, dedim ki ebook olarak yükleyip okurum, ama hayal bile edemiyorum.

siz nasıl yapıyorsunuz,hangisini tercih ediyorsunuz, ebook geleceği nasıl olacak, genel olarak saman kağıt ile elektronik mürekkep için ne dersiniz ?

 
e-reader bana göre değil ya. o kadar fazla kitap okuyan biri de değilim ama saman kağıt olayı daha iyi.


  • allanpoe  (16.11.14 12:03:32) 
Kindle kullanıyorum, inanılmaz memnunum. Dediğin gibi bedava kitap artısı var, onun dışında karanlıkta okuyabilme olayı çok güzel, e-inkin normal mürekkepten farkı yok, gözü yormuyor. İstediğin yerlerin üzerine çizebilme olayı güzel, ben normal kitabı çizmeye kıyamıyordum, sonra da kitap bitince unutuyordum bilgi içerikli yerleri. O açıdan özet çıkarmak çok kolay, aynı anda bir sürü kitap taşıyabiliyorsun falan filan güzel yani.

Bir de ben kitabı hep yatarak okurum, sağ ya da sol tarafa dönünce kitabın ters tarafındaki sayfasını okumak işkence oluyordu. Şimdi istediğim şekle girip okuyabiliyorum.
  • i was made for you  (16.11.14 12:03:46 ~ 12:04:41) 
basılı kitap nostalji malzemesi ve dekor olarak kalacak. günümüz plakları gibi eskiyi yad etmek için kullnılacak. elbette yeri doldurulamaz lakin ekitap okumak büyük avantaj. i was made for you artılarından bahsetmiş. +1. kindle pw2 kullanıyorum iki aydır. bir çok kitap okudum.

ancak sadece makale ve roman (ya da türevleri) okuyorum okuyucudan. ders kitabı ya da benzeri şeyler için normal basılı olanını kullanıyorum.
  • dahinnotha  (16.11.14 12:08:11) 
ortalama bir okuma alışkanlığın varsa ebook'la kağıdın hiçbir farkı yok.

yahu zaten şu göz yorucu ekranlarda, telefonlarda, tabletlerde sayfalarca şey okuyoruz. ister istemez alışığız. hem de e-ink göz falan yormuyor. kitabı alıp, okuyup kitaplığa koymak, arada açıp tekrar göz atmak, bir kitaplığa sahip olmak falan güzel de bunlar da zamana yeniliyor artık.
  • doxanikee  (16.11.14 12:22:07) 
Note 3 telefonumdan moon reader + sayesinde suç ve ceza'yı okuyorum, yarısını da geçtim ve tek sıkıntım kaç sayfa okuduğumu göstermemesi. Onun dışında mükemmel bir şey. Hem göz yormuyor program arka planı hafif sarı yaptığı için hem de prpratik bir şekilde okuyabiliyorsun. Sözlükte başlık vardı metroda ayakta kitap okuyan kişi diye. Telefon sayesinde o kişi benim. Kindle almayı da pek düşünmüyorum telefon sayesinde.


  • nundu  (16.11.14 12:35:14) 
kindle'da her biri 1500 sayfalik a song of ice and fire serisinin son iki kitabini okudum. acikcasi kagit kitaptan cok daha rahat ettim. ozellikle volumlu kitaplarda e-reader bana avantajli geliyor, cunku koca kitabi elimde evirip cevirmesi biraz zorluyor:) sirt ustu yatamayanlar icin bu sozum!

saman kagitta okumakla e-ink'te okumak arasinda bir fark goremedim. hatta e-reader'da font ayarlamak bana avantajli geliyor. kucuk puntolarla da sorunum var :)) (yas 40 olunca eheehe) hele ki paperwhite'in gozu yormayan arkadan aydinlatmasi geceleyin ve otobus yolculuklarinda avantaj sagladi.

butun e-reader'lari bilemiycem. lakin kindle'da okudugun sayfa sayisi olarak, veya kalan sure olarak gostermesi de faydali.

sonucta kitap kitaptir... agacta yetisse saman kagitli butun kitaplari toplayacak miydik?
  • no avalon  (16.11.14 13:02:05) 
kitabın yerini tutmuyor, açayım da okuyayım dedirtmiyor.
arkadaşların yazdığı gibi, normal kitabı rafa koarsın, birisine hediye edersin, güzel olur, diğerinde yok öyle birşey...
ha mesela ben ingilizce kitap okumak için alıştım, bilmediğim kelimeye dokunup anlamını öğrenmek güzeldi...

ama sattım kindle ı, belki ilere yeniden alırım...

ha bu arada, kindle ile note3 , tablet vs karşılaştırılamaz, olay çok farklı...
  • nucleon  (16.11.14 14:32:43) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.