[]

aşure yapıp komşulara dağıtayım mı?

merhaba,

neredeyse üç aydır oturduğumuz apartmanda kimseyi tanımıyoruz. totalde 8 daire var, tek öğrenciler biziz. gelenimiz gidenimiz oluyor ancak ses konusunda çok dikkatliyiz. hatta gelenimiz gidenimiz olduğunun bile farkında değiller muhtemelen. az muhafazakar, az modernleşme çabası içinde, düz aile apartmanı. yalnız bu komşular bana aşırı soğuk davranıyorlar, yani mesela apartman girişinde karşılaşsak bilerek yüzlerini çeviriyorlar, ya da ben "günaydın" falan dersem canlarını istemişim gibi ekşi bir yüzle, yarım ağızla yanıt veriyorlar.

bir yan hikaye olarak da ben buraya taşındığımızdan beri yemek yapma işini ciddiye alıyorum. makarna yapıp geçiştirmek istemiyorum, ciddi ciddi sofra hazırlamakla uğraşıp aperatif+çorba+salata+ana yemek+pilav falan+tatlı şeklinde bir menü oluşturmaya çalışıyorum neredeyse her akşam. kendimi çok geliştirdim, aşure yapmayı da çok istiyorum, tadından nefret ederim aslında ancak erkek arkadaşım, ev arkadaşlarım vs. çok seviyorlar.

şimdi ben bir tencere yapıp her komşuya dağıtsam nasıl olur? bir de bu iş nasıl oluyor tam olarak? yani mesela cam kasede değil de alüminyum kaselerde götürsem sıkıntı olur mu? o kadar cam kasemiz yok çünkü, olan bir kaç tanecik kasemizi de geri getirmeme risklerini göze alamam. bir de aşureyi götürünce daha önce hiç konuşmadığım insanlarla ne konuşacağım ki, ne diye verilir yani?

bu sorunun karakterim hakkında ipuçları vermesinden korktuğum için yarın sileceğim kendisini, şimdiden teşekkürler.

 
kaç senedir bi aşure getirenim olmadı. sen o günaydına bile yarım yamalak cevap verenlere aşure mi götüreceksin? hiç gerek yok bence. hatta götürürsen haset bile yapabilirim. yemesin şerefsizler


  • dinsiz adam  (06.11.14 00:04:40) 
aynı bizim oturduğumuz apartman gibi. 4. katta bi kadın var. çok suratsız bişi.
yapın dağıtın bence. normalde cam kasede götürürsünüz, komşu hemen başka bi tabağa alır. tabağı öyle verir size geri. kaseniz yok ise alüminyum kaselerde götürün. biz öyle yapıyoruz çoğu zaman.

malum aşure ayındayız. bende elimden geldiği kadar birşeyler yapmaya çalıştım. afiyet olsun diyin.

edit : merhaba filan demiyorlarmış ama takmayın siz. içinizden gelmiş. güzel güzel yapın götürün bence. ONLAR UTANSIN!
  • allanpoe  (06.11.14 00:06:59 ~ 00:07:33) 
buyukce bir tepsin varsa aliminyum kaselerde dagitabilirsin. kapiyi actiklarinda merhaba ben bilmem kacinci kattaki komsunuzum, asure yapmistim da siz de tadin istedim dersin. onlar da bir kase alip tesekkur ederler.
olur da cam veya porselene koyarsan kabi alabilirmiyim dersin onlar da hemen mutfakta bosaltir, bi sudan gecirir tepsiye koyarlar.

  • nax  (06.11.14 00:10:30) 
yap işte ne güzel. onlar kendi mallıklarına pişman olurlar belki. hepsi olmasa da biri olsa yeter. komşu önemli.

kullan at kaseler mantıklıymış bak, yarın ben de onlarla vereyim.

@dinsiz adam çok güldüm ajhsfks
  • seksen9  (06.11.14 00:11:16) 
bişey demene gerek bile yok; merhaba, aşure getirdim afiyet olsun falan doğaçlama bi cümle kur zaten direkt teşekkürler eline sağlıklar havada uçuşur:) dağıt bence, çok güzel olur.


  • mayaa  (06.11.14 00:13:02) 
Tabak için ipucu vereyim götürünce "tabağı şimdi alabilir miyim" diyorum, "aa yıkasaydık" diyenler oluyor arada onlara da "sorun değil olsun" deyip gülümsüyorum hemen veriyolar. :) 2. bi şık ise plastik atılabilir kasede götürmek.


  • ekaterina  (06.11.14 00:17:44) 
Yap da insanlık görsünler.
Alüminyum tek kullanimlik kasetler olur, hatta daha iyi olur. Tabağın iadesi prosedürü var bir de, güzel bir şey pişirilip içine konur öyle yollanır. Tabak uzun süre gelmeyebilir.

  • Lim5  (06.11.14 00:20:56) 
Lan benim komşum olaydın keşke diyesim geldi. Tatlıyla pek aram yoktur, ama samimi insan ilişkileri önemli. :)


  • paranoyak senarist  (06.11.14 00:23:50) 
hepinize teşekkürler, son kararım yapıp dağıtmak yönünde. elinde garanti bir tarif olan varsa ve paylaşabilirse çok sevinirim. :)


  • lucy in the sky  (06.11.14 00:33:59) 
bir kase aşure komşuluk ilişkilerinizi düzeltmez. amacından dolayı pek beğenmedim fikrini. diyelim yaptın dağıttın, ya kötü olduysa? iyice kara listeye alırlar yaranamazsın arkadaşım. sen en güzeli yap ve arkadaşlarınla keyifle ye.


  • dedi ve gitti  (06.11.14 00:43:37) 
benimle aynı asansöre binmeyenler var ya. tek başımayım, 'abi bu geldi' diyorum yok diyor. ötekini bekliyor 10. kattan gelsin diye. kurban bayramından sonra 2 günde 1 buram buram sucuk kokutan karşı komşu teyzemiz var mesela. bi faydasını görmedik. yok abi verme aşure falan. 'insanlık görsünler' diye düşünüyorsun ama verme. deveye diken insana sken lazım ben bunu anladım. yaparsan içimde kalır o derece kızgınım ben bu öğrenci düşmanı komşulara. selamımı almayanlar var. 2 sene oluyor bizim ayrıca.


  • icim urperiyor  (06.11.14 01:27:40) 
Bence verme ya. Ne gerek var. Öğrenci falan varsa onlara ver, yurtta kalan sınıf arkadaşlarına vs. Hiç sevmem öyle insanları :/

Ama vereceksen de alüminyum kaselerde ver bence.
  • mutlusismankedi2015  (06.11.14 03:02:39) 
Onlar hosgorulu degilmis diye senin de olmaman gereknez. Yap, dagit. Aliminyum kapta dagitiyor artik herkes, sen de oyle yaparsin =)

"abi ulke cok kotu hiv saygi sevgi kalmamis" diyenlerin kucuk bir hosgoruye bile karsi ciktigi su kotu gunlerde guzel bir is yapmis olursun =)
  • fakyoras  (06.11.14 04:01:32) 
bana ver aşureleri :( komşularım hiç getirmiyor..
ve bence komşuların aşureye layık insanlar değiller.

  • insomni4c  (06.11.14 06:34:48) 
sen yap erkek arkadaşına ev arkadaşlarına yedir cünkü o sevmediğin komşularına götürürsen direk çöpe gider benden söylemesi nerden mi biliyorum annem sevmediği komşularının getirdiklerini bu pislerin yaptıkları yenmez deyip direk çöpe atar.


  • mrthany  (06.11.14 06:57:48) 
www.facebook.com

Arda'nın Mutfağını öneriyorum. Facebookta tarifi var.
  • gonulcelen87  (06.11.14 07:29:51) 
Bence de yap. Aşûre candır.


  • [silinmiş]  (06.11.14 07:35:14) 
çok güzel, çok hoş bir şey düşünmüşsün fakat ben senin yerinde olsam komşulara vermem. bir kere davranışları insani değil. yani bir komşunu gördüğünde kafanı çevirmek, günaydın dediğinde yüzünü ekşitmek falan bunlar çirkin davranışlar. hiç gerek yok bunlara bişey ikram etmeye. yap aşureni arkadaşlarınla, sevgiline yesinler.


  • rock n roll  (06.11.14 07:38:12) 
Yiyeceklerini sanmiyorum, dokerler sanki. Malum ogrenci evi falan...


  • sayns  (06.11.14 08:02:29) 
Ben komşun olsam çok severdim seni.


  • arnold schwarzeneger  (06.11.14 08:26:06) 
Sen yap götür. Yemezlerse de, laf söyleselerde kendi öküzlükleri olur.


  • phoenixboy  (06.11.14 09:27:17) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.