[]

Olm siz manyak mısınız lan?

İstanbul'da yaşanır mı abi? Hakikaten yürek yemişsiniz hepiniz, nasıl bir körlük bu, nasıl bir zorunluluk? Basın gidin olm İzmir'e, Eskişehir'e, Çanakkale'ye, Muğla'ya. Şehir mi yok lan memlekette? 5.000 değil 2.500 alın, ama huzurlu, güvenli, güler yüzlü, stressiz yaşayın. 18.00'de işten çıkın, 18.15'te evinize girin. Asansörde millete günaydın deyin, karşılığını alın, yüzünüz gülsün.

Her gün mutlaka bir İstanbul faciası haberi duyuyorum, resmen hasbelkader yaşıyorsunuz İstanbul'da, ne arıyorsunuz olm siz orda? Bir gün bok yoluna ölüp gideceksiniz. Şu haberlere bak:

1. Sarıyer'de Bir Güvenlik Görevlisinin Silahını Alan Adam Terör Estirdi (www.hurriyet.com.tr)
2. Reis Partilinin Boğazını Kesti (www.milliyet.com.tr)
3. İstanbul'da İETT otobüsünün freni boşaldı (video.haberturk.com)

Olm siz manyak mısınız lan? Ne arıyorsunuz olm siz İstanbul'da? Çok acınası değil mi abi? Yemin ediyorum her gün şaşırıyorum sizlere.

 
valla burda doğdum büyüdüm bana sorsalardı ben de gelmezdim. dicem ama istanbul dışında yaşayan tanıdıklarımın yüzde doksanı da buraya gelme derdinde. paradox gibin bişi. uzakta olunca güzel geliyor, içine girince estağğğfurullah.


  • emirkulu  (05.11.14 07:59:44 ~ 08:00:00) 
hay ağzın bal yesin.

ha di ben burada doğdum büyüdüm, buradan kaçabilmek için hazırlanmam planlar yapmam lazım.

bir nevi mecburum şimdilik yaşamaya, fakat bakıyorum duyuruya sözlüğe vs. lan adam izmir de yaşıyor, bursa da, eskişehir de vs okuyor soruyor istanbula gelicem nerden ev tutayım kaça tutayım yalnız mı yaşayayım ev arkadaşı mı bulayım vs.

lan olm hasta mısınız lan? burası dünyanın en boktan şehri.

boğazın iki yakasında denize en fazla 100 m mesafede oturacak gücünüz yoksa, sabah akşam iş trafiğine girmek zorundaysanız, daha doğrusu bu şehre yaşamak için değil çalışmak için geliyorsanız yanlış yoldasınız haberiniz olsun.

bak ben avrupa yakasının keşmekeşinden kurtardım kendimi, 7-8 senedir anadolu yakasındayım. bir nebze olsa da trafik daha rahat, yolalr daha geniş sokaklar ferah vs.

ama yine de yetmiyor, köprüde kaza oluyor anasını avradını eşşekler kovalasın ben taa çekmeköy'den ataşehir'den hissediyorum.

az kaldı, 5-6 sene içinde ege ya da marmara da büyük bir arazi alıp hayvan ve bahçe bakıcam. doğaya vurucam kendimi, at ve eşek bile alıcam kendime vurucam kırbacı.

bak allah'ını seversen şu atlara ;

www.sahibinden.com

www.sahibinden.com

bu paraya çin malı motor satıyorlar lan, şuna binip kafana göre dağ bayır kasaba gezmenin zevkini başka neyden alabilirsin arkadaş?
  • cokilgincvesesgetirecekbirnickarayanadam  (05.11.14 07:59:59) 
Safi paragözlük başka bir şey değil.


  • arnold schwarzeneger  (05.11.14 08:10:31) 
Ben seviyorum ve yaşamaktan mutluyum. Ha manyak biriyim orası ayrı. Yine de fırsat bulduğum anda samsuna taşınmak gibi bir planım var. Sırf o sahilde çıplak ayakla yürüyebilmek için.


  • cetoxim  (05.11.14 08:13:32) 
izmir'e gelmeyin kötü bura, çok kötü, öyle böyle kötü değil, leş, yaşanmaz.


  • kimlanbu  (05.11.14 08:35:38) 
Nasıl gidelim bro ya, herkes burada ayrıca işim gereği istanbulda bulunmam gerekiyor. Ama 45 yasina geldigimde kendimi erken emekli edicem, çanakkaleden bir zeytinlik alicam bir de ustune prefabrik yapip orada yaşama hayalim var.


  • pinman  (05.11.14 08:38:11) 
1. Yaptığım işi Türkiye'de başka bir ilde yapamam.

2. İstanbul'un kızları daha güzel.
  • [silinmiş]  (05.11.14 08:40:12) 
şuan İzmirde yaşıyorum gelmeyin buraya çok sıkıcı, yaşayacaksanız İstanbul'a yakın bir yere gidin, tam da uzaklaşmayın.

(gerçi ülke yaşanmaz hale geldi neyi konuşuyorsak)
  • redeath  (05.11.14 08:45:20) 
Ankara'ya da gelmeyin lan. Sakarya'ya İzmit'e Yalova'ya falan gidin.


  • battal gemalmaz  (05.11.14 08:52:41) 
çünkü eşeğin sikinden dolayı.


  • teritori  (05.11.14 08:52:51) 
iş - güç.
ayrıca: muhteşem bir şehir.
ama siz bana bakmayın, ben yeni geldim. :P
ayrıca: eksisozluk.com
  • icemint  (05.11.14 08:55:05) 
İzmir'de bile beni tatmin edecek bir bok yok abicim. Herkes işini amatör yapıyor gibi, adam gibi etkinlik yok, eğlence yok. Emekli olunca taşınılır oralara ancak.
İzmir'de barlarda millet masasını paylaşmıyor lan bu mu güler yüzlü insanlık anlayışı?! İstanbul'da bugüne kadar öyle bir saçmalık görmedim ben.

  • r_u_h  (05.11.14 09:00:40) 
İstanbul dışında iş yok da ondan. Atıyorum İstanbul'da kaç üniversite var? İzmir'de kaç üniversite var? Akademisyen bir adam ne bok yiyecek 2-3 tane üniversite var orda. Beyaz yakalılar nerede çalışacak? Hangi şirketin merkez ofisi İzmir'de Muğla'da? İstanbul dışındaki şirketler orta ölçekli bile olmuyor. E öyle olunca çalışan alımı da olmuyor. E herkes de elma alıp satmıyor ki? Öyle vasıfsız işler olsa zaten gidilir.

Ayrıca eğer kültür sanat adamıysan İstanbul dışı zor. Bütün her şey burda :)
  • secilmis uye  (05.11.14 09:11:07 ~ 09:18:17) 
siz gidin ben tek başıma yaşarım burada.


  • grimer  (05.11.14 09:13:33) 
İzmir'e gelmeyin cidden. Ne gerek var.
Ayrıca neden masamı paylaşayım ya? Niye kendi masamda dipdibe oturalım tanımadığım adamla yani.

  • afush  (05.11.14 09:14:22) 
ben de çok şaşırıyorum nasıl istanbul'da yaşıyorlar diye. çok güzel bir şehir o bir gerçek, hatta istanbul'a aşık bir insan olarak ben bile istemem orada yaşamayı. arada gezmek için gidilebilir ama yaşamak için asla.


  • rock n roll  (05.11.14 09:16:09) 
anadolu yakasına taşınan arkadaşı okuyunca aklıma geldi. anadolu yakasında kartalda oturdum senelerce, kendime bulduğum en yakın işler üsküdar merkez ve altunizadedeydi. yani diğer yakaya daha yakındı. anadolu yakasında iş yok gibi bir şey. mecbur avrupalı olduk, anadolusunda bile rahat yok adama.


  • emirkulu  (05.11.14 09:22:39) 
Ne kadar sığ bakıyorsunuz olaya. İstanbul olum bu sadece keşmekeş değil bi ton şey var burda. Tiyatrolar, müzeler, sergiler, tarih her şey burda. İşten eve evden işe insanları için uygun değil o kabul ama bu kadar da abartmayın. Trafikte çok sıkılırsın için bayılır, tarabyada sahilde sabah 5'de yürüyerek şehrin uyanışını seyredersin, yüzün güler,emirgan korusunda sincap beslersin tüm sıkıntın gider. Keşfetmek lazım şehri. Öyle Mecidiyeköyü görerek, pff yaşanmaz ki ya demek pek mantıklı değil. İzmiride biliyorum, burdaki kadar yeşil, korular yok. Burası böyle cefası da var sefası da. Ama gelirin iyi olacak bu şehirde. O zaman çok daha güzel.


  • Lola90  (05.11.14 09:25:31) 
Öneri belki motorsiklet kullanın olmalı :)


  • secilmis uye  (05.11.14 09:30:15) 
vapurla işe gidip geliyorum keyfim yerinde.


  • chavezding  (05.11.14 09:42:56) 
@secilmiş üye, arabalar motosikletleri hasat biçer gibi biçerken ben cesaret edemem kullanmaya. trafikte araç gibi bile görmüyorlar motorları.


  • emirkulu  (05.11.14 10:02:30) 
sen hiç arabana binip saat 23:00 te biranı patlatıp sahil yolundan aktın mı hayata...


  • entryden sarfinazar  (05.11.14 10:52:30) 
Türkiyede ki tüm illeri gezmiş biri olarak;

İstanbuldaki imkanlar ile senin bahsettiğin sorunları karşılaştırınca imkanlar ağır basıyor.
Diğer illerden kat kat fazla seçeneğin var her konuda. (iş, yemek, alışveriş, gezme vs. vs.)
Sıkılacak zamanın olmuyor gün içinde mesela. Ankaraya gittim 3 ay kaldım berbattı.
Her gün her saat her istediğini bulabiliyorsun. Gece 3-4 te acıktınmı tatlı krizin mi geldi en fazla bir kaç yüz metre sonra ihtiyacını görürsün.
Göç yüzünden biraz bok oldu ama idare ediyoruz şimdilik. Birde Suriyelileri başımıza bela etti kuş beyinsizler.

İstiklal cd. çıktığında hiçbiryerde göremeyeceğin çeşitte insan var sıkılman mümkün değil.

Heryere ulaşımın var. Yurt içi, yurt dışı farketmez. Canım sıkılıyor atlıyorum uçağa İzmire gidip kumru yiyorum, Gaziantep e gidip kebap yiyorum baklava yiyiorum, akşam evimdeyim. Başka bir ilde aktarmasız yapma imkanın yok veya günü birlik giderek yapma imkanın yok bunu.

İstanbulda doğup büyümediysen veya gençliğin burda geçmiyorsa/geçmediyse burada nasıl yaşadığımızı başka illerde neden bunaldığımızı anlatamayız.

Vapurla Kadıköy'e, Beylerbeyi'ne, Eminönü'ne gitmek bile ayrı bir güzellik. Kuşlara simit atmak, Eminönünde balıkekmek yemek.

Bütün iller çok güzel gerçekten ama alıştığın yer hep farklı oluyor.
  • poseidon1  (05.11.14 10:53:24 ~ 11:04:49) 
ya bir insanın istanbul ile, türkiyenin başka kentini karşılaştırması acayip cahilce.

istanbulda yaşıyorum ve çok mutluyum. işten çıktığımda 18.15'te evde olmak yerine trilyon tane etkinlikten birini yapabiliyorum. mesela haftaya brezilya milli takımı geliyor. mesela 20 gün önce broadway müzikali olan beauty and the beast geldi ona gittim.

mesela kadıköy'den bile küçük olan izmir eskişehir vb. şehirlerden 10 tane daha var burada.kadıköyden sıkılırsam başka bir ilçeye giderim, oradan sıkılırsam bir başkasına.

hayat kısa. tek bir köyde bitirlmeyecek kadar kısa hem de.
izmirde 500 yıl yaşadım, 18'de çıkıp 18.15te evde olmuşluğum yok ayrıca. hele son düzenleme ile toplu taşıma tam anlamıyla işkenceye dönmüş durumda.

paragözlükle falan da alakası yok. aynı işi izmirde aynı maaşa bulsam gene istanbulda yaşarım, üstelik aynı maaşın en az yarısını izmirde artıracağımı bilsem bile. çünkü istanbul yaşayan şehir.
  • kamera motor  (05.11.14 11:14:05) 
Hemen şu an 10 senedir çalıştığım işyerimden istifa edip 100 yıllık düzenimizi bozup İzmir'e taşınıyorum. Zannediyorum İzmir'e ayak basar basmaz evim işim hazır olur herhangi bir zoruluk çekmem. Zaten İzmir insanı da direkt cennetten inme insanlar aralarında hiç psikopatı ruh hastası yoktur. Bu fikir neden daha önce aklımıza gelmedi ben de hayret ediyorum şimdi. Allah'tan Duyuru'da böyle şahane insanlar var da mahrum kalmıyoruz.

Ya yemin ediyorum böyle malları gördükçe İstanbul'da yaşadığım her güne şükrediyorum, burada nüfus kalabalık olduğu için arada kaynıyorlar en azından çok fark edilmiyorlar.
  • angelus  (05.11.14 11:39:39) 
o dediğini ben 3 sene önce yaptım akıllım. hayata reset attım, istanbula da çarpı. sigseler dönmem. ezik beyaz türkler istanbulu mabetleştirebilir tabii. onları da anlarım. öğrenilmiş çaresizlikle ilintili bir ruh hali. kurtulmaları zor.


  • namus ninjası  (05.11.14 12:18:10) 
@wraith şu an istanbulun nüfusu 20 milyondan fazla. suriyelileri saymıyorum bile.

ben de araya kaynak yapıp millete cevap veriyom delimiyim ne :)
  • emirkulu  (05.11.14 12:21:46) 
Çok haklısın. İşimi çok sevdiğimden buradayım, bir kurumsal aidiyet sonucu İstanbul'dayım. Daha iyi bir yer olmadan işyerimi değiştirmeyi geçmeyim düşünmüyorum. Ama taşınırsam bir daha bu kadar kalabalık bir metropol yüzü görmek istemiyorum. Küçük şehir de istemiyorum ama en azından kolumu salladığımda insana çarpmayım, fiziksel bir kişisel alanım olsun.

Sokakların darlığından, karmakarışık şehir planlarından, insanların üst üste dolaşmasından, toplu taşımanın çilesinden, toplu olmayan taşımanın ayrı çilesinden, dimdik ve yere paralel yürünebilen yokuşlardan, bitmeyen gürültüden, deniz kenarında bile bir şekil pis olabilen havadan, evlerin yanyana bitişik nizam ve kıç içi kadar olup da fiyatlarının astronomik olmasından fenalık geldi. En sevdiğim yeri Büyükçekmece.
  • aychovsky  (05.11.14 12:28:26 ~ 12:33:00) 
Abi kralsın. Düzceliyim ve istanbula okumaya geldim. Allah belamı versin diyorum niye geldim ben buraya.

Düşünüyorum Burda 4-5 bin tl alsam Düzce'de bu paraların yarısına Yaşarım. Okul bitsin uçar giderim burdan.
  • canercuxy  (05.11.14 12:38:50) 
bir sene kadar istanbul'da mecburen yaşadıktan sonra "bi daha skseler gitmem" diyorum. argo bir tabir oldu ama daha iyi anlatacak olanı yoktu.

o kadar kalabalık ki o kadar olur. deli gibi pahalı. iş sebebiyle mecbur kalmazsam bir daha asla orada yaşamam. ola ki mecbur kaldım, tuzla, büyükçekmece gibi yerleri seçerim.
  • devilred  (05.11.14 12:49:23 ~ 12:50:00) 
Sorun İstanbul dışında sosyal hayatın zayıf olması. Evet, İstanbul'da yaşamak delilik. Ama imkanlarına alışanlar bu deliliğe katlanmaya da alışmışlar. Ben hem İstanbul'u hem başka şehirleri yaşamış birisi olarak yazılanların çoğuna hak verdim. Olay tamamen kişinin beklentisiyle ilgili.


  • arandur  (05.11.14 13:02:28) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.