[]

şikayetvar.com'un işlevselliği

pek muhterem bir bankamız kredi kartı aidatı adı altında 50 lirama çöktü. dün bankaya durumu ilettim. yalandan bir şikayet formu düzenlendi. bugün mail gelmiş paranızı iade edemiyoruz diye. bir sürü de ıvır zıvır madde saymış. ben de bu kez direk şikayetvar'a durum ilettim. düzeltilme ihtimali nedir ?

hayır yani baktım bir de milletten 20 lira falan gitmiş. bende ne gördüler de 50 lira almış şerref yoksunları anlamadım gerçekten.

(tikler gecikebilir ama gelecektir.)

bir de yapabilecek başka neyim var konuyla alakalı ?

saygılar...

 
banka bana da bir mail göndermiş zaten. aynısını onlara da gönderip konuyu kapatacaksa biz ölelim yav :/


  • kuul  (13.10.14 13:58:09) 
kart aidatını her türlü alabilmeniz gerekiyor diye biliyourum. tüketici hakları'na başvurmayı denediniz mi?
ayrıca şikayet var bence gayet işlevsel. ben çok sorunumu o site aracılığıyla çözdüm. şansınızı deneyin.

  • allanpoe  (13.10.14 14:03:40) 
imzaladığınız kart sözleşmesinde aidat maddesi yok muydu? okudunuz mu sözleşmeyi de bu kadar eminsiniz haklı olduğunuza?


  • bira sisesi kapagi  (13.10.14 14:05:41) 
Sözleşme olsa da müzakere edilmemiş sözleşme olduğu için mahkeme geçersiz kılabiliyor. Bu durumlarda hakem heyetleri hep tüketici lehine karar veriyor ancak bankalar bunu mahkemeye taşıyor ve orada farklı mahkemeler farklı kararlar veriyor. Dava açıp kaybedenler de var. Karşı tarafın mahkeme ücretlerini de ödeyebilirsiniz. Yeni yasa gereği her bankanın aidat olmayan kart zorunluluğu var onları deneyebilirsiniz. Ya da katılım bankaları da aidat almıyor. Ben enpara'yı bekliyorum açıkçası dört gözle :)


  • nuka cola  (13.10.14 14:10:11) 
hocam ben kredi kartımı öğrenciyken 2008 yılında almıştım. takdir edersiniz ki o zaman imzaladığım kağıtların içinde ne olduğunu hatırlamam çok zor. ama öğrenciyken bir şey ödemedim. sonra 2014 eylül itibarıyla eski kartın süresi doldu ve kartı yeniledim sadece. hatta ben bir şey yapmadan zaten onlar beni aradı. kredi kartı işlevsel bir şey sonuçta. ben de geri çevirmedim yenileme talebini doğal olarak. işte şimdi cart diye 50 tl'yi görünce biraz şooldum açıkçası...


  • kuul  (13.10.14 14:12:07 ~ 14:13:46) 
kartımı iptal edin diye blöf yapabilirsiniz bu durumda genelde en azından puan olarak yüklüyorlar. Ancak bizim bi arkadaşın kartını tak diye iptal etmişler :)


  • nuka cola  (13.10.14 14:14:54) 
Bankanın twitter accountu varsa ordan yardır mentionlayarak.
Baktın olmuyor, ara kartımı kapatın diye blöf çek. Eğer onda da iade veremeyiz derlerse o zaman kartımı iptal edin de... Eğer tamam derlerse vazgeçtim der kapatırsın :)

Şikayetvar gelen "ilgileniyoruz" mesajına bile şikayeti otomatik olarak çözüldü olarak işaretliyor. Ben bu nedenle geçmişte şikayetvarı şikayetvara şikayet etmiştim :) Şikayetimi görünce çözülmedi olarak tekrar işaretlemişlerdi :)
  • lcha  (13.10.14 14:25:36) 
sikayetvar.com aracılığı ile arabamla ilgili bir parçayı ücretsiz değiştirtmiştim. hem şikeyetin altına firma yazsa bile sen de yorum yazabildiğin için okuyan kişilerce de faydalı oluyor.


  • c1b2k3  (13.10.14 18:44:44) 
şikayetvar.com size bu noktada yardımcı olamaz. Zaten sitenin iş halletme gibi bir misyonu da yok. Şikayetiniz banka tarafından cevaplanacaktır muhtemelen ama olumlu bir gelişme olacağını sanmıyorum.

Sizin meselenize gelince, bankanın 50'liranıza çökmesi aslında ardında muhasebesel işlemler bırakan bir olay. Yani kimse size çat diye o parayı veremez. Öyle ki, aylık harcamanız 3582352398 TL olsa, çağrı merkezindeki görevliyi kartı kapattırmakla tehdit etseniz bile size anca özürlerini ve belki size özel! kampanya teklifi iletir. Paranızı almanızın yolu yargı yoluna başvurmaktan geçiyor. Burada da iki farklı olasılık var;

i) banka, ilgili şubenin arşivinden ıslak imzalı sözleşmenizi bulup "bak kardeşim ben bunu sözleşmeme koydum, o da kabul etti" deyip işi uzatacak, sonunda (%70 ihtimalle) hem paranızı hem de varsa avukatlık masrafınızı ödeyecek.

ii) banka savunma vermeyecek, sonunda paranızı ya nakit ya da puan olarak ödeyecek.
  • doktor sagbirakmayan  (13.10.14 19:11:25) 
tüm cevaplar için çok çok teşekkürler. şimdi benim meselenin özelinde olaya tekrar dönersek, sitede gezinirken baktım ki benim gibi bankalar hakkında benzer şikayetler iletmiş bir dolu insan var. bunların hepsi beraber mi değerlendiriliyor yoksa herkesle tek tek ilgileniliyor mu ? çünkü tek tek ise bana geri dönüş yapmaları baya uzun sürer gibime geldi. bir de bahsini ettiğim borç ayın 15'ine kadar ödeme süresi bulunan ekim ekstreme geldi. acaba o aidat hariç kalan kısmı ödesem mi yoksa beklesem mi ne yapsam bilemedim gerçekten.


  • kuul  (13.10.14 19:13:50 ~ 19:15:33) 
bankanın kredi kartı hizmetini kullanıyorsunuz alması doğal değil mi? öğrenciyseniz bankaya bildirdiğiniz taktirde kredi kartı statüsünü değiştiriyorlar. yok uymuyor diyorsanız aidatsız kredi kartları var iş bankasının falan 1000 tl limitli...

çünkü her bankanın sitesine girin ücretler ve kesintiler sekmesi altında kart ücretleri yazmaktadır. kimse kimseye para kitlemiyor kısaca...

edit: ben seni anlıyorum dostum lafım ona değil. kart ücretleri tiplerine göre değişiyor.. atıyorum maximum standart kart ücreti 30 tl ise, silver kart 40 tl, platin 50-75 tl gibi gibi. aidatsız ve öğrenci kart gibi seçenekleri varken millet gidip ücreti olan kartı seçiyor sonra vay bana neden kesinti uygulanıyor diyor. ya limiti az olan aidatsız kartı kabul edeceksin yada kullanıyorsan ücretini ödeyeceksin söylemek istediğim bu..

ha illede bu işin peşine düşeceğim diyorsan bulunduğun ilde "tüketici hakem heyetine" başvuracaksın.. genelde valilik binalarında bulunuyor diye biliyorum. onlar senin adına iletişim kuruyor veya dava açıyor. sonra karşılığında hizmeti sağlayan taraf sana ya geri ödeme yapıyor yada ucu açık şekilde sonuç beklemeye başlıyorsun...
  • synche  (13.10.14 19:21:25 ~ 22:25:47) 
@Synche,

ya iyi diyorsunuz güzel diyorsunuz da yer gök aidatı geri alan ya da baştan alınmasını engelleyen kişilerin haberlerleriyle doluyken, dahası adalet mekanizması bu noktada tüketicinin yanındayken, hele ki meteliğe kurşun attığım bu zamanlarda kendilerine karşı pek minnet duygularıyla yaklaşasım yok diyeyim :)
  • kuul  (13.10.14 19:24:38 ~ 19:25:00) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.