[]

öğretmenlerdeki baba mesleği sorma güdüsü

pedagojik bir yanı var mı yoksa tamamen bizim insanımızın çıkardığı bir adet mi? size okulda tanıştığınızda ailesinin mesleğini sorun böylelikle şu şu daha iyi olur diye bir şey öğretiyorlar mı sevgili öğretmenler/öğretmen adayları?


düşününce bana pek mantıklı gelmiyor gibi de sağladığı bir avantaj mı var ?

 
Bence sadece merak.


  • ekaterina  (09.10.14 14:53:51) 
Amac ogrencinin maddi durumunu ogrenmek bence.


  • halitkin  (09.10.14 14:55:28) 
Avantajı değil tam tersi dez avantajı var. O yaştaki çocuk eğer babasının mesleğinden utanıyorsa paylaşmak istemiyor. Arkadaşlarının bunu bilmesini istemiyor. Kapıcı çocuğu olan bir çocuğun bu konuda yazdıkları vardı, sözlükte okumuştum sanırım. O yaşta yaşadığı bu olay 30-40 yaşına geldiğinde bile aklında kalmış.


  • osurdum  (09.10.14 14:58:21 ~ 14:59:59) 
şu başlıkla kendilerine baya bi sövmüşler

(bkz: anne babanın mesleğini soran öğretmen)

haklılar bence de ne desen az bunlara.
  • kafkef  (09.10.14 14:59:40) 
Bizim çocukluğumuzda şu gerizekalı ünite dergileri sene başında sınıfın demografisini tutabilmek için şemalar dağıtılıyordu. Öğrencilerin boyu, kilosu, ıvırı zıvırı buralarda yer alıyor ve sınıflara asılıyordu. Sanırım "Ortalama boy, kilo bu" demek için yapılıyordu ya da sınıftaki fazla gelişmiş ya da gelişmemişleri belirlemek için. Sorulardan biri de anne-baba mesleği idi. Çok net hatırlıyorum, lkağıtta "Baba için mavi, anne için turuncu boyayı kullanın" yazıyordu. Güya sınıfın prpfilini çıkarmak için yapılıyor ama yarardan çok zararı var. Annesi babasının utanılmayacak meslekleri varsa o kişi hatırlamıyor bunu ileride ama o an utanılıyorsa, o iz kalıyor.


  • aychovsky  (09.10.14 15:11:13) 
Saçmalıktan başka bir şey değil. İlkokulda bir tane öğretmen vardı, asıl öğretmenin yerine sadece bir haftalığına gelmişti o bile sormuştu, sana ne amk? Orta okulda neredeyse herkesin babasının işi aynıydı, o yüzden soran olmadı. Lisede de bir dokuzuncu sınıfta dersimize giren müdür yardımcısı sormuştu bir de onuncu sınıfta giren geometrici.


  • i was made for you  (09.10.14 15:15:50 ~ 15:16:07) 
Hangisini dovup dövemeyecegi icin. Ilkokul hocamiz patakute dovuyodu kapici çocuklarıni digerlerine kizmiyodu bile


  • hurma  (09.10.14 15:24:35) 
sosyal statüye göre davrnan bir toplumuz. ortadoğuya yakın olduğumuz için bu şekilde bir tavrımız var. nereli olduğunu sormaları gibi.


  • jimjim  (09.10.14 15:31:03) 
bizim bir arkadas serbest meslek demişti
hoca dakikalarca ısrar etmişti ne serbest meslegi diye
sonra söyledi kapıcı oldugunu ama kızarmıstı falan
gene bi kız okulun ilk gunlerinde populerken sonra kapıcı
cocugu oldugu aynı sekilde ortaya cıkınca kimse yuzune bakmıyordu asosyallesmişti.
o yaşlarda genclere bunu yasatmak şerefsizliktir net.
babanın mesleginden niye utanıyorsun edebiyatı yapmasın kimse
o yaşlarda normaldir bu.
90 larda katkı payını, dergi parası ödemeyeni de rezil ederdi orospu cocugu sözde aydın öğretmenler.
  • partizan  (09.10.14 15:43:07) 
ilginç cevaplar varmış :)
öğrenciye aile mesleği, gelir durumu vs gibi sorular sığır gibi sınıfın içinde değil, bire bir görüşmede uygun bir dille sorulur. nedeni de basittir aslında, öğrenciyi tanımak amaçlanır. uygulama yanlışları, bireysel salaklıklar uygulamayı değil kişileri bağlar ve bence doğru bir yaklaşımla bu soruların sorulmasında bir sakınca yoktur.
(öğretmenim)
  • skaarj  (09.10.14 18:08:51) 
çok açık ve net bi şekilde söylüyorum ki laf olsun diye sorulur. ilk gün ders işlenmez tanışma mevzularına girilir ya işte nasıl zaman geçecek öğretmenin de canı sıkılıyor isimleri sorduktan sonra aklına başka bir şey gelmediği için annen ne iş yapıyor baban ne iş yapıyor kaç kardeşsiniz gibi saçma sapan sorular soruyor.
ailesinin mesleğini gerçekten öğrenmemiz gereken durumlarda rehberlik dersi diye bir şey var öğrenci tanıma formları var zaten onları her yıl doldurtup öğreniyoruz.
derste sorulmasının mallıktan başka bir açıklaması yok
not:öğretmenim.
  • hayir bu koyden olsam nolcak  (09.10.14 18:26:02) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.