[]

Askerliği yunanistanda yapsam mı

Şöyle ki çifte vatandaşlığım var ama hep tr de yaşadım bu sebeple yunanistan ya da türkiyede askerlik yapabiliyorum. Bana kalmış yani, yunanda 3 ay yapıcakmışım tr de de sayılıcakmış. Konuştum birkaç kişiyle akşam 5te askeriyeden çıkıyormuşum geceleri istersem evimde kalabiliyormuşum, istediğim yerde yapabilirmişim askerliği, ailemin yazlığı var bi yerde ona yakın bi askeri birlik seçsem olur aslında..avantajı çok hem kısa hem de hiç askerlik gibi değil... Ama yunancam az var, o sorun olur bi.. gerçi çoğu ingilice biliyormuş ve yunanca bilmemem sorun değilmiş onlar için, arada ırkçılık yapan oçlar çıkıyormuş.
Bi yandan da bi kez bile olsa mhp ye oy atmış biri olarak garip hissetiriyor askeri yunanistanda yapmak :D
Siz olsanız ne yapardınız


 
ben olsam kerizlik ve kafanin az calismasindan kaynakli milliyetciligi bir kenara birakirdim, gidip kahraman bir yunan askeri olup devaminda da orda yasardim.


  • nawres  (10.09.14 23:00:02) 
Cifte vatandasligin var ama hic yunanistana gitmemis gibi konusuyorsun. Dunyada Turklerin kendini en rahat hissedecegi ulke orasi. Sordugun da soru mu ayrica ya trde askerlik yapmamak icin yuz takla atiyoruz imkan bulmusun gereksiz kafa karisikligi yasiyon napcagni saniyosun acaba burda pkk'yi mi bitircen? Dogrusunu ben sana soylym anlamsiz nobet, tarihi gecmis silahlarla egitim, ayak isleri...


  • hkku  (10.09.14 23:01:05) 
yıllarca türkiye de yaşayıp seçimlerde de mhp ye oy vermiş biriysen, hayatının ilerleyen dönemlerinde de çevren türklerden oluşacaktır. ileride konusu açıldığında sen ben askerliği yunanistan da yaptım yunan askeri olarak dersen millet sana ne der ben bilemem. ya da yazmayayım şimdi...


  • raskolnikov2  (10.09.14 23:03:56) 
kesinlikle yunanistan da yap. bu ülke için değmez. parası olan, gücü olan oğlunu göndermiyor yada torpille iyi yere çıkartıyor askerliğini.

bu ülke için değmez.

bak kesinlikle yunanistanda yap söz ver.
  • armatur  (10.09.14 23:06:02) 
Abi millet tr'de askerlik yapmamak için üstüne para veriyor sen ne diyorsun :D ya bu aralar hadi azaldı diyelim şehit sayıları. Ya da doğuya değil de batıya çıktı askerlik. Afyon'da ki patlama gibi ölmeyeceğin ne malum ? Yunanistan iyidir iyi.

Git yap Yunanistanda. ortamlarda Yüksekova'da yaptım dersin kim bilecek mk :))
  • canercuxy  (10.09.14 23:21:33) 
Kendini garip falan hissetme. Bos muhabbetler bunlar. Inan askere tr de gidersen goreceksin hepsinin bos ve gulunc muhabbetler oldugunu. nawres +1
3 ay ve evinde kalmak, bide soruyor musun? Ben askerligi Yunanistan sinirina 2,5 - 3 km yakinda yaptim. Durbunle bakiyorduk yazin, adamlar sort giymis gipta ediyorduk rahatliklarina.

Bunu sirf sordugun icin gelip seni dovsek hakliyiz aklin basina gelsin diye:)
  • delifaruk  (10.09.14 23:25:39 ~ 23:26:36) 
Dalga mı geçiyorsun, koş git Yunanistan'a. Üç ay tatil yaparsın.


  • i was made for you  (10.09.14 23:34:07) 
yunanistanda yaptığın askerliğin burda geçerli olduğundan emin misin? çünkü ben eğer başka ülkede turkiyeden kısaysa askerlik süresi türkiyede geçerli olmuyor diye biliyorum.


  • sta  (11.09.14 01:01:34) 
sta öyle şey olmaz, başka ülkenin ordusunda askerlik yapmış birini diğer bir ülke kabul etmez bir daha, isterse bir hafta yapmış olsun.


  • i was made for you  (11.09.14 02:16:55) 
Git abi yunanistan'da yap rahat rahat.

Sayildigindan emin ol ama, onun bir kac sarti var cunku.
  • babamasoliimbananickaldirsin  (11.09.14 10:11:31) 
durduğun kabahat git yap askerliğini sonrada orda yaşa derim ben.


  • matematik koyu  (11.09.14 10:46:07) 
@i was made. hayır öyle olmuyor. çifte vatandaşlarda sorun çıkıyor türkiyede askerlik olayında


  • sta  (11.09.14 19:00:24) 
bu zenginler ne şımarık lan. gelmiş 3 ay askerlik yapsam mı diye soruyor. git burdan şımarık.


  • emm  (12.09.14 18:38:16) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.