[]

Evde kedi piresi: Çoğalır mı? İlaçlama dışında çözüm?

Öncelikle google'a, eski duyurulara, sözlüğe baktım her kafadan bi ses çıkmış, tatmin edici cevap bulamadım.
1 ay önce kadar balkonuma sokak kedisi doğum yaptı, altlarına minder koyduk yavrular üşümesin diye, besledik filan. Kedi yabani bi kediydi, insanlarla pek ünsiyeti yoktu, biraz toparlayınca yavruları da aldı gitti. Kokun sinerse anne yavrulara bakmaz dediler, ben de hiç dokunmadım, pireli olduklarını da anlamadım haliyle. Kediler gittikten sonra mutfakta ufak böcekler gördüm bir iki tane pire olduğunu anlamadım. Zor oldu ama onları öldürdük. Sonra evin başka yerlerinde çıktı bunlar pire diye uyandırdı eş dost. Bi kere balkonu açınca ondan fazla pire hop bacaklarıma zıpladı da öyle anladım kedilerden geldiğini(aynştayn evet). Tam eşya değiştirme süreciydi neyse ki halılar, bazı koltuklar filan atıldı, eşyaların çoğu yıkandı. Kedilerin üstüne yattığı minder atıldı, hatta balkondaki bütün eşyalar atıldı. Tam kurtuldum derken dün 4 tane daha gördük evde öldürdük gene.

Öncüller:
1) Pireler ısırmaya çalışıyorlar ama öyle deli bi kaşıntı, kabarma filan durumu olmuyor.
2) Toz gibi bi şeymiş galiba yumurtaları, yumurtalar evde görünmüyor.
3) Bugün hiç görmedim. Olsa görürdüm heralde çünkü direkt bacağa zıplıyorlar.
4) Kediler eve hiç girmedi.

Sorular:
1) Sözlükte ve burdaki duyurularda insan kanıyla yaşayabilir ama üreyemez denmiş. Bu doğru mu? Tecrübe ettiniz mi böyle bi şey kedi/köpek severler?
2) Koltuklara, halılara, döşemelere filan yumurtlamış mıdır hakkaten korkayım mı?
3) İlaçlatmak zorunda mıyız, evde barınamaz zaten diyorlar doğru mu?

 
her kafadan bir ses çıkıyorsa eğer, uzman görüşü var şurada; okumanı tavsiye ederim
özellikle şu ifade canını sıkabilir:
"Pire nüfusunun sadece %10’u (asıl olarak yetişkinler) evcil hayvanınızın üzerinde bulunur. Döşemelerde, nevresimlerde ve yaşanan alanlarda bulunan pire yumurtaları, larvaları, pupalar ve birkaç yetişkin, pire nüfusunun aşağı yukarı %90’nını oluştururlar. "

www.teknikturk.com.tr
www.teknikturk.com.tr
  • paradoxical  (03.09.14 12:20:10 ~ 12:20:32) 
Bahçe katında oturuyoruz ve etrafta çok kedi var ama benim alerjim olduğu için pek içeri alamıyorum. Bir sefer bir kedicikle 3-5 saat mıncıklaşma münasebetimiz oldu evde ve sonraki günlerde evde pire gördüm benim de ayak bileğime fln atlıyorlardı ama ısırmıyorlardı bir iki tane öldürdüm tırnaklarımın arasında ama baktım hala var evde. Sonra, nasıl değerlendirilir bu yaptığım bilemeyeceğim ama yine dışardan bir kedicik getirip eve biraz evde kalmasını sağladım yedirdim içirdim oynadık. O gidince pireler de gitmişti:/


  • Domuz  (03.09.14 12:30:08) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.